1346
Hitman Absolution
11391465571336929270.jpg\

OFF/WAREZ topik!

• gergou
    Nos, kb 10 óra játszás után leírom a véleményemet, ami picit módosult. Hiszitek vagy sem, de számomra a jelenlegi generáció 2. legjobb játéka. Első az LA Noire, második pedig ez. Ilyennek kell lennie egy mai hitman résznek, s aki nem ért egyet, vegye elő a régebbi részeket :)
  • hungary27
    Megvettem a játékot, feltelepítettem de exe hibával kidob. Mi lehet a gond?
  • a.carkey
    Valaki linkelte korábban a történéseket! :D
  • Shep
    ok kösz
  • Soneji
    Szerintem nincs, nem úgy van felépítve a játék.
  • Shep
    Annak amúgy van hatása a történetre, hogy mit csinálok Lennyvel a sivatagban?
  • Soneji
    A pályákkal kapcsolatos rész talán az egyetlen, ami ezek közül óvható, az tényleg vagy be jön valakinek, vagy nem. De a többi teljesen megállja a helyét.

A challenge rész viszont kimaradt. Egyfelől az is ki-be-b*szott bugos, másfelől van ami nevetségesen könnyű, egyik-másik meg nem is nehéz, csak a leírásból nem jössz rá a büdös életben, hogy mit kell hozzá csinálni. Ráadásul pályánként lehetne, vagy helyszínenként, elég fos, hogy végig kell rohanni a részeken, hogy aztán majd visszatérve újra végig kelljen csinálni - mert csak így lehet legtöbb pontra.
  • tomsolo
    Valamint többféle challenge van egyik-másik elég érdekes kihívással. :)
  • a.carkey
    Rá vagy kényszerítve az újrajátszásra, mert sok extra csak azután nyílik meg ...
  • vrtg
    Minden tekintetben el lett kúrva a játék, korábbi hitman hangulatnak nyoma sincs sehol.

-Pályák kicsik, unalmasak, legtöbbször csak egyfelé mehetsz. Néha beraknak neked egy szellőzőt, hogy azt hidd, el tudsz lopakodni mindenki mellett, de természetesen végül úgy is megszopod, és sörösüveg-dobáló szimulátort fogsz játszani a pálya végéig. Vagy végighentelsz mindenkit, mivel a játék olyan kedves, hogy legtöbbször akár 100 lőszert is ad neked a silverballershez, még akkor is ha az egész pálya két szobából áll meg 6 ellenségből. Harmadik lehetőség, hogy egyenként elcsalva intézed el az őröket, ami a leghatékonyabb módszer, ugyanakkor kicsit kiábrándító, hogy sok pályát nem lehet úgy megcsinálni, hogy csak azt nyírod ki/ütöd le akit kell és mást senkit.

-Kevés célpont, ami van azokat is mocskos könnyű elintézni. Legtöbb pályán (pl. hope, dexter gyáros küldik, motel) még 1 perc sem telik el a pályán már egyből lehetőséged van legalább az egyiket megölni észrevétlenül signature killel, a korábbi részekhez hasonló tervezgetésnek, megfigyelésnek nyoma sincs. Pl. a sztiptízbáros küldetésnél megörültem, hogy na végre egy bérgyilkolós küldetés a szar menekülős rész után, erre bazeg bemászok az ablakon és a játék elémrakja a keycardot, az evidencet, meg egy hangtompítós pisztolyt. Keycarddal szoba kinyit, előadás végignéz, headshot, ajtón kimegy. Nulla gondolkodás, silent assassin, 3 perc alatt úgy, hogy először jártam a pályán. Röhej...

-Disguise rendszer = komplett bullshit, de erről már volt szó.

-Hihetetlenül buta mesterséges intelligencia. Van hogy, 1 centire megy el az őr mellettem, még rám is néz, de nem vesz észre mert épp egy falhoz vagyok simulva, de bezzeg máskor meg 6km-ről egyből kiszúr ha csak a lábujjamat látja, akkor is. Néhány őr ráadásul valami szuperképességgel lehet megáldva, mert pl. a sanchezes missionnél a falon/ajtón keresztül és kiszúrta a leütött haverját.

