11074
-
sanyiiiii #7605 Nekem azért furcsa volt hogy minek cipelek pl egy assault riflet mindig a hátamon amikor életemben nem fogok lőni vele:) -
#7604 A Sentinel talán a legnehezeb karakter, jól bekezdtél :)
Az legyen az első, hogy Barrier és Sentinel (class talent) + specialization (Medic vagy Bastion) maximumra. Utána a csapattól függően lehet fejleszteni. A puskát nem kell eldobni, nem foglal helyet.
Pénzt leginkább sok játékkal lehet szerezni, mindig legyen a csapatban valaki 9-es Decryptionnel a zárt ládákhoz, a cuccokat add el. Így a játék 3/4-éig összejön az 1 millió kredit, ami unlockolja a legjobb geart.
Bastion + Barrier az 1250 pajzs (egy jobb Krogan páncélon van mondjuk 700), de emellett se HP, se regeneráció, se Immunity, sok támadás átmegy a pajzson, szóval használni kell a fedezéket.
Itt LINK vannak optimalizált buildek, azért nem kell szentírásnak venni, én nagyon jól elvagyok Insanity-n egy Nemesis Adept-el. -
#7603 Én most kezdtem a játékot, gondoltam utánaolvasok kedvenc fórumomon, kár hogy a kötöszavakon kivül nem sokat értek :)
Azért egy-két kérdés láttam narancsal jelőlt tárgyakat (energiatároló cella pl) ezek azért vannak, hogy szétlőjjem vagy lehet használni vmire?
Én pisztolyal és snipperrel tudok lőni, hogy tudom eldobni a puskát?
Miből lehet a leggyorsabban pénzt szerezni, mert sentinelként indultam és 1, 2 lövéstől kifekszik.
köszi -
#7602 Hi. Látom, no warez, de engem az érdekelne h a tört mass effectnek van-e topicja?
Köszi! -
#7601 Intimidate a viccesebb skill, sokkal, de amúgy igen, ugyanaz. párszor lesz olyan h más lesz a két verzió megoldása - pl az egyiknél átvállalod egy tömeggyilkos doki kivégzését, a másiknál lebeszéled a épp lelőni készülő illetőt.
First Aid szvsz egy nem túl fontos skill, és Decryption-t sincs sok értelme - legalábbis egy ideig, amíg nincs egy csomó felesleges pontod - 5 fölé tolni, túl kevés hard container van ahhoz h megérje.
Infiltrator-ral én Liarát és Wrexet vinném. főleg mert Ashley-t én spec egy lapáttal verném agyon, iszonyat idegesítő egy picsa. és még mindehhez Wrex jobb is nála. -
#7600 Simán! De nem azért, mert gyenge karakter, hanem mert a nagyfelbontású textúráját "elfelejtették" mellékelni a játékhoz, és teljesen kiábrándító nézni a böhöm, elmosott pixeleket a többi főkarakter tűélessége mellett. :D -
MrAndree #7599 Hát ahogy gondolod, biztos hasznos ő is csak én elég unalmas karakternek tartom Garrus-t így a hozzá kapcsolódó küldetéseken kívül sose használtam. -
#7598 Akkor a Turian-t felejtsem el? -
MrAndree #7597 Hát én általában Ashley-t és Liarat viszem az Engineer/Infiltrator karaktereim mellé. Ash alternatívája esetleg lehet Wrex. Mindkettő sokat kibír, tipikus harcos karakterek. Liara helyett meg néha Kaidan, ő is biotikus némi engineer beütéssel de a decryption-t felesleges vele megtanulni szerintem vele ha neked is van. Electronics-ot viszont szerintem érdemes nála meg Liara-nál is kitanulni mert a pajzsokra elég sokat ad. -
sanyiiiii #7596 Hát ha ashleyt viszed akkor és te engi vagy akkor én liarat ajánlanám.
First aidje is van és a biotikus képességk sem fognak rosszul jonni.
Wrexnek meg ha jól emlékszem egyátalán nincs FA-ja. -
#7595 Interm/Charm az lenyegeben ugyanaz ugye, csak az interm a renegades megoldasokra jo, charm meg a paragonosokra, de tok ugyanazokat a celokat lehet elerni, ugye?
