Buddha dharma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Átvittem a vitánkat a Magyar õstörténet topicba, akinek van kedve azzal továbbiakban ott szívesen folytatom a vitát. Tekintettel arra, hogy én egyik vitapartneremet sem illettem negatív jelzõkkel, ezt tõletek is elvárom!

www.smart-bus.hu

ddomi87
sziasztok!
végigolvastam a topicot: kicsit elkalandoztatok a végén😄

Nekem a nagybátyám buddhista és rengeteget beszélgetek vele róla!a legérdekesebb dolog nekem, h semmi sem kényszer benne-ellentétben sok másfajta vallással,ahol tilalmak,tiltások,szabályok vannak.Mindenben csak utat mutat,tanácsol...
Kaptam nbátyámtól Krishnamurti irásokat!Ismeritek?
Nekem nagyon nehezek amiket ír,nem könnyû megérteni elsõre.de nagyon jók.
Ez az egyik irása:
Az élet könyve

A másik,egy film amit ajánlok,lehet meg fogtok lepõdni,a Harcosok klubbja!Nekem hihetetlenül visszatükrözõdik belõle sok helyen a buddhista szemlélet.Persze érdekes köntösben, hiszen véres meg ieneke...lehet hüje vagyok,akkor bocs😄
Volt még egy film ami ien volt-és befejeztem a filmezést😛-Az a Forrás volt.Hasonló buddhista gondolotokkal,sztm.

ööö...retekegér...!

minigirl
Jah, és igazából családi okai vannak a karácsonymentességnek nálunk. Mielõtt megszülettem, volt, csak aztán két évvel a születésem elõtt fájdlmassá vált a szüleim és a bátyám számára a karácsonyozás...

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

minigirl
Nekem nem hiányzott soha a karácsony... Lehet azért, mert gõzöm nincs, milyen az. A húsvétot a haverok miatt annyiban érzékeltem, hogy általában tiszta víz voltam húsvétkor. Tehát ez sem hiányzik. 😊
#109 A bátyám nem meditál. 😄 Õ még ezt is hülyeségnek tartja, de én így szeretem. 😊
#110 Mint írtam, mivel sosem volt, nem hiányzik. 😊 Másnak lehet, hiányozna, de nekem nem. Egyébként is sajnálnám szegény fenyõt teleaggatni mindenfélével. 😊 Tudom, van mûfenyõ, de az meg ugyebár nem olyan szép. 😊

sz4bolcs
Tök fura, hogy nálatok ugyanolyan hétköznap a karácsony.
Én még egy szangába is be tudnék vonszolni egy karácsonyfát. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Hiszen Úr Buddha sem tanított Istenrõl sose 😄
A meditáció pozitív hatásait a "modern tudomány" is elismeri, akkor a bátyádnak igaza van 😄 😄

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Na ez az.Nem lehetett jó hogy a karácsonyt se ünnepeltétek se a húsvétot...

minigirl
Ha vallási neveltetésre gondolsz, nem neveltek sehogy. Hangsúlyozom: SEHOGY. Nem ünnepeltünk karácsonyt, húsvétot, egyéb keresztény ünnepet. A buddhizmusra egyedül találtam, és a családomban csak én vagyok az. A bátyám pl. megveszekedett ateista. 😊

Balumann
Teljes mértékbe egyet értek.

Buddhistának neveltek?:/

minigirl
Boccs, én nem vagyok keresztény, és soha nem is voltam. A szüleimnek szerencsére eszük ágában sem volt megkeresztelni. 😊 Buddhista vagyok, s lám, eközben mégis magyar. Átlagos embernek tartom magam, kiegyensúlyozott vagyok, és nem "izé".
Ha pedig olyan elvakult vagy, hogy hagyod magad téríteni egy kényszervallással, ám legyen. 😊

1000 éve már keresztények vagyunk..és nem buddhista izék..

