Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát akkor megsúgom mi a gépkarabély lényege a végjátékban.

Ha folyamatosan lõsz elkezd szépen nõni a célkereszt, azaz pontatlanabbul lõsz. Az MEben ez oly szép módon van megoldva hogy ez a fegyver melegedésétõl függ, mégpedig egyenesen arányosan. Tehát ha a fegyver nem melegszik egyátalán akkor maximális pontossággal lõsz amíg világ a világ. Ezt márpedig egy gépkarabéllyal el lehet érni ha beledobsz 2 frictionless materialt (meg ne kérdezzétek hogy forditották le mert fogalmam sincs xD). Plusz aki sír a tulmelegedõs crack probléma miatt annak ez megoldás a problémájára😄

Adam II
A fegyverek alakja nem fog nagyon változni igaz? Már egy rakás különféle gyártó fegyverét használtam de eddig csak színben tértek el egymástól a páncélok szintén.

Akkor automatán hagytad a pontosztást a játék kezdetekor. Rossz hír, hogy ez már így is marad, míg újat nem kezdesz. Elvileg állítható menet közben, gyakorlatilag nekem nem sikerült...

Reggelt!

Figyi mikor kapok olyan elosztható pontokat?Az adept-el kezdtem és most még mindig nem kaptam semmit pedig most ott tartok, hogy kiderült h saren a fõgonosz és elvittek egy másik bolygóra...nemrég keltem fel a prothean cucc robbanásától, és a lényeg h még mindig nincs elosztható pontom 😞

ASRock H87M - Core i5-4430 3.0GHz - SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 OC - CORSAIR Value 8GB/1600 KIT - SSD Intel 80GB SSD 320 Series - FSP FSP600-50ARN - M-Tech NOB09A-BK BLUE LED

Carlos
Micsoda? Mesterlövész puskával játszottam végig elõször a játékot!
Überjó volt. Saren se nagyon bírta, bár ott trükközni kellett, mert ugrált a mocsok.

Þór vígi þessi rúnar

Izé...

Végig lehet tolni úgy a játékot, hogy csak a mesterlövészpuskát használod, plusz a képességeket. Egy infiltrátorral így mentem végig, insane fokozaton. A bolygókon pl ki kell szállni a Mako-ból, fedezékben elballagni addig, amíg lõtávolba kerül az ellen és adj nekik a sniperrel. Jó lõszerrel a rakétatornyok is leszedhetõk pár lövéssel.

Bakker, hogy mekkora sötétség van itt.

Teljesen mindegy milyen fegyvert használsz, NEM a fegyver sebzése a lényeg hanem a pontossága és hogy mennyi lövést adhatsz le a túlmelegedésig.( persze az az optimális, ha minden értéke magas)Nyugodtan meg lehet nézegezni harc közben, hogy mekkora a szar fegyver szórása, a pontosabbhoz képest képzetségi pontoktól függetlenül.
A pontatlan pontatlan marad akár mennyi pontot is tettél a képzettségére.
A gépkarabély pedig a legnagyobb daráló a játékban.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Broafka
nem is, tulajdonképpen garrus kódolásképességét kapod meg, amennyi neki, annyi neked is.
ergo neked kell kikódolni, ha nem tudod, akkor túl gyönge a képessége hozzá, de ne aggódj, az csak egy küldi, amit ha jól tudom akkor majd Hacket admirálistól meg fogsz úgyis kapni ha a megfelelõ csillaghalmazban vagy

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Üdv! Van egy kérdésem. Katona kasztal vagyok, és nincs kódolás képességem.A Féroszon a geth panelhez kell kódolás.Garusnak van, de nem emgy oda kikódolni.Mit kell tenni? Pls segitsetek
az nagyon cool
és a metalos: A VÖRÖs nindzsa, szellemírtók elrabolt fegyvere
vagy a Airborne hero: elsõ pályája(1 gomb nyomás), a németek fél méterre tõled se vesznek észre

IntelPentium(R) Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz|Gigabyte Radeon HD 5670(GV-R567OC-1GI) ASRock G41C-GS| Apacer 2Gb DDRIII

Broafka
nem csak õ, a játék inkább! 😊

azért már akkor is idõk kérdése volt, hogy mikor kezdenek el fikázni egy játékot, de õ legalább jól is csinálja! 😊

(örök kedvenc a big rigs-es videója 😊 )

Hát igen, ha õ nem létezik, nem tudtam volna felhozni ezt a nagyszerû példát 😛
Broafka
ejha, de beindult a topik 😊

FreddyD <#eljen>

Broafka
szerintem is a gépkarabély a legjobb fegyver, könnyen használható, pontos (ráraksz egy ütéselnyelõt még pontosabb lesz)
csak hamar túl tud melegedni egyes fajtája

Ja hogy épp ez benne a szép! Világos! De akkor abban ezekszerint egyetértünk, hogy a játék elsõ felében a pisztoly és a shotgun jobb nála, ugye? <#smile>

Rossz PC Játékok Sorozat XDXDXD

IntelPentium(R) Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz|Gigabyte Radeon HD 5670(GV-R567OC-1GI) ASRock G41C-GS| Apacer 2Gb DDRIII

Annyit biztos használtam mint te a karabélyt. Az elején valóban messze a leghasználhatatlanabb fegyver a karabély de épp ez benne a szép. A játék így is kurva könnyû, így legalább addig van benne valami kihívás amíg felfejleszted.