Most a csapatom:
En-infiltrator pisztoly/decrypt
Ashley-soldier
es a harmadik helyre nem tudom, hogy kit vegyek fel. Kene valami jo kis first aides. Gondoltam a Turian jo lesz, de Wrex meg nagyon szimpatikus nekem, viszont neki, ha jol gondolom nagyon gyenge a first aidje :( Vagy nem? -
sanyiiiii #7594 Spectre cuccban shotival is lehet counter-snipeolni:D
-
#7593 ízlések és pofonok én csípem kispisztolyokat, stílusosak na meg az elejétől a végéig jók, AR-en én ott szívtam a fogam mikor próbálgattam h a legelején semmit nem lehet vele eltalálni (mondjuk ez Master Spectre cuccban megváltozik gondolom) -
#7592 azt se felejtsük el h Barrier másodpercenként 40 pontot töltődik ha 9 pontod van Vanguard/Shock Trooper-ben
pisztolynál is meglehet btw csinálni h ne melegedjen, szerintem könnyebb is mint AR-nél (főleg Infiltratorral, ugye az ő class skilljük is erről szól).
amúgy nekem is Vanguard volt az első karim - és favoritom mai napig - de én voltam olyan elvadult h utánaolvasgattam h lehet unlockolni bonus skill-eket még mielőtt nekiestem volna ME-nek, és Citadel-ig elvittem egy Adept-et azon szimpla okból h kirakjam Singularity-t és elnyomjam 75-ször (na meg h kicsit ismerkedjek is a játékkal) -
sanyiiiii #7591 Ha jól emlékszek assault rifle egyetln előny az hogy meg lehet csinálni hogy egyátalán ne melegedjen, és ezáltal ne is legyene pontatlanabb ha folyamatosan lősz. Tehát csak nyomni kell a gombot. Bár lehet pisztollyal is meg lehet csinálni sosem próbáltam.
Viszont shotgun sokkal nagyobb fun mint pisztoly:) Bár kevésbé hatékony, ez nem azt jelenti hogy probléma lenne vele akár insanity fokozaton is (legalábbis nálam nagyszerűen működött).
---------------------------------------------------
Nekem unlockolt +skillem vanguardon nem volt mivel az volt az első karim.
Strapabírás szempontjából viszont nagyon durva tud lenni. Shock troopernek specializálva.
Barrier. 1250 sebzést felfog ugyebár és 14sec cd. +Shield boost. Na miért is vicces is?
Barrier ugy fogja fel a sebzést hogy a pajzsaidat növeli. Shield boost pajzsaidat tölti vissza master SB 2 sec alatt 50%/sec. Tehát effektíve visszatölti a barriert.
Ehhez jön egy 20 sec CD-s adrenaline burst.
perma barrier > immunity az esetek 90%ában.
Ehhez jön a lift+ throw+ warp, esetleg unlockal singularity, melyek szintén élvezik a 20sec es adreanline burst előnyeit.
-
MrAndree #7590 Én most toltam végig pisztolyos engineer-el és nekem az Assault Rifle jobban bejött, de nagy különbség tényleg nincsen. Ha meg unlockolod az AR achievementet akkor bárki használhatja, nekem Infiltrator-om AR-el nyomul. Sniper Rifle skill nem vonz, elhiszem, hogy jó de nélküle is simán megvagyok még insanity-n is. -
#7589 többi kaszt btw aljas diszkrimináció okán maradt ki - Engineer és Adept engem nem igazán vonz, főleg Adept/Assault Rifle buildet tartom butaságnak tbh. Sentinel-ek meg kb a Mass Effect vesztesei, mindenből a rossz skilleket kapják.
és még egy dolog: akármennyire morbidnak és elvontnak tűnik, hivatalos fórumon valaki kiszámolta h bizony pisztolyok táposabbak assault rifle-nél. szóval ne aggódj hogy Soldier kaszton kívül többiek nem tudnak Assault Rifle-t használni, ez semmit nem vesz le az aprítási értékükből. (sőt, Infiltrator esetében még hozzá is ad, ugye pisztoly skillel lehet unlockolni Sniper Rifle-t) -
#7588 hát, röviden és tömören:
Soldier: öl, túlél, teszi ezt bármilyen fegyverrel - ellenben kiba unalmas.
Infiltrator: remek kombója a Soldier és Engineer kasztoknak, gyakorlatilag kettő az egyben, a két viccesebb fegyvertípussal, szinte mindent el tud végezni amit az Engineer (főleg ha megvan AI hacking bónusz skilled), sebzés/túlélés szinten sem sokkal marad le Soldiertől, valamint nem döglessz meg az unalomtól. legalábbis annyira nem unalmas mint Soldier.
