6068
-
TomDantes #668 Dehogy kell leszedni...de net kell hozzá meg steam fiók,hogy elinduljon -
TS zsadnok #667 Bocsánat a buta kérdésért, de ezt a demót mindig újra le kell szedni, ha másnap is akarok vele játszani? -
crysis #666 Hi!
Hát ez a játék egyszerűen parádés és zseniális.Azt kell mondjam,hogy az Ubisoft megint kitett magáért.Csak jöjjön már ki a játék
ui:Remélem a kövi rész 2. vh-s lesz! -
#665 "Legjobb dolog egy nehéz csata után módszeresen lekaszabolni a gyávákat! :D "
ez szép volt -
#664 No, nyomtam még egy szárazföldi ütközetet, nagyon jó azt kell hogy mondjam. Sokkal kevesebb szenvedést tapasztaltam, mint a korábbi TWkben (gondolok itt az egységek klasszikus "hozzáragadtam az ellenséghez, mert egy ember bent van a tömegben" jellegű böszmülésére, a lovasok sokkal jobban használhatók, stb), a tüzérség korrekt nagyon, penge ahogy pattog át a tömegen a golyó :) A gránátosok nagyon szigorúak és b@szott látványos is az egész..
Taktikailag is fejlődött az AI, folyamatosan reagált mindenre amit csináltam - a hátsó gázlón keltem át, és a nagy mezőn felállítottam a vonalat, majd ahogy fogyott az ellen szép lassan elkezdtem bekeríteni mindkét oldalról ( annyi volt a trükk, hogy jóval keskenyebb és szélesebb alakzatban álltam eléjük), majd ledarálódtak, a maradék meg elfutott.
Egy valami baszott fel, hogy a lovasok akkor is belesétálnak és meghalnak a cölöpfalba, amikor közel-távol nincs senki, ők pedig nyugisan sétálnak.. Ja igen, és remélem nem így lesz vége a fullban a csatának mint itt, hogy egyszercsak kiírja, hogy victory aztán csókolom :C Legjobb dolog egy nehéz csata után módszeresen lekaszabolni a gyávákat! :D -
#663 Kipróbáltam a demot, nem rossz, tetszik
A gépigényről annyit, hogy a gépem:
Amd 2.8
1 Gb ram
HD 2600 Xt 256 MB
1024 * 768, árnyékok off, antia. off, minden más médiumon,unit size: large, és megy zökkenőmentesen... gondolom nagyobb csatáknál lesz lassulás, de örülök, hogy egyáltalán megy. -
#662 az :D
egyébként nem vacakoltam chain shot-al , simán bevágtam franciák vonalába és onnét már gyerekjáték volt. -
#661 Nos, nem egy potbs, az tuti. :) Amúgy borzasztó szar az irányítása. -
RedRiot #660 Én az ágyukat a legvégén nyírtam ki. A hessenieket, és egy huszáregységet elrejtettem egy domb mögött, rögtön a csata elején. Miután a seregem zömével átkeltem a másik gázlón, és a nagy mezőn elintéztem a jenkiket, akkor indultam meg a huszárokkal és a hesseniekkel.
Ekkor a jenki ágyuk már a mező felé voltak fordítva, így a hátbatámadás ellen nem sokat védekeztek.
Miközben a hessenieket felvonultattam a parthoz, az AI próbált visszaszorítani, de nagyon kapkodva és koordinálatlanul - egyesével küldözgette át a folyón az egységeit, így a hesseniek kényelmesen lehentelték őket.
A mezőn viszont nem volt rossz az AI, elég jó alakzatot vett fel, és jó ritmusban vonult vissza. Nagyonkíváncsi vagyok rá, támadó szerepben hogy alakít majd... -
#659 Hol van ez a 'battle_of_brandywine.xml' file? -
#658 Azokat is ki lehet játszani. Én az ágyúkkal szemben az erdőbe beraktam egy századnyi hesseni gyalogságot illetve a túloldalon a könnyű gyalogságot ott hagytam, az összes többivel meg átkeltem a folyó másik oldalán. Amúgy azt vettem észre, hogy az ágyúk csak akkor érnek igazán valamit ha áll a gyalogságod. Ha menetelsz nagyon nem tudnak eltalálni, max ha közel mész hozzájuk. Akkor viszont kartácstűzzel simán kinyírnak. -
TomDantes #657 Na ja, azoknak a piszok lázadóknak kétszer annyi, ráadásul 24 fontos ágyúik vannak, és jó helyen állították fel őket.
Egyébként lőnek, így hogy első sor lő második tölt..., legalábbis nálam, hogy bele piszkáltam a demo-ba, valamit értelemszerűen kétsoros vonalba kell felállítani a katonákat -
#656 Huh. Akkor rendben lesz. Nem értem miért vették ki a demoból ... -
RedRiot #655 Először én is megijedtem, mikor láttam hogy csak az első sor tüzel, de szerencsére a program ismeri a többsoros tüzelési metódust. A véglegesben gondolom ki lehet majd fejleszteni, a demóban pedig szerkesztéssel lehet előhozni.
