Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most vettem + a játékot,és sajna nem indul!
vista64,7gb ram,phenom9550 2,2x4,ati 4870x2 2gb,
mi lehet a gond?van valami patch hozzá?
Éppen azért van a faq-ban, hogy ne itt kérdezzen róla mindenki.

Why so serious?

No warez és a FAQ-ban warez verzió telepítési útmutató van? hmmm
Ki és miért lesz morcos? <#taps> Vagy csak ott lehet warezrõl szót ejteni? Elnézést hogy nem olvastam el figyelmesen a FAQ-ot thx.
Calver
...és mindjárt még morcosabb lesz a topic lakossága, mert amit kérdeztél az még a FAQ-ban is benne van <#nyes>

"The trees move. Do you not see it?"

Hoppá elnézést, csak belemerültem a problémába és nem nagyon figyeltem. Bár a hivatalos angolt is meg lehet így magyarítani. Ha nem gombázom el akkor talán választ is kaphattam volna?
w77d
vedd meg.....

lac111
Nos kedves Laci!
Ha nem tûnt volna fel, a banner bal felsõ sarkába ki van írva piros alapon fehér betûkkel, hogy NO WAREZ,
továbbá a textbox aljába is van egy hasonló felirat.

Nem tudsz olvasni, vagy fogalmad sincs a warez szó jelentésérõl?
(feltételezem a No szóval nincsen értelmezési problémád)

\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"

Sziasztok!
Nekem lefagy a Normandián a csillagtérkép. Szerintetek ez mitõl van? Nekem a Mass.Effect.PROPER-RELOADED van meg orosz patch és utána a magyarítás. Volt valakinek ilyen problémája?
Üdv.
Laci
<#eljen>

Amúgy mégvalami: Naplózás menüpontban be tudod állítani, hogy milyen értékeket (gpu, cpu hõfok stb.) naplózzon html, vagy cvs (asszem) fájlba! Ha beixeled a naplózást, majd leteszed a tálcára az everest, játék közben folyamatosan loggolni fogja az általad beixelt értékeket amíg le nem állítod... Így könnyen le tudod mérni terhelés alatti értékeket, anélkül hogy bármit is kiíratnál a képernyõre!

Jó mérést és játékot!

ui.: az everest azért nem mindig ad halálpontos értékeket, nálam 5 fokkal alulbecsüli a gpu hõmérsékletét!

BattleTag: zydar#2910

mflex
Köszi ismét, látszik nem vagyok egy windows guru 😄DD

Ha hazaérek beállítom...

<#wink>

What about the forests?

Fájl/Beállítások/Hardverfilgyelés/OSD elemek vagy az Érzékelõ ikonok menûpontban x-eld be amit ki akarsz tenni a tálcára!

mflex
Köszi a választ😊
A rivatunert majd felteszem, ha windows gépen leszek, egyébként everese fent van, de az valamiért nem írja ki a tálcán a GPU hõmérsékletét, de egyébként mindent ki ír a kártyáról meg az egész rendszerrõl, szóval minden ott van a tálcán, csak a kék kis ikon nincs, nem értem miért<#fejvakaras>

What about the forests?

Az én kártyám 70-75-nél soha nem melegebb, 70%-on megy a venti, de RSVegas2 játék utáni statban volt egy sec-re felugrott 100-ra, ugyanakkor végig 70 alatt volt. Mint Scouser is írta 70-80 fok az ideális max hõmérséklet ezeknél a kártyáknál, annak ellenére, hogy 110-120 fok-ot adnak meg belassulási hõfoknak. Na ha ezt eléri, akkor már gáz van.

Játékban kiíratni hõfokot, órajeleket:rivatuner, stat készítésre meg én az everestet haszálom.

Scouser
Engem a holdon nyírtak ki egy csomószor az utolsó bunkerben azok a rohadt rakétavetõs robotok. Aztán végül kicsalogattam és szépen fedezékbõl kinyírtuk õket Wrexel meg Ashley-vel.

Egyébként én is a Féroszon vagyok, Liara és Noveria megmentve. Szereztem egy páncélt és most 200 felett van a pajzsom, nagyon sokat bír. Ja harcos vagyok különben. Általában minden szerepjátékban elõször a warrior kasztot választom, mert azt nem kell túlcsicsázni.

Atkamon: Nekem 4850-em van, azzal is parádés a játék, csak ahogy írtam a Fellegvárban hajlandó egy picit belassulni.

