3817
  • Szega87
    miért is?
  • DarkSector
    ennél nem a multi a lényeg...:D
  • readswift
    mindegymá csak jöjjön kifele :D
  • grebber
    RAGE - Nem lesz dedikált szerver?

Az Infinity Ward kezdte a sort a Modern Warfare 2-vel, most úgy látszik, az id Software is hasonlóra készül.

Mostanában egyre-másra érkeznek lesújtó bejelentések, miszerint a PC-s változatokból kihagyják a kimondottan PC-hez való dedikált szervert. A sort az Infinity Ward kezdte a Modern Warfare 2-vel, majd nemrég a Rebellion is bejelentette, hogy az Aliens vs. Predator sem fog dedikált szervert tartalmazni, most pedig az id Software fő programozója, John Carmack is hasonló nyilatkozatot tett. Kijelentése szerint a RAGE sem fogja tartalmazni ezt a módot. Így fogalmazott:

"Még semmi sincs kőbe vésve, de jelen pillanatban mi is úgy gondoljuk, hogy nem lesz dedikált szerver támogatás a PC-re megjelenő Rage-ben." -- mondta rideg nyugalommal John Carmack a Varietynek. "A legjobb, hogy ebben nem kell úttörőknek lennünk, mert addig meglátjuk, a konkurencia hogy boldogul a döntéssel." -- tette hozzá, nyilván az Infinity Wardra célozva.

Amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, miszerint a RAGE sem fog dedikált szervert tartalmazni, akkor elég nagy esély van rá, hogy a többi fejlesztő sem fog törődni ezzel a közeljövőben. Könnyen lehet, hogy az Infinity Ward forradalmat indított el, minek következtében még inkább háttérbe fognak szorulni a PC-s fejlesztések.

info: Gameped
  • MerlinW
  • DOGMAN
    pfff...felesleges lenne küzdenem hogy megértsd Prof. Merlin úr :D
  • MerlinW
    Ha ironizálni szeretnél, gyakorold a fogalmazást és az emocionális ikonok használatát:)
  • DOGMAN
    Nemmondod... iróniáról hallottál máre? és a besenyő pistabácsiról? :D
  • MerlinW
    Ööö olvasd tán el mi lesz a játékban és milyen technikai megvalósítással. Utána lehet még csodálkozni is fogsz, hogy ráfér három DL lemezre:)
  • DOGMAN
    persze, két sivatagnek kell két (vagy három) lemez hehhe.
    a sivatag az sivatag, nem látták ezek még a kkrieger-t?

• gyuri12
    Így olcsóbb fejleszteni.:)
    Xboxra és PC-re szinte mindig ugyanazt adják ki,mert nagyon hasonló rájuk fejleszteni.
  • MerlinW
    Xbox... arra kiadhatják a 2 lemezes változatot, PC-re a 3 lemezeset, PS3-ra meg úgyis Blu-ray megy. Most nem mindegy nekik?:)
  • gyuri12
    Xbox360-at ne felejtsd el.(Bár ott is egyre jobban előjön a telepítés[Forza3-ban pl az egyik DVD tartalmazza az autókat, a másik minden mást,és az autósat fel kell rakni a merevlemezre] szóval nem értem,hogy miért ne lehetett volna 3 DVD)
  • MerlinW
    "Carmack a magazinnak úgy nyilatkozott, hogy az id Tech5 hajtotta produktum esetében is eredetileg a három lemezes megoldás volt a terv, de egyszerűen nem tudják úgy megvágni a játékot, hogy az a játékos számára kedvező legyen. Ennek legfőbb oka, hogy a játék két nagy sivatagot tartalmaz, vagyis akétlemezes felosztás sokkal kézenfekvőbb volt."

Én ezt nem értem, azt hiszik, hogy DVD-ről fogunk játszani? Mert ha nem (tuti, hogy nem), akkor a telepítőnek/HDD-nek nem tökmindegy a lemezek felosztása?

• SZilaJMaGGoT
    Shader-ről jut eszembe UE3-nak van eddig a legjobb shader editora... :)
  • MerlinW
    UE3 játékok...