minigirl
Nem vagy te egy kicsit túl keresztény??? Már rég túl vagyunk (szerintem) azon a ponton, hogy bárkit is a vallása alapján ítéljünk meg.
Ráadásul, ha már vallási vita: hány buddhizmus nevében vívott háborúról tudsz a történelem folyamán, és hány keresztényrõl? Én az utóbbira többet tudnék felsorolni, mivel olyan, hogy buddhista harc nem létezik (fizikálisan). A keresztények csak képmutatni tudnak, viszont semmi logika nincs az egész vallásban.
Hogy a magyarok keresztények voltak??? Jó vicc, hallottam már egy párszor, és már képtelen vagyok nevetni rajta. :S Nomád nép voltunk, teljes képtelenség a keresztény vallás feltételezése. Sámánizmus volt, nézz utána jobb (nem hazug) történelemkönyvekben.
Ja, és a tanulmányaim szerint (a tanáraim voltak hülyék???) az Uraltól vánszorogtunk ide, és akárhogy is nézem ezt a rohadt térképet, az Ázsiában van. Innen sejtehetõ, hogy az õsmagyar vallás sámánizmus volt. A kereszténységet ránk kényszerítették, mivel Európa képtelen volt befogadni egy más vallással rendelkezõ, nomád népet. (Részemrõl még a honfoglalást is kényszernek tekintem, mert egy nomád csoport nem válik egyik napról a másikra letelepedett életmódúvá.)

Szóval, visszatérhetünk az alaptémához?

Most már mindjárt az jön hogy jézus is magyar volt😄

Balumann
A gombot, fürdõtálat másoktól is leshették vándorlás során, vagy ott ahonnan jöttek, környezõ népektõl.

Balumann
Hát ez már nem az én szakterületem, de azért én inkább az mellett vagyok, ahogy tanítják (a teljes igazság úgyse fog sose kiderülni már). Én nem igazán tudom elhinni, hogy már honfoglalás elõtt is 6000ezer évvel is keresztények voltak (? ha jól értelmezem amit írtál). Az, hogy találtak írásokat, fürdõtálakban fürödtek, meg honfoglalás után õrizték a határt, nem jelenti egyáltalán azt sztem, hogy egy erõsen vallásos keresztény nép lett volna. Harci teknika is elég fejledt, erõs volt (gondolok itt fõképp a nyilazásokra, íjakra). Komoly kidolgozott taktikák voltak, ami mondjuk tényleg arra utal, hogy nem egy olyan nép volt, akik csak mentek elõre õrült barbár módon. A másik amit még tanultunk errõl, hogy minden környezõ nép félt a magyaroktól. Az elmélet ha jól tudom az, hogy azért alapított államot István, azért vette fel a vallást, mert különben a környezõ országok lerohanták volna Mo-t, és ez nagyon soknak nem tetszett, és ha erre is jól emlékszem ketté is osztotta az országot ez egy kis ideig.
Lehet tényleg nem vagyok elég tájékozott egyébként ebben az ügyben, ez nem az én szakterületem. Nemhiszem, hogy direkt mindenki megakarná másítani a történelmet, a történészeknek biztos nem érdekük.
Nah haggyuk sztem ezt a témát, tiszta történelem topik lett :S ne haragudjatok az offért.

Egy szegény felsõbbrendû nép képe áll elõttem amelynek a történelmét a gonosz európaik meghamisították..Egy népé amely fejlettebb volt mindenkinél..amely a nagy hunok rokona volt,sõt nyelvünk a sumérral rokon..sõt a törökök tõlünk tanultak mindent..árpád rokona attilának..MI VAGYUNK AZ EGYIK LEGRÉGEBBI CIVILIZÁCIÓ..Ezek szerint bizonyitott tény...nevetséges amit ti hungaristák terjesztettek!mert ez csak a radikális magyarkodók terjesztik..

Nekem nem.Szerintem neked vágták le.Te voltál a nagy demokrácia védõ a 2.világháborús topikba...

sz4bolcs
Ejnye bejnye :-)

én vagyok a hibás, én kalandoztam el... ez már bõven off... elnézést mindenkitõl!

