1346
Hitman Absolution
11391465571336929270.jpg\

OFF/WAREZ topik!

• tommygear
  • vrtg
    Visszavonok mindent amit a train stationről mondtam, a rosewood orphanage halls nehézség szempontjából lazán köröket ver rá. Nem is tudom végül, hogy sikerült végül észrevétlenül megcsinálni, valószínűleg büdös mákom is volt, mert az egész pálya egy bughalmaz. Eldobtam egy könyvet a sarokba és kb 3 őr AI scriptje behalt és csak egy helyben bambultak. Azon kívül elég vicces, hogy semmi jelzést nem kapok arról, hogy valaki kiszúrt, erre csak úgy random megnyomom f1-et és nézem: Spotted -2500. Mi a fasz? Ilyet se csinált még eddig. Ha valaki esetleg most jár itt puriston és végig pap szerkóban akarja tolni készítse be a nyugtatót...
  • mano1b
    sziasztok lenne 1 kérdésem a dlc hol tudom kiválasztani a deus ex re gondoltam segitene valakimeg köszöném.
  • Skyrim
    Mit csináljak ha azt írja hogy (az alkalmazás nem sikerült mert a dxgi.dll nem találhato) ?
  • Ragendom
    Falon átlátás = "Ösztön" = Bal Ctrl

A pályás dologgal meg akkor rosszul fejeztem ki a gondolataim. Azt, hogy "a pálya közepén kezdesz" úgy értettem, hogy onnan bármerre mehetsz amerre akarsz, más-más helyekre, más célpontokhoz, más-más épületekbe, Te döntesz mindenről; itt viszont nem nagyon lehet szabadon garázdálkodni, más-más épületbe menni, mert a célpontok nincsenek így szétszórva (jó, néhány pályánál azért lehet, de csak fokozottan). Amire gondoltam pálya az A Vintage Year volt.
    Ugye ha megnéztük a térképet, amit akkor még lehetett; láttuk, hogy mien sokrétegű tér van amit be lehet barangolni (ez alatt arra gondolok, hogy volt mondjuk az udvar térképe, a földszint térképe, az 1. emelet térképe, akkor mondjuk egy istálló térképe (ilyen nem volt csak példaként)). Meg ugye az alap térkép általában egy négyzet volt (kb). Tehát én ezekre gondolok. Ha most lenne térkép nem tudnám ien négyzetfélének elképzelni, inkább egy vastag vonalra hasonlítana, vagy egy téglalapra + nem lenne annyiféle térkép más más helyszínekről.
    Azt értem, hogy a story miatt lehetett megoldani így, de ezt azért felhoztam mint negatívumot (legalábbis az én részemről).

Én ezekre gondoltam, remélem most érthetőbb.
  • Soneji
    Mi az, hogy falon átlátás?
    A Blood Moneyban hol kezdődött a küldetés a pálya közepén? Sem a tutorial, sem a drogbárós, sem az operás pályán nincs ilyen, mind a pálya szélléről indul, sőt, a tutorialnál előszőr a helyszínt kell megközelíteni.

Egyébként amit írsz, hogy sima trespasser, azaz végigjárós pályák vannak, ezek igazából a küldetések jellegéből, ezen keresztül a sztoriból adódnak. És azért már az elején is van olyan hely, ahol ez maximum részben igaz csak.
  • Ragendom
    Hát igazából ebben a játékban az ember azt csinálhat amit akar, nem baj az hogy lehet balesetnek álcázni, nem baj az, hogy van falon átlátás, nem baj az, hogy van point shooting... Ezek bármeikét akkor használja az ember, amikor csak akarja, nem kötelező SEMMI ebben a játékban. Lehetőségek tárháza van itt a gyilkolásra. Itt nem arra gondolok első sorban, hogy üveggel ölsz vagy késsel, hanem egyáltalán a gyilkosság módszerére. Ez viszont a SC Convictionban nem volt meg annyira (mondjuk a régi "legós" verziójában sem annyira mint 47-es nél). Itt talán avval van még gond, hogy a pályák nem olyanok, mint pl a Blood Money ben. Ez alatt arra gondolok, hogy ott (szinte) minden pálya olyan volt, hogy oda mentél amerre akartál, azt likvidáltad akit előszőr akarsz... Itt viszont ami már az első pályán feltűnt, hogy a pályákon nem döntheted el, hogy merre mész. Van egy adott irány, amit be kell tartani, na jó néhány ajtó van amin keresztül ide-oda mehetsz... Én arra gondolok h pl a Blood Moneyben volt asszem az első pálya, és ott egyből a pálya "közepén" kezdtél és bármerre elindulhattál szerencsétpróbálni... Itt ez ahogy néztem videókat, ezt én egyedül kb a Hope városban láttam (remélem jól mondom). Meg az álcás rendszer picit zavaró, h jó hamar kiszúrnak.
  • DarkSector
    Engem meg az zavart hogy az elején mindenkit terminator módba agyonlőttem, még a nehézkommandósokat is, és besétáltam 2-3 utcával arrébb egy ajtón és jött a következő átvezető. :)
    Annyi hogy szép a játék és kész.
  • tomsolo
    Engem konkrétan az zavart a legjobban, hogy az egész játékban sehol nem volt értelme a távcsövest használni, ami hitmanként vhol ultragáz és rohadtul nem életszerű.