Why so serious?

Játékban ki tudja, mi az igazán jó fegyó... Mióta a Mesterlövészben a gumibottal vagy mivel végigverhetted az összes pályát, már nem lepõdök meg semmin. 😛
Én a játékbeli gépkarabélyokról beszéltem. A mai, valódi gépkarabélyokat hagyjuk ki a dologból. (egy M-16os, M4es, de mégy egy AKM-47es is, félautomatára állítva, baromi pontos nagy távolságokra is (4-500 méter!))

hát igen csak én azt akarom hogy ashley vell meg legyen a 75% hogy velem volt, wrex meg ott akar léenni

Ott én is beszívtam, Tali kell hozzá, különben nem tudjátok kinyitni a széfet. <#wink>

Bárcsak az lenne végre... Akkor jöhetne a patch is a fagyásra :S
bocsi
gyorsan gépeltem

rotator
73 hozzászólás, már azt hittem, kijött a dlc!

Aha, Wrex 😊
Lehetségesnek tartom, hogy maxra fejlesztve, fantom gépkarabéllyal jól lehet gyakni. (330-as sebzés az már majdnem a Fantom kategória)

A gond az, hogy a másik két fegyverrel már a játék legelején is nagyon jól lehet haladni. Se a pisztoly, se a shotgun nem szorul rá, hogy 10-12 pontot rátegyél, mire jó lesz. A shoti már az elején is a legnagyobbat sebzi az elérhetõ fegyverfajták közül, a pisztoly meg, fõleg guggolva, már az elején is a legpontosabb. (a mesterlövészpuskát szándékosan hagyom ki mindíg, mert az természeténél fogva csak nagyon ritka helyzetekben használható)

Hát, az biztos, hogy a mai, valódi gépkarabélyok legtöbbje pontatlanabb, mint a pisztoly. Mivel az elõbbi ránt, és így több helyre szórja a töltényt. De ez más, ez sci-fi, legyen itt a fegyver olyan, amilyen akar lenni 😄 És a gameben sztem majdnem mindegyik fegyó lehet ugyanolyan pontos, mint a többi, ha fullosan felfejleszted a képességedet rá...
na képzeljétek mi történt ma velem
csinálom azt a küldit mikor a wrez páncélját kell visszaszerezni
katona karim van +Ashley+wrez
kinyírok mindenkit , kinyitok minden ládát amit tok , csak két láda marad amihez nincs elég képzettségem ,na itt meguntam és kiléptem

Persze, így lehet pontosan megadni, melyik ellenfélre akarod nyomni a következõ képességet. (dobás, emelés stb)

Az elsõ, katona karakteremmel a játék elsõ felét gépkarabéllyal vittem végig, hatos szintig fejlesztettem.

"Ennél a pisztoly se lehet pontosabb"
Jól értem a szavaidból hogy szinte semmit se használtad a pisztolyt?
Akkor te most milyen alapon is vitázol róla, hogy melyik a jobb? <#wink>

azt tudtátok hogy ha szóközt nyomtok talán a bal vagy a jobb egér lenyomása vagy nyomva tartása után a célkeresztet mozgathatod
egyszer sikerült de többször nem is próbáltam
UI:csak leírtam , nem kell letolni ha tudtátok

Pedig nagyon pontos, ha már maxon van a karabély használatod... Én hamar, a game elején felhúztam maxra, és a messzi ellenséget is marha könnyen, gyorsan ki lehet nyírni. Fõleg, hogy erõs is. Most, hogy az új karival még vissza van jó pár küldi, 37-es szinten van egy 330-as sebzésû állati jó karabélyom, 3 frankó cuccal felszerelve (sín hosszabbítás is van vmilyen, de vmi páncéltörõ fenetudja mi is xD). Na, azzal olyan lesz a game normálon, mintha easy-n tolnám 😛 (elõször képes voltam easy-n játszani (elsõ karimmal))
Mennyi lõttél karabéllyal? A Virmire bolygón kilóméterekrõl kaszáltam le vele a népeket. Ennél a pisztoly se lehet pontosabb. A mesterlövész igen de annak meg az a dolga.

Why so serious?

Pontos? <#nyes> Mennyit lõttél te a pistollyal? Na AZ pontos. (Meg a mesterlövész puska persze, de attól ez elvárható).