Itt van leírva hogyan kell, tegnap éjjel találtam rá, már nem volt kedvem foglalkozni vele.
Empire modding
A "ranked fire" módot kell engedélyezni. Ha hazaérek kipróbálom. Szuronyból is háromféle van az opciók között, úgy látszik elég részletes lesz a program. -
#654 ebay-en biztos lesz és olcsóbb is lesz sztem mint boltban;) -
#653 Ilyeneket hiányoltam még a szárazföldi részből:
-nem töltik fel a sorokat a hátsó részekből halál esetén;
-nem rendeződnek vissza a sorok, ha átmegy rajtuk a saját lovasság.
Ami zavart:
az ágyúk fel és le rakodása. -
#652 Én érdeklődtem felőle az 576 üzletébe, de nem tudnak róla semmit. Engem ez érdekelne igazán, de bízok benne hogy kapható lesz. -
#651 Tapasztaltam a karókat. :) A lovasságon visszafelé úgy fennakadt, mint a sicc. :)
A demoban azért 8 ütege van az amerikaiaknak, a britenek 2. Ráadásul fontban is kisebb kaliberü a brit.
Amit hiányoltam, az a legalapvetőbb dolog: az első sor lő és áll, nem hátramegy, áll, a mögötte lévők meg laláznak. Ez durva volt. Ha ez teszem azt osztrák-török csata lenne az 1700as évek elejéről, még megértem, de ez a függetlenségi háború csatája, itt miért nem lehet az első sornak hátramennie, ott töltenie, közben a második sor jönne, stb, stb. Bizti benne lesz a teljesben, de nagyon hiányoltam a demoból :(
Itt egy elég jó site az early modern harcászatról. -
TomDantes #650 Nem, de a kampányban bizonyára ki kell fejleszteni hogy tudjanak... ugyanis ott vannak a karók,....az amerikaiak tudnak a demo-ban karókat le rakni...a angolok nem, csak ha bele nyúlunk a demo-ba. Ami disznóság, hogy az ellenség előnyösebben indul mint mi... na de a lényeg majd a teljesben használhatjuk ezeket az opciókat.
Viszont nem izgat...én a franciákkal leszek...az angolok vérével áztatom el a földet! -
#649 Ahogy írtad, ha picit belenyúlnak a demoba. De alapból én nem tudtam gránátot dobatni velük ... -
TomDantes #648 A dragonyosokat le lehet szállítani a lóról!! harcolhatnak, gyalog és lovon is. Én be vettem őket gyalog és lovon is. Mert ügye egyerős gyalogság ellen a lovasság szart sem ér, a sor tüzek megállítják, így érdemes őket gyalogosként használni.
A gránátosok használhatnak gránátot...amint írtam is, ha eldobják nagyon demoralizáló hatású, egyből megtizedeltek és megfutamítottak egy csapatot
Valamint, valamelyik gyalog egységgel lehet karókat le tenni..és hát karók mögöttük puskások... enyhén jó védelem. -
Berv #647 hi,
dragoons-t sztem első sortűz után - ami nem túl hatékony - úgy kell használni, mint a Huszárt, könnyűlovasként, nekimenni az ellenfélnek, lehetőleg nem szemből. Aztán átmenni rajtuk, hátulról újabb roham, stb... -
#646 Ez kapható lesz itthon? -
#645 Itt lóról harcoltak ... :D
de az tuti, hogy még lesznek opciók. Borasztó kevés lehetőség közül lehetett választani és igazából csak shortcuttal értem el a kívánt formációkat, ami gáz ... :(
A tutorialban megnéztem a spanyolokat. Van kardos-puskás egységük, de nem tűntek masszívnak.
A special forces hírek ebben csak megerősítettek, de nagyon brit dominancia várható a játékban. Talán a poroszok (death head hussars és a porosz gárda) lesz még hozzájuk hasonlítható, de félek, hogy hiába lesz ezer nation, alig lesz különbség, max. skinekben. Az indiai rész betételét nem értem. Minek? (Inkább tettek volna be egy másik európai hatalmat vagy a pápai államot vagy Erdélyt.) Ott tudom, hogy lesz íjász egység is, de megint csak a brit vonal fog erősödni, a többi kárára. :( Remélem, hogy a Habsburg speckó egység a "magyar hussar" lesz. :) -
RedRiot #644 "Apropó, nincs valahol link, hogy ténylegesen melyik országnak milyen egységei lesznek, mik lesznek az erősségek, gyengeségek?"
Ilyen listát még nem láttam, de úgy általánosságban a gránátosok amolyan elitegység voltak minden seregben. Ők és a könnyűgyalogság kaptak komolyabb közelharc kiképzést - miután sorgyalogság sortüzei megritkították az ellent, a könnyűgyalogság és a gránátosok léptek akcióba. A gránátosoknál egyébként a gránát mint fegyver a XVIII. sz. elejétől egyre inkább háttérbe szorul. A jobb és alaposabb kiképzés és a válogatott emberanyag miatt ezeke az egységek valamivel több önállóságot kapnak mint a kb. kutyaként beidomított sorgyalogság.
