11074
  • Atkamon
    Hát csak ha meg azt kikapcsolja szétcsúszik a kép, nem?
  • Aspyrin
    Elképzelhető ;)
  • Scouser
    be van kapcsolva baj?
  • rotator
    Vsync?
  • Scouser
    Tévedtem, most mértem le a többi helyszínt Fraps-el, és nem esik 30 fps alá a játék , viszont gyors mozgásoknál akár 40 fps-t is szaggatósnak látok, nem értem miért..
  • Scouser
    Az normális, hogy ilyen géppel:
    AMD X2 4800+, ATI 4850HD, 4 GB RAM, Vista alatt 1280*1024-ben max beállításokon 30 fps alá is tud esni a Fellegvárban? Meg van amikor gyorsan futok és látom, hogy picit akadozik. Más területeken jobb, de nem lehet több az fps 40nél még ilyenkor sem.
  • mflex #7799
    Néha vagyok Pécsen is:)
  • IMYke2.0.0.0
    Hál' Istennek vagyunk egy páran, akik nem csak a szarlocsolást látták meg a Saints Row 2-ben, hanem
    - karaktergenerálás (említetted)
    - iszonyatosan jó történet, remek szinkron, bújtatott poénok az átvezetőkben (nem erőltetettek),
    - a GTA-s hangulatot megfejelték kismillió olyan aprósággal, amit itt felrosolni lehetetlen (felvehető üdítős poharak, fegyverként használható tárgyak - pl. parkolóóra stb. -, autólopáskor a tulaj fejét szélvédőbe, és ilyenségek...)

Negatívumok.
    ===============
    Rendhagyó módon a rosszal kezdeném.
    1 - Kisebb hibák mindenhol akadnak a játékban. A Havok-fizika jól mutat, ám a szokásos módon néha a rongybaba effektus érdekes eredményekkel jár [eltaposott járúkelõk, rendõrök beakadása a jármûvekbe, furcsa repülések stb.]
    2 - Az egyedi játék motor néha nem bír a nagy területekkel - az akadások akkor szembetûnõek amikor a város újabb, addig még nem látott területére kerülünk.
    3 - A menü konzolosan átgondolatlan. Az "ESC" gomb kezelése kaotikus. [Nem mindenhol ugyanazt jelenti.]
    4 - A játékbeli M.esterséges I.ntelligenciás forgalom kicsit anti-KRESZ-es...
    5 - Tárgyak összeolvadása.
    6 - A Minimap (térkép, bal alsó sarok) csak "Rotational" (Forgó) módban használható - a "Static" módban éppen ellenkezõleg mûködik, mint a megszokott [GTA, True Crime, Mafia].

POZITÍVUMOK
    [Rengeteg lesz!]

* - A számomra - eddig - örök etalont, a GTA 3-mat MINDENBEN lekörözi, s nem csak azért, mert ez a játék vagy 10 évvel megelõzte az említettet.
    * A SR2 grafikai motorja a hiányosságai ellenére tökéletesen kezeli a város napszakjait, a manapság már megszokott shader/bloom és shining effekteket. Persze, ezt csak erõs Rendszer mellett.
    * A város kevés kivétellel NEM az orrunk elõtt töltõdik be, hanem szinte folyamatosan létezik elõttünk, amennyiben a PC-nk (CPU + RAM + VGA) engedi a nagy látótávolság beállítását a Fõmenüben.
    * Napszakok.
    * A járókelõk élnek, nem ragadnak be, változatosan reagálnak.
    * A FÕHÕS minden tekintetben testreszabható - majdnem 1 órát állítgattam a csajszit, mintha magam is az lennék [alkat, hajszín, szem szín, száj, smink...]. A lehetõség a kezünkben: ha akarjuk, akkor egy nyuszis álarcba bújt vadállatot irányítunk, akire öröm ránézni, de akár egy Terminatort is kreálhatunk, izomkötegekkel, széles állal és minden vadsággal. Persze, a lehetõségek nem teljesen korlátlanok, de a Sims-sorozatot még így is, helybõl alázza.
    [Utoljára a Mass Effect-ben láttam ennyi lehetõséget.]
    * A FÕHÕS beszólásai eszméletlenül el vannak találva.
    Én nõi fõhõssel nyomulok [mégis csak szebb látvány egy pusztító amazon, mint egy borostás debella], s bizony, akárhányszor autót/jármûvet lopok MINDIG MÁST mond.

