11074
  • Tinman #8485
    A fővonal kiváló, az összes többit ki kellett volna belőle szórni vagy drasztikusan lekorlátozni.
  • robotnyk
    most a hype lett az új vezérszó a fikázásban. azé' nem jó, mer' hájpolják!

azt sem tudtam erről a játékról, hogy eszik vagy isszák, csak pár nappal a pcs megjelenés előtt néztem utána, hogy mi is ez. bejött, mert jók a karakterek, kurva jól van megírva, jó a hangulata, kidolgozott világ van mögötte, és jó a zene. soha nem játszottam még semmivel, amit végigjátszás után újra elkezdtem azonnal, és mégegyszer végigvittem, csak ez. aztán nem rég harmadszor is.

ha nem tetszik, hát nem tetszik, te is túléled, meg mi is, majd jól továbblépünk az ügyön. nincs az megírva, hogy egy minden fronton sikeres játékot mindenkinek szeretnie kell.
  • Tinman #8483
    Oh... mit látok!
    Látom van itt más is, aki nem dőlt be a hypehengernek. RESPECT!
  • Tinman #8482
    Érdeklődnék, hogy mi a jó ebben a játékban?
    Aki végigvitte felvilágosíthatna, mert:

Végre volt rá időm, hogy leüljek elé és rászánják egy igazi kivesézős végigjátszási időt.
    Minél többet játszottam vele, annál inkább döbbentem rá, hogy ez a játék unalmas.

1. Sokan -ha minden igaz ebben a topicban is- 20 órás játékidőkről regélgettek. Nos lassan 40 órához közeledek, de most tartok még csak ott, hogy az egyik emberemtől meg kellett "válnom." Folyamatosan elolvastam mindent, minden kis apró gagyi küldetést megcsináltam, nem akarom nyújtani, egyszerűen játszani akartam, elmerülni a világban mégis unalmas rétestészta lett belőle.

2. PC-n is van popup! Igaz nagyon ritkán és nem vészes, de VAN! Egyértelműen programhiba.

3. Túl gyorsan lehet elérni félisten szintre... gyakorlatilag 15 óra játék után már olyan k. mindegy mire szórja el az ember a pontjait, mert egyszerűen már túl erős.

4. Semmi értelme a "példakép" és "renegát" státuszoknak ugyanis 25 óra játék után vagy az egyik, vagy a másik jellemvonal kimaxolódik, onnantól meg hiába írogatja a program, hogy +8 példakép semmi előny nem származik belőle, mert már évek óta maxon van.

5. A játékban nincs értelme a pénznek és ezáltal a kereskedelmek sem! 35 óra alatt mindenféle mocskos csalás nélkül egyszerűen eléri a 9.999.999 pénzt és nem pörög tovább a számláló, így a KERESKEDELEMNEK SINCS SEMMI ÉRTELME!

6. Mivel a fegyverek és fejlesztési tárgyakból annyi potyog a harcok során, hogy bele lehet dögleni, ráadásul a szinthez mért fegyvertípusok potyognak ezért még a fegyverek vételének, eladásának sincs semmi, de semmi értelme, ahogy a fejlesztéseknek se sok.

Tehát adott egy RPG amiben a kereskedelem halott, a jellemednek sok értelme már nincs és félistenként lehet mindenkit lekaszabolni veterán fokozaton.

Nehogy azt kapjam válaszul, hogy minek nem maradtam a fővonalon és minek álltam neki secondary küldetéseket csinálni, mert ez benne van a játékban... azért!
    Akik egyébként meg a fővonalon maradtak és a vége felé kezdtek el felfedezni, azok meg a végén unták szarrá magukat, mert semmi kihívás nem volt már az unalmas hegyes-völgyes bolygók felfedezésében, ahol a 3 féle bázist variálnak és nagyjából ennyi számú ellenfél is akad...

Túlértékelt űrszemét!