-Rohadt sok bug. Legalább 3 pályán sikerült kinyírnom jó pár ellen patrol scriptjét pusztán annyival, hogy egy tárgyat egy bizonyos helyre dobtam. De ütöttem már és húztam át őrt falon keresztül, vetődtem át egyik fedezékből másikba szilárd tárgyakon keresztül. Kedvencem mikor sikeresen ellopakodok egy őr előtt és nem vesz észre (semmi jelzés, még csak utánam sem jön), erre látom a score-nál, hogy spotted -2750. Vagy ugyanez mikor semmilyen őr nincs a közelben csak a célpont, akit a fedezék mögül kiszedek egy fejessel (hangtompítóval ofc), aztán rögtön visszabújok, erre szintén spotted. De az bezzeg nem spotted mikor faszikám lehugyozza a kábelt két zsernyák előtt és agyonbassza a kettőhúsz.

-Egy rakás idegesítő dolog az irányítással, játékmenettel kapcsolatban. Valaki már írta korábban, hogy nem lehet cuccokat dobálni, ha ellen van melletted mert akkor fejbevágja és meghal. Meg sem tudom számolni hányszor volt ilyen. Vagy pl injekciót akarok falhoz vágni, hogy elcsaljam faszikámat, erre egyből betargetolja nekem a fejét. Könyörgöm, mi ez? De az is fasza, mikor a hullát vonszolnám magammal egy fedezék mögé, nyomom neki hogy menjél jobbra, erre elindul balra... ellen cipője kilóg -> spotted, restart checkpoint.

Még nem értem a végére, de már alig várom, hogy levakarhassam a gépről. Részemről ez mindent elmond az újrajátszási faktorról.
    Egyértelműen a leggyengébb hitman rész.
  • Ryder62
    Amúgy ez a játék nem Hitman. Ez egy settenkedős cső játék néha megszakítva a klasszikus Hitman pályákkal.

Most tartok Hope-ban és hát eddig volt kb 3-4 megszokott pálya. A többi csak a menekülésről meg a kijárat keresésből állt.

Jó játék ez de sztem nem Hitman. Ráadásul ezek a "80 méterről is kiszúrnak a tömegben" féle gyökérségek eltudják venni az ember kedvét.
    Arról meg ne is beszéljünk milyen lopakodós játék az ahol élvezetesebb lődözni?

Ráadásul a pályák is elég sivárak (most vagyok a fegyverboltban) Remélem később jobbak lesznek.

Most képzeljétek el ezt a grafikát a klasszikus hitman fílingel megfejelve nagyszerű pályákkal (pl luxus hotel)
    De nem, csináltak egy csőjátékot....

Ez nagyban betesz majd az újrajátszási faktornak.

Szóval jó játék csak valahogy nincs lelke a gémnek, pont az hiányzik belőle ami a Hitmant Hitmanné tette.
  • Shep
    Ja, azt hittem van valami trükkösebb megoldás. Ja egyébként az emeleti gyereknél is ki lehet engedni és ott pl. próbáltam az utcáról belőni és úgy berobbantani, hát nem sikerült, van még hova fejlődnie a játéknak :)
  • Soneji
    Golyóval.
  • Shep
    Amúgy ha kiengedtem volna a gázt, mivel lehetett volna belobbantani?
  • Shep
    Már megoldottam, a robbantás azért elég durva, mármint a kutas :)

Következő pályán olyan gondom van ,hogy a sütögetős mindig lejár vizelni és ott néha felvillan ,hogy a kábelt lehet machinálni de csak egy pillanatra lesz aktív utána, hogy megint egyáltalán feltűnjön az ikon el kell mennem jó messzire. Mi ott a trükk?
  • tomsolo
    Az a másik sétálni is szeret, fel is lehet robbantani - balesetnek álcázáva - ill a tetőn simán el lehet törni a nyakát. Ha jól emlékszem mindegyiket meg lehet ölni balestnek álcázva.
  • Soneji
    Azért ilyen erős túlzásokba ne essünk, de lényegében erről van szó.
  • Shep
    Majd ha elértél arra a pályára amiről beszélek akkor visszatérünk rá. (árvaházas)

