11074
-
tttttom #7685 Pedig leírtam már, hogy mindenből a legújabb van fenn...:( -
Bircsike #7684 Esetleg driver probléma. Tedd fel az újat. -
Aspyrin #7683 Hmm, már nem emlékszem rá, csak egy estés kaland volt :DDD -
Bircsike #7682 Nem nem, ez bizony Ash feneke! -
tttttom #7681 Hello!
Valaki tudna nekem segíteni?
A ME-vel az a bajom ,hogy amikor elindítom a játékot akkor megjelennek a szokásos animációk és a töltő képernyők.Addig nincs probléma.
A probléma akkor kezdődik amikor már megjelenik a földbolygó a holdjával együtt és kiírja, hogy "nyomj egy gombot" az egész játék akadozik onnantól, de úgy mint a rossebb.
A menübe is hiába mek egérrel a Startra egyszerűen az egér az nem akad de maga a menü animációi akadnak.A peccs sem segített...Mindenből pedig a gépen a legújabb cucc van fenn.
A configom:
2x 2.6Ghz-s AMD proci
ATI Radeon 2900 XT 512 megás vidikártya
2 giga Ram
Remélem ez elég információ ahozz, hogy valaki segítsen kibogozni a megoldást. :(
Pedig már ME-ni akarok. -
#7680 hát ez nagyon nehéz:P -
Aspyrin #7679 Ufónauta csajszié :)))) -
#7678 Tippelek... nem a Tiéd! -
Bircsike #7677 Találós kérdés! :) Ez kinek a feneke? :D
-
#7676 Tudtok ti, ha akartok :))) -
#7675 Berakod daemonba és nem kell dvd. :D -
Aspyrin #7674 Gondolom arról az image fileról van szó, amit ha mountolsz, nem szükséges tört exe-t használni.
Huhh, ez szép magyarosan hangzott :D -
#7673 És az image crack az mi? az okés h no dvd crack, ezt ismerem. csak ez az image nem tiszta -
#7672 A NoDVD crack általában egy módosított .exe, ami helyettesíti az eredetit, és kiiktatja a játék elején előforduló lemez-ellenőrzési fázist, illetve a játék közbeni DVD használatot (nem karcolódik a lemez). -
#7671 és ezt hogy kell használni? az imaget be kell másolni a játék főkönytárába? vagy hogy müxik ez az image? -
#7670 Általában én is. -
#7669 Én is NoDVD-t használok - szinte minden eredeti játékom esetében.
-
#7668 Bakker. Eredeti game, elkezdtem másodjára, erre az elején a talival való tali előtt () kidobott az asztalra. Mondom nem baj, egyedi eset volt. El se indult. Crackeltem, mert féltem a dvd-t. Az lehet a gond? -
#7667 Én XP-vel jártam hasonlóképp. Eredeti SP-nélkülim van/volt.
Amikor a szinte kötelezően ajánltot SP1-et akartam aplikálni vége lett, mint a botnak. Na, akkor mondtam magamban, több bőrt nem húztok le rólam - érdekes mód a warez SP1-SP2 nem cicózott.
Ez a baj kérem, hiába akar az ember becsületes, tisztességes lenni szoftver fronton, ha a fejlesztők (MS az élen) tojnak rá.
-
#7666 Akkor, szerintm osztjuk ezt a véleményt, a plusz küldetés+Patch szanálható.
Mondjuk, engem nem is izgat az új küldetés. Még az alapjátékkal is alig haladok, mert kevés erre az időm.
A 1xx MB leszippantása pedig 0.5 MBites nettel, pendrive-ra ... hamvába holt szándék. -
#7665 Igen, én is csak 2-3 havonta, vagy inkább mélg ritkábban frissítem csak a Catalyst-ot, és nekem is minden telejsen jól működik... nekem Vista van, az SP-t valamiért nem tudom feltenni, bármit csinálok is, hibaüzenet jön ki pedig eredeti... -
#7664 Nekem is eredeti, és patchelt állapotú. Amióta fennt van a dlc azóta lépett ki. -
#7663 Nekem eredetivel - s ráadásul Patch nélkül! - sosem.
SP3-mas (nem eredeti) XP is van, de azt tegye fel az, akit két anya szült.
Megvárom a Win7-t. -
#7662 Nekem valahogy nem akar indulni a Grid sp3 alatt.
amúgy a me már kilépett az asztalra töltés után. -
#7661 Ezért nem kell rohanni a divat után... Járass be egy konfigot, és csak nagyon minimálisan változtass rajta: főképp szoftveresen.
Érdekes módon Windows XP SP2-vel egyetlen játékhibával sem találkoztam, sem a Gears of War, sem a Mass Effect, sem a GRID és még tucatnyi más játék alatt!
Talán az a titka, hogy nem teszem fel havi rendszerességgel még az ATI Catalyst-ot sem [mert engem rettentően nem érdekel a +5-10% vagy FPS.]
-
#7660 Nekem is ezt csinálja, hogy új pályarész betöltése, de néha simán futás közben is lefagy a game, szerintem az új driverek miatt csinálja.