Azt még elviselem, ha adott egy szituban muszáj erőltetni közelséget - felfedeznek, menekülni kell, elbújt a célpont stb. - de, hogy egy konkrét célpontot vagy célpontokat gondos tervezés nélkül, kényelmesen letávcsöveznénk, ehelyett odamegyünk és félpercenként bevállaljuk a bebukást... rohadtul nem életszerű.

A másik ami iszonyú zavaró, ez az erőltetett silent kill/signature dolog. Okés lehetnek célpontok akiknél fontos, hogy baleset legyen de, hogy minden pályán nyomjunk egy signature kill miközben MINDENKI halál nyugodtan lövöldözik mint a disznó, - beleértve főhősünket is az átvezetőkben lsd. pl. zuhanyzós jelenet - az kicsit inkoherens.
  • Sith
    Alapvetően nem a játékkal van baj, a történet (ugyan kicsit kommersz) de hangulatosra sikerült, egész jól sikerült átvezetők, zenék stb.
    Hitman esetében negatívumként, egyébként viszont pozitívumként lehet felhozni hogy egész jó dinamikus tűzharcokat lehet vívni (legalábbis az eddigi részekhez képest). Mondjuk itt bejön az a képbe hogy a storyból adódóan néha "fel*asszuk" az agyunkat és jól esik lemészárolni mindenkit.
    Rengeteg olyan hülyeség van a játékban ami a hitman fanoknak fáj, viszont szerintem a "többségnek" akik jobban szeretik az akciót azoknak bejön.
    Mondjuk hogy rossz szájízzel fejeztem be a játékot és még finom voltam. :(
    off nekem is splinter cell érzésem volt nem kicsit.
  • Soneji
    Szerintem sokan egyetértünk veled. El kell ismerni, nehéz megtalálni a realitás, és és a játszhatóság között az egyensúlyt, de ez a fedezékek között ugrálás őrök szeme láttára egyszerűen gagyi. Egy csomó szituációban arccal-testtel gyakorlatilag teljesen egy őr látószögében lehet tanyázni, és csak azért nem vesz észre, mert 47-es a hátát a falnak támasztja. Aztán jön sasszem kisasszony, és a bolt túlvégéről, a polcok résein át kiszúrja, hogy a raktárban azért nyílik fel egy tároló, mert hullát pakolnak bele. Egy fülpiszkálással elhaladhat mellettük ütőtávon belül, de húsz-harminc méterről, hátulról már olyannyira gyanús, hogy hívni kell a nemzeti gárdát. És nem a levegőbe beszélek, nem olyasmit szeretnék, ami lehetetlen, vagy aránytalanul nagy munkával járna, hiszen a SA-ben ez már elég jól működött. Erre az a fejlődés, minden NPC csak 20 méternél távolabbi objektumokra tud fókuszálni? Emberünk meg ugrál, bukfencezik, üvegeket dobál. Legalább máshoz is van tehetsége, és az ügynökség megszűnése után is el tud majd helyezkedni, ugyan úgy sok utazással, csak a munkavégzés helye lesz más, egy nagy sátor.

