6068
  • Bandras DaSilva #748
    Igazából abból indulnak ki, hogy az internet annyira elterjedt már manapság, hogy nem nagyon van olyan potenciális vásárló akinek nincs nete.
  • Prince23
    Steam majdnem olyan mint az xfire. Csak néha baszakodik netnél. Ha multizni akarsz, akkor a steam működésétől függ minden. Ha baszakaodika steam, akkor bizony nem játszhatsz a gémmel.
  • TomDantes
    Azért a steam nem olyan szívás...csak egy steam fiók kell meg net kapcsolat...ez nem olyan nagy dolog
  • a.carkey
    Már többször bebizonyosodott, hogy egyes cége buta eladási politikája nem vezet jóhoz. A csak neten aktiválható, a csak 3x installálható, aztán meg engedélyt kell kérnem programoktól az újrainstallra, a rendszeren fájlokat megváltoztató védelmeken át a nincs pénzünk védelemre, így csak neten veheted meg dolgokig mind elbaltázottak. Az ember fizet érte, és ha szopatják, az látszik az eladásokon is (ls. GTA4). De ha nekik egy sikergyanús progival az a céljuk, hogy minél kevesebben vegyék meg, hát legyen. Ha olyan jól állnak a gazdasági válság idején, hogy megengedhetik maguknak, tegyék. Aztán majd duplaannyit kell vevővisszacsalogatásra fordítani, mint remélnék.

Amúgy, ebben a témában el bírnék képzeni egy MMOt is, ahol minden player választhatna nemzetet, lenne saját városa/vára, idővel százada/ezrede stb., és egy szép EU térképen lehetne háborúzni többedmagunkal egyszerre. Oda kéne figyelni a politikára, a szövetségekre, a nyersanyagtermelésre (mind playerek), stb. Lenne bukéja a dolognak. :)
  • TomDantes
    Miért nincs neted? Akkor le se tudod tölteni!

És nehogy azt higyétek olyan egyszerű a steam-es warez, FEAR2 az új Warhammer 40k...egy csomót kellet kínlódni vele...nem csak kicsomagolom és megy...

Arról nem is beszélve, hogy ez van olyan jó játék ,hogy meg éri az árát.Én is csak keves dolgot veszek meg, de ez megéri.
  • Torzonborz
    miért , nincs neted ?

• SötétBarom
    Tehát ha nincs netem, meg se vegyem, ugye? Szerinted ez normális?
  • Thanatos
    ami kb annyi hogy kicsomagolod és megy, aki meg megvette az eredetit szarakodhat a gagyi eredeti steam-el, gratz :)
  • TomDantes
    Steam-es lesz, és épp ezért éri megvenni, aki le tölti szarakodhat a gagyi tört steam-el
  • mindero
    Ahhoz képest mennyi ideig csak haldoklott a steam, most nagyon feléledt. Mondjuk ez a demós vacakolás nekem nem hiányzik, úh föl se raktam.

Ha a teljes játék is Steam-es lesz akkor gáz. Mért mindig a rendes embereket szivatják.
  • Bucser
    "és a full is csak steammel fog menni, mivel ott kell majd aktiválni;)"

be is baszna.

nekem pl eddig nem hiányzott a steam. sőt talán nem egyedül a halál faxéra kívánom mert játék alatt egyel több 50 megás process fut a háttérben.. kell a halálnak.. ugyanolyan felesleges mint a rockstar launcher vagy a games for windows live...
  • Djuree
    és a full is csak steammel fog menni, mivel ott kell majd aktiválni;)
    de lehet lesz a lemezen steam, legalábbis gondolom.
    azért már ideje mindenkinek steam-et beszerezni, egyre több demó ott lesz csak elérhető, nekem sok steames gémem van:)
  • obe
    yep
  • gstup
    Sziasztok!
    Csak steamen keresztül tölthető még a demo?Üdv
  • obe
    mär hagyd a francba...1-2 hetet mär egy läbon is kibirod
  • haxoror
    OMG én csak most tudtam meg hogy kijött a demo ÁÁÁÁÁÁÁ
  • a.carkey
    Az biztos, hogy a Braveheart óta (ami az első 3Ds "TW szerü" szimuláció volt) baromi sokat fejlődött a dolog.
  • TomDantes
    Akkor nem tudom...lehet én tévedek XD
  • a.carkey
    Ultrán. :)
  • TomDantes
    A fene tudja, nem minden egységet nézegettem közelről...de amelyiket figyeltem azok igen is különbözőek voltak,legalábbis nekem úgy tűnt
  • Dragooon #728
    én max graffal játszottam, de pl a huszárok (azt hiszem őket néztem) arca teljesen megegyező volt.
    de most megyek és leellenőrzöm
  • TomDantes
    És max grafikán toltad? Nekem különbözőek a katonák eléggé...igaz a katonák részletességét maxra vettem, így elég különbözők.
  • a.carkey
    Szerintem egy Med2höz képest sokkal kevesebb. Volt, hogy egy teljes sornak volt fent ugyanaz az arc-skin.
  • SötétBarom
    Höh, én pont azon pislogtam, hogy mennyire sokféle katona van.. Mikor sorban ballagnak, van amelyik felegyenesedve megy, van akinél nagy hátizsák van és görnyed, mindenféle arcú és ruházatú váltja egymást, még a muskétát is máshogy tartják :)
  • Kurfürst
    Klónkatonák: a beállítástól függ, ha magasabb, többféle arc, ruházat jelenik meg. Sajna nekem csak mediumig engedi, nemtom miért.. videó RAM? hivatalos forumon erre többen panaszkodtak.