A Hope-os pályán elkaptam az első gyereket a házában, a másik ugye a műhely tetején szeret nézeldőni, na mondom leszedem az ablakból, na fejbe is lőttem ,erre fegyvert előkapta és már lőtt is rám, pedig hangtompítóssal csináltam. Na ennyit a lehetőségek széles tárházáról. :)
  • gergou
    Hát, annó az első rész nagyon tetszett, meg a 2., a többi nem igazán, talán ez az első a sorozatban azóta ami igazán hozza a hangulatot. Az átlag pléjer benyalja a sza*t is ez igaz, de ezt a játékot közel sem nevezném annak. Szuverén véleményem alapján.
  • Zero 7th
    Nem a hardverben vagy a játékokban van elsősorban a különbség, hanem az átlag pléjerek intelligenciájában, mentalitásában, és a hajlandóságban, hogy a szart is mosolyogva kanalazzák be.

Mint a mellékelt ábra is mutatja...
  • gergou
    A hexen 2-őt, illetve az Anachronoxot is lcd tv-n játszom, szóval nem hiszem, hogy a konzol illetve pc között oly nagy differencia lenne.
  • gergou
    Egyébkét nem tudom miért, de az eleje, picit a Sin hangulatát hozza vissza, olyan vacogós, kihalt város hangulata van, mégis átjön a nyüzsgő usa feeling :)
  • gergou
    Neked nem lenne gyanus egy harisnyával a fején rejtőzködő hapi? Egyből kiszúrnám, pláne ha még tartanék is betolakodótól. Nagyon reális sztem.
  • Shep
    Azért az nonszensz, hogy felveszel az arcodra harisnyát meg még maszkot is és ugyanúgy kiszúrnak 2mp alatt, ha csak a hátadat látják akkor is.
  • Soneji
    Ezért kéne külön topik a konzolosoknak.
  • gergou
    Absolut nem értek veled egyet. Végre látják a karakterek, hogy hiába öltöztél be valakinek közülük, még sem ő vaqy. A nagy pályákról annyit, hogy max a hitman első részében voltak igazán izgalmasak, de ha valamit elrontottál kezdhetted előről, és volt nem egy irtó hosszú agyon komplikált pálya. Mindemellet semmi köze a cod féle scriptelt jelenetekhez. Ilyen látvány mellett a jelenlegi generáció nem tud megengedni nagyobb szabadságot. Meg tudnák csinálni ez biztos... Ezért várjuk a nest gent :) Nagyon tetszik ez a játék, az LA NOIRE mellett ez a 2., amit érdemes kipróbálni a jelenlegi generáción. Pont. :)
  • gergou
    Vettem egy full hd tvt, egy x360 slimet, meg egy absolutiont (kn 1 éve adtam el a régi x360 amat). Rettenet milyen jó játék, már temettem ezt a generációt, de ez megér egy misét. Visszahozza a régi 2000-es év elötti hangulatot, de tényleg :) Minden más nem érdekelt eddig a jelenlegi generáció játékaiból, de ez üt, de nagyon-nagyot :)
  • Soneji
    Kicsit off de azért de.
    Az feltűnt már másnak is, hogy a mozifilm(sicc!) logójában elba elrontották a silverballert?
    Egyébként ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem is, de majd később.
  • Soneji
    Kicsit off de azért de.
    Az feltűnt már másnak is, hogy a mozifilm(sicc!) logójában elba [athuzott]Béla elrontották a silverballert?
    Egyébként ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem is, de majd később.
  • Krisztiam #1156
    cd galaxisban Hitman Absolution Deluxe Professional Edition 14 K :D
    úgy látszik nem kell senkinek :D
  • Solid Snake
  • Shep
    Tovább haladtam a játékban és úgy ahogy már sikerült túltennem a hibáin és hogy teljesen más a játék, mint a régiekben, ennek köszönhetően már teljesen korrektnek tűnik az egész, legalábbis akciójátéknak már jó :)
  • Lunki88
    Ha ő is megvette a játékot, akkor azért jogosan akad ki a felsorolt dolgokon.
  • tomsolo
    Felesleges itt kifolyatni az epét, aki tolta/végigjátszotta kb mindezzel tisztában van. (Bár mondjuk ha használsz álruhákat messze nem olyan centis a játék mintha csak az öltönyben lopakodsz.)

