Mass Effect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más: A csapatlista 3. személye, egy nememberi nõ laborruhában. Õt hol lehet felcsípni azzal a dumával hogy jöjjön megmenteni a galaxist? Elõször azt hittem õ az akit a Féroszi telepen kiszedtünk a gennybõl a nagy zöldség leaprítása után. De vele már dumáltam újra és azt mondja jó hogy maradhat telepen segíteni a többieknek. Vagy tényleg õ az és a korbbi beszélgetést szúrtam el és már sose lesz tag?
Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Mass Effect esetében több mint két hónapot kellett várni az angol patchnek a kijövetelére, az nem jelent sok jót a magyar változattal rendelkezõknek. Ráadásul a Mass Effect esetében a patch nagyon szükséges volt, lévén hogy hardverfüggõen szaggatott/kidobált/nemindult a program egyeseknél, mégsem siettek túlságosan vele.
Ezek ismeretében én nem fûznék nagy reményeket ahhoz hogy a magyar patch hamarosan megjelenik, ha egyáltalán.
Aha!!! Azért kezd el akadni szerintem, mert a procid túlmelegszik és ilyenkor leveszi a teljesítményt. Takaríts egyet a házban (szgépházban offkósz) és/vagy hagyd leszedve a ház oldalát!
Þór vígi þessi rúnar
Þór vígi þessi rúnar
Nem a driverrel van a gond , sztem rosszul van optimalizálva, ezt is gyorsan kidobták a piacra had vegyék. Várni kell egy két hónapot hogy minden okkés legyen, patchek, hozzá törés stb stb …
Þór vígi þessi rúnar
Persze ha már egyszer végigjátszottad a játékot és egy fegyverrel kinyírtál 150 ellenfelet, akkor azt választhatod a következõ karakterednek induláskor plusz képzettségként.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Amúgy nem vagyok otthon a hasonló játékokban, csak akcióFPS-eket meg stratégia játékokat szoktam tolni, ilyen karakterfejlõdõs, csodaképességes, miegymásos cuccokat nem.
Alapvetõen csak az UT3 motor miatt tettem fel hogy belenézzek a grafikája miatt, szóval nem vittem túlzásba a háttértörténet és egyebek megalkotását az elején. A grafikája tetszett is, azzal nem volt gond, viszon elsõre olcsó és híg (ocsmány) Star-Strek klón RPG-nek tûnt, így nem nagyon érdekelt. Aztán ha már itt pihent a gépen néha mágis játszogattam vele egy kicsit és egyre jobban megbarátkoztam vele, azóta játszom vele rendesen mióta megnyertek maguknak azzal hogy egycsapásra kaptam fantomrangot, meg egy saját hajót és a képességpontok fegyverhasználatra költése után most már a kötelezõ lövöldözések se olyan szenvedésselteli bénázások mint az elsõ küldetésben.
Még 1 noob kérdés: A mesterlövész puskát hogy lehet használni? Jobb egérgombal meg E-vel se néz a távcsõbe, anélkül meg nem céloz csak vaktában elsöti az orra elé. Vagy a harci adapteusból lett fantom eredendõen nem képes belenézni a távcsõbe? <#idiota>#idiota>
Biotoc karakternek meg pont a képességei a lényeges pontjai, nem a stukkerhasználat. Egy jól elhelyezett lökés vagy emelés, egy warp és singularity mindig segít a többieknek és neked is az ellenfél legyõzésében.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Nos, eddig szinte sose használtam a biotikus képességeket, nem is pakolgattam rájuk a képességpontokat se (inkább rendes fegyverképzettségre mentem mert úgyis kell lövöldözni...), viszont egyre több olyan fegyverszekrénybe meg panelba futok bele ami azt írja ki hogy "nincs megfelelõ képzettséged". Szóval mondhatni rossz döntés volt hogy nem inkább technikus lett a másodlagos képzettségem...
Viszont a csapatomba meg ugye vannak akik kimondottan a technikai képzettségre mentek rá. De nem tudom hogy aknázhatnám ki ezt a képességüket. Mikor ott állok egy panel elõtt aminek a feltöréséhez nincs elegendõ képzettségem hogy tudnám rávenni a technikus zseni csapattársamat hogy ugyan nyissa már ki nekem? Hihetetlen hogy nem találok sehol ilyen opciót. Pedig minek ugranak õk is szinteket velem technikailag is, ha nem is lehet hasznosítani a tudásuk, csak lõni tudnak õk is?