Vanguard: személyes kedvencem, Adept/Soldier kombó, ha felveszed Singularity-t bónusz skillnek nagyon sokáig sokkal jobb is CC-re mint a sima Adept. mész, Józsikát eldobod, Pistikét felemeled, Béluskát és Petikét elkezded körbe-körbe pörgetni a szobában, agyonlövöd mindet, benyomod Adrenaline Burst-öt és ismétled a köv. csapat ellenfelen. mindeközben persze egy Barrier mögül osztod az áldást, szóval Józsika és haverjai lövései semmit nem érnek. szórakoztató tud lenni, és ezek azok a dolgok amiket csak a főkarakterrel érdemes csinálni, NPC-kkel messze túl sok macera.
mellesleg: sok-sok build
csak az ott leírtakkal ellentétben rakj majd Intimidate/Charm-ra is. -
#7587 vanguard is érdekes kaszt, pisztoly és shotgun fegyverképzettségekkel, és throw/lift meg warp biotikus képességekkel. taktikája annyi, hogy harcképtelenné teszi az ellenfelet, majd odarohanva közelről shotgun és vége a csatának :) -
MrAndree #7586 Biotikus kasztokat nem ismerem, még nem voltam. Szóval ezek nem tudom mennyire jók, Liara képességei csatában hasznosak tudnak lenni de általában az intelligens csapattárs AI miatt kb. fél perc alatt kifektetik szegényt.
A Soldier szerintem egy elég semmilyen kaszt, erős és könnyű vele a játék de baromi unalmas. Sok az élete hordhat heavy armort, tipikus tank. A csaták abból állnak vele, hogy mész előre és bedarálod ami szembejön. Szinte az összes skillje a további erősítését szolgálja a harcban de ebből is kevés van, így 60as szintre gyakorlatilag az összes fegyver használatát is maxra lehet vele fejleszteni ami szintén értelmetlen mert az egész játék könnyedén végigvihető egyetlen fegyvertípussal, felesleges mind a 4 fejlesztése. Egyszer voltam soldier, hogy unlockoljam a fegyver achievementeket aztán hagytam is a fenébe.
Az Engineer szerintem egy sokkal hasznosabb kaszt. A hackelő-zárnyitó képességek ugye alapból jól jönnek /meg így már nem kell Tali-t cipelni ha akarsz is néha valami értelmes cuccot is szerezni a küldetéseken/. Gyógyítónak tökéletes, a First Aid mellé tanulhat Medicine képességet ami csökkenti a Medi-Gel újratöltődési idejét így gakrabban lehet használni /nem mellesleg a Medicine skill-el tudsz Neural Shockot használni amivel tök jól fel lehet löködni egy organikus ellenfelet ami mondjuk egy rohamozó krogan warlord ellen igencsak hasznos/. Ha meg Medic-nek specializálod akkor még hatkényobban ggógyít. És akkor még vannak ilyen finomságok mint az AI Hacking és a Damping. Alap esetben csak pisztoly skillje van de azzal is halálos. Mondjuk csak light armort hordhat így csatában könnyen kilövik ezért a fedezékek használata erősen ajánlott.
Nekem személyes kedvencem az Infiltrator kaszt, ő valahol félúton van egy soldier és egy engineer között. Tud hackelni és zárnyitni /és nem mellesleg így a Sabotage és Overload képességeket is birtokolja, mindkettő igen hasznos/ de hordhat medium armort és van fitness skill-je így a pofonokat is jobban bírja mint a sima mérnök. Pisztoly és Mesterlövész skillje is van így távolról is hatékony gylikológéppé lehet képezni. -
Fasiszta #7585 Én katona szeretek lenni. -
SaGa Jr #7584 Teljesen mindegy. A soldier az egyik legegyszerűbb, mert a harci részeken vele a legkönnyebb túljutni, plusz minden fegyvert és páncélt rendesen tud használni.
Nem kell azon sem aggódni, hogy nem jó valami nyitogató/feltörő dologban, arra ott vannak a kísérők.
A program úgyis azon karakter skill értékét használja, akié a legmagasabb, noha látszólag a fő karakter végzi a tevékenységet. De ez nem így van. Ha valakinek a csapatból elég magas a skill értéke a szükséges feladathoz akkor oké. Ha teljesen lényegtelen kinek és milyen értéken van. A lényeg hogy egy valakinek legyen az aktuális trióból 7-es (master) a két lényegi nyitogatós skill és nem lesz probléma sehol. -
#7583 Manuálisan valóban te végzed a hackelést, de nemcsak a te skilljeidet veszi alapul, mikor eldönti, hogy képesek vagytok-e "feltörni" az adott dolgot, hanem minden csapattagét (akit magaddal vittél).
