11074
-
DORSANAX #8645 Ez így természetes számomra is, azonban egy adott szituációban, egy beszélgetés alkalmával előfordulhat, hogy kénytelen vagy a fonetikus használatot alkalmazni.
Amennyiben például a dialógusok közben olyan az adott szituáció, akkor esetleg használható szerintem a fonetikus hangzás miatt az említett "aszári" szó is...
Példa, ha a helyzet és az adott személyiség jellemzői ezt megkívánják:
"..-Ez csak egy aszári, ne törődj vele!..."
Egyébként én is osztom i2k véleményét.
Sok ilyen helyzet adódhat és akkor aki sajnos nem látja át a dolgokat, felelőtlenül nekiesik azonnal a fordítónak.
Ezt különösen játékok esetében vettem észre.
Például a A Dragon Age bírálói között volt olyan felháborodott játékos, aki a "...nyakló nélkül használták a hatalmukat..." egyszerűen felháborítónak találta, csak azért, mert nem is tudta, hogy mit is jelent.
Ez viszont véleményem szerint szomorú, ráadásul az illető állítólag fordító... -
#8644 Végre valaki, aki hasonlóan gondolkodik, mint én!
Aminek van jelentése [angolul/németül stb. is]: azt LE KELL fordítani
Ami halandzsa, vagy autentikus név, elnevezés stb. [szintúgy angol/német stb. nyelven]: NEM FORDÍTJUK.
Példák:
- "Humans" ---> csakis Emberek lehet, semmint "Humans"
- "Volus" ---> mindenképp Volus kell maradjon, mert nem értelmes szó...
-
MrAndree #8643 Semminek. Prothean és kész. Ennyi. Asari az asari és nem aszári. Aminek nincs magyar jelentése nem fordítjuk. Annyira nem sík hülye senki aki nem tud angolul, hogy ne fogja fel miről van szó akkor ha azt olvassa asari de azt hallja, hogy aszári. Mert igen, kimondani így kell de az nem jelenti, hogy fogom és befordítom mert az olyan vicces. -
Grifidos #8642 Miért te minek fordítottad volna a Protheans szót ?!?
Fonetikusan kiejtve szerintem tökéletesnek mondható.
1 Citadel races
* 1.1 Asari
* 1.2 Elcor
* 1.3 Hanar
* 1.4 Humans
* 1.5 Keepers
* 1.6 Salarians
* 1.7 Turians
* 1.8 Volus
2 Non-Citadel races
* 2.1 Batarians
* 2.2 Collectors
* 2.3 Drell
* 2.4 Geth
* 2.5 Krogan
* 2.6 Quarians
* 2.7 Reapers
* 2.8 Vorcha
3 Extinct races
* 3.1 Protheans
* 3.2 Rachni
* 3.3 Zeioph
Mi is a problémád a fajok neveivel?
Talán csak nem vásároltad a nyelvtudásodat? -
#8641 No igen, most komolyan először ezekről a nevekről nem esett le hogy azok faj nevek. >.< Kicsit érdekes. Aszari ez is jobb :/ De a protiánok :S az ütött. Hasonló galádásg mint a transformers robot nevek lefordítása, na azok tényleg röhejesek -
MrAndree #8640 "Fontos tudni:A játék nyelve még változhat, jelenleg az biztos, hogy angol nyelven játszható lesz, a magyar felirat a normál kiadásra várható, a gyűjtőire nem biztos."
