6068
  • Slewy
    jah, az a mocskos tetves büdös kur.a életbe, már sehol sincs :S
  • Szaca
    tudja vki, hogy a steam hova húzza le a játékot a gépünkre, csak azért, ha másik gépre akarom átrakni a demot ne keljen megint végigtöltögetnem!??? kerestem a steamos mappákban, de sehogy sem találom a telepítőt :o((
  • a.carkey
    Mert már lennie kéne, ugyanis több helyen már el is fogyott. Magyarországról beszélek, nem "külföld"-ről.
  • mindero
    Nekem ez lenne a dilemmám h mondjuk megveszem a játékot 10-ért.

Tudok otthon LAN-ba játszani két gépen, vagy kétszer kell megvennem a játékot a Steam-es baromkodás miatt?
  • Slewy
    Nincs Special Forces kiadás? honnan tudod, még meg se jelent...
    Remélem, hogy lesz
  • a.carkey
    Nehogy már sehol sincs Special Forces kiadás??? Bezzeg, ha valami tucatm MMO SE-a kéne, akkor lenne nekik vagy ezer raktáron ...
  • RedRiot
    OFF: Tessék, a lengyelek még ma is tudnak igényes, nagyszabású történelmi filmet csinálni. Nálunk meg "Honfoglalás" címen leforgatták, hogy a fehér nindzsa 5 statisztával keregeti a csodaszarvast (háttérben beton villanyoszlopok), és ha elfáradnak, teszkós bográcsban főznek maguknak. :(( Ja, tették mindezt természetesen VHS-en, kb. "Szomszédok" képi megoldásokkal.

• a.carkey
    Napoleoni méreteket írtam. Na az tömeghadsereg volt, de 1700-1789 között zömmel 25-40k-s hadseregek csatáztak egymással.
  • RedRiot
    Mellvért/sisak szinten azért maradt páncél a nehézlovasság számára, talán még az 1800-as évek végén is.

A francia cuirassier-ok elég félelmetes erőnek számítottak a csatatéren: lóból és emberből is a legerősebb, legrobosztusabbakat válogatták ide. Támadáskor tömör sorban vágtattak előre, az egymás mellett rohamozók csizmája szinte összeért. Keresztülgázoltak mindenen ami eléjük állt. Közelharcban viszont a nehézkes mozgásuk miatt legyőzhetők voltak.

Ez is nagyon komoly film, meg kell szerezni valahonnan:

Waterloo I.

Waterloo II.

Kőkemény tömegjelenetek, semmi kamm CGI. Legjobb!
  • sakkay
    Török háborúk? 30 éves háború. Angol polgári forradalom? Nézd meg a csata létszámokat 20-100000 között.
  • Kurfürst
    A szamurájok és ashiguruk a hátukon egy aprócska zászlót hordoztak, a feudális uruk jelképével, hogy meg lehessen őket különböztetni a csatában az ellenségtől. A lengyeleknél a szárnyak állítólag arra szolgáltak, hogy a tatárok lasszóval ne tudják őket a nyeregből lerántani - és persze divatként, félelemkeltésként is.

Az egyik ETW-s videón egyébként látszik hogy a lengyel huszároknak lesz egy olyan tulajdonsága, hogy negatívan befolyásolják az ellenséges egységek morálját. Mindenesetre érdekes egység lesz, kíváncsi vagyok már rájuk.
  • obe
    hmm...hasonló díszes szárnyat már láttam szamurájokon is

..szinte biztos hogy pár napon/héten belűl a virágbolti verzió tulajdonosai is aktivizálni tudják majd a speciális egységeket, efelől egy percig sem volt kétségem..csak ha veszek eredeti game-t, évente 4-5 alkalommal akkor az a pár ezer forintos különbség nem vág falhoz, viszont a körítés simán megér nekem ennyit..pl fallout 3 3 ezer került többe, fémdoboz, kemény fedeles art book, bólogatós pip boy az asztalom dísze:)..én oda vagyok az ilyen bisz baszokért
  • Kurfürst
    Tűzzel - vassal - Huszárroham
  • Kurfürst
    + Tűzzel-vassal!
  • Kurfürst
    Fordítva!

Eredetileg a huszárok a 16 században ilyen középnehéz, félvértes, lándzsás lovasság voltak. Báthory István amikor lengyel király lett "divatba hozta" őket és a jellegzetes magyar-török viseletet, felszerelést a lengyel udvarban - a legtöbb lengyel név a felszerelési tárgyaikra magyar eredetű (karvas, szablya stb.). A szárnyakat leszámítva egy az egyben ugyanolyan megjelenésűek követik mint a magyar huszárok a 16-ik században.