• Grifidos
    Vagy F11-et. valamelyik a 2 közül.
  • Grifidos
    Akkor talán nyomkodjad az F12-öt...
  • Soska87
    Egy BENKŐ FP531-es, 15colos, Lcd.
    Nem mai darab, de kitartó már évek óta
    Screenshotot pedig valamiért nem tudok csinálni, mert minden kipróbált programnál az asztalt fényképezi le
  • Soska87
    Kikapcsoltam a filmszemcsézettséget az sem segített.
    Új monitor beszerzése meg már folyamat alatt van
  • Rip
    Milyen monitor? Hány colos? LCD/CRT?
    Nem a Depth of Field funkció zavar? Próbáld meg azt kikapcsolni. (Már ha lehet, nem emlékszem)

Screenshotot tegyél be, hátha az segít.
  • Optimus Prime
    Ilyen géppel 1024x768? Nekem max grafika és 1440x900 felbontás gép lásd aláírásnál. Szerintem is a film grain miatt olyan, kisebb felbontáson nálam is olyan mintha maszatosan néznék.

Atreus: nekem meg van a full score-ja a játéknak, ha még keresed mailben elküldöm.
  • Atkamon
    A filmszemcsésséget kapcsold ki, talán úgy jobb lesz.

Ilyen jó gép mellé meg szerezz be egy jó kis HD monitort:D
  • Soska87
    Na hy

Haveromtól kierőszakoltam az eredeti gémet, fel is telepítettem, beállítottam a grafikánál mindent maximálisra, és......
    Annyi lenne a probléma, hogy totál homályos a kép játék közben.
    Maximális beáll. mellet gond nélkül fut, a játék, nem akadozik, a videók is rendben vannak, de homály az egész.

1024X768-as felbontással nyomom, a MOnitor tiszta!!
    Szóval olyat ne írjatok, hogy takarítsam le a monitort, vagy mennyek szemészetre, mert ma pl: onnan jövök:D

Win7 akkármilyen próbaverzió van a gépen
    Inel(R) Core(TM)2 quad cpu q9550 2,83Ghz
    Ati Radeon 4890 1Gbram
    Ram meg van roskadásig

na pá

• Grifidos
    Faunts
  • Grifidos
    Faunt - m4 part 2
  • Atreus
    Nem tudja vki honnan tudom megszerezni a főmenü zenéjét? Nem a background.wma-ra gondolok.
  • Bucsek
    de bennevan a telepitőben, mármint a magyarositott telepitőben (Infó: A magyarításba az orosz patch integrálva van, csak futtasd a fokönyvtárban lévo programot! A crack is mellékelve van, de ha valakinek problémája van vele akkor itt egy biztosan muködo crack.) a mappában nincs semmiféle crack, igy gondolom az is belevan rakva a telepítőbe :(
  • ollie
    Hát ne tedd fel a crack-et.
  • Bucsek
    Sziasztok, most a Steamben volt 1 akció és megvettem a Mass Effect-et. Ez ugye angol verzio. Megkérdeztem h lehet e magyarositani, azt irták ja. Utánanéztem és a FAQ ban levő magyaritást szedtem le, de a leirásban láttam h azt irják van benne crack... most akkor ??????? ha észreveszik ebből lehet gond? vagy van más megdolás arra h magyar lehessen? előre is köszi :)
  • Pretorian
    Áhh, Szpész Siege az lol, mondjuk az nem is RPG, inkább hack&slash RPG elemekkel. Tabula Rasa-t nem próbáltam, PC-s RPG az nekem vagy szólóban vagy co-op multiban fekszik csak, MMO-k közül csak a Guild Wars-t nyomtam egy ideig, de ráuntam.
  • Optimus Prime
    Mostanság ettől jobb sci-fi(!) RPG-t úgysem csinálnak. Lásd Space Siege vagy a megszüntetett Tabula Rasa - bár utóbbi nem volt középszerű, csak megbukott. :(
  • Pretorian
    Jaja, igazad van. Én még a Mass Effect wiki-t is átnyálaztam olyan infók után kutatva, amelyek nem derülnek ki a PC-s játékból. Egyébként még mindig tartom magam a korábbi véleményemhez: ez minden idők egyik legjobban kidolgozott sci-fi univerzuma, a valaha irt egyik legfaszájosabb sztorival, és ez most minden médiumra érvényes.
    Egyébként meg nem tudom, ki mennyire figyelt az új Star Trek filmben, de a föderációs flotta hajóinak karakterisztikáját, a fontokat, és úgy általában az egész film hangulatát mintha a Mass Effect-ből kölcsönözték volna.
  • readswift
    Amúgy azért én is haragudtam hogy megcsináltam a 2 crimelordos küldit a 2. ME végigjátszásomban rögtön az elején (nehézfokozat). Bónuszként a 3. -at is elintéztem aki a küldit adta. A nagy loot amiben reménykedtem meg sehol sem volt, mert alacsony szintre nem ad pénzt a játék. 'F'.
  • readswift
    ja meg kereskedni is lehessen! Azt elfelejtettem mondani én is.
    Az már tök király lenne, mert az mE1 féle játékteremmel nem vagyunk kisegitve anyagilag :D
    Hát, ha ez neked számit akkor elmondom hogy az ME2 a nyomozós crimelord/ maffia dolgokat viszi , ÁLLITÓLAG.
  • 3P
    Kérlek, mielőtt valakire azt irod, hogy LOL előbb olvass!
    Azt írtam, és mindkét alkalmommal, hogy inkább lett volna kevesebb bolygó , de azok legalább kidolgozottabbak lehettek volna.
    Mindegy ahogy látom itt túlfűtött érzelem van. Hát legyen, ha tetszik, akkor vegyétek szigurúan elszigetelt véleménynek. Én nem haragszom érte. :)
  • readswift
    hát ez meg már tényleg lol. Szerintetek mennyi idő lenne megcsinálni egy ilyen játékot basszus? Minden 2. lakott bolygón legyen Virmire szintü komplexum mi ? Ráadásul random előbukkanó ellenfelekkel akik ütőképes falkában támadnak

