Hitman Absolution
11391465571336929270.jpg\

OFF/WAREZ topik!

• Zero 7th
    Nem kell elmesélned, én is ezzel a játékkal játszom. Most vagyok chinatownban másodszor, valami három csókát kéne kinyírnom.

Eddig a játékban összesen hat ártatlan ember halt meg, négy, akit a tutorialban kellett pofánlőni, meg még kettő egy hasonló szituációban, amikor az istennek nem akartak elmenni a Shangri-la kijáratától. Úgyhogy nem kell bemutatni a dolgot.

Csak mondjuk sírva fetrengtem a röhögéstől, amikor a train station pályán úgy _KELLETT_ ellopakodni a lépcsőn álló rendőrök mellett, hogy egy lépés előre, piruett, 360 (vagy 720) fokos fordulat. Még egy lépés előre, piruett. Persze, le is mészárolhattam volna az egész rendőri testületet, meg a civilek nagyobbik felét, de én lopakodni akartam. És iszonyat elbaszott balfasz módon lehet azt ebben a játékban csinálni.

Igen, mindig van egy, de csak egy tökéletes módja a pályák megcsinálásának, és pont ezért tetszett a Hitman sorozat, hogy ezt a módot megtaláljam. Amikor nagy pályák voltak, még jó is volt. Itt meg arról szól a perfekt módszer keresés, hogy tizedmásodpercre pontosan betanulod a pályát, hogy "két lépés előre, nyolc másodperc várakozás, átugrani a fedezéket, be az ajtón. Öt másodperc várakozás, ki a másik ajtón, be szembe a folyosón, váltóruha, csekpoint".

Másik fele, hogy időnként sokkal érdemesebb elmenni a csekpointig, loadgamelni, és onnan folytatni tovább. Mert közben a drága szkripteltebb, mint a legszarabb CoD, a fél játék arról szól, hogy az AI szkriptjeit időzítgetem. Olyan módon, hogy "ha egy lépéssel közelebb megyek most, akkor ez az őr elindul, és abban a szobában összetalálkozik a szobalánnyal. De ha várok tíz másodpercet, akkor elkerülik egymást és el tudok sunnyogni".

Komolyan, egyik kedvenc sorozatom, nagyon sok mindent el tudnék nézni a játéknak. Azt is viszonylag nyugodtan tűrtem, hogy az első részt eladták nekünk még egyszer harmadik rész néven. De ez a buzizás, ami ez a játék lett... Borzalom. Több a soknál. Komolyan mondom, hogy nem tudnék olyan játékmechanikát mondani ebből a szarból, ami jól sikerült és korrekt lett. Még lőni is szar, pedig azt azért nehéz elbaszni egy TPSnél.

Ja, igen! Utolsó, de még kikívánkozik: Az, hogy PC port, az azt jelenti EIDOSéknál, hogy a játék során a billentyűzet összes gombját megnyomatják a pléjerrel, nehogy kihasználatlanul maradjon? Annyi buzi kombináció van, hogy beszarok. Miért van külön gomb a tárgy felvételre, a ruha felvételre és a tárgyhasználatra? Tipikusan a USE gomb feladata. De persze tárgy célbadobására nincs külön gomb, azt a támadással kell, és ha valaki közben mellém lép, akkor azt a szerencsétlent baszom agyon, ahelyett, hogy eldobnám ami a kezemben van.

Tényleg, ezt most nagyon határozottan mondom: ennyire elbaszott egy szart már sok-sok éve nem láttam. Gyakorlatilag MINDEN ami a játékmechanikával kapcsolatos, egy kupac gőzölgő fos. Absolute fail minden szinten. Ha valami, akkor ez lesz az elrettentő példa a jövőben, hogy hogyan ne készíts lopakodós játékot.