Viszont az új procival nagyon jól megy a cucc, a dragonyosok néha nagyon praktikus egység, egy nagyobb csatatéren villámgyorsan át tudnak nyargalni a másik szárnyra, ha ott kell erősítés..
  • a.carkey
    Jól képzettek voltak, legalábbis a line infantrynál tutira. Mellesleg, a többség nem ment haza, hanem a függetlenségi háború után letelepedtek az USAban. Nem sokon múlott, hogy ma nem németül beszélnek az USAban. :)

Apropó, nektek nem klónkatona-gyanúsak a seregek? :)
  • Djuree
    a vörökabátosok voltak a kor legjobb lövészei;)
  • Prince23
    3-án, EU-ba meg 6-án
  • ewuk
    mikor jön ki srácok?
  • Kurfürst
    Miért..? A "hesseni" katonák sima sorgyalogság volt, akiket az angol (tkp. hannoveri német fejedelem maga is) király a többi német fejedelmségből, elsősorban Hessen tartományból bérelt.

Szerintem a vöröskabátosoknak és a "hesseninek" nevezett német zsoldos gyalogságnak egyszerűen azért volt komoly hírneve az amerikaik körében, mert ezek rendes kiképzett, reguláris erők voltak, az amerikaik oldalán meg éppen hogy nagyon kevés igazi, a kornak megfelelően kiképzett katona volt!
  • TomDantes
    Állítólag több
  • Pluskast
    Úgy is ki fog jönni majd hozzá egy rakás mod.
  • Pluskast
    Hmm a Svédekkel érdekes lesz játszani:)
  • Rolika16
    Arra leszek még kiváncsi,hogy most egy területen,egy város lesz,vagy több..
  • a.carkey
    Apropó, várható teljes nemzetlista:

Cherokee
    France
    Great Britain Hannover
    Iroquois
    Empire of the Moguls
    Marathen
    Mysore
    Netherlands
    Austria
    Osman Empire
    Poland
    Portugal
    Prussia
    Scottland
    Russian Empire
    Sweden
    Spain
    Venice
    Unitesd States of America

Hogy ezek közül csak a már említettek lesznek játszhatóak, vagy a szokásos módszer szerint később a többi is, arról fogalmam sincs.

Ingame EU Campaign Map:

Bonusztérkép a dobozban:
  • a.carkey
    A tengeri csata demo és végleges változata között szerintem lesz különbség. Ez ugyanis most még kaotikus. Borzasztó gáz az irányítás, és a vitorla elleni lövedékek sem hozzák a megfelelő hatást, amit kéne nekik.
  • a.carkey
    Tudjátok mi a röhej? Az, hogy pl. a hesseniek szarbb egységnek vannak beállítva, mint a közönséges line infantry. Ez akkora baromság ...
  • RedRiot
    Friendly fire nagyon kemény tud lenni néha. Utolsó meccsen kb. 50 embert vesztettem így.
    Szokásos menetrend: jobb oldalon leparkolok a hesseniekkel, többiek bal gázlón át, nyomulás a mezőig. Annak a szélén felállok csatárláncba, lassú nyomulás tovább + lövöm őket ágyuval. Ekkor az amcsik egy ügyes húzással visszavonultak, és tőlem jobbra lévő dombot elfoglalták.

Ez nem volt rossz húzás, mert a jobb szárnyam kissé gyengébb és rendezetlenebb volt. Logikus és jó húzás volt. Sietve felrohantam én is a dombra a fák közé - és a sok line-infantryt egyszerűen nem volt hely rendesen felállítani! Így a sortüzek az én embereimből is lekaszáltak párat. Aztán a skót gyalogság és a gránátosok elintézték a jenkiket.

Érdekes ez az AI. Néha egész jó átcsoportosításokat csinál, néha meg magányosan rohamoz a tábornokkal. :/ Összességében azért jó.

Kérdés: tengeri csatánál hogyan kell hatékonyan használni a kartácstüzet? Elvileg élőerő ellen kéne hatásosnak lennie, de a sima ágyúgolyó nekem hatékonyabban működik...
  • tomcsa4
    Bukás? Hetekig vezette az eladási listákat. Mégis bukás lett? Jézusom, mennyi eladott példányszámot vártak?
  • Paddy
    Nekem mondjuk a rome total war+kiegek az alapgamek.