You\'ll Never Walk Alone

Atkamon
Igen, emlékszem azokra az idõkre... igaz akkor nekem még nem volt saját gépem, csak a tesómnak, és õ amikor vett videókarit, rögtön vette a hûtõt is😄 Csak volt valami olyan is, hogy ha lecseréled a hûtõt elveszik a garancia, nem?
Nekem most ATI HD3870-em van passzív hûtõvel, és nagyon jó!

mflex
Mondjuk én mindenkit az utosó szösszenetig "kifaggatok", mert nagyon lebilincselõ a történet..

What about the forests?

mflex
nagyon jó a játék, esténként szoktam játszani vele fülessel, hát sokszor kinyírtak az elején, de már lassan profi leszek 😄DD

Jelenleg a Férosz bolygón vagyok...

What about the forests?

Scouser
Egyébként hogy tetszik a játék? Nekem már 7 óra van benne és nagyon leköt. Az elején voltak gondjaim a harccal, de most, hogy egyre fejlettebb vagyok könnyebb és nem is halok már meg.

You\'ll Never Walk Alone

Scouser
A VGA-k általában nem ritka, ha felmennek 70-80 fokra. Azok bírják a kiképzést. Procinál ez már káros is lehet, de VGA-nál normális. Emlékszem a régi 6600GT-k mind hogyan melegedtek. Aki olyan kártyát vett, az vásárolt hozzá egy új hûtõt is, mert a gyári esélytelen volt, hogy kihúzza fél évig.

You\'ll Never Walk Alone

mflex
Mármint a ház oldala le van szedve..na így akartam írni.

What about the forests?

mflex
Ezzel a kártyával a gyerek játszik, aminek az oldala le van szedve, amit én összeraktam erre a játékra abban abban GTX 295(1792M😎 kártya van, az nem melegszik ennyire...

What about the forests?

mflex
Egyébként mennyi a még "normális" hõfok játék közben, 9800Gt OC-nál?
Többször megtapintottam és rendesen fel van "fûtve", egyébként mivel lehet játék közben nézni a GPU hõmérsékletét?

kösz...

What about the forests?

VGA túlmelegedéstõl például! U3 motor melegíti a vasat rendesen.

Atkamon
Ööh, mintha nekem is lett volna ilyen... kicsit se voltam ideges... ments gyakran!😄

Scouser
Hm a játék sima Windows hibával leállt. Elõfordul ez néha? Most csinálta elõször és már 6 óra a játékidõm.

You\'ll Never Walk Alone

Használd az alapértelmezett interact billentyût. "E"
Atkamon
Igen, az elsõre nehéz, ne maradj egy helyben túl sok ideig, mert akkor lelõnek azok a falakon ugrabugrálók. Azokat szedd le elõször, aztán a többit.

Scouser
Köszönöm. Azt, hogy az Artemis Tau-n van azt tudtam, csak ugye ott van 4 rendszer. Azt viszont nem vettem észre, hogy minden naprendszerbõl csak 1 bolygóra tudok leszállni. Így már megvan, most ott tartok, hogy a plafonról leesik egy csomó geth, meg jön egy nagy páncélos is, amit még a Mékóval is sokáig lõttem😊

You\'ll Never Walk Alone

Atkamon
Megmondja Udina nagykövet azt hiszem, hogy melyik csillaghalmazban van. Abban van 4 naprendszer, tehát négy bolygót kell csak átvizsgálni, mert minden naprendszerbõl egy bolygóra lehet csak leszállni. És azt, hogy jó bolygóra szálltál-e onnan tudod, hogy nem tudsz visszamenni a Normandiára. Ez azokon a bolygókon van, amik a fõsztorit viszik tovább.

Sziasztok!

Van egy apró problémám, ami már jó ideje létezik, csak gondoltam, hogy, ha a BDtS felkerül (és vele az 1.01es patch), akkor megoldódik. A probléma az, hogy ha a hajón vagyunk, egyszerûen nem tudok beszélni se Kaidan-nal se a kék csajjal (nem jut eszembe a neve). Amikor odamegyek és elindítom, hogy csevegjünk nem csinál semmit. Átvált a kameranézet, de semmilyen párbeszéd nem jelenik meg. Néhány másodperccel késõbb pedig megjelenik a minimap. Innentõl kezdve csak betöltéssel tudom újra mûködésbe hozni a játékot.
Így se Kaidannal se a kék csajszival nem tudok közelebbi viszont kialakítani, és megismerni se tudom õket. Tud valaki valami megoldást? Elõre is köszi

Est Sularus Oth Mithas

Scouser
Kösz, bár annyira hülye azért nem vagyok, hogy ne tudtam volna megnézni valamelyik végigjátszásban. Akkor hogy tiszta legyen arra lennék kíváncsi, hogy az összes bolygó átfésülése nélkül rá lehet-e jönni (nem találomra), hogy a Knosszos bolygón van (hát igen most már tudom)? A történet során kapok-e valami utalást, hogy ott van, vagy egyetlen esély átfésülni minden bolygót.