Anno amikor kijött a játék akkor órákat toltam és egyszer se fagyott most meg játszhatatlan. -
#7659 Amúgy tényleg érdekes, hogy csak Vista alatt, és csak az UT3 engine-es game-eknél van/volt probléma. Eleinte nem is érdekelt, jáccottam vele, elvoltam 30-40 Fps-el is, csak miután felkerült a Win7 és megláttam a minőségbeli és gyorsaságbeli különbséget, egyből száműztem a Vistát. Most nem tudom hogy 64bit alatt mi lett volna, de a 32bites Vistával ezek voltak... Most a Win7 is 32bit mégis fasza. Mind1, maradok ennél, nagyon bejött.... -
Kindred Blades #7658 Nálam is teljesen jó vista alatt, szóval valószínűleg valami driver vagy hardware okozhatta, hogy nem fért meg a két tényező - vista és mass effect - ugyanolyan minőségben.... ejj, de szépen mondtam, istentelen fáradt vagyok :)
Mindenesetre marad az, hogy akinek játszhatatlan lesz tőle, nem teszi fel. Nem jó megoldás, vagyis nem jó végeredmény, de... jobbat nem tudok mondani. Állítólag már dolgozgatnak a következő patch-en (BioWare-éknél ugye akkor szokás bejelenteni, amikor már kész vagy majdnem kész van), hátha az rendbeteszi. De nem hiszem el, hogy nem tűnt fel valakinek a patch bétatesztje során, hogy eltűntek textúrák :D Egy eset biztos volt. -
#7657 Én is így vagyok, mint te -
#7656 nekem eddig egy hiba sem jött elő meg hátrány amit annyian említettek. A win7-et még nem próbáltam, de az xp-t örökre száműztem a gépemről... -
#7655 Nem tom, én nagyon szeretem a Vistát, azt használok most is, és semmi bajom nincs vele. -
#7654 Ahogy elnézem a konfigodat, az fps-beli különbség nem is igazán fog kiütközni, a képminőségbeli meg lehet driver probléma nálam, bár mindig a legújabb van fent, jelen esetben a 8.12. Még ami feltűnt az UT3 motoros game-eknél az a maximalizált fps szám. 63-nál sose több, mintha bele lenne építve a motorba valami ami gátolja.
De Vista alatt akkor is gyötrelmes, csak nem tudom miért. A betöltés valóban gyorsabb, de ez nem segít. Nálam leszerepelt a Vista több tekintetben is, soha többé nem teszem fel, a Win7 übereli. Ha egyszer felteszi az ember, többet hallani se akar a Vistáról. -
#7653 nálam ugyan olyan Vista alatt, mint XP-n (kipróbáltam mindkettőn). Vista alatt viszont hamarabb tölt be nekem... -
#7652 Hmm én Vistán játszottam csak vele, majd kipróbálom XP-n ha lesz kedvem. -
#7651 Ja amúgy Vista alatt gáz a játék grafikája, először nem is tűnt fel, csak miután Win7 beta-t raktam fel helyette. Ott aztán ámultam, hogy mennyivel szebbek a textúrák
Nem tudom mi baja a Vista-nak az UT3 engine-nel (vagy az Ati-val), de az összes azt használó játék lassabb alatta. Bioshock, GoW, UT3-mat is próbáltam. Nem ritkán 20-30fps-el lassabbak, mint Xp vagy Win7 alatt. Mass Effect-ben még a textúrák is rondábbak. Aki teheti inkább felejtse el a Vistát, már most sokkal jobb a Win7. -
#7650 Hát akkor ez valahogy elkerülte a figyelmemet ... mind1. Már nem töltöm vissza, majd következő végigjáccáskor remélem felveszem a küldit. -
wendi1106 #7649 nos a game grafikája vissza élesedett de az a feketeség ott maradt :D
még 1 valamit kérdeznék tőletek mégpedig nekem most olyanokat csinál a game meg csinnált is a patchelés elött is hogy lefogyogat töltés közbe vagy után vagy beszélgetés végeztével bead 1 fekete hátteret(restast) de olyan is előfordul hogy csak úgy spontán leállítja a játékot :D - az érdekelne hogy valaki találkozott e már ilyesmivel ??? "megjegyzés: 3x raktam újra a gémet ezek miatt a hibák miatt" :S
az egészbe számomra az a bosszantó hogy én már 2x végigvittem a gémet és minden klappolt benne semi hiba, fagyás vagy bug(legalábbis nem vettem észre bugokat) most meg ez :D - fagyogatás megjelenítési/grafikai problémák XD hát kész "a warezos rész is jobb lehet ennél" XD -
Kindred Blades #7648 Már akinek van ilyen luxusa :)
Vista alatt sokaknak egyáltalán nincs, direkt megnéztem virtual gépen xp alatt, ott gomb már volt, de az is szürke :) -
#7647 Indítás után az üdvözlőképernyőn nyisd meg a Configure menüt. A bal oldali listában válaszd a Mass Effect/Repair opciót, a jobb oldalon megjelenő gombok közül pedig a legalsót (Delete Local Shader Cache Files), és voilá! -
Kindred Blades #7646 A hiányzó láva textúrákat a patch csinálja.
Dokumentumok között mappában megkeresed a Mass Effect>Published>CookedPC könyvtárat, csinálsz erről egy backupot LocalShaderCache-PC-D3D-SM3.upk , aztán törlöd. Fontos, hogy előtte már meglátogasd Therum-ot, mert addig ugye be se tölti a cache-be a -hiányzó/hibás- textúrákat.
Játék indít, Therum betölt, új cache készül, vagy működik, vagy nem. Nekem megoldotta a problémát, sokaknak nem.
Ami esetleg még rásegít, ha csinálsz egy másolatot a mentéseidről, letörlöd a francba az egész játékot, feltelepíted újra, NEM indítod el, hanem egyből felrakod a patch-et, visszapakolod a mentéseket, betöltöd therumot, és utána játszod el a fenti műveletet. Volt, akinél csak így volt hajlandó ez a megoldás működni.
Volt, akinél így se.
A grafikát a legtöbb gépen visszaállítja alapértelmezettre, főleg, ha előtte piszkáltad a config fájlt, hogy még szebb képet hozz ki a játékból, csak simán visszaállítod a menüben, ahogy tetszik.
Nem tudom, segít-e valamit a fenti módszer, de sokaknak bevált, egy próbát megér.