Buddha dharma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
végigolvastam a topicot: kicsit elkalandoztatok a végén😄
Nekem a nagybátyám buddhista és rengeteget beszélgetek vele róla!a legérdekesebb dolog nekem, h semmi sem kényszer benne-ellentétben sok másfajta vallással,ahol tilalmak,tiltások,szabályok vannak.Mindenben csak utat mutat,tanácsol...
Kaptam nbátyámtól Krishnamurti irásokat!Ismeritek?
Nekem nagyon nehezek amiket ír,nem könnyû megérteni elsõre.de nagyon jók.
Ez az egyik irása:
Az élet könyve
A másik,egy film amit ajánlok,lehet meg fogtok lepõdni,a Harcosok klubbja!Nekem hihetetlenül visszatükrözõdik belõle sok helyen a buddhista szemlélet.Persze érdekes köntösben, hiszen véres meg ieneke...lehet hüje vagyok,akkor bocs😄
Volt még egy film ami ien volt-és befejeztem a filmezést😛-Az a Forrás volt.Hasonló buddhista gondolotokkal,sztm.
ööö...retekegér...!
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
#109 A bátyám nem meditál. 😄 Õ még ezt is hülyeségnek tartja, de én így szeretem. 😊
#110 Mint írtam, mivel sosem volt, nem hiányzik. 😊 Másnak lehet, hiányozna, de nekem nem. Egyébként is sajnálnám szegény fenyõt teleaggatni mindenfélével. 😊 Tudom, van mûfenyõ, de az meg ugyebár nem olyan szép. 😊
Én még egy szangába is be tudnék vonszolni egy karácsonyfát. 😄
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A meditáció pozitív hatásait a "modern tudomány" is elismeri, akkor a bátyádnak igaza van 😄 😄
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Ha pedig olyan elvakult vagy, hogy hagyod magad téríteni egy kényszervallással, ám legyen. 😊
Ráadásul, ha már vallási vita: hány buddhizmus nevében vívott háborúról tudsz a történelem folyamán, és hány keresztényrõl? Én az utóbbira többet tudnék felsorolni, mivel olyan, hogy buddhista harc nem létezik (fizikálisan). A keresztények csak képmutatni tudnak, viszont semmi logika nincs az egész vallásban.
Hogy a magyarok keresztények voltak??? Jó vicc, hallottam már egy párszor, és már képtelen vagyok nevetni rajta. :S Nomád nép voltunk, teljes képtelenség a keresztény vallás feltételezése. Sámánizmus volt, nézz utána jobb (nem hazug) történelemkönyvekben.
Ja, és a tanulmányaim szerint (a tanáraim voltak hülyék???) az Uraltól vánszorogtunk ide, és akárhogy is nézem ezt a rohadt térképet, az Ázsiában van. Innen sejtehetõ, hogy az õsmagyar vallás sámánizmus volt. A kereszténységet ránk kényszerítették, mivel Európa képtelen volt befogadni egy más vallással rendelkezõ, nomád népet. (Részemrõl még a honfoglalást is kényszernek tekintem, mert egy nomád csoport nem válik egyik napról a másikra letelepedett életmódúvá.)
Szóval, visszatérhetünk az alaptémához?
Lehet tényleg nem vagyok elég tájékozott egyébként ebben az ügyben, ez nem az én szakterületem. Nemhiszem, hogy direkt mindenki megakarná másítani a történelmet, a történészeknek biztos nem érdekük.
Nah haggyuk sztem ezt a témát, tiszta történelem topik lett :S ne haragudjatok az offért.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Neked a születésed utáni 7. napon levágták a fitymádat?
igaz
hamis
ixelj...
A pogányok is hittek valamiben.
Walk the Talk.
Azonkívül a jóga türelemre, és higgadságra is tanít, nem beszélve a többi ágazatáról.
Az agykontroll ezekre épül, hülyeségekkel tarkítva, nem elhanyagolható módon, hogy egyesek óriási pénzt kaszíroztak be.
Lehet, hogy ez off-nak tûnt. Akkor bocsi.
Walk the Talk.
Mi úgy tanultuk, hogy a magyarok egy vándorló nép volt, fosztogattak, nõket erõszakoltak. Másrészt meg hamár korábban is keresztények lettek volna, akkor miért lázadtak volna fel a Római katolikus vallás ellen... sokan továbbra is "pogány" életmódot akartak folytatni (gondolom vándorolni, fosztogatni, több nõt tartani, inni, meg ilyenek).
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
A jógát én egyébként nem ismerem, bár már töltöttem le ilyen jóga gyakorlatokat netrõl (valami dru jóga sorozatból, 1. részt 😄), még csak belenéztem.
De ott is tanítanak olyat, mint az agykontrollban, hogy... inkább mondom, hogy agykontrollban úgy írták, hogy elkell képzelni egy virtuális képernyõt vagy tükröt alfa szinten, és gyakorolni kell a vizualitást rá, és elõlehet hívni azon régebbi képeket, újra átlehet élni eseményeket, fellehet idézni teljes mértékbe érzéseket, stb..
Illetve a jógában is van szó az alfa szint elérésérõl, meg ilyenekrõl? 😄
Bár mondjuk úgyis utána olvasok ennek, nagyon érdekelnek ezek a dolgok 😄
Egyébként hogy érted, hogy 2 évig agykontrolloztál? Egy ilyen sok ideig tartó tanfolyam, vagy milyen? Gondolom azért még most is gyakorlod ezeket, nem? 😊
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Walk the Talk.
Az agykontroll teljesen a jógára épül, de meseelemekkel megtüzdelve. Míg a jógában a magam testi, és lelki épségét ápolom, addig az agykontrollal tudom szabályozni az idõjárást, meg a többi.X szer DDDDDDDDDD
Walk the Talk.
www.smart-bus.hu
Walk the Talk.
Szóval Te ezt akarod?
Szomorú!!
Walk the Talk.
Egy egyszerû szerzetest például nem tartok annak, de még Õszentségét, a Dalai Lámát sem. 😊
#62 Az eretnekség, pogányság hogy függ össze a buddhizmussal? 😮
Megrettensz már attól hogy hosszabb terjedelmû mint egy reklámszlogen.
Ha beleolvasol az elejébe, és aztán meglátod mennyire hosszú, nem is adsz neki esély, rásütöd, hogy ostobaság és kár elolvasni.
Pedig ott van benne az elveszett boldogság.
Mert az az agymosott aki azt hiszi hogy attól lesz boldog ha megszerez ezt vagy azt. Ezt a globalizálók akarják belenevelni a fögyasztói társadalomba, az adótöltelék birkákba, az igazi agymosottakba.
És hogy minden ilyen jellegû írás egy értelmetlen zagyvaság, meg hogy emberek százezrei, milliói hisznek ebben.
Amúgy ha ilyeneket akarsz, akkor tényleg jóga a nyerõ. A nagy jógik az anyagcseréjüktõl kezdve szívverésükön át, bármit tudnak befolyásolni a testükön. De mindez közönbös Buddha tanításának szempontjából.
Nem a kellemes állapotok fenntartásán van a hangsúly, hanem mind a kellemes, mind a kellemetlen dolgok megismerésén.