Ettől függetlenül nekem nagyon bejött az új grafika - és ha lazábbra veszi az ember - akkor a filmszerű hangulata is a játéknak. Hiányzott persze millió dolog - pl. keyhole look - ami eddig volt és működött, de sikerült túl tenni magam rajta és nehezen is álltam fel mellőle.

Nálad ez nem így van, ha ennyire felcsesz a játék akkor hanyagold - pláne ha még csak a kínai negyednél tartasz. :)
  • Zero 7th
    Ja, még ami szintén kényszeredett röhögést váltott ki belőlem, hogy a játék teleszórja a képernyőt vonalkóddal. Vonalkód a loading, vonalkód a mission complete, vonalkód vonalkód hátán végig a játék UIjában mindenhol. Második pálya: 47 leskalpolja magáról a vonalkódot.

...

WTF?

Meg...minek? Első rész utolsó pályája óta nem jelent semmit a tetkó, NEM AZ mutatta az elkötelezettséget az Agency felé, NEM ATTÓL bérgyilkos a csóka. Nincs is köze az egésznek az Agencyhez. Minek vágta le?

Ehh, komolyan, az a South Park jelenet ugrik be, mikor Spielberg meg Lucas izomból segbebassza Indiana Jonest... Valami hasonló történik szegény 47essel is.
  • Shep
    Erről jut eszembe az a gombnyomkodós verekedés is mi már?
  • Zero 7th
    Nem kell elmesélned, én is ezzel a játékkal játszom. Most vagyok chinatownban másodszor, valami három csókát kéne kinyírnom.

Eddig a játékban összesen hat ártatlan ember halt meg, négy, akit a tutorialban kellett pofánlőni, meg még kettő egy hasonló szituációban, amikor az istennek nem akartak elmenni a Shangri-la kijáratától. Úgyhogy nem kell bemutatni a dolgot.

Csak mondjuk sírva fetrengtem a röhögéstől, amikor a train station pályán úgy _KELLETT_ ellopakodni a lépcsőn álló rendőrök mellett, hogy egy lépés előre, piruett, 360 (vagy 720) fokos fordulat. Még egy lépés előre, piruett. Persze, le is mészárolhattam volna az egész rendőri testületet, meg a civilek nagyobbik felét, de én lopakodni akartam. És iszonyat elbaszott balfasz módon lehet azt ebben a játékban csinálni.

Igen, mindig van egy, de csak egy tökéletes módja a pályák megcsinálásának, és pont ezért tetszett a Hitman sorozat, hogy ezt a módot megtaláljam. Amikor nagy pályák voltak, még jó is volt. Itt meg arról szól a perfekt módszer keresés, hogy tizedmásodpercre pontosan betanulod a pályát, hogy "két lépés előre, nyolc másodperc várakozás, átugrani a fedezéket, be az ajtón. Öt másodperc várakozás, ki a másik ajtón, be szembe a folyosón, váltóruha, csekpoint".

Másik fele, hogy időnként sokkal érdemesebb elmenni a csekpointig, loadgamelni, és onnan folytatni tovább. Mert közben a drága szkripteltebb, mint a legszarabb CoD, a fél játék arról szól, hogy az AI szkriptjeit időzítgetem. Olyan módon, hogy "ha egy lépéssel közelebb megyek most, akkor ez az őr elindul, és abban a szobában összetalálkozik a szobalánnyal. De ha várok tíz másodpercet, akkor elkerülik egymást és el tudok sunnyogni".