Később itthon és nyugaton egyre könnyebb lovasság lett belőlük, mert a tűzfegyverek elavulttá tették a páncélt, a lengyeleknél viszont megmaradtak, hiszen elsősorban a törökök és tatár lovasok ellen hadakoztak, kvázi ők voltak a - lengyeleknél legendásnak számító - nehézlovasság, ami abba a háborúba jól beleillett.

Szóval a lengyel szárnyas huszár tkp. megmaradt eredeti formában, míg másutt tovább fejlődött a huszárság.
  • POI33
    Szárnyas huszár. :)
    Bár az érdekes hogy huszár létére elég nehéz felszerelésben van.
  • Kurfürst
    Azért voltak akkoriban is méretes csaták, pl. Leuthen, Höchstadt.
  • a.carkey
    Kötelező filmek a játék megjelenéséig: Özönvíz, Kislovag :)
  • a.carkey
    A lengyelekkel pl. miattuk lesz érdekes harcolni:
  • a.carkey
    Még nem voltak un. "tömeghadseregek", legalábbis nem Napoleon korabeli méretben!
  • a.carkey
    Holnap kiderül, hogy az 576 kapott-e. Elvileg igen.
  • sakkay
    Nagy hibája a sorozatnak , hogy nem lehet a tömeg harcászatból adódó szitukat lemodellezni. Vagy pl. igazán főcsatát nyerni-veszíteni. Mondjuk 20000 ember veszteséget nehéz egycsapásra pótolni.
  • POI33
    Az komoly.
    Már pcdome-on is elfogyott a special edition.
    Hát akkor marad a sima.
    Akkor szívják majd meg akik a spec-et vették meg, ha majd valami fájlátírással vagy pecsel unlockolni lehet azoknak is ezeket az egységeket akik a sima etw-t veszik meg.
  • Kurfürst
    Hali,

még nem, de most regisztráltam (ua a nick mint itt)!
  • Rolika16
    Valóban nincs már cdgalaxis weblapján etw spec. forces.De biztos hogy volt TW online-n is mondták,hogy hétfőn mennek cdgalaxis boltjába átvenni.PL:DAR őt meg biztos ismered.
  • a.carkey
    Honlapjukat néztem, ott csak a simát láttam, de lehet, hogy csak néztem. :D
  • Rolika16
    20 a max . Minek több ?
  • Rolika16
    Pénteken néztem cdgalaxist,és akkor még volt,ETW spec. forces. Tehát vagy elfogyott,vagy nem tudom mi lett.
  • obe
    nekem péntek este írtak a cd galaxisból hogy van még s.e, bár szombat óta változhatott a helyzet, ráadásul a galaxisnál 1300 huf-al olcsóbb is mint pc dome
  • sakkay
    Hali! Valaki tud valami egység limitről? Ahogy látom marad a 20 db de azért reménykedek valami meglepiben. Vagy úgy mint a med2-ben csak komolyabban megoldva.
  • obe
    van a pcdome-nál, és a cd galaxisnál is, de ha special editions-t akarsz, akkor jobb ha hetfőn leadod a rendelést, vagy befáradsz személyesen
  • a.carkey
    A shop alapján nincs, csak a sima. Nem akarok házhoz szállítást, de kéne a SF, így marad a pc dome ...
  • Hunor1
    @Hi Kurf !
    Te jársz a magyar TW oldalra is ? Ha igen ott mi a nicked ?
    magyar total war oldal
    (aki akar jöjjön át oda is fórumozni, elég jó az oldal, sok a link és kép, külön római, med, és ETW szekció)
  • Rolika16
    cdgalaxisnál biztos van.
  • koj
    Nálam sztem demokrácia lenne:d
  • koj
    Na az jó hír Kurlfürst! Remélem, mert az ilyenek nagyon feldobnák a hangulatot sztem. És magyarok lesznek? vagy magyar egységek? kép róluk esetleg?
  • Kurfürst
    A hivatalos forumon olvastam egy kedvcsinálót, a fószer a porosz kampányt nyomta és amikor a király elhunyt, a hollandok bejelentették igényüket a trónra valami homályos örökösödés címen!
  • a.carkey
    A cdgalaxisnál szerintetek van még special forces edition, vagy esetleg más cégnél?
  • Prince23
    Sőt, ez így kéne legyen valamilyen formába legalább, elvégre a forradalmi total war lesz
    Állítólag te döntöd el az államformát... ez érdekes lesz
  • koj
    Szerintetek a játtékban lesznek királyok? mármint maghalnak, és akkor pl harc a trónért vagy vmi, vagy forradalom lehet benne ha pl utál a nép? tom érdekes kérdés de kíváncsi vok:D