Az alap tuti magyar lesz, de 90 százalék, hogy a CE is. DA-nál is magyar volt. Persze remélem rajtahagyják az angolt is mert én nem fogok olyan verzióval játszani amiben Liara egy "aszári"... :) -
#8639 Az ME2-őt magyarul is elő lehet rendelni az angol EA Store-ban, szóval elvileg lesz belőle magyar verzió. -
Zóanagyvarázsló #8638 Jelene setben nem valószínű, az EA játékainál szokott magyar nyelv lenni az európai vagy a nemzetközi kiadáson. Csak a hivatalos megerősítés híján fogalmaznak óvatosan az üzletek, én nem aggódnék. -
#8637 nem biztos, előfordulhat, hogy a CEt egy helyen gyártják le azonos tartalommal, a rendes kiadásokat meg a helyi forgalmazó gyártatja le. -
#8636 Tényleg nem vészes, csak 1 betű kimaradt, bolygók leírásaiban. Párbeszédekben nem. De egyszer volt olyan hogy Wrex angolul beszólt, amikor mentem a tankkal, hogy jobb lenne hátulról bekerülni :) szerencsére értettem h mit akart, és nem mentem fejjel a falnak. Az olvastam hogy az ME2 CE nem biztos hogy magyar lesz, akkor lehet hogy az alap kiadás sem , mert ha már egyszer megcsinálják, akkor nyugodtan a másik lemezre is rátolhatják. -
#8635 Hát szerintem ahhoz képest, hogy milyen sok szöveg van, nagyon kevés az elírás. Kb 8-10 elírással találkoztam 4 végigjátszás során, és azok sem voltak vészesek. -
#8634 Hát a magyar fordítással vannak, gondok, nagyon sok az elírás. Inkább betűkihagyások jó részt. A Dragon Age ben is előfordultak ilyen hibák. a magyar kiadók fordíthatnának több gondot erre. De azért remélem hogy a esetleg a Pinacle Station és a Mass Effect 2 (feltétlen) lesz majd magyarul. Én jobban szeretek magyarul gamelni :) -
#8633 Ideje lenne már teljesen végigjátszanom az első részt [DLC-kkel], mert lassan itt a 2. rész megjelenése :))))
-
#8632 köszi -
#8631 Most ezt úgy írod, mintha a 2. DLC is elérhető lenne magyarul. Egyébként meg nem csak erre a játékra értettem. Sok a szívás a magyar verziókkal. -
#8630 Ha a játékot az asztalról, vagy a start menüből indítod (talán a start menüben közvetlen ikon is van az utility-hez), akkor bejön egy indítómenü (launcher), amelyben elindíthatod a játékot, vagy beléphetsz ebbe a utilitybe, meg van ott egy csomó egyéb gomb. -
#8629 de az hol van? a játék mappájában? -
#8628 Az első patch egy ismert problémája ez. A megoldás: configuration utility-ben van egy gomb, delete local shader cache (vagy ennek magyar megfelelője). Arra rákattintasz és a következő játék indításnál már megjelennek a hiányzó textúrák. -
#8627 Hali. X64-es Vistám van és eddig semmi hibája nem volt a gémnek. Megvettem, gyémánt verzió és mikor megyek Liara-ért a bolygó egyik fele jó a másik pedig teljesen fekete. nem tudom értitek-e? van rá valami megoldás? direkt-x is felraktam de semmi változás -
DORSANAX #8626 Nem akarlak megbántani, de ezt most jókor írod, i2k és én is fordításokkal (is) foglalkozunk, nem egészen értem...
Mi köze van a DLC vásárlásoknak és ügyeknek ahhoz, hogy angolul játszom, vagy sem?
Ha legálisan akarok hozzájutni és angol nyelven, akkor is fizetek érte, nem?
A patch-ek említését pedig végképp nem értem, hogy miért okoznak problémát, hiszen u. annyi van angol, illetve magyar verzióhoz is.
Ha nincs honosítás, akkor az a probléma. -
#8625 Játszatok mindennel angolul, és nem lesz gond a patch-ekkel meg DLC-kkel. -
DORSANAX #8624 Na itt van, valaki miatt fel kellett töltenem, gondoltam megosztom veletek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1.Ezt töltsétek le:(Pinnacle Station)
http://www.sendspace.com/file/dx2l4l
Ebből a DLC_Vegas mappát úgy ahogy van másoljátok be a telepített játék DLC mappájába.
2.Innen ezt a fájlt töltsétek le:
http://www.2shared.com/file/9893645/5d0d783f/AutoLoad.html
és cseréljétek ki ezt a fájlt a DLC_Vegas mappában található AutoLoad.ini-vel.(Már átszerkesztett fájl)
3 Amennyiben az 1.02 patch van a játékon, akkor lehet indítani és ott a "Letölthető tartalom"-ban meg kell jelennie a Pinnacle Station DLC-nek...
4.Van benne egy MassEffect.exe, de ez szerintem nem kell, akinek 1.02 patch van a játékon.(crack)
5.Amennyiben valami nem stimmel, egyszerűen törölni kell, mert semmi mást nem csináltatok, mint a játék DLC mappájába másoltátok a Pinnacle Station-t...
-
#8623 Hát, ez elgondolkodtató. Nem maradtam le semmiről...
Pisix-et véletlenül sem használnék, HD4850-em van. :)
-
#8622 amugy is vacak végig csak mész és püfölöd az egeret, esetleg ha atomerömüved van támogatva egy Psyhix társkártyával akkor viccesek a varázslat efektek. -
#8621 Az első részét - kieggel - megvettem. A 2. részt helyből nem - amikor olvastam, mennyi Patch kellett hozzá... S mostanában akartam megvenni fmég mindig pofátlanul magas ára van], de amikor hallottam a kieg-mizériát: letettem róla ----> ennyit egyetlen játék sem ér nekem.
-
DORSANAX #8620 Még valami...
Számíthattok rá, hogy lesznek majd olyan játékok, amit majd normálisan nem is lehet végigjátszani, ha nem vásároltok hozzá DLC-t.
Én viszont nem most jöttem az oviból, többet nem vernek át.
Az említett Sacred_2 nekem még amikor vásároltam, 10 rugómba került.