You\'ll Never Walk Alone

Prince23
Knosszos bolygón van.

Scouser
Mármint úgy értem a játékban valamelyik karakter segít megtalálni-e😊

You\'ll Never Walk Alone

Scouser
Hogyan tudom megtalálni Liara-t? Úgy értem van akitõl megkapom a pontos bolygó nevét, vagy végig kell járnom az egész rendszert miatta? Gondolom a végigjátszásban meg tudnám nézni, de nem akarom.

You\'ll Never Walk Alone

Calver
hidd el, ha ez ember kicsit elmélyül az elképesztõen morbid és szórakoztató humorában és minden realizmust hiányoló, de roppantul mókás játékmechanikájában nem fogja tudni egykönnyen abbahagyni <#nyes>
bõvebben itt, nem fogok teljes hozzászólást copy-pasteelni

"The trees move. Do you not see it?"

Prince23
Pff e már e gecci dlc. a legvégén vagyok, de annyian jönnek rám mint az oroszok. nagy hentes dlc.

IMYke2.0.0.0
Nem meglepõdni: DVD/film lejátszók is tudnak V-Sync-et.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
V-Sync csak CRT 60Hz és LCD 12 ms felett jelent elõnyt.
Egyébként meg ajánlott kikapcsolni.

HD-(szerû)filmeknél - néhány éve - még ajánlott volt bekapcsolni LCD 8 ms-osokon is, ma már tök felesleges.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atkamon
ööh, ott vannak azok a bombák? vigyázni kell, hogy ne menj túl közel az egyik olyan kis izéhez sem...

Prince23
Most jutottam ela DLC-ig. az aszteroidás terroristás részhez.
Hogy lehet megközelíteni a második , azaz az utolsó ásatási helyet? Mékóval nem lehet, gyalogosan sem.

Atkamon
Hát csak ha meg azt kikapcsolja szétcsúszik a kép, nem?

Elképzelhetõ 😉

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Scouser
be van kapcsolva baj?

You\'ll Never Walk Alone

rotator
Vsync?

Scouser
Tévedtem, most mértem le a többi helyszínt Fraps-el, és nem esik 30 fps alá a játék , viszont gyors mozgásoknál akár 40 fps-t is szaggatósnak látok, nem értem miért..

You\'ll Never Walk Alone

Scouser
Az normális, hogy ilyen géppel:
AMD X2 4800+, ATI 4850HD, 4 GB RAM, Vista alatt 1280*1024-ben max beállításokon 30 fps alá is tud esni a Fellegvárban? Meg van amikor gyorsan futok és látom, hogy picit akadozik. Más területeken jobb, de nem lehet több az fps 40nél még ilyenkor sem.

You\'ll Never Walk Alone

mflex
Néha vagyok Pécsen is😊

What about the forests?

IMYke2.0.0.0
Hál' Istennek vagyunk egy páran, akik nem csak a szarlocsolást látták meg a Saints Row 2-ben, hanem
- karaktergenerálás (említetted)
- iszonyatosan jó történet, remek szinkron, bújtatott poénok az átvezetõkben (nem erõltetettek),
- a GTA-s hangulatot megfejelték kismillió olyan aprósággal, amit itt felrosolni lehetetlen (felvehetõ üdítõs poharak, fegyverként használható tárgyak - pl. parkolóóra stb. -, autólopáskor a tulaj fejét szélvédõbe, és ilyenségek...)

Negatívumok.
===============
Rendhagyó módon a rosszal kezdeném.
1 - Kisebb hibák mindenhol akadnak a játékban. A Havok-fizika jól mutat, ám a szokásos módon néha a rongybaba effektus érdekes eredményekkel jár
2 - Az egyedi játék motor néha nem bír a nagy területekkel - az akadások akkor szembetûnõek amikor a város újabb, addig még nem látott területére kerülünk.
3 - A menü konzolosan átgondolatlan. Az "ESC" gomb kezelése kaotikus.
4 - A játékbeli M.esterséges I.ntelligenciás forgalom kicsit anti-KRESZ-es...
5 - Tárgyak összeolvadása.
6 - A Minimap (térkép, bal alsó sarok) csak "Rotational" (Forgó) módban használható - a "Static" módban éppen ellenkezõleg mûködik, mint a megszokott .

