11074
  • tttttom
    Pedig leírtam már, hogy mindenből a legújabb van fenn...:(
  • Bircsike
    Esetleg driver probléma. Tedd fel az újat.
  • Aspyrin
    Hmm, már nem emlékszem rá, csak egy estés kaland volt :DDD
  • Bircsike
    Nem nem, ez bizony Ash feneke!
  • tttttom
    Hello!

Valaki tudna nekem segíteni?

A ME-vel az a bajom ,hogy amikor elindítom a játékot akkor megjelennek a szokásos animációk és a töltő képernyők.Addig nincs probléma.

A probléma akkor kezdődik amikor már megjelenik a földbolygó a holdjával együtt és kiírja, hogy "nyomj egy gombot" az egész játék akadozik onnantól, de úgy mint a rossebb.

A menübe is hiába mek egérrel a Startra egyszerűen az egér az nem akad de maga a menü animációi akadnak.A peccs sem segített...Mindenből pedig a gépen a legújabb cucc van fenn.

A configom:

2x 2.6Ghz-s AMD proci
    ATI Radeon 2900 XT 512 megás vidikártya
    2 giga Ram

Remélem ez elég információ ahozz, hogy valaki segítsen kibogozni a megoldást. :(

Pedig már ME-ni akarok.
  • Atkamon
    hát ez nagyon nehéz:P
  • Aspyrin
    Ufónauta csajszié :))))
  • IMYke2.0.0.0
    Tippelek... nem a Tiéd!
  • Bircsike
    Találós kérdés! :) Ez kinek a feneke? :D
  • IMYke2.0.0.0
    Tudtok ti, ha akartok :)))
  • Falcon87
    Berakod daemonba és nem kell dvd. :D
  • Aspyrin
    Gondolom arról az image fileról van szó, amit ha mountolsz, nem szükséges tört exe-t használni.
    Huhh, ez szép magyarosan hangzott :D
  • Prince23
    És az image crack az mi? az okés h no dvd crack, ezt ismerem. csak ez az image nem tiszta
  • Rip
    A NoDVD crack általában egy módosított .exe, ami helyettesíti az eredetit, és kiiktatja a játék elején előforduló lemez-ellenőrzési fázist, illetve a játék közbeni DVD használatot (nem karcolódik a lemez).
  • Prince23
    és ezt hogy kell használni? az imaget be kell másolni a játék főkönytárába? vagy hogy müxik ez az image?
  • Falcon87
    Általában én is.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is NoDVD-t használok - szinte minden eredeti játékom esetében.
  • Falcon87
    Bakker. Eredeti game, elkezdtem másodjára, erre az elején a talival való tali előtt () kidobott az asztalra. Mondom nem baj, egyedi eset volt. El se indult. Crackeltem, mert féltem a dvd-t. Az lehet a gond?
  • IMYke2.0.0.0
    Én XP-vel jártam hasonlóképp. Eredeti SP-nélkülim van/volt.
    Amikor a szinte kötelezően ajánltot SP1-et akartam aplikálni vége lett, mint a botnak. Na, akkor mondtam magamban, több bőrt nem húztok le rólam - érdekes mód a warez SP1-SP2 nem cicózott.
    Ez a baj kérem, hiába akar az ember becsületes, tisztességes lenni szoftver fronton, ha a fejlesztők (MS az élen) tojnak rá.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor, szerintm osztjuk ezt a véleményt, a plusz küldetés+Patch szanálható.
    Mondjuk, engem nem is izgat az új küldetés. Még az alapjátékkal is alig haladok, mert kevés erre az időm.
    A 1xx MB leszippantása pedig 0.5 MBites nettel, pendrive-ra ... hamvába holt szándék.
  • Atkamon
    Igen, én is csak 2-3 havonta, vagy inkább mélg ritkábban frissítem csak a Catalyst-ot, és nekem is minden telejsen jól működik... nekem Vista van, az SP-t valamiért nem tudom feltenni, bármit csinálok is, hibaüzenet jön ki pedig eredeti...
  • Prince23
    Nekem is eredeti, és patchelt állapotú. Amióta fennt van a dlc azóta lépett ki.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem eredetivel - s ráadásul Patch nélkül! - sosem.
    SP3-mas (nem eredeti) XP is van, de azt tegye fel az, akit két anya szült.
    Megvárom a Win7-t.
  • Prince23
    Nekem valahogy nem akar indulni a Grid sp3 alatt.