Krokodilban megvárom, amíg a fórumokon azt olvasom, hogy a játék már normálisan végigjátszható lesz.
Ez biztosan nem egy szimpatikus hozzáállás, de részemről logikusan nem tehetek mást a saját védelmemben.
Elnézést mindenkitől, befejeztem az offolást.:D -
DORSANAX #8619 Igen, ez a tendencia várható lesz majd a későbbiekben is más kiadóknál is, mivel rájöttek, hogy a DLC ügyben lehet igazán nagyot kaszálni.
Nem akarnak harcolni a warez ellen, inkább ezt választják, mert így akár 2 évig is jön nekik pénz a játékokból.
Azonban vannak erkölcsi normák is szerintem, amire a magyar kiadóknak oda kellene figyelni.
Csak egy példa:
A Sacred_2 alapot kiadták magyar lokalizációval, majd a kiegészítő esetében harc nélkül feladták, nem tudták elérni, hogy a legális játékra telepíthető legyen a kiegészítője és most újra meg kell vásárolni majd a játékot azoknak, akik már egyszer pénzt fizettek érte.
Ez nevetséges...
Ebben az esetben viszont elég lett volna annyi, hogy a kiadónál elérjék azt, hogy csináljanak a legális játékhoz egy olyan patch-et, amiben már esetleg kicseréli a telepítő az AutoLoad.ini-t, és akkor mindenki boldogabb lett volna.
Amíg én és a többiek azon a 87 pontos procedúrán végigmennek, ami ott le van írva a Pinnacle Station esetében, addig én 27x átírom a .ini fájlt.
Nekem pedig ne írja senki, hogy ez hatással van a játék további normális futtatására, mert ez egyszerűen nem igaz, annyit én is értek hozzá, hogy ez az illető DLC normális betöltését szolgálja.
Ezt csak azért írom, mert itt a fórumon már ehhez hasonló vélemény elhangzott... -
Grifidos #8618 Mert le akarta az EA kaszálni a cd projektet egy valag zsére, hiszen csak az első DLC volt ingyenes, de azzal is szívatni akarták őket, mint a patchekkel.
Szívott az EA mert még mielött felvásárolta volna a biowaret azok eladták a terjesztési és honosítási jogokat. Kapcsold össze a tegnapi EA hírrel és átlátsz a szitán.Ez egy hír? -
DORSANAX #8617 AutoLoad.ini
Akit érdekel és nem akar ezzel vacakolni, itt van átszerkesztve.
Csak ki kell cserélni a DLC_Vegas mappában az eredetivel, előtte mentsétek, hogy esetleg később megmaradjon, ha kell... -
DORSANAX #8616 A lényeg. hogy jól fut, a Pinnacle Station-t pedig próbáld meg úgy, ahogy Grifidos leírta.
Tökéletesen működik a PC GURU játékkal is és nem kell regisztrálgatni.
Azt még megértem valahogy, hogy nem lesz DLC ügyben honosítás, de egy egyszerű DLC-hez minek ekkora felhajtás, azt nem értem.:D
Amennyiben a CD Projekt ezt legálisan elérhetővé tette, akkor megoldhatták volna technikailag egyszerűbben is...
-
#8615 Dorsanaxé a pont! :) az XP SP3 kompatibilitási mód csodákra képes! :) Tökéletes lett... Nem gondoltam volna hogy ennyit tud segíteni.
Köszi még1x! -
#8614 Már mástól is hallottam ilyesmit, sztem az 1.02-es patch miatt lehet. -
DORSANAX #8613 Nálad van valami XP kompatibilitás mód, vagy mi, de csak tippelek... -
DORSANAX #8612 Tökéletes, letöltöttem, átírtam és valóban megjelent a tartalomban.
Remélem, hogy jó lesz, köszi a tippet.:D -
#8611 Köszi megoldottam! :)
Az miért van hogy Win7 alatt, E8500-as Procivel 4 Ghz-en, 4850-es vidkarival és 4 giga rammal szaggat? élvezhetetlen.... :(
1.02-es peccs fenn van... -
DORSANAX #8610 Köszi.. -
Grifidos #8609 #8566 -
DORSANAX #8608 "compromised"...
Előtte volt a gépeden egy virágbolti, töröld a Dokumentumok-ból a BioWare mappát és indítsd újra.
Egyébként én is most rakom fel. A Pinnacle Station ügyben egyszerűbb megoldás nincs, csak a regisztrálgatás?
Nem lehet ezt letölteni és egyszerűen telepíteni egy legális játékra? -
Grifidos #8607 Vissza az alapokhoz.
Masseffect.exe megkeres - jobb klick - properties - ki pipál hogy mindig futtassa rendszergazdaként.
Ja a patcheket pakoljátok fel szépen sorban, a DLC-t is érdemes.
Enjoy! -
#8606 Feltettem, de azt írja hogy compromised a game... :P :) Tudtok segíteni?