Vagy lenne módja annak hogy én is szert tegyek egy ilyen "mindenes holokütyüre"? (a játék újrakezdése nélkül)
Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu
De ha már játék és történet, készül a Bioshock film, aminek ugyancsak zseniális és fordulatokkal teli a története. Talán kisül belõle valami.
[merlinw.org]
Ha belegondolok ,hogy a mostanában kiadott legegyszerûbb tucat játékok története is eredetibb mint néhány filmé akkor nem értem miért nem tudják ezeket az írókat alkalmazni.
A Mass Effect története szvsz nagyon jó és fordulatos is mert vannak benne olyan dolgok amikre igencsak a vége felé jössz rá és logikus is nincsenek benne elvarratlan szálak (na jó csak annyi ami a folytatáshoz szükséges). Bár egyáltalán nem bánom ,hogy nem film de ha az lett volna biztos ütött volna.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Tegnap megvettem a Mass Effectet, azonban már az indításnál gondok akadtak. A telepítés rendben végigment, az indító ablak be is jön, ott a JÁTÉK INDÍTÁSA gombra kattintva kb. 5 mp múlva feljön egy Mass Effect ablak egy képpel majd ez eltûnik és nem megy tovább.
A konfig ablakban próbálkoztam állítgatni, de semmi. Új driver, frissített Dx, de semmi, a játék nem indul el. A gépem bõven megfelel a követelményeknek. Valakinek van vmi tippje, hogy mi lehet a gond?
Hibaüzenetet nem kapok és a hiv. fórumon sem találtam sok infót.
Elõre is köszi!
Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu
Mitõl lehet hogy a karakter mentést nem csinálja meg?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
sürgõs lenne, köszi 😊
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
De úgy tudom,h pár Achievementet akkor lehet teljesíteni,ha többször játszom végig. Na most a mostani karakteremmel gondolom nem lehet újra elkezdeni és tovább fejlõdni(majd a 2-ben,meg a DLC-ben)Ha új karit kezd pl az ismerõsöm,akkor neki már meg lesznek az Achievementek is??? Vagy másoljam ki a mentéseimet? és a Masseffectprofile fájllal mit kezdjek?
Meg lehet nézni milyen elérhetõ plecsnik vannak. A fõmenüben az Options részben van az Achievements opció. Na erre bökve meg lehet nézni mit miért lehet megszerezni, illetve milyen esetleges pluszt adhat majd.
A Pulse Rifle meg az a csúzli, amivel a geth-ek lõdöznek. A Geth Armory gyártja (majd meg lehet venni a licenszet hozzá), akárcsak a legkomolyabb Krogan páncélokat is (Rage, Berserker, meg van még egy). Lehet persze találni is belõlük, majd jó magas szintû karakter esetén (40+ általában).
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Amúgy a Bring Down the Sky úgy hallottam h még kelet európai verzióhoz nem jó. Mikorra lesz jó hozzá?????
Tali esetében végigviszed Eden Prime-ot, majd a Citedel Station-ön minden teketória nélkül nekiindulsz a nagy leleplezésnek. Semmilyen másik mellékes feladattal ne törõdj, ne vedd fel. Ne nézelõdj csak menj célirányosan. Ne kérdezz rá minden lehetõségre, mert akkor egy valag feladatot ad már maga a kapitány is (kit keress fel, hová menj érdeklõdni, stb.).
Legfeljebb Garrus vagy Wrex felvételét ejtsd meg (a hozzá tartozó kérdésekre összpontosítva, szóval vagy a Den vonalon vagy a Barla Von vonalon indulj el, de ne is érdeklõdj más megoldás után), aztán irány Fist és Tali megmentése. Utána legyen veled mindenhol.
Gyakorlatilag az Allies kitûzõk mindegyike kötõdik a Completionist kitûzõhöz is. Ha az ott elvárt dolgot teljesíteni tudod (minimum a játékban lévõ összes küldetés, minden mellékessel és azok minden pontjával egyetemben, 75%-át meg kell oldani) és õ mindig veled volt, na akkor jön a plecsni ami hozzá tartozik.