... Igazad , van nekem ennyi elég lenne , nem érdekel hogy RPG ... RTS jó lenne , de azt a konzolkák nem birnák...
  • Atkamon
    Szerintem a jó grafika mellett nagyon jól ki van dolgozva a történet, meg az egész világ. Olvastad a kódexet, hogy mindent mennyire részletesen és teljesen realisztikusan elmagyaráz? Nekem ez a része tetszett benne a legjobban, a nagyon részletesen kidolgozott történet. Emellett nekem szinte fel sem tűnt első végigjátszásnál a monotonitás, bár ez lehet csak azért van, mert én alapból nagyon pozitívan állok szinte minden játékhoz, és talán ezért van olyan kevés, amit nem szeretek.

#8459: Azért lehet sikeres szerintem egy igazi RPG is, mint pl a Witcher... szerintem azt lehet hívni igazi RPG-nek, én azt nagyon át tudtam élni, soksok olvasni való volt benne, nayon fontos döntések, stb. Szóval azért látszik, hogy van igény ilyen RPG-kre is, úgyhogy ezt talán észreveszik a fejlesztők és csinálnak még hasonlókat.
  • ollie
    Az a baj, hogy a Bioware annyira tömegjátékká silányította az RPG műfajt, hogy már nem sok köze van hozzá. Ez a folyamat az NWN-el kezdődött, amit a modulok mentettek meg. Aztán jött a KOTOR, amit az SW világa tett hangulatossá, majd a Jade Empire, ami egy még nagyobb silányulás volt, mint az NWN, aztán pedig ez, ami tulajdonképpen csak egy TPS, semmi köze a szerepjátékokhoz, max annyiban, hogy lehet benne fejlődni. A konzolos kezelőfelület meg egyenesen ocsmány, már a KOTORban is csak az SW világa miatt lehetett megbocsátani.
    A MAss Effectet nem sokkal a megjelenése után megvettem, azóta 2x játszottam vele, esetenként talán 5 órát, és nem igazán érzek késztetést hozzá. Amúgy nem rossz játék, ha azt nézzük, hogy ez egy TPS, akkor a jobbak között van. De ha RTS-ként tekintünk rá (én úgy próbálok), akkor meg kifejezetten rossz.
    ÉS persze az egész silányulás azért van, hogy tömegeknek tudják eladni a játékot, mert így tetszik vérpistikének. Ha netán többet kéne olvasni, vagy egy kicsit gondolkodni a játékban (mely általában jellemző a szerepjátékokra), neadjisten olyan döntéseket hozni, mely megoldásához nem elég néhány golyó, máris nem lenne olyan nagy siker, max a szerepjátékosoknak, de ők ugye a kisebbség. A többségnek agyatlan eksön kell, és ezt úgy érték el Bioware-ék, hogy az agyatlan nép még azt is érezze, hogy ő most szerepjátszik, holott nem.
  • 3P
    Nos látom sokakat zavart amit leirtam. A véleményem akkor is tartom.
    A Fallout 3 nemtudom hogy jött ide. Nem szeretem azt sem és nem is hasonlítgttam ahhoz sem. A pici kis logom a Fallout 2 tiszteletére van kint (na és az 1-ére is).
    Hogy mondjak más játékot, ahol a mellék küldetések nem ennyire laposak?
    Most persze mondhatnám, hogy ki kell próbálni a Fallout 2-t, de sorolhatnám, akár a KotOR 1-t, vagy akár BG bármelyik részét, de akár ott van a Planescape: Torment, de még sorolhatnám, de minek nem összehasonlítva kell véleményt alkotni, hanem önmagáról a játékról.

