6068
  • POI33
    Na elindult végül, de amikor a csatát töltené be akkor a csík a felénél elkezd össze-vissza ugrálni,viszont azt hallom ahogy a csata megy a háttérben.
  • tobias88
    el még el kéne indulnia elvileg
  • RedRiot
    Olvasd már el mégegyszer és értelmezd amit írtam! Éppen hogy azt szeretném, hogy valamilyen flottája már az elején legyen a tengeri nagyhatalmaknak. És mivel már 1700 előtt is léteztek, legyenek sorhajók is.

Sajnos vannak olyan játékok, ahol majdhogynem a semmi közepén vegetálnak az országok a campaign elején - jó lenne, ha az ETW-ben nem így lenne.
  • TomDantes
    Hát bizony az a Sempron nagyon kevés...sajnos és az X600 is
  • TomDantes
    Hát ez nagy hülyeség lenne...1700-ban szerinted a világon nem voltak hajók...? XD

Ja...jó hogy nem úgy kezdjük a játékot a semmi közepén vegetálnak az országok...
  • POI33
    Amd sempron 3.2ghz
    2giga ram
    Radeon x600 256mb
  • RedRiot
    Bucser: kösz a tengeri csatás tippeket, bevallom elég rendesen elkalapált a gép. Rögtön a hajótestre lövöldöztem.

Oldal-oldal ellen tűzharc: elővettem egy könyvem, és abban azt vagyon írva, hogy az egész XVIII. században ebben a stílusban nyomták: párhuzamosan hajókáztak, néha barátságosan sortüzet lőttek egymásra. Nelson hozta az új taktikát: merőlegesen közelítette meg a libasorban haladó ellenséget, és a hajóik közti réseken áthaladva mindkét irányban tüzet nyitott. Az eredmények az ő módszerét igazolják. :)

"valamint remélem, hogy nem lesznek százszámra ship of the lineok már az elejétől a kampányban, mert enyhén pontatlan lenne a dolog..."

Százszámra tényleg nem kéne lenniük, de miért merült fel benned a kérdés? A demóban lévő ütközet "eredetijében" valóban sorhajók alkották a flották zömét, angol oldalról vett részt néhány kisebb hajó is. Ettől függetlenül az erőviszonyok rendben voltak.

Szerintem inkább az lenne pontatlan, ha a kampány kezdetekor senkinek nem lenne hajója, hanem ilyen szép játékosan mennének a dolgok: első körben farm, aztán barakk, aztán shipyard, és 10 évvel a kampány kezdete után a Királyi Haditengerészet megépíti első hajóját, egy kétágyús bárkát. Sorhajók voltak már az 1600-as években is, nincs abban semmi baj, ha pl. 1700-ban már a játék elején rendelkezésünkre áll majd pár darab.
  • TomDantes
    Mi van? Te egy VGA-t tovább használsz mint 2-3 év? Egy procit meg nem?

He?

Én az AMD1700+-ot 6 évig használtam és abból 5 évig elég is volt..persze tunningoltam. VGA-m meg volt négy...sőt azóta újabb kettő..
  • Kurfürst
    Nyugi, gyakorlatilag teljesen normális szintű, 10-20ezres procikkal és egy egyszerű 8600GT szitű VGA-val is nagyon szépen fut a program. Nem kell hozzá i7.
  • sadi57
    runs great on intel core I7 :((( 80k a legolcsóbb :( iszonyatosan drágák a procik, de 2-3 év múlva meg már dobhatod ki, nemúgy mint a videókarikat
  • tobias88
    géped megüti a szintet?
  • TomDantes
    Mármint a legfrissebbel ügye? Akkor nem tudok segíteni
  • POI33
    Azzal sem oldódott meg.
  • TomDantes
    Directx újrarakás?
  • POI33
    Nálam nem indul el a demo :S mindig mikor tölti valami hibát írja ki. :( uicomponentlib.dll fájl a hiba okozója, valakinek valami tipp?
  • Kurfürst
    Az AI elég jó. Eddig háromszor játszottam le a szárazföldi csatát, mind a kétszer máshogy reagált amikor a másik gázlónál átkerültem. Az elsőnél tököltem egy csomót, erre mire észbekaptam már ott volt az egész gyalogsága. Más kérdés hogy át akart jönni vele, ez nem volt olyan jó ötlet szvsz..

Másodjára nagyon hamar átkeltem, nem is próbált közel jönni, a farmháznál annak rendje és módja szerint felállított egy arcvonalat, majd amikor én is felállítottam az enyémet, támadott. Direkt nem erősítettem meg a sajátjaimat, hagytam egy kicsit győzni, kísérletezgettem. A tüzérsége mellett volt egy gyalogság, amikor a tüzéreit próbáltam dragonyosokkal támadni, észrevette és elérakta a gyalogságot. Egy másik alkalommal egy elszigetelt gyalogos egységét támadtam meg huszárokkal, bajban is voltak, de jó ritmussal ellentámadott a saját dragonyosokkal, és a huszárokat el is zavarta.

A tüzérek viszont elég stupid módon reagálnak, próbaképp szépen eléjük masíroztattam egy vonalba a gránátosokat vagy 20 lépésre, nem engedve tüzelni őket csak ha én mondom.. na, gondolom most megnézzük mit csinál a kartácstűz - a amerikai pattanytúsok csak lőtték a jó messzire lévő saját csapataimat, lehetett kivégzőosztagosdit játszani. Ezt leszámítva jó az AI, okosan reagál. A tengeri csatával nem sok sikerem volt, túl sok a francia.. de hangulatos, és jól ki van dolgozva, a hajók megadják magukat, nem teljesen kiszámítható a sérülés sem (nem mindegy hányszor, mit talál el), néha kigyulladnak, felrobbannak, ha tényleg szar a helyzet, megadják magukat, szal elég életszerűre sikeredett.