Namost nem árt tudni, hogy például a gyûjtögetõs feladatok esetében nem 1-nek számolódik például a mineral gyûjtögetés, hanem ha jól emlékszem 80 vagy 70 körüli cuccot kell meglelni. Feladatnak ugyan csak 1, de ahogy észrevettem a számolásban külön számít minden egyes megszerzett vacak. Mint ahogy például a több állomásos feladatok is többet érnek mint maga a fõ feladat ami csak egyetlen valami, de sok alpontja van és mind kell hogy teljes legyen a dolog, így azok egysége adja a teljes számot.
Ja és fontos tudni, hogy ha megkaptál egy feladatot az elejétõl fogva veled kell legyen (már a feladat elvállálásakor is), különben a kérdéses misszió még teljesítés után sem fog beleszámítani az õ limitjébe.
Marha nehéz tehát megszerezni és iszonyat idõigényes is, mert tényleg végig kell menni majd mindenen és nincs ami számláljon. Szóval aki mindenkit be akar gyûjteni (mint mondjuk én is tettem) az többszöri végigjátszásra számítson és marha sok játékba ölt órával.
Így utólag visszaolvasva jó bonyolultra sikerült, de a lényeg, hogy tényleg oldj meg mindent úgy, hogy már a feladat felvételétõl kezdve veled van az illetõ. És nem szabad kihagyni a gyûjtögetõs dolgokat mert azok többet nyomnak a latban, mint sokan gondolnák. Én is volt hogy csak ezeket hagytam ki és nem is kaptam meg a kiszemelt plecsnit.
Vannak azok a badge-ek, hogy xy szövetséges (elvileg legyen a csapatban a lehetõ legtöbbször). No. Azt hogy tudom nyomonkövetni, hogy meglesz-e a badge? Csakmert amikor megtaláltam Tali-t, onnantól õ MINDIG bennevolt a csapatban a kódtörése miatt és nem kaptam meg a hozzá tartozó badge-et amikor végigjátszottam a játékot! <#szomoru1>#szomoru1>
Þór vígi þessi rúnar
Hátránya, hogy nem lehet fejleszteni, így a Master cuccok bizony nem feledhetõek el. A 10-es széria (van a 7-es meg a 10-es azt annyi) már nagyon komoly pofonokat oszt, sok lövést és nagy pontosságot biztosít minden fegyvervariánsból. Míg pulzusfegyver csak assault rifle-bõl van.
Skulónak én a gyújtókat meg a hammerhead típusokat használtam. Elõbbi találat után szépen adagolja a folyamatos sebzést és rontja a célpont pontosságát is, utóbbi meg rendesen nagy energiát ad le és könnyen fellöki a feléd haladókat, meg van még valami más elõnye is. Minden ellen mindig jók voltak. Talán a végefelé még olykor beraktam a fagyasztó lövedékek csúcsverzióját is, de az nem volt olyan meggyõzõ. Szépen rontja az is a találati esélyét a célpontnak, de lassú (kisebb tûzgyorsaság), meg jól mutat a megfagyó hulla.
Bármelyik csapattárs bõven jó kódfeltöréshez, akinek van decription és electronics skill-je. Ha ezekett 9-re (master) felnyomod akkor már a hard kódolásokat és zárakat is /feltörödkinyitod. Ez meg a max amivel találkozni lehet. Lehet persze 12-ig fejleszteni ezeket a statokat, de onnantól már nem kell. IGaz az electronics plusz pajzsot ad, a decription meg növeli a tech sebzések mértékét.
Ha a fõ karaktered nem tech beállítottságú, akkor Tali (csak tech orientáció), Garrus (harci és tech orientáció), meg Kaidan (biotic és tech orientáció) aki szóba jöhet.
Érdeklõdésként Jelenleg Pulzuspuska VII van használatban 280seb/29,3Löv/80pont. S van lehetõség HMWA VII -ra , Milyen tapasztalat van a HMW sorozatokra ??? jobb de, jobb e??
Ki mit használ, érdeklõdnék, s milyen töltényeket? Úgyan a csapatban vegyesen volt használva mind, kicsit alakítva ha színtetikus volt vagy nem aki volt az ellenség...
Ugyan már a második kõrt nyomom, s A pulzuspuska úgy leszedte Sarent , egy jó páncéllal felvértezve mindenkit, mint a sicc!
Tapasztalatok??? Illetve a erõsebb kódok feltöréséhez, melyik csapattárs a jobb???
Üdv Mindenkinek !!!
Üdv Mindenkinek!