Mass Effect 1,2
    Mirrors Edge
    Brothers in Arms HG
    RB6 Vegas 1,2
    Gears of War 1,2
    Leisure Suit Larry: Box Office Bust
    Medal of Honor: Airborne
    Singularity
    Stranglehold
    Tom Clancy's EndWar
    X-Men Origins: Wolverine
    The Wheelman
    és még sokan mások

Azért a többségük átlagon felüli. A shaderek, blur és egyéb csilivili kakik, nem a motor hibája, hanem az adott játék fejlesztőié. Nem muszáj használni őket, illetve lehet okosan is.
  • SZilaJMaGGoT
    hiper KOCKA leírta mi a szitu az UE3-mal... Neked max rossz tapasztalataid vannak, én magát a technológiát és a benne rejlő lehetőségeket magasztalom, amik még mindig kiaknázatlanok(pedig nem most jelent meg)... Te csak simán gamerként szemléled az UE3-mal megjelenő gémeket, de amint már meglett említve, az már a fejlesztők balfaszsága, hogy egy rakás okádékot hoznak ki egy jó engine-ből... Maga az unreal tournament nevezetű gámára mai napig tech-demóként tekintek, amit az újabb generációs engine tudásának demonstrálásra készítenek(ezért vana tele bloom-mal meg minden szarral, amit mondjuk UT-be faszául belőhetsz, hogy miből kérsz és miből nem)...
  • grebber
    az idióta City "gyártsunkbudgetkategóriát" Interactive kis cégeknek kell idő hogy nagyot tudjanak alkotni.
    A nemrég csak warezba megjelenő Code of Honor 3 már túlszárnyalja az eddigi összes Citys game-et eggyüttvéve is.Grafikailag is már elég jó lett az előzőekhez képest!
  • hiper KOCKA
    Most az Unreal3 engine a szar, vagy pedig az azt licenszelő fejlesztőcsapatok, akik nem tudják kihozni a motorból a maximális teljesítményt. Mer tudod nem mindegy hogy párbajban vérzel, vagy vérbajban párzol...
    Az engine csak meghatározza egy játék lehetséges képességeit illetve annak a határait. De az hogy az adott játék tényleg olyan jó lesz-e, az attól függ, hogy a fejlesztők mit tudnak kikalapálni belőle.

Példa:

Sas secure tomorrow - az idióta City "gyártsunkbudgetkategóriát" Interactive által elkövetett értelmetlen pixelfos.
    Milyen motort használtak vajon a játék készítésekor? Bizony hogy a Monolith F.e.a.r. alatt is muzsikáló JupiterEx-ét. Mégis hasonlítsd már össze a F.e.a.r. 1-et meg ezt a Sas nevű játéknak csúfolt micsodát.
    Pedig a F.e.a.r. 2005-ös ez a játék meg asszem 2008-as mégsem mentek sokra a motorral mert nemes egyszerűséggel szólva pancserek társasága.
  • Bence94
    nem csúnby ez.csak rosszul beállított képek.oszerintem olyat fog ütni grafikailag mint a doom 3 annak idején.
    szilajmaggot:az unreal engine 3 egy kalap szar...pár játékban szép meg egy-két dolog tettszik benne de egy nagy nulla.túl van effektezve tiszta motion blur bloom hdr ilyen olyan sáder.textúrák nulla részletességgel(van kivétel) és hulla fizika...
  • Bokafix2
    Mert a Doom 3 egy rohadtul scriptelt gáme volt. Ennek ellenére időről időre elő lehet venni, mikor már elfelejtetted, hogy hol és mikor támadnak a szörnyek.
    A játékok újrajátszhatóságát nagyban rontja a script, de mondjuk alzheimer kórosoknak minden végigjátszásnál csupa újat tartogat pl. a Doom 3 is.
    Carmackéknak saját bevallásuk szerint sincs sok tapasztalatuk M.I. téren, ezért is volt egyhangú kicsit a Doom 3 atmoszférája egy idő után.
    De jó hír hogy mostanában már kezdenek leszokni erről az orrba szájba scriptelésről, sőt egyik másik játéknál a játék közbeni tetteid vagy döntéseid az egész játék alakulására is kihatnak (a'la Bioshock). Hogy a szóban forgó legújabb id-s csoda hogy teljesít ebből a szempontból hamar kiderül, de a nagyon kritikus szemek fognak abban is hibát találni ha akarnak.
  • SZilaJMaGGoT
    Nem tudhatod, majd kiderül... :/
  • grebber
    Ezt a Batman AA topikban leirta jól egy srác.
    Ott a PhysX végett mondtam hogy hiába van benne fasza csempetörés ha nem mindenhol törik a csempe hanem csak ott ahol akarják a fejlesztők más pályarészeken nem.
    Mert mindenre kiterjedő fizika "felesleges" lenne.
    Mert ő is mondta példának és szerintem igaza is van hogy ki az a barom aki a játék elején a legelső csempés falnám nekiáll dobálózni törni zúzni amikor nem is erről szól a game.
    Meg ott vannak teszem azt az izom kalandgame-ek ahol elég sokan a térkép 30%-át sem fedezik fel csak végigtolják azt kész akkor minek csinálnának mindenhova 100%-os valósághű fizikát.Csak felesleges munka lenne.