Szóval emiatt lehetsz nyugodtam Soldier. -
#7582 A csapatodban lévő legnagyobb érték számít ezeknél a skilleknél, szóval nem kell emiatt aggódnod. -
#7581 Valaki elmondana, hogy milyen kaszttal erdemes nekivagni a jateknak? Eloszor gondoltam, hogy Soldier, mert az ugyis mindig primitiv, es egyszeru..., aztan lattam, hogy csak en tudok hackelni az egesz csapatban, hiaba van meg a tobbiekne magasabb skillje hozza... :( Szoval valoszinu valami olyasmi kaszt kene ami olyan dolgokban is jo, amit csak a fohossel lehet csinalni.
Nem is ajanlasokat varok, hanem inkabb elony/hatrany osszehasonlitasokra a kulonbozo kasztokhoz.
Koszi! -
Fasiszta #7580 Ezt egy crack fix-ben van a túlmelegedés gyógyíre. -
MrAndree #7579 Hát biztos nem a daemon tools miatt van mert nekem is fent van aztán volt ilyen gondom. Illetve régebben másolttal toltam XP-n, akkor gyakran előjött, most végigtoltam kétszer Vista-n eredetivel és nem csinálta. De tudom, hogy eredetivel is sokaknak előjön szóval nem a warez verzió hibája. Esetleg próbáld meg felrakni a patchet, hátha segít. Bár az meg belerak egy ennél jóval durvább az egyik bolygóra hibát szóval nem biztos, hogy megéri. -
#7578 Nekem is ez volt, nem találtam megoldást, quicksave, load az egyetlen ami működött. -
endre2714 #7577 Hey
Lenne egy problemem, ra kerestem itt is, de itt meg sem emlitik. Mar a vege fele jarok, pisztollyal nyomom...Es a vegen elojott egy problema, ami eddig soha - ha tulmelegedik a pisztolyom, akkor beragad a piros csik es nem megy lejjebb, hiaba csinalok akarmit, cserelek akar masik fegyverre... Eleg idegesito a vegso csatanal,h ujra meg ujra loadolni kell ha veletlen tulhevitem a fegyvert...
Olvastam egy helyen, h esetlegesen a daemon tools miatt van, de nemtom...ja, a jatekom eredeti...
akinek van otlete, szoljon!
Elore is kossz!
E -
Aspyrin #7576 Aha, az még csak a násztánc kezdete :) -
Bircsike #7575 Próbálkozom már de még nem igazán akar, most kellett választanom a két csaj között és mellette döntöttem. -
Aspyrin #7574 Huhh, nagy kexre ne számíts, valamikor a játék vége felé hajladozik mad ;)))))) -
Bircsike #7573 Liara mikor hajlik arra hogy lefeküdjön velem? Melyik küldetés után van rá lehetőség? :D -
Fasiszta #7572 A bányában van a szonda. -
#7571 Na megint kérdezek. Bocs
Szintén egy másodlagos küldi. Valami fószer megkér rádión, hogy keressek meg egy szondát (asszem a voyager renceren belül az amazon naprencerben). Még annak idején lőtték fel a Turiánok kémlelésére, és atom bomba van rajta. Namármost egy bolygó van amire le lehet szállni (Agebinium), de azon már mindent felfedeztem mégse találok semmit. Illetve van valami a földbe ágyazódva egy helyen, de azzal nem lehet semmit csinálni. Alatta van valami kisebb elhagyatott ember camp.
-
#7570 Persze, mondom, nálam is csinált ilyet :) CSak nekem kicsit gyengébb a gépem, úgyhogy néha barántot 1920*1080-ba fullon. -
Bircsike #7569 Hidd el a legkeményebb játékokat futattam alatta, de sose volt ilyen! Pedig a ME sem szaggatot kicsit se úgy hogy 1920*1200-ban minden fullon volt, de most hogy visszavettem az órajeleket ugyanúgy fut minden gond nélkül! -
#7568 Azért ezt nem mondanám :)
Ha stabil, akkor stabil. Procim és a ramom eddig semmi nem akaszotta ki, pedig szép kis tuning van rajtuk :)
Úgy látszik a vga-t nem teszteltem elég keményen, mielőtt belőttem neki azokat az érékeket. -
sanyiiiii #7567 Alapvetően nem igazán szereti ME a húzott alkatrészeket. -
#7566 Valszeg azok a játékok nem dolgoztatták meg annyira :)
Asszem velem is pont a Mass Effect csinálta egy ideig ezt a kidobálást, de végülis kicsit lejjebb lett véve, és azóta tökéletes.