www.smart-bus.hu

Persze, hogy ezt tanítják, mivel semmi szükségük egy olyan nemzetre, aki büszke a múltjára, erõs erkölcsi tartása van, vagy mélyen vallásos. Azért lázadtak, mert alapvetõ erkölcsi különbségek voltak a két vallás közt. Mondok egy példát. Nálunk (Magyar Királynál) az eskü, bárkinek is tetted szent volt. Ehhez képest I. Ulászlót a Pápa bíztatta arra, hogy a Töröknek tett esküjét szegje meg, és támadja meg õket, mondván, hogy a "pogánynak tett eskü nem számít"!!! A Szkíta vallás egyik jelképe az egymásnak háttal álló, vállukat szorosan összeszorítva íjazó testvérpár, ami azt jelképezi, hogy egymást segítve, akár egymásért saját életüket feláldozva küzdenek mindenkor. Érdemes ezt a testvérpárt összehasonlítani az egymás életét kioltó Káim-Ábel párossal, vagy az ugyancsak egymás ellen „dolgozó” Romolus-Remus párossal. Azt hiszem érezhetõ az alapvetõ erkölcsi különbség. Aki esetleg olvasta az Ótestamentumot, az ott talál még cifra dolgokat! 😊 A szkíta-hun-avar-magyar folytonosság ma már régészetileg, genetikailag bizonyított tény. Eltudod képzelni arról a néprõl, akinek 6000 éves írásos emléke van ( i.e. 4040-ben írt hun törzsszövetségi rovásírás olvasható a "mai" székely-magyar rovásírással!), vagy akinek egy ilyen vallás az erkölcsi alapja, hogy hitetlen barbár népként vándorolt és összevissza erõszakolt mindenkit? Ez csak egy kiragadott példa, millió ilyen van! Tulajdonképpen reggelig tudnám tételesen cáfolni a mai magyar történelemtanítást, de ez a topic nem erre hivatott! 😊 56-ot azért remélem nem ellenforradalomként tanítják! Bár ezek után kitudja! 😊 Íme pár találmány abból az idõbõl, ezektõl a hitetlen, kalandozó, barbár magyaroktól: Határõrség! ( ugye nem kell mondanom, hogy a nomádok nem õriztek határt! 😊) Antibiotikum! ( már abban az idõben nyers húst tettek a lovak sebes hátára ) Gomb! ( ezt nem kommentálom! 😊) Végül, de nem utolsó sorban már akkor fürödtek, mikor még a mívelt európa púderral sem kente magát 😊) ( fürdõtálakat találtak a régészek ) Nem sorolom tovább! 😊)

www.smart-bus.hu

Alternatív Magyar Törikönyv

Csak tudnám mi köze ennek a Buddhizmushoz?

Rundstedt!
Neked a születésed utáni 7. napon levágták a fitymádat?
igaz
hamis

ixelj...

Így igaz

A "pogányság" nem az elvetemültség jelképe!!!

A pogányok is hittek valamiben.

Walk the Talk.

Ma is, ha szükséges elõveszem a jógát, amit bárhol, bármikor tudok gyakorolni. Biztos halottál a hatha-jógáról, ami a légzéstechnika tökéletesítésén alapul. Amikor az ember stresszes gyorsabban veszi a levegõt, dobog a szíve. Nos az ezekhez hasonlókat küzdheted le akarattal.
Azonkívül a jóga türelemre, és higgadságra is tanít, nem beszélve a többi ágazatáról.

Az agykontroll ezekre épül, hülyeségekkel tarkítva, nem elhanyagolható módon, hogy egyesek óriási pénzt kaszíroztak be.
Lehet, hogy ez off-nak tûnt. Akkor bocsi.

Walk the Talk.

Balumann
Eszembe jutott 1 szó, nomád életmódot folytattak, és szerettek volna államalapítás után.

Balumann
Ez számomra elég furcsán hangzik. Mûvészet történelembõl mi is tanultunk ilyen honfoglaláskori emlékekrõl, és hogy találtak keresztet, meg pl. ilyen mintás edényeket amin kereszt volt, de ez sztem nem jelenti, hogy keresztények lettek volna, sõt ha jól emlékszem nem is volt jellemzõ, csak 1-2 helyen találtak ilyeneket. :S
Mi úgy tanultuk, hogy a magyarok egy vándorló nép volt, fosztogattak, nõket erõszakoltak. Másrészt meg hamár korábban is keresztények lettek volna, akkor miért lázadtak volna fel a Római katolikus vallás ellen... sokan továbbra is "pogány" életmódot akartak folytatni (gondolom vándorolni, fosztogatni, több nõt tartani, inni, meg ilyenek).