Csak részmegoldások lesznek szerintem!
  • SZilaJMaGGoT
    Nem értem, mért gondolod azt, hogy soha nem lesz ilyen... :D Pedig annyira egyértelmű, már nincs olyan, hogy lehetetlen... :D
  • Shep
    * -szaporodnak.
  • Shep
    Ki írta, hogy rólam van szó. Úgy látom szaporodnak itt is szaporodnak a gondolatolvasók és mindentudók.
  • grebber
    Rage - nem lesznek scriptelve a szörnyek helyei

Matt Hooper elárulta a 1UP-nak egy interjúban, hogy nem fognak mindig ugyanonnan előugrani a szörnyek.

A Doom 3 egyik legnagyobb hibája volt, hogy ugyan első végigjátszásnál még megijedhettünk a mindenhonnan előugráló szörnyektől, de aki többször is végigvitte, az minden bizonnyal már kívülről fújta, mi mikor és hol fog előbukkanni.

Állhattunk öt percet egy helyben, egy szörny sem jött. Egy méterrel arrébb lépve az arcunkba ugrott egy vagy több, mintha valami kapcsolóra léptünk volna rá. Namármost, ezt a Rage el szeretné kerülni, így ez a technológia biztos nem szerepel majd a játékban. Matt Hooper, a Rage vezető dizájnere elárulta egy interjúban, hogy ha a szörnyeknek az a feladata, hogy megvédjék magukat a játékossal szemben, akkor azt teszik, ha beszélgetniük kell, akkor beszélgetni fognak.

info: Gamestar
  • pxxl
    elég szomorú ha ilyen késztetéseid vannak
  • grebber
    Hangulatfokozás teljes mértékű beleélés szerintem nagyot lehetne ilyennel kaszálni.De mivel soha nem lesz ilyen nem fognak kaszálni max a réten füvet!
  • Shep
    Hát pl. azért, hogy ne az utcán kelljen kiélni a rombolási hajlamot, meg a két pisztollyal szarrá lövök mindent késztetéseket :)
  • Bucser
    "Normális teljes mértékben mindenre kiterjedő valóságos fizika szerintem soha nem lesz a játékokban!"

Mert mi a picsának is lenne rá szüksége? Arra ott a valóság..
  • Rage47
    singleben csak pár rész volt amit bontani lehetett:)
  • gyuri12
    De most jött ki új része. Nem valami jó játék,már emlékszem rá.:D
    Demó alapján ööö... vannak benne nagyon jó dolgok,de semmi extra.
  • SG
    Az első Red Faction már 2001-ben megjelent PC-re(volt PS2-re is ha jól emlékszem).
    Nem volt abban semmi fizika, viszont tényleg szét lehetett szedni az egész pályát(ez a multira vonatkozik, a single módra nem), és nagyon mókás meccsek voltak akkoriban. Nyomtam is vagy fél évig online, kár hogy unalomba fulladt.

Így nézett ki egy red factionos CTF : kék csapat elindul a rakétavetőkért,gránátvetőkért(ezekkel lehetett legjobban bontani a tereptárgyakat, falakat stb.), majd egymást fedezve behatol az ellenfél zászlójáért és ha megszerezte a visszaúton lerombolt minden maga mögött. A saját bázisa felé tartva meglepetten tapasztalta, hogy a vörös csapat is ugyan ezt a technikát alkalmazta :) A legtöbb esetben a végkifejlet az volt, hogy áll a két csapat zászlóvivője a hátán az ellenség zászlajával, és nem tud befutni a bázisára, hogy a pontot érvényesítse, ugyanis minden fel volt szántva, ami csak lehetséges:) A multiplayer-es játékok közt történelmet írt, minden idők legtöbb döntetlen eredményre végződő meccsével.
  • Rage47
    ja Red Faction korábbi részeiben is lehetett rombolni.
  • gyuri12
    Most jelent meg konzolokra valami marsos játék(Red Faction guerilla? valami ilyesmi). Abban konkrétan minden házat,dolgot tégláira szedhetünk.:)
    Nagyon komoly fizika van benne.
  • SZilaJMaGGoT
    Fog az is hidd el, 98 half-life akkor sem volt még fizika... Ebből a szempontból kiemelem a cryteket, hogy ők tényleg erőltetik ezt a destruktivitást... :)
  • grebber
    Nem toltam azokat az az idő nekem kimaradt csak 98 vagy 99-óta van gépem szal ezekkel én soha nem toltam.
    Ja minden kivéve a fizikát sajnos :(
  • SZilaJMaGGoT
    Ez hülyeség, mikor a doomot toltad, azt se gondolhattad, hogy lesz quake, nem hogy fizika... Meg elég rohamosan fejlődik minden, szerintem csak idő kérdése...
  • readswift
    és neked mi bajod van az anti avagy kicsi gravitációval ?Földhöz ragadt - e vagy ? :D

Én inkább ezeken a mech őrülteken röhögök, hogy tök mindegy mekkora baromság az egész csak jó formája legyen meg nagy stukkere : DD