A tolvajláskor elhangzó kedvenceim:
    - "Leave the keys!" [Hagyd a kulcsokat!]
    - "Why did you leave the keys in it?" [Miért hagytad benne a kulcsokat?]
    - "Time to go!" [Ideje elhúznod!]

A harcokhoz kapcsolódóan:
    - Amikor a Fõhõsnõmet támadják meg: "You start with the wrong girl!" [Rossz lánnyal kezdtél!] - fõképp, amikor lelövöm vele a támadót.
    - "I'm the Best!" [Én vagyok a legjobb!] - amikor egy lövéstõl meghal az ellenfele.
    - "See what can I do?! [Látod, mit tudok?]
    - "You Lose!" [Vesztettél!]
    - "Should stayed at home!" [Otthon kellett volna maradnod!]

Amikor tétlenül áll:
    - "Whats have the money, if you cant fun to spend it?" - Miért van a pénzed, ha nem leled örömed az elköltésében?

* Ha fél percig nem mozgatod a gyalogos Fõhõsödet, akkor az önállóan lépkedve odamegy egy járókelõhöz / bandataghoz és hevesen gesztikulálva beszélgetni kezd vele!
    * Ha lelõsz valakit, akkor a járókelõk - láthatod is - mobilon hívják a rendõrséget!
    * Két kézbe is vehetünk fegyvert (azonos típusú kis kézi löfegyvereket).
    * Nem kell illúzióromboló lebegõ tárgyakat felvennünk a városban - az Életerõ a pihenéssel visszagyógyul [persze, a valóságban is jól jönne ilyesmi :) [illetve, ha betérsz egy gyorsétterembe, akkor ott megveheted az ételt, amit majd a 'Q' gomb lenyomásával elõcsalt menübõl kiválasztva megehetsz, és javíthatod az Életerõd.] Természetesen, az utcán evõ, leütött emberek ételét is magadhoz veheted.
    * Az autók között láthatóan vannak elsõ- és hátsókerék meghajtásúak. Az elsõkerekeseket természetesen nehezebben csúsztathatod (Powerslide), mint a hátsó meghajtásúakat.
    * A forgalomnak fizikája van - nem tudsz elrepíteni egy szimpla ütközéssel egyetlen nagyobb súlyú jármûvet sem [motort igen].
    * Az autók nagyon jól néznek ki - némelyik tuningolt csodát még az utcán is szívesen látnám!
    * Amikor kiszállsz, és elhagyod a jármûved, az nem tûnik el, amikor messzire mész tõle. [kivétel, ha az orrod elõtt lopják el.]
    * A rádió adiók nagyon jók [nekem egy kivétellel - kemény metál - mindegyik tetszett. A bennük lévõ poénok verik Laszlo-t (GTA3). Gondolom, ez is volt a cél.]
    * Amennyiben más járókelõk vétenek a törvény ellen, akkor azokat látványosan lekapcsolják a kihívott rendõrök. Bandatagokat pedig egyszerûen lelõnek. :)
    * A Fõhõs az átugorható peremeket a "Space" lenyomásával átugorja.