Õõõ...nyertél! 😄

www.smart-bus.hu

Nem baromság a finn-ugor rokonság😊.

Nem a kereszténység, hanem a Római Katolikus vallás lett az állam vallás! De elõtte már keresztények voltunk. Hetedik századi magyar sírokban mellkereszteket találtak! Te minek neveznéd azt akinek kereszt van a nyakában? 😊 Ezen kívül a mai Manicheizmus nagyon hasonlító saját vallásunk volt! Lehet ellenõrizni sok-sok külföldi krónikában. Más nemzetek hívtak minket Szkíta kereszténynek! Ez nem magyarkodás, hanem régészeti tény! De, ha nekem nem hisztek, mind publikált tanulmány... utána lehet nézni! 😊

www.smart-bus.hu

Mi van veled? 😊 Mi lenne, ha érvelnél és a feltett kérdésre válaszólnál? A Habsburgok óta folyamatosan hamisítják a történelmünket! Tudod, õk azok akik ellopták és képeket cseréltek ki a Szent Koronán! A tanításról pedig annyit, hogy az egyetemeken a mai napig a Finn-Ugor rokonságot tanítják, amirõl már évekkel ezelõtt bebizonyították, hogy hülyeség! Ezen kívül még ott a Honfoglalás stb... Tessék tájékozódni mielõtt vitába bonyolódsz. Próbálj olyan könyveket olvasni amit a Libri-ben nem lehet megkapni. 😊

www.smart-bus.hu

Balumann
Buddhizmus azért sem mondható pogányságnak, mert az már jóval a kereszténység elõtt létezett (amikor még ilyen szavak nem is létezhettek). Egyébként Szent István megkoronázásakor lett a kereszténység az államvallás (tehát kötelezõvé tették), és azokat hívják pogányoknak, akik ekkor nem fogadták el ezt (a keresztény államon belül), nem?

Jah értem szerinted mindenki hazudik.Tehát ha jól értem hülyeséget tanitanak?Meg hogy keresztények nevezed a pogány vallást az attól még nem kereszténység.Neked nem tetszik szerintem hogy pogányok voltunk,de ez a igazság.

Balumann
😄DDD Igen ezeken én is jókat röhögtem amikor olvastam, hogy képesek lehetünk befolyásolni fõnökeinket, ha nagyon jó okunk van akkor idõt, meg megtanulhatjuk az álmunkat felidézni amik sokszor segíthetnek (írt is sok példát, hogy pl valaki megálmodta jelekben a lottó számokat, meg ilyesmi 😄).
A jógát én egyébként nem ismerem, bár már töltöttem le ilyen jóga gyakorlatokat netrõl (valami dru jóga sorozatból, 1. részt 😄), még csak belenéztem.
De ott is tanítanak olyat, mint az agykontrollban, hogy... inkább mondom, hogy agykontrollban úgy írták, hogy elkell képzelni egy virtuális képernyõt vagy tükröt alfa szinten, és gyakorolni kell a vizualitást rá, és elõlehet hívni azon régebbi képeket, újra átlehet élni eseményeket, fellehet idézni teljes mértékbe érzéseket, stb..
Illetve a jógában is van szó az alfa szint elérésérõl, meg ilyenekrõl? 😄
Bár mondjuk úgyis utána olvasok ennek, nagyon érdekelnek ezek a dolgok 😄

Egyébként hogy érted, hogy 2 évig agykontrolloztál? Egy ilyen sok ideig tartó tanfolyam, vagy milyen? Gondolom azért még most is gyakorlod ezeket, nem? 😊

Nem az a baj, hogy rosszul tudod, hanem, hogy hangoztatod! Magyarázd meg nekem, hogy kerültek magyar sírokba mellkeresztek! Jó lenne már túllépni a habsburgi történlem hamisításon! Radikális magyarkodók? Gratulálok! Ez a múltad, ha tetszik, ha nem!

www.smart-bus.hu

hááát, ha másképpen dönt, akkor ma vagy németül beszélünk, vagy keletfelé fordúlva imádkozunk! 😊)

www.smart-bus.hu

Pogány emberek voltak áldozatok

Szkita keresztények voltunk a radikális magyarkodók szerint.Szent István elõtt a magyarok pogányok voltak

Lehet, hogy István nem is a pogányok ezreit ölte meg, hanem már akkor is nyalni kellett valamerre.😞((

Walk the Talk.