Nem vitatom a főszál érdekességét, ha elolvassátok amit írtam újra, akkor láthatjátok ti is. A mellék szálak viszont több mint unalmasak és ezzel a játékot is sajnos agyonvágták számomra.
    Mint ahogy írtam is kevesebb bolygóval egyedi arculatttal és egyedibb melékküldetésekkel jobb és szinvonalasabb játék lett volna (ha már ez a hasonlítgatás jött, nézzük a fejlesztői által készített KotOR 1-t, ot minden bolygó alapvetően más és a mellék szálak is izagalmasabbak, változatosabbak, igaz abban kb 7 bolygó volt, de önálló élettel, stb..).
    Van az a mondás "Aki sokat markol, keveset fog" szerintem ez igaz sajnos a játék mellék küldetéseire és bolygóira.

Nem mondom, hogy ne szeressétek, szeressétek helyes is, de ahogy látom ma egyreinkább sajnos trend az ilyen monotonitás a játékban, mert grafikai csili vili mellé kevésbé számít a kidolgozott történet, a kesze-kusza mellék szálak, a humor az élet a változatosság.
    Tehát számomra marad ez a játék egy középszerű hamar a múlt homályába vesző alkotás. És kár érte, mert szerintem sokkal több volt benne. Ha a 2. részben ezt a sivárságot feldobják és tompitják a hatását egy igazán jó játék lehet belőle.
  • readswift
    mellesleg a Fallout3-ban összesen kb . 2-3 db értékelhető küldetés volt. És a harchelyzetek ismétlődésében messze rosszabb mint a ME.
    Ha te a ME mellékeseit tartod sivárnak , akkor felszines vagy, nem tudod kijátszani a karaktered, nehezebb fokozaton valszeg vért pisálnál, mert ez nem fallout ahol csak azon múlik minden hogy hány skúló van még a tárban.
  • readswift
    nem a fejlesztők nem látták hogy ez ilyen, ezt csak ő látja . :D Nyilván azért mondták hogy a 2-ben több idő fog jutni efféle dolgokra, mert nem látták hogy a mellékküldik sivárak.
    Azt is mondták hogy a 2-ben teljesen más prioritások vannak köszönhetően annak hogy a dolgok váza 95% -os. Tőlem 95% -ot kap az ME1, szerintem a 2 olyan 125% körül lesz
  • Optimus Prime
    Az igaz, hogy majd az összes bolygón ugyanaz - nem ugyan olyan - épület van, kb 2-3 féle. Egyszerűen máshogy van berendezve. Na de mondj csak egy játékot, amiben nincs ismétlődő épület, textúra, küldetés... Én hirtelen egyet sem tudok. A bolygók talán egyformák felszínre, de a környezet már más. Van zöld mezős bolygó, gyűrűs bolygó, bolygó kék nappal vagy két nappal, vulkanikus.
  • zsotesz
    teljesen igaz amit írtál, de ennek ellenére én kétszer végigjátszottam, sajnálhatod ha ráhagyod, de te tudod.
  • Atkamon
    Most kiemelted a játék kb összes hibáját, de a pozitív dolgokra meg nem is figyelsz.