Komolyan, egyik kedvenc sorozatom, nagyon sok mindent el tudnék nézni a játéknak. Azt is viszonylag nyugodtan tűrtem, hogy az első részt eladták nekünk még egyszer harmadik rész néven. De ez a buzizás, ami ez a játék lett... Borzalom. Több a soknál. Komolyan mondom, hogy nem tudnék olyan játékmechanikát mondani ebből a szarból, ami jól sikerült és korrekt lett. Még lőni is szar, pedig azt azért nehéz elbaszni egy TPSnél.

Ja, igen! Utolsó, de még kikívánkozik: Az, hogy PC port, az azt jelenti EIDOSéknál, hogy a játék során a billentyűzet összes gombját megnyomatják a pléjerrel, nehogy kihasználatlanul maradjon? Annyi buzi kombináció van, hogy beszarok. Miért van külön gomb a tárgy felvételre, a ruha felvételre és a tárgyhasználatra? Tipikusan a USE gomb feladata. De persze tárgy célbadobására nincs külön gomb, azt a támadással kell, és ha valaki közben mellém lép, akkor azt a szerencsétlent baszom agyon, ahelyett, hogy eldobnám ami a kezemben van.

Tényleg, ezt most nagyon határozottan mondom: ennyire elbaszott egy szart már sok-sok éve nem láttam. Gyakorlatilag MINDEN ami a játékmechanikával kapcsolatos, egy kupac gőzölgő fos. Absolute fail minden szinten. Ha valami, akkor ez lesz az elrettentő példa a jövőben, hogy hogyan ne készíts lopakodós játékot.
  • tomsolo
    Lehet játszani a játékot lopakodva, balesetezve, átöltözés nélkül is - csak nagyon nehéz. (Rengeteget kell dobálni, és néha érdemes felszedni a távírányítós bombákat mert elég nagy zajt csaphatsz vele - valamint be kell tanulni a pályákat, elviselni a bugokat.)

Lehet használni öltözéket is - csak megfontolva. (Nem mindenhol érdemes, ráadásul ha úgy veszed el vkitől legjobb esetben is 0 pontot fog érni - subdue+hide = 0 a művelet.) Legtöbbet átöltözni a Blackwater épületnél volt/lesz érdemes, ott tényleg jól össze lehet ezt kombinálni.

Sokan szidják a pályákat, sztem attól függ mit akarsz csinálni. Saját ruhában, észrevétlenül szinte csak egyféle képpen lehet megoldani - ez tényleg nagyon frusztráló. Ha túllépsz ezen - egy bérgyilkos miért ne tudna? :D - akkor minden pályát sokféle képpen meg lehet csinálni - vérfürdő nélkül.
  • Zero 7th
    Szerintem meg nem jó. Legalábbis bérgyilkos-szimulátornak borzalmas. Lehet, hogy akciójátéknak jó, de az meg nem érdekel. Ha egy lopakodós játékban kompletten homlokegyenest az ellenkezőjét _KELL_ csinálni az ésszerűnek, akkor az egy szar szimuláció.

Ettől még te persze élvezheted nyomkodni a gombokat, de a célját azt kb egy égitestnyivel elvétette.
  • tomsolo
    Sztem jó játék ez - csak átgondolatlan.

Az elején hitmanünk a tutorialban bünti nélkül lenyomhatja az első fószert - nagyszerű - utána a csajt az átvezetőben pedig simán agyönlövi - nagyszerű, pedig ha máshol nem egy zuhanyzóban aztán könnyen lehetett volna baleset - utána meg elindul a játék és azon kapod magad, hogy NE ölj meg senkit a célszemélyen kívül - őt is lehetőleg balesetnek álcázva, ne üss le senkit, ne öltözz át - csak szenvedj barom mert az a menő. (Pont ilyen kretén bűnözőkkel fog elkezdeni moralizálni az ember.)

Ezt még el is viselné az ember ha az átvezetőknél ill. néhány helyen nem lenne kikényszerítve, hogy mégis ilyen kis mészáros vagy. Illetve nálam ott borult egy nagyot a főszereplő agya, hogy megpróbálta Sanchezt megfojtani hurokkal.

Van olyan pálya ahol 3 másodpercbe telik elintézni mindhárom célszemélyt, utána csak bujkálni kell.