• Ragendom
    Úgylátszik minden régi stealth játék egy irányba megy... Nézzük például 47-est, meg SamFishert. Ha megnézzük mindkét esetben ugyanaz a felállás. Hitmanban mikor még "legó 47 essel" futkoztunk, akkor még nagyon megvolt a stealth, és nem amiatt, h a pálya telilett volna fedezékkel (nem volt ugye ilyen h egyik fedezékből másikba, ...) És ha most ránézünk, már szép a grafika, sokféleképp lehet ölni, viszont ez a régi stealth színvonal nem egészen a régi. Ugye ide betették a fedezékeket (nekem tetszett úgy is, így is a játék). Nos, ha SamFishert nézzük, akkor nem nagy a különbség. Mikor még Sam egy páncélos legóbábu volt, akkor még stealth volt a javából. Nem volt ott se cover, mint Convictionban; de mégis stealth volt, kellett lopakodni meg minden. Most ugye már "megszépült" Fisher, és már nem olyan stealth; pl mostmár simán előveszek egy kis stukkert benn és végig tudok menni az egészen (nem így szoktam). De régen ha ezt próbáltam lehetetlen volt. Coverek itt is.... Node jó így is a játék ugye. Ha összehasonlítjuk a "modern" 47 est, és Fisher t, látni, hogy már-már rémisztő a hasonlóság. Még a sztorija is vmien szinten (eddig mindkettőbe ügynökök voltak, másnak dolgoztak, itt mindketten a saját fejük után mennek, nem törődve a többi ügynökkel) (kb). Na nem mintha ezekkel nekem bajom lenne, sőt... Szerintem így egy fokkal jobb, bár volt ami hiányzik a régi legós stílusból, de van ami meg nem volt bennt ami most az újban és kellett volna szal... Így most egy fokkal jobb, nomeg a story itt értelmet nyert...
  • Ragendom
    Ez a checkpointos rendszer rohadt nagy baromság. Nem tudom mi értelme... (Arra gondolok h mikor újrakezdi a pupák, látja h akit eddig leölt feltámad:|)
  • Ic3 m4n
  • tomsolo
    gyógyul az a seb ;)
  • Ic3 m4n
    A vonalkódot végül is kivágja? Mert a végén az egyik pályán a liftben látom hogy ott van még mindig, csak valami fehér csík(tapasz?) van rajta.. bug lenne? :D
  • Palinko
    újratelepítem a gépet, merre vannak a save fájlok?
  • Lunki88
  • Soneji
    Ez a Chinese New Year állat jó pálya. Ilyenek kellenének még.
  • tomsolo
    Hehh, milyen bug a gunshopban. Az öreg az elején gégeerősítővel dumál, utána látom hogy simán dumál az eladó gyerekkel. :D
  • Ic3 m4n
    ugyan ez volt nekem is :DD
  • bakkerman
    az apácás pályán járok,most épp a búzamezős szakaszán,és röstellem ugyan,de annyira jólesett lehentelni ezt a pályát :DD kis mellényke,kétkezes silverballer,egy automata géppityu,és fedezékről fedezékre járva írtottam a népet,na meg a ribancokat amikor kiírta,hogy "backup arrived",na akkor reload,ki a fedezékből,sprint gomb megnyom,és ave maria...:DDDD átszellemültem írtottam a silverballereimmel :DDDDD dejólesett gecc :D eddigi pályákon nagyon okosan játszottam,most ennél megendhettem magamnak egy kis állatkodást,úgyse lesz jelentősége a következő küldire nézve
  • tomsolo
    Legszebb az, hogy néha ugrik a script a checkpontokon - a játék adta cpken is - és ott állsz ez ügyben tehetetlenül: pl. a célszemély nem megy semerre csak álldigál egy helyben a kis barátaival együtt.