Iszonyat jó háttértörténet, érdekes karakterek, nagyon szép helyszínek, és még sorolhatnám... Ha ennyire nem tetszenek a mellékküldetések, ne csináld meg őket. Igaz ha nem csinálod meg őket, akkor meg lemaradsz bizonyos szereplők háttértörténetéről...
  • Terminátor14
    Ízlések és pofonok :)

A mellékküldik tényleg egyhangúak ,de ezen kívül a főszál nagyon érdekes, változatos és a sztori is odaver. Ezek után szerintem meg lehet bocsájtani, hogy a bolygók nem elég változatosak. Vmennyit levon a játék értékéből, de hogy ettől középszerű lenne...

Bárcsak minden középszerű játék ilyen lenne! :)

Szerintem nem véltlen, hogy mindenhol dícsérik, neked nem jött be, hát így jártál.
  • 3P
    Játszom vele egy idje, de a kezdeti lelkesedés elfogyott.
    Szóval amikor megjelent a játék sok jót hallotam róla, szinte mindenhol dicsérték. Nos nekem most volt szerencsém hosszabban nyúzni. És nem annyira pozitív a véleményem, sőt közel sem.
    A játék legnagyobb hátránya a sivár egyhangúság.
    Az eleje ok volt, majd jött a Citadella és ez is ok volt. Majd jött a 3 fő küldi párhuzamosan, abból azt csináltam meg ahol az utolsó társunk jött, még ez is element. Aztán jöttek a mellék küldetések, azaz a totál sivárság. Az első bolygó még csak-csak, de a 10. ugyan olyan már uh :(.
    Minden naprendszer kb ebből áll:
    1 bolygó ahova leszálhatunk.
    2 felderithető valami kütymütyért
    2-3 bolygó csak dísz

A bolygó ahova leszálhatunk az meg kb. ilyen talajgenereálón átesett jellegtelen buckahalmaz. Minden bolygón 3-4 objektum amit előre bejelöl, vagy lepotyogott müholddal, vagy más ronccsal jellemzően és esetleg 1-1 épület bejárat, de belülről szinte mind ugyanaz 1 kisterem elöl, majd ebből nyílik 1 nagyterem, mögötte 1 kisterem és egy kis emeleti körfolyosós rész 1 szobával. Szóval semmi újdonság nincs a bolygón. E mellett minden bolygón 2 felkutatható ásvány lelőhely van és néha 1-1 kukac. Nincs semmi saját arca egy bolygónak sem.
    Komolyan mondom, nem kellett volna ennyi olyan bolygót csinálni, ahova le lehet szállni, inkább csak a töredékét, de azokat saját arculattal. Ez így számomra unalmas. Semmi motiváció nincs hogy felfedezzek, mert nincs mit. A karakter szép egyenletesen fejlődik, jönnek a cuccok 1-es szintől kezdve sorjában. ÉS a mellék küldetések is borzalmasan egyhangúak. Ok hogy csak a fejldés miatt van, de annak nem kellene kizárni, hogy azért azokban is élet legyen.

Tehát nekem a nagy megjelenési dícsérgetéshez képest óriási csalódás gyenge középszerű játék, amit hamar el is felejtek. Sajnálom, hogy ezt írom, de nem tudok róla szinte semmi jót elmondani. Tömören sivár, unalmas, egyhangú.
  • Calver
    véletlenszerű a loot, nálam is első karival Tali a gém feléig az alap páncéljában tolta, másodszorra 3 óra után esett neki vmi über páncél, kár h akkor Infiltrator voltam és nem kellett a csapatomba szerencsétlenkedni
  • Optimus Prime
    Tegnap toltam újra és csak a végére tudtam megszerezni eme csodás kiegészítőt. Voltaképp ezt mi okozza? Mer nem jöttem rá.
  • Mike65
    ja hát igen, így 5ös szintű ruhákkal és fegyverekkel már nem olyan nehéz, a csapattagok is többet érnek. De sok mellékküldetést kellett csinálni valóban.
  • Falcon87
    Aha. Nekem egy 10-es gépkarabélyom volt, valami brutál lövedékfejlesztéssel, amitől lassabban tüzel, de nagyot sebez. Épp ezért sose melegedett túl a fegyver :D
  • readswift
    az a gond hogy kis szinteken eleve keveset ad. Igy van beálitva :(