Elmesélem, hogyan látom én a gépkarabélyt:
A pisztolyhoz képest nagyon pontatlan, erre a bazinagy célkeresztbõl rögtön rá lehet jönni, de a felhasználó is tapasztalja, ha megpróbál néhány távolabbi célt leküzdeni vele. Emiatt távoli célok ellen nemigazán használható. Pontatlanságához képest elvárna az ember valami ütõsebb sebzést. Ennek ellenére jónéhány(túl sok) skulót is bele kell lõni az ellenfélbe belõle, ami mondjuk egy feléd rohanó krogan hadúr/geth romboló esetében elég kínos tud lenni. Lényeg, hogy azt feléd rohanó ellenfelet, amit értékes másodperceken keresztül kell lõni a gépkarabéllyal, hogy megfeküdjön, shotgunnal egyetlen lövésbõl le lehet szedni. Szó szerint a falra lehet felkenni a shotgunnal az ellenfeleket.
És eközben nem veszítesz értékes másodperceket, mint a gépkarabéllyal.
Emellett nagyon hamar túlmelegszik a gépkarabély.

Szóval öszegezzük: A gépkarabélynál van jobb fegyver távolra és van jobb fegyver közelre. Akkor minek is használnánk a gépkarabélyt?

Legalábbis a többség szerint. Mint látható, vannak egyesek akik nem értenek egyet ezzel. Editorról nem hallottunk.

Én mondjuk anno a katonámmal hat pontot is elpazaroltam a gépkarabélyra mire rájöttem, hogy nem lesz használhatóbb. Utána már csak a pisztolyra/shotira raktam. Azt akarom mondani ezzel, hogy bõven akad kiosztható pont a játékban, nem kell ezért új karaktert indítani.

Ez is ízlés kérdése. Szerintem egy drágább karabély, a hozzá tartozó képességek maxra fejlesztésével a leghalálosabb fegyver a játékban. Pontos, erõs és nem melegszik túl

Why so serious?

Carlos
Hát nemtom. Azt javasolták itt lentebb, hogy a pisztoly/puska verzió jobb, mint a karabély.

Þór vígi þessi rúnar

Elvileg amikor hozzáférést veszel/kapsz egy cég termékeihez, akkor azokat a Normandy fegyvermesterénél tudod megvenni. Én ott keresném õket, de én is csak tippelek ebben a kérdésben.

Mi a baj vele? A legjobb fegyver a játékban.

Why so serious?

Carlos
Tudtok valami cheat-et vagy editort, amivel leszedhetem a pontokat amiket elköltöttem? (nincs kedvem újrakezdeni)
Karabélyról áttérnék a pisztoly/puska kombóra.

Þór vígi þessi rúnar

robotnyk
az earthborn a renegade, a spacer paragon pontokra ad elég komoly bónuszt, a colonist kevesebbet mindkettõre. ruthless szintén renegadere, war hero paragonra, sole survivor egyikre sem ad semmit.
az 1. kérésre esetleg nem tudsz vmit mondani? <#worship>

ASRock Z77 eXtreme4 | Intel i7 2600K @ 4500Mhz | EVGA GeForce GTX670 FTW | 2x4Gb G.Skill Sniper @ 2000mhz | Samsung 830

Ez amit itt elmondtál, kábé a dialógusok 1%-a. Azon kívül, hogy ez a néhány sornyi szöveg eltérõ, semmiféle jelentõsége nincs a játékban. Nem befolyásol semmit.

Prince23
Már hogyne lenne jelentõsége, a párbeszdek, és Anderson kapitány pl. az elején más történetet mond rõlunk, ill mutat be a nagykövetnek... mikor az alapprofillal vittem végig akkor másképpen mutatott be az elején, mikor meg belepiszkáltam ûrjáró stb választást szintén más földrajzi neveket említet, és a npc-k is ehhez megfelelõen infórmálódnak. pl. "áááá te vagy az a .... vki" ez mind attól függ, h mien stilust jelöltél be... úgy reagálnak a mellék és fõ npc-k többek közt a megalkotott profilodra

Magyarításnál pedig ezt írja ki:

AutoIt Error: Line -1:

Error: Unknown function name...

ÚGyh most megpróbálkozok a nehezebb verzióval! :/

ASRock H87M - Core i5-4430 3.0GHz - SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 OC - CORSAIR Value 8GB/1600 KIT - SSD Intel 80GB SSD 320 Series - FSP FSP600-50ARN - M-Tech NOB09A-BK BLUE LED

Kiválasztod az történetedet a három lhetõség közûl(telepes,földlakó stb... semmi jelentõsége nincs), majd az elõletedet(háborús hõs stb... szintén nincs jelentõsége). Ezután kasztot választasz, ami meg fogja határozni, milyen fegyvereket és képességeket használhatsz majd a játék során. Elsõre a katonát javaslom. Ezután meghatározod, hogy nézzen ki a karaktered. Ja, és keresznevet is kell adni neki. Ennyi.

robotnyk
már nem azért, de ha kifog rajtad a karakteralkotó, hogy a pékbe akarsz egy szinte teljes egészében párbeszédekre alapuló játékot végigjátszani?
Prince23
Minehéz ezen? ha nem megy, akkor az alapprofillal vidd végig.

Estét!

Olyan kérdésem volna, hogy mi a karaktercsinálás menete az elején...mert nem nagyon tudom mi - mit jelent és így elég nehéz :/// pls vki help...