Pl. Layla-t nem sikerült megmérgeznem mert a sokadik betöltés után úgy döntött nem lófrál semerre, hiába dobtam kp képen egy sörösüveggel csak méltatlankodtak. Még szerencse, hogy azon a pályán több silent kill is van.
  • TaRka0107
    Nekem normalon is nehéz volt a játék:D
  • vrtg
    Ha suitban tolod, nem szabad sokat tökölni, mert ilyenkor van az amit írtál, hogy az ellenfelek precízen lefedik egymást. Hiába várod meg míg az egyik elmegy, erre pont bejön egy másik és cseszheted...ismerős. Pl. abban a kínai boltban ha sokat tökölsz a füstben, a zsaruk kiterelnek mindenkit és végül ők is kimennek, így esélytelen észrevétlenül elmenekülni.
    Meg kell keresni az optimális útvonalat és hirtelen kell jó döntéseket hozni. Ez meg csak úgy fog sikerülni ha tízszer, húszszor vagy még többször újrakezded. Elvégre egy profi bérgyilkost játszunk és legnehezebb fokozaton álca nélkül elég profin kell játszani, hibának nincs helye. Persze ez sokak számára idegörlő, de nekik ott vannak a könnyített fokozatok.
  • Soneji
    Nem tudom miért a trainstationt szidtátok a convenient store sokkal nehezebb, igaz rövidebb.

^Írtam volna ezt pár perccel ezelőtt, mikor sikerült végre átvinnem shadowra öltönyben. De előbb volt megnyitva a youtube, megnéztem pár ottani végigjátszását a pályának, és . Hát nálam pár figura egész másképp mozgott, sokkal precízebben fedve a fedezékeket, és egymást. Már korábban is gyanús volt valami, de mivel csak kevés pályát néztem meg miután megcsináltam, nem tűnt fel különösebben. Nem is voltam biztos, hogy purist fokozatot nézek a youtubeon, gondoltam nem, és ezért olyan könnyűek ott a megoldások.
    Bőven nem az első WTF a játékkal kapcsolatban. Amennyire az elején tetszett, annál inkább csalódom benne, és kezdem érteni miért fikázzák annyit.

eszmsz ráférne valami patch. Csak ugye azért nem kapnak pénzt a mocskos zsi... kiadósok.
  • Ryder62
    lol már az új hitman concept art-jait mutogatják

7 évig semmi aztán pikk pakk megfulladunk a hitmanektől
  • tommygear
    reklámoddal húzz innen
  • Ulthane
    Érkeznek az első magyar tesztek
  • icetihi
    rögtön ki is próbáltam
  • a.carkey
    Hitman San Andreas? :D
  • barmi
  • mester1987
    Értelem = 0
  • CalebJoe
  • Sith
    Elég jó és hangulatosra sikerült játék... lehet később megbarátkozom vele de jelenleg marhára nem hitman feelingje van. :( sorry guys
  • tomsolo
    Erről beszéltem én is. :)

Van pár pálya ami nagyon vicces pl. a végén travis hotele. Ott mondjuk én nem látok esélyt Hitman ruhában végig silent assasinként lenyomni max külön-külön.
  • Különc
    Eddig egy helyen vettem csak fel disguiset, az pedig az egyik fusenál az árvaházban, egyszerűen ott nem jöttem rá, hogy a lifthez legközelebbinél hogyan tudnám dobálni dolgokat, hogy az őrök máshova nézzenek, minden máshol nem kellett átöltöznöm

Ha végigmentem hardon akkor állok csak neki a puristnek, úgy láttam értelmét, hogy ismerem nagyjából a pályát és a célpontokat
  • vrtg
    Vonatállomásra érve garantáltan megváltozik a véleményed, bár hardon talán nem akkora szívás mint puristen.
    Most értem vissza chinatownba, eddig még minden pálya okés volt öltönyben, kivéve az az egy...vagy egy napig szenvedtem mire meglett.
  • Rodman6
    Mert nincs felrakva a steam, nincs felrakva a legújabb directX, nincs felrakva a legújabb 32 és 64 bites vcredist, videokártyadriver stb.
  • Rodman6
    Nincs semmi probléma az álcázási rendszerrel. Egyrészt köszönhető annak hogy nem kapásból Easy módon kezdte a többség játszani mivel szeretjük a kihívásokat.
    Kettő: Csipkebokor vessző

Három: Gyújteni kell a Kaméleon skill pontokat és akkor a következő pályákon nehezebben vesznek észre. Hogy is kell ezt? Minden pályán a lehető legtöbb ember ruhájába bújsz bele, annál több ilyen pontod lesz.