POZITÍVUMOK

* - A számomra - eddig - örök etalont, a GTA 3-mat MINDENBEN lekörözi, s nem csak azért, mert ez a játék vagy 10 évvel megelõzte az említettet.
* A SR2 grafikai motorja a hiányosságai ellenére tökéletesen kezeli a város napszakjait, a manapság már megszokott shader/bloom és shining effekteket. Persze, ezt csak erõs Rendszer mellett.
* A város kevés kivétellel NEM az orrunk elõtt töltõdik be, hanem szinte folyamatosan létezik elõttünk, amennyiben a PC-nk (CPU + RAM + VGA) engedi a nagy látótávolság beállítását a Fõmenüben.
* Napszakok.
* A járókelõk élnek, nem ragadnak be, változatosan reagálnak.
* A FÕHÕS minden tekintetben testreszabható - majdnem 1 órát állítgattam a csajszit, mintha magam is az lennék . A lehetõség a kezünkben: ha akarjuk, akkor egy nyuszis álarcba bújt vadállatot irányítunk, akire öröm ránézni, de akár egy Terminatort is kreálhatunk, izomkötegekkel, széles állal és minden vadsággal. Persze, a lehetõségek nem teljesen korlátlanok, de a Sims-sorozatot még így is, helybõl alázza.

* A FÕHÕS beszólásai eszméletlenül el vannak találva.
Én nõi fõhõssel nyomulok , s bizony, akárhányszor autót/jármûvet lopok MINDIG MÁST mond.

A tolvajláskor elhangzó kedvenceim:
- "Leave the keys!"
- "Why did you leave the keys in it?"
- "Time to go!"

A harcokhoz kapcsolódóan:
- Amikor a Fõhõsnõmet támadják meg: "You start with the wrong girl!" - fõképp, amikor lelövöm vele a támadót.
- "I'm the Best!" <Én vagyok a legjobb!> - amikor egy lövéstõl meghal az ellenfele.
- "See what can I do?!
- "You Lose!"
- "Should stayed at home!"

Amikor tétlenül áll:
- "Whats have the money, if you cant fun to spend it?" - Miért van a pénzed, ha nem leled örömed az elköltésében?

* Ha fél percig nem mozgatod a gyalogos Fõhõsödet, akkor az önállóan lépkedve odamegy egy járókelõhöz / bandataghoz és hevesen gesztikulálva beszélgetni kezd vele!
* Ha lelõsz valakit, akkor a járókelõk - láthatod is - mobilon hívják a rendõrséget!
* Két kézbe is vehetünk fegyvert (azonos típusú kis kézi löfegyvereket).
* Nem kell illúzióromboló lebegõ tárgyakat felvennünk a városban - az Életerõ a pihenéssel visszagyógyul [persze, a valóságban is jól jönne ilyesmi 😊 Természetesen, az utcán evõ, leütött emberek ételét is magadhoz veheted.
* Az autók között láthatóan vannak elsõ- és hátsókerék meghajtásúak. Az elsõkerekeseket természetesen nehezebben csúsztathatod (Powerslide), mint a hátsó meghajtásúakat.
* A forgalomnak fizikája van - nem tudsz elrepíteni egy szimpla ütközéssel egyetlen nagyobb súlyú jármûvet sem .
* Az autók nagyon jól néznek ki - némelyik tuningolt csodát még az utcán is szívesen látnám!
* Amikor kiszállsz, és elhagyod a jármûved, az nem tûnik el, amikor messzire mész tõle.
* A rádió adiók nagyon jók
* Amennyiben más járókelõk vétenek a törvény ellen, akkor azokat látványosan lekapcsolják a kihívott rendõrök. Bandatagokat pedig egyszerûen lelõnek. 😊
* A Fõhõs az átugorható peremeket a "Space" lenyomásával átugorja.

.

rotator
Tudom, mert kipróbáltam. Egy vérgagyi játék, maximális grafikán is meglehetõsen ronda (27 colon nézve), gyerekes, wc-s poénokkal van tele, lelketlen, a GTA klónok abszolút mélypontja. Egyetlen pozitívuma a nagyon részletes karaktergenerátor, amivel ugyanakkor sokra nem megy az ember a játék ismeretében. 😊 Szerintem a GTA IV 100000000000x jobb. <#beka3>

IMYke2.0.0.0
Nem tudod mit hagysz ki a Saints Row 2-vel...!
Iszonyat jó a játék!
Ha megadod neki a vasat, öregem, csodás!
A GTA4 így látatlanba se érdekel már többé az átkozott online cuccaival, meg gagyi portolásával...