Én négy évig jógiztam, majd amikor bejött az agykontrollnak nevezet marhaság, azt is két évig.
Az agykontroll teljesen a jógára épül, de meseelemekkel megtüzdelve. Míg a jógában a magam testi, és lelki épségét ápolom, addig az agykontrollal tudom szabályozni az idõjárást, meg a többi.X szer DDDDDDDDDD

Walk the Talk.

Ezt remélem nem mint igaz keresztény mondod!? A pogányságról pedig annyit, hogy ez egy latin eredetû szó (paganus) amivel a falusi embereket illeték. Semmi köze ahhoz, hogy valaki nem keresztény, vagy "hitetelen". Ezért akadok ki akkor, amikor a Szent István elõtti magyarságot pogányozzák, vagy közlik, hogy Szent István térített meg minket! NEM! Már elõtte is keresztények voltunk (sokkal régebbi sírokban találtak mellkereszteket) csak nem judeo keresztények, hanem szkíta keresztények. Ezt a régi "pogány" vallást képviselte Koppány, ami egyébként nagyon hasonlít a Manicheizmushoz, ami pedig nem áll messze a Buddhizmustól, de ez már megint másik téma. A Szent Isváni tíltás ellenére vidéken sok helyen megõrízték az õsi hitet, ami aztán jóval késõbb a reformációval szépen vissza is szivárgott. Lásd festett kazettás mennyezetû református templomok Erdély szerte, vagy éppen a népmûvészetünk, a népmeséink, és a népzenénk! Húúú... elkalandoztam! 😊)

www.smart-bus.hu

de még õ sem a mások halálát kívánva hajlong

Walk the Talk.

Hát ezért irtották, és irtják egymást a különbözõ hitû emberek.
Szóval Te ezt akarod?
Szomorú!!

Walk the Talk.

Úgy függ össze hogy a keresztény európába az ilyesmit mint a buddhizmus nem szabadna megtürni

sz4bolcs
Én egy ilyet ismerek, aki egy nap borult le ezerszer, mert félreértette, azt hitte az egy heti adagra, hogy az egy napi... vagy valami ilyesmi. :-))

minigirl
A nagyon fanatikus buddhistának én azt tekintem, aki képes naphosszat egy buddhaszobor elõtt hajlongani megállás nélkül. 😊 Vagy akik hajlongva-hasalva 3* körbekússzák a szent Kailászát. 😊
Egy egyszerû szerzetest például nem tartok annak, de még Õszentségét, a Dalai Lámát sem. 😊
#62 Az eretnekség, pogányság hogy függ össze a buddhizmussal? 😮

Amit küldtem, érdemes úgy is elolvasni, hogy odafigyelsz, mit akar kifejezni. Úgy mondanám, hogy a sorok között. Tudom, nincs idõ a mónika meg fókusz közötti drága szabadidõben erre pocsékolni az idõtöket.

Megrettensz már attól hogy hosszabb terjedelmû mint egy reklámszlogen.

Ha beleolvasol az elejébe, és aztán meglátod mennyire hosszú, nem is adsz neki esély, rásütöd, hogy ostobaság és kár elolvasni.

Pedig ott van benne az elveszett boldogság.

Mert az az agymosott aki azt hiszi hogy attól lesz boldog ha megszerez ezt vagy azt. Ezt a globalizálók akarják belenevelni a fögyasztói társadalomba, az adótöltelék birkákba, az igazi agymosottakba.

És hogy minden ilyen jellegû írás egy értelmetlen zagyvaság, meg hogy emberek százezrei, milliói hisznek ebben.
sz4bolcs
Sebaj. Gyakorolsz egy picit, eljársz tanfolyamokra, és 600tól is simán menni fog.
Amúgy ha ilyeneket akarsz, akkor tényleg jóga a nyerõ. A nagy jógik az anyagcseréjüktõl kezdve szívverésükön át, bármit tudnak befolyásolni a testükön. De mindez közönbös Buddha tanításának szempontjából.
Nem a kellemes állapotok fenntartásán van a hangsúly, hanem mind a kellemes, mind a kellemetlen dolgok megismerésén.