[Ezt a SR2 topikba írtam].
  • rotator
    Tudom, mert kipróbáltam. Egy vérgagyi játék, maximális grafikán is meglehetősen ronda (27 colon nézve), gyerekes, wc-s poénokkal van tele, lelketlen, a GTA klónok abszolút mélypontja. Egyetlen pozitívuma a nagyon részletes karaktergenerátor, amivel ugyanakkor sokra nem megy az ember a játék ismeretében. :) Szerintem a GTA IV 100000000000x jobb.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudod mit hagysz ki a Saints Row 2-vel...!
    [Nemcsak azért, mert honosítom, de] Iszonyat jó a játék!
    Ha megadod neki a vasat, öregem, csodás!
    A GTA4 így látatlanba se érdekel már többé az átkozott online cuccaival, meg gagyi portolásával...
    [A SR2 se a portolás csúcsa, de a gépemen szépen fut, s nekem ennyi bőven elég. Igaz, nem 22-30" monitorral...]
  • IMYke2.0.0.0
    Pécsi vagy? :)))
  • mflex #7794
    Igen, mint én is írtam rettenetesen jól megírt forgatönyvű játék...
  • mflex #7793
    Érdekes, hogy az Árkádban az 576-ban drágábbak jóval a játékok, mint a mediamartkt-ban... szintén 4.990.- volt a Fallout 3 magyar verzió...

Na majd a Mass effect után :)
  • rotator
    Saints Row 2??? Nem vagyunk egyformák! :D
  • Atkamon
    Én biotikussal kezdtem és azzal vittem végig 3szor, és már az elsőben is tök jó erős volt, hát még a többin. Nekem az a kedvenc kasztom, a többibe csak belekóstoltamm.
  • Calver
    Fallout 3, Saints Row 2, Mass Effect - nálam ez volt az elmúlt fél évben az a 3 játék ami spec engem teljesen beszippantott és iszonyat szórakoztató volt, ezeket ajánlanám bárkinek akinek Mass Effect ennyire bejött
  • erdos
    Bezony és milyen apró dolgoknak lesz jelentőségük, minden mindennel összefügg, zseniális. A másodszori végigjátszásnál jönnek elő a poénok ahogy más is érzi hogy valami nem kerek, sőt még jó irányban is kapálódznak. Nomeg minden típus megér egy végigjátszást, a katona kaszt után a biotikus elsőre kész rémálom, remélem a végén összekapja magát :-)
  • Atkamon
    Engem ami nagyon lenyűgözött a Mass Effect-ben, az a részletes háttértörténet. Iszonyat jó dolgok vannak a kódexxben leírva, teljesen hihető az egész. Nagyon jó, hogy leírják az egész történelmet, meg minden kialakulását.
  • Scouser
    Az egyiknél a történet a parádés a másiknál pedig maga a világ lélegzetelállító.
  • robotnyk
    a mass effect abszolút filmszerű, kicsit kötöttebb, rengeteg párbeszéddel. a fallout 3nak más erényei vannak, de bármilyen 2008as top 5 listába befér mindkettő.
  • mflex #7785
    Na ez egyre jobb, de azért majd utána olvasok:)
  • rotator
    Szerintem meg messze kerülje el, kábé ég és föld. :)
  • mflex #7783
    Elég keményen meg(tanultam)dolgoztam érte, van amikor 2 napig nem is lát a családom, mert külföldön vagyok, vagy épp annyira fáradt vagyok, hogy az itthoni irodámban alszom...
  • mflex #7782
    Elég sokat olvasgattam róla és a kis "ár(ny)folyamok" bevezető könyv is nagyon érdekes ami a díszdobozban benne volt.
  • mflex #7781
    Köszi, akkor majd megveszem azt is :)
  • Lord Myn
    A vasaidat elnézve nagy anyagi gondjaid nem lehetnek az életben... egy picit írigyellek...
  • Lord Myn
    A BDTS nem megy, ha nodvd-zel...
  • Scouser
    Hehe, jó kis gép és egy hatalmas játék. Tegnap vettem meg és nem bírom abbahagyni, bár most jön a kedvesem haza, szóval muszáj lesz (ő nem szereti a játékokat).

