Hitman Absolution
11391465571336929270.jpg\

OFF/WAREZ topik!

• vrtg
    Minden tekintetben el lett kúrva a játék, korábbi hitman hangulatnak nyoma sincs sehol.

-Pályák kicsik, unalmasak, legtöbbször csak egyfelé mehetsz. Néha beraknak neked egy szellőzőt, hogy azt hidd, el tudsz lopakodni mindenki mellett, de természetesen végül úgy is megszopod, és sörösüveg-dobáló szimulátort fogsz játszani a pálya végéig. Vagy végighentelsz mindenkit, mivel a játék olyan kedves, hogy legtöbbször akár 100 lőszert is ad neked a silverballershez, még akkor is ha az egész pálya két szobából áll meg 6 ellenségből. Harmadik lehetőség, hogy egyenként elcsalva intézed el az őröket, ami a leghatékonyabb módszer, ugyanakkor kicsit kiábrándító, hogy sok pályát nem lehet úgy megcsinálni, hogy csak azt nyírod ki/ütöd le akit kell és mást senkit.

-Kevés célpont, ami van azokat is mocskos könnyű elintézni. Legtöbb pályán (pl. hope, dexter gyáros küldik, motel) még 1 perc sem telik el a pályán már egyből lehetőséged van legalább az egyiket megölni észrevétlenül signature killel, a korábbi részekhez hasonló tervezgetésnek, megfigyelésnek nyoma sincs. Pl. a sztiptízbáros küldetésnél megörültem, hogy na végre egy bérgyilkolós küldetés a szar menekülős rész után, erre bazeg bemászok az ablakon és a játék elémrakja a keycardot, az evidencet, meg egy hangtompítós pisztolyt. Keycarddal szoba kinyit, előadás végignéz, headshot, ajtón kimegy. Nulla gondolkodás, silent assassin, 3 perc alatt úgy, hogy először jártam a pályán. Röhej...

-Disguise rendszer = komplett bullshit, de erről már volt szó.

-Hihetetlenül buta mesterséges intelligencia. Van hogy, 1 centire megy el az őr mellettem, még rám is néz, de nem vesz észre mert épp egy falhoz vagyok simulva, de bezzeg máskor meg 6km-ről egyből kiszúr ha csak a lábujjamat látja, akkor is. Néhány őr ráadásul valami szuperképességgel lehet megáldva, mert pl. a sanchezes missionnél a falon/ajtón keresztül és kiszúrta a leütött haverját.

-Rohadt sok bug. Legalább 3 pályán sikerült kinyírnom jó pár ellen patrol scriptjét pusztán annyival, hogy egy tárgyat egy bizonyos helyre dobtam. De ütöttem már és húztam át őrt falon keresztül, vetődtem át egyik fedezékből másikba szilárd tárgyakon keresztül. Kedvencem mikor sikeresen ellopakodok egy őr előtt és nem vesz észre (semmi jelzés, még csak utánam sem jön), erre látom a score-nál, hogy spotted -2750. Vagy ugyanez mikor semmilyen őr nincs a közelben csak a célpont, akit a fedezék mögül kiszedek egy fejessel (hangtompítóval ofc), aztán rögtön visszabújok, erre szintén spotted. De az bezzeg nem spotted mikor faszikám lehugyozza a kábelt két zsernyák előtt és agyonbassza a kettőhúsz.

-Egy rakás idegesítő dolog az irányítással, játékmenettel kapcsolatban. Valaki már írta korábban, hogy nem lehet cuccokat dobálni, ha ellen van melletted mert akkor fejbevágja és meghal. Meg sem tudom számolni hányszor volt ilyen. Vagy pl injekciót akarok falhoz vágni, hogy elcsaljam faszikámat, erre egyből betargetolja nekem a fejét. Könyörgöm, mi ez? De az is fasza, mikor a hullát vonszolnám magammal egy fedezék mögé, nyomom neki hogy menjél jobbra, erre elindul balra... ellen cipője kilóg -> spotted, restart checkpoint.

Még nem értem a végére, de már alig várom, hogy levakarhassam a gépről. Részemről ez mindent elmond az újrajátszási faktorról.
    Egyértelműen a leggyengébb hitman rész.