A muskéták mellett ebben a korban már voltak puskás egységek is. De a korabeli puskák töltése még lassabb és körülményesebb volt mint a muskétáké, ezért hiába voltak pontosabb fegyverek (huzagolt cső!), csak korlátozottan alkalmazták őket. (Viszont ha fedezve vannak közelharci egységekkel, biztos jó kis pusztítást végeznek majd.) Egyébként már a demóban is van ilyen csapat, az erdőben bújkáló népfelkelők, de őket nem nehéz szétkergetni :/
Más: a dragonyosokat hogy célszerű használni? Elvileg ők lovon közelítették meg a csatateret de gyalogosan harcoltak. Gyakorlatilag ez hogyan működik? Milyen távolságban érdemes leszállítani őket a lóról? Esetleg van olyan helyzet, amikor érdemesebb lovas rohamot indítani velük? -
#643 Steam, megkeresed a demot, és elkezded letölteni. Ha 100%ban lejött, kilépsz, rákattintasz a start iconra a desktopon (demo) és elindul. Persze, az is lehet, hogy a tűzfaladnál le van tiltva a steam ... -
#642 Ha játszottál már korábban total warokkal, szerintem nem lehet gond az irányítással. Szinte ugyanaz az egész, csak itt puskával lősz, nem nekirontasz az ellennek és ezért picit másképpen kell felállítani a sereget.
Mutatja a lőtávot, szóval be tudod lőni a jó lőtávot (minél közelebbről tüzelsz, ha eljutsz egyáltalán odáig, annál nagyobb a pusztítás). Ágyúknál - mivel a golyó iszonyat pattog - picit még jobban lehet csalni a lőtávval, különösen ha dombról lősz. Lehet előbbre is célozni, mégha nem is látod az ellenséget és már lőhetsz is, ami vagy bejön, vagy nem. :D
Lovasság igazából az ágyúk és a lovasság ellen használható nagyobb sikerrel, mert pl. a huszárokkal nem életbiztosítás masszív gyalogság ellen rohamozni. A nehézlovasság lassú, de ők tényleg mindenre jók. A lovassági rész itt jobban sikerült, mint bármikor. (Szerintem ...)
A közelharc elég necces, mert ugye csak puskatus és szurony van alapból, de vannak egységek, akiknél kard is.
Érdekes game lesz, kiváncsi leszek, hogy miként lövik be a nésönöket, és mennyire lesz gazdag az egységpalaetta.
Apropó, nincs valahol link, hogy ténylegesen melyik országnak milyen egységei lesznek, mik lesznek az erősségek, gyengeségek? -
vasshy #641 sziasztok egyetlen egy kérdésem van, hogy tudtátok leszedni? Én ráklik de mintha nem csináltam volna semmit egyszerűen nem akkarja elindítani a letöltést. -
#640 Hát, nekem eddig az irányítás nem jött be, fogalmam sincs hogy kell benne harcolni, még a tengeri ütközet elment (bár a hajó-hajó elleni közelharcnál álltak csak az emberek), de szárazföldön kész értelmetlen az egész -
#639 a medd2 is ilyen szar ai-ban, ez is ilyen lesz, talán egy kicsit jobb. de majd jönnek szépen az ai modok ahogy a med2-höz is;) -
#638 "sörtüzek"?? az biztos brutál:D -
#637 köcce, us notról már 700al jön -
RedRiot #636 Oda pakolja ahol a Steam van, és amerikai szerverekről jön a leggyorsabban. -
OculusDei #635 döntöttem, vettem én is vasat a game alá.
ez megérdemli. remélem elég lesz hozzá.
addig meg csorgatom én is itt a nyálam a hozzászólások alapján.
(amúgy ati-t vettem. ) -
TomDantes #634 Fogalmam sincs...oda tölti ahol a steam van -
#633 azt hol tudom beállítani, hogy ne a c-re töltse? amúgy meg németektől jön a leggyorsabban? (csak 250el jön, pedig 10megával jöhetne) -
TomDantes #632 Sehogy, csak steam-en lehet. Le töltöd a steam-et installálod, csinálsz egy steam-fiókot, be lépsz, meg keresed a demot, letöltöd, (telepíteni nem kell) játszol -
TomDantes #631 Na, olvastam meg lehet hack-elni a demo-t.
Így, olyan dolgokat is tudnak a katonák, amit egyébként majd ki kell fejleszteni
Pl. Gránátosok gránátot dobna...erről annyit, egy sor gránátokból...és egy ellenséges csapat azonnal megfutamodott!
Akkor karókat lehelyezni a földbe!
Valamint, a sörtüzek...sokkal brutálisabb -
#630 Steamen kívül honnan lehetne letölteni? Vagy steamre hogy lehet felmenni? -
Kurfürst #629 15 Giga lesz a teljes, valszeg két DVD-DL-en.