Ha jót akarsz még játszani egy remek világban, akkor ajánlom még a Fallout 3-at, de szigorúan csak a Mass Effect után, mert nem fogod tudni eldönteni, hogy melyikkel játssz:)
  • rotator
    És mi alapján vetted meg pont a Mass Effectet?
  • mflex #7776
    Köszi!
    Nem sietek és idáig minden mellékküldetést bevállaltam :))))
    Jelenleg épp elhagytam a fellegvárat, na ott elcsesztem rendesen az időt, mert minden bevállaltam meg aztán volt amikor csak nézelődtem :DDD
  • robotnyk
    olyan 25-30 óra benne van, ha a mellékküldetéseket is hozzáveszed, és nem sietsz.
  • mflex #7774
    Régen nagy gamer voltam, de kb 8 éve már nem nagyon érdekelnek(tek) a játékok, meg aztán a munkám sem igazán engedi, hogy most azán odaüljek és "átadjam" magam igazán a játékoknak, sosem szerettem az agybutító lövök és megyek játékokat, csak ami igazán megdolgoztatja az agytekervényeket, kedvencem volt a MYST összes része és főleg az igazi felnőtteknek szóló kalnd és horror játékok...erről ennyit, de msotanában több a szabadidőm és szerettem volna látni a grafikai fejlődéseket..PS3-at csak a granturismo miatt fogok venni majd..szóval nézegettem a mediamarktban a játékokat és megvettem a MASS EFFECT-et, potom 5 rongyért, igaz, hogy mindjárt össze kellet raknom egy PC-t (monitorral együtt samsung 305T) 600k-ért hozzá, mert apple-t használok. Ennyit az epilógusról, aztán elkezdtem játszani ezzel a játékkal és félóra múlva "beszippantott" a világába, egyszerűen hihetetlen, ahogy megvan írva a forgatókönyve és ahogy a látványvilággal ezt elém is tárta...2560X1600-ban full max-ra állítva minden az állam kerestem a padlón néha! Ez egy istenjáték a javából, nem tudom mennyi az játékideje, de ahogy elnéztem elég becsületesen el lehet lenni vele.Csak gratulálni tudok hozzá, nem tudom milyen lehet Xboxon, de 30-as monitoron fullra állítva minden egyszerűen bámulatos a hangulata fenomenális, bár néha rosszul van fordítva, de az már nem lényeg... 38 évesen nem gondoltam volna, hogy mégegyszer egy játék ennyire megtud fogni majd, sőt a páromnak is nagyon tetszik. A MASS EFFECT-nek sikerült!!!
  • rotator
    Ld. Mass Effect 2 topik. ;)
  • Aspyrin
    :O
    Jöhetne már :)
  • Kindred Blades
    Gondoltam, felnézek, és láttam, hogy itt még nincs, szóval:

http://masseffect.bioware.com/teaser/index.html

Bár kicsit megtévesztő, de finom :)
  • IMYke2.0.0.0
  • lammaer
    Ja, a GameCopyWorld "hivatalosan" pont ebbol a celbol adja kozze az osszes nocd/nodvd cracket. Amikor belepsz, irja is, hogy csak azok tolthetik le akiknek megvan az eredeti lemez ;)
  • Kindred Blades
    Köszönöm.
  • IMYke2.0.0.0
    A gémkopivörldön megtalálod a megoldást - nekem is eredeti magyar, de DVD már használat nélkül.
  • Kindred Blades
    Kíváncsi vagyok az új dlc-re. Elkészül, aztán várunk két-három évet, és mi is megkapjuk...
    No, akinek eredeti lemeze van, azokhoz lenne egy komoly kérdésem. Megvettük mi is még megjelenéskor, asszonkának a magyar nyelvű verzió kellett, szóval fent van az is. A lemez pedig kopik, karcolja a tű :P. No, de komolyra fordítva a szót, nem akarom, hogy teljesen elhasználódjon a lemez, inkább tartanám a tokjában, úgyhogy érdekelne, ha valaki hasonló cipőben van/volt és kikerülte a disk-checket, az pontosan miket tett fel a kis hazánkban kiadott verzióhoz. No meg hogy BtDS is megy-e vele, vagy előtte csináljak egy reinstallt anélkül.
    Kösz