Kell hozzá egy erős proci, azt majd márciusban beszerzek egyet, a multi részre kíváncsi leszek, csak a töltési időket meg a hangokat kicsit rakják rendbe, nagy bajok itt nincsenek. :)
  • SötétBarom
    Várom már a teljest. Ez a szárazföldi csata nekem annyira nem jött be, nem szeretek támadólag túlerő ellen harcolni, főleg, hogy még nem vágom a játékot. Rakhattak volna bele valami egyszerűbb ütközetet is :D No mind1. A tengerit meg mindenképp gyakorolni kell, nem nagyon érzem a taktikát mögötte. Keringek, lövök, aztán valahogy nyertem, de inkább csak gyönyörködtem a látványban mint aktívan manővereztem a flottát. Hihetetlenül jól néz ki, amikor csáklyáznak, meg lőnek, az egész nagyon zsír.
  • a.carkey
    Lassan tölt? :) Látnátok a War Leaderst: 2.30-5.10 között tölti be a térképet, 2 percig a csatát.

Itt ez a 30-45 sec az lótúró.

Kikapcsoltam a vert. sync.et, és nem volt gáz.
  • Rambo9512
    Nekem az elején vagy 6 percig kell várnom hogy bejöjjön az intro az is akadozva megy de a játék megy rendesen mediumon.
  • sadi57
    5 percig vártam, a gép már semmit sem csinált csak állt, akármit nyomtam utána semmi.
  • Berv
    várom, meggyőző a demo :)
  • TomDantes
    Várjál...egy idő után betölt
  • sadi57
    nekem még a menü előtt kifagy :D tölt a gép, és egyszer csak megjelenik a cursor(a játékbeli) és ennyi, fekete háttér meg a sok szöveg a jogokról... a minimum gépigény megvan
  • Bucser
    Egyébként én azt vettem észre, hogy töltés közepén megáll nem darál semmit a vinyóról csak áll az egész...
  • TomDantes
    Mindenkinél lassan tölt...ez ilyen. De ha csak lassan tölt...hát ez azért nem olyan nagy baj...ettől még lehet nagyon jó
  • Neoncsoves
    Hát... 4Gb 1066MHz DDR2 GEIL ULTRA-val kurva lassan tölt -.- remélem ez változni fog, mert felejtős lesz!
  • TomDantes
    Én már tuti meveszem! Pénteken megjelenik hétfőn hozzák...iskolába se megyek...szarok a gyakorlati jegyre....ha jön az Empire!
  • SötétBarom
    Egész jó. Tengeri buli nem megy annyira, elég fejetlen, szárazföldi viszont fasza. Jólesz ez :)
  • Bucser
    POTBS e körül zajlott de itt a vízi csata egyik negyede a játéknak...
  • Serpa
    mi a titka a billentyűs irányításnak?

mert pl akárhogy nyomom a WASD gombokat, nem mozdul a kamera.
  • a.carkey
    Pirates of the Burning Sea-s múltommal már meg sem lepődnék ezen ...
    Meg ahogy nézem, vannak itt a piratesből páran, így gondolom ők sem. :D
  • Bucser
    Vízi csatának a titka, hogy a láncos lövedékekkel szétcseszed a vitorláit az első csoportnak majd ráveted magad a másodikra ugyanezen taktikával. majd szépen mindegyiket egyenként "seggbe" lehet durrantani.

A lényeg, hogy kerüld az oldal-oldal elleni hajózást.

BTW: el van baszva eléggé a hajók navigációja... Valamint nagyon remélem, hogy a teljes játékból nem marad ki a csata előtti deployment phase ugyanis rettenet idegesítő, hogy nem tudok saját formációkat kialakítani, majd csoportos kijelöléssel rögzíteni azokat... (valamint remélem, hogy nem lesznek százszámra ship of the lineok már az elejétől a kampányban, mert enyhén pontatlan lenne a dolog... Egy-egy ilyen hajó megépítése hosszú 6-7 évekbe telt...)
  • TomDantes
    A szárazföldi csatát szerintem úgy lehet könnyen megnyerni, ha minden emberrel átvonulsz a második gázlóm és oldalba kapod őket...biztos győzelem, csak épp közbe lefagyott ez a szajbalökött demo
  • SötétBarom
    Vicces, nekem most pont fordítva megy, east coast 200k, GB 600 :D
  • Neoncsoves
    jó lassan jön steamről, de 4giga ramom van ugyhogy majd jeletnem, hogy mennyi ideig tölt a játék 4 giga rammal...
  • Curesz
    Lol nekem meg jobban megy a tengeri mint a szárazföldi:D szárazföldön szétbaszták a szám:/, itt nem jelzi az egységeknél, hogy mennyi idő múlva tölti újra a puskát, mint a cossacksban? De az egyéni párharcok nagyon jól néznek ki:)
  • TomDantes
    A tengeri csatával hogy álltok? Engem forgáccsá aprított a gép..nem nagyon értem.... itt is nekem kell lőni mint az Imperial Glory-ban a hajókkal ?Vagy nem tudom
  • RedRiot
    Töltögetésben az újabb Call Of Dutyk módszere tetszik: megy valami igényes anim, vagy filmrészlet, ami kicsit hangulatba is hozza az embert, és közben folyamatosan betölti a pályát.
  • a.carkey
    Pedig azt hittem, hogy a War Leaders töltögetését nem lehet überelni ... :D
  • RedRiot
    TW Center fórumon 4GB rammal is panaszkodnak a hosszú loading time-ra. :(