11074
  • totyak
    Mi az a kódex? Ha a játékban valami, akkor nem tudom megnézni, mert még nincs meg a játék.

Tehát 2157 után 20 évvel, vagyis 2177-ben játszódik a játék. Én meg találtam már olyan évszámokat, hogy 2148 (ez van a játék eleji videóban, a youtube-on láttam), 2138, 2183.

Na most akkor ebből szűrje le az ember az igazságot.
  • Ryder62
    2157-ben találkoztak először idegenekkel az emberek. Rögtön ki is tört az úgynevezett First Contact háború. A játék 20 évvel később játszódik a háború után.
  • Terminátor14
    Kódexben ottvan minden...
  • totyak
    Nem sűrűn játszom ilyen típusú játékokkal, csak ez valahogy megfogott a videók alapján. Meg láttam, hogy van hozzá két DLC is.

Közben megpróbáltam utánanézni mikor játszódik a történet, de három évszámot is találtam, nem írják le a konkrétat sehol sem.
  • KaOz
    Örülök, hogy lelkes vagy de miért írod a játszani szót 2 db "c" betűvel?
    Írd inkább a termelő szövetkezet rövidítésével: tsz, sokkal jobb...
  • Rip
    "Fura, hogy lehetek nővel is meg férfival is"

RPG-kben így szokás már egy ideje :)
  • totyak
    Most figyeltem fel erre a játékra, érdekesnek tűnik. Még csak olvasgattam róla, de jónak tűnik. Fura, hogy lehetek nővel is meg férfival is. Egyébként mikor játszódik a történet, melyik évben?
  • Atkamon
    Én mindezek ellenére is végigvittem 4szer, és mind a 4szer nagyonnagyon élveztem.
  • ollie
    Halo és Mass Effect? Hogy lehet összehasonlítani a kettőt?
  • Kindred Blades
    Etelania.
    Ha esetleg vissza akarsz menni.

@SaGa Jr.
    Pontosan erről van szó. Később megtudod, tetteidnek milyen következményei vannak a világra, egyes karakterekre, stb. nézve. Erre találta ki a BioWare, hogy trilógiát csinál, ahol a döntéseid keresztülívelnek a három játékon. :) Úgyhogy nem maradt ez ki, sőt, ez a Mass Effect trilógia alapgondolata.
  • SaGa Jr
    Nem akarom nagyon letörni a karácsony hozta lelkesedésedet, de a befejezésben nagy változatosságot ne várj. Összesen van 2 féle és kész. Az, hogy mi a háttered csak 1 plusz feladatot jelent a játékban, a végkifejletbe nem szól bele. Olyan nagyon más sem fog, csak egyetlen, a játék egy előre meghatározott pillanatában meghozott döntéseden áll majd, hogy melyik befejezést kapod.

A többszöri végigjátszást persze támogatja a játék pár bonusszal, amikre majd magad is rájössz (magasabb max szint elérése az első végigjátszás után, gyakran használt skill-ek/NPC-k bizonyos bonuszokat nyújthatnak a következő karakterednek, stb.).

Ha úgy lenne a befejezés, mint mondjuk a jó öreg Fallout sorozatban, vagy a neverwinter sorozathoz hasonló játékokban, ahol a vége után kis sztorikban megtudható lenne hogy döntéseidnek milyen következményei voltak akár a bejárt területekre, akár a társaidra, na az igen sokat dobhatott volna a játékon, csak ez kimaradt. Van benne más amit felfedezhetsz majd magadnak.
  • Martinez01
    Sziasztok!
    Karácsonyra megkaptam a Mass Effect-et EREDETIBEN felraktam a gépre és ...
    Majdnem hátast dobtam olyan fantasztikus játék a Mass Effect. Grafika 10/10 nagyon látványos a játék,nagyon szép.Hangulat 10/10 szerintem símán utóléri a Halo c. gamet hangulatban.