    amúgy a me már kilépett az asztalra töltés után.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezért nem kell rohanni a divat után... Járass be egy konfigot, és csak nagyon minimálisan változtass rajta: főképp szoftveresen.
    Érdekes módon Windows XP SP2-vel egyetlen játékhibával sem találkoztam, sem a Gears of War, sem a Mass Effect, sem a GRID és még tucatnyi más játék alatt!
    Talán az a titka, hogy nem teszem fel havi rendszerességgel még az ATI Catalyst-ot sem [mert engem rettentően nem érdekel a +5-10% vagy FPS.]
  • CalebJoe
    Nekem is ezt csinálja, hogy új pályarész betöltése, de néha simán futás közben is lefagy a game, szerintem az új driverek miatt csinálja.
    Anno amikor kijött a játék akkor órákat toltam és egyszer se fagyott most meg játszhatatlan.
  • PAtr0n
    Amúgy tényleg érdekes, hogy csak Vista alatt, és csak az UT3 engine-es game-eknél van/volt probléma. Eleinte nem is érdekelt, jáccottam vele, elvoltam 30-40 Fps-el is, csak miután felkerült a Win7 és megláttam a minőségbeli és gyorsaságbeli különbséget, egyből száműztem a Vistát. Most nem tudom hogy 64bit alatt mi lett volna, de a 32bites Vistával ezek voltak... Most a Win7 is 32bit mégis fasza. Mind1, maradok ennél, nagyon bejött....
  • Kindred Blades
    Nálam is teljesen jó vista alatt, szóval valószínűleg valami driver vagy hardware okozhatta, hogy nem fért meg a két tényező - vista és mass effect - ugyanolyan minőségben.... ejj, de szépen mondtam, istentelen fáradt vagyok :)
    Mindenesetre marad az, hogy akinek játszhatatlan lesz tőle, nem teszi fel. Nem jó megoldás, vagyis nem jó végeredmény, de... jobbat nem tudok mondani. Állítólag már dolgozgatnak a következő patch-en (BioWare-éknél ugye akkor szokás bejelenteni, amikor már kész vagy majdnem kész van), hátha az rendbeteszi. De nem hiszem el, hogy nem tűnt fel valakinek a patch bétatesztje során, hogy eltűntek textúrák :D Egy eset biztos volt.
  • Atkamon
    Én is így vagyok, mint te
  • w77d
    nekem eddig egy hiba sem jött elő meg hátrány amit annyian említettek. A win7-et még nem próbáltam, de az xp-t örökre száműztem a gépemről...
  • Atkamon
    Nem tom, én nagyon szeretem a Vistát, azt használok most is, és semmi bajom nincs vele.
  • PAtr0n
    Ahogy elnézem a konfigodat, az fps-beli különbség nem is igazán fog kiütközni, a képminőségbeli meg lehet driver probléma nálam, bár mindig a legújabb van fent, jelen esetben a 8.12. Még ami feltűnt az UT3 motoros game-eknél az a maximalizált fps szám. 63-nál sose több, mintha bele lenne építve a motorba valami ami gátolja.
    De Vista alatt akkor is gyötrelmes, csak nem tudom miért. A betöltés valóban gyorsabb, de ez nem segít. Nálam leszerepelt a Vista több tekintetben is, soha többé nem teszem fel, a Win7 übereli. Ha egyszer felteszi az ember, többet hallani se akar a Vistáról.
  • w77d
    nálam ugyan olyan Vista alatt, mint XP-n (kipróbáltam mindkettőn). Vista alatt viszont hamarabb tölt be nekem...
  • Atkamon
    Hmm én Vistán játszottam csak vele, majd kipróbálom XP-n ha lesz kedvem.
  • PAtr0n
    Ja amúgy Vista alatt gáz a játék grafikája, először nem is tűnt fel, csak miután Win7 beta-t raktam fel helyette. Ott aztán ámultam, hogy mennyivel szebbek a textúrák
    Nem tudom mi baja a Vista-nak az UT3 engine-nel (vagy az Ati-val), de az összes azt használó játék lassabb alatta. Bioshock, GoW, UT3-mat is próbáltam. Nem ritkán 20-30fps-el lassabbak, mint Xp vagy Win7 alatt. Mass Effect-ben még a textúrák is rondábbak. Aki teheti inkább felejtse el a Vistát, már most sokkal jobb a Win7.
  • PAtr0n
    Hát akkor ez valahogy elkerülte a figyelmemet ... mind1. Már nem töltöm vissza, majd következő végigjáccáskor remélem felveszem a küldit.
  • wendi1106
    nos a game grafikája vissza élesedett de az a feketeség ott maradt :D

még 1 valamit kérdeznék tőletek mégpedig nekem most olyanokat csinál a game meg csinnált is a patchelés elött is hogy lefogyogat töltés közbe vagy után vagy beszélgetés végeztével bead 1 fekete hátteret(restast) de olyan is előfordul hogy csak úgy spontán leállítja a játékot :D - az érdekelne hogy valaki találkozott e már ilyesmivel ??? "megjegyzés: 3x raktam újra a gémet ezek miatt a hibák miatt" :S

az egészbe számomra az a bosszantó hogy én már 2x végigvittem a gémet és minden klappolt benne semi hiba, fagyás vagy bug(legalábbis nem vettem észre bugokat) most meg ez :D - fagyogatás megjelenítési/grafikai problémák XD hát kész "a warezos rész is jobb lehet ennél" XD
  • Kindred Blades
    Már akinek van ilyen luxusa :)
    Vista alatt sokaknak egyáltalán nincs, direkt megnéztem virtual gépen xp alatt, ott gomb már volt, de az is szürke :)
  • rotator
    Indítás után az üdvözlőképernyőn nyisd meg a Configure menüt. A bal oldali listában válaszd a Mass Effect/Repair opciót, a jobb oldalon megjelenő gombok közül pedig a legalsót (Delete Local Shader Cache Files), és voilá!
  • Kindred Blades
    A hiányzó láva textúrákat a patch csinálja.
    Dokumentumok között mappában megkeresed a Mass Effect>Published>CookedPC könyvtárat, csinálsz erről egy backupot LocalShaderCache-PC-D3D-SM3.upk , aztán törlöd. Fontos, hogy előtte már meglátogasd Therum-ot, mert addig ugye be se tölti a cache-be a -hiányzó/hibás- textúrákat.
    Játék indít, Therum betölt, új cache készül, vagy működik, vagy nem. Nekem megoldotta a problémát, sokaknak nem.
    Ami esetleg még rásegít, ha csinálsz egy másolatot a mentéseidről, letörlöd a francba az egész játékot, feltelepíted újra, NEM indítod el, hanem egyből felrakod a patch-et, visszapakolod a mentéseket, betöltöd therumot, és utána játszod el a fenti műveletet. Volt, akinél csak így volt hajlandó ez a megoldás működni.
    Volt, akinél így se.

A grafikát a legtöbb gépen visszaállítja alapértelmezettre, főleg, ha előtte piszkáltad a config fájlt, hogy még szebb képet hozz ki a játékból, csak simán visszaállítod a menüben, ahogy tetszik.

Nem tudom, segít-e valamit a fenti módszer, de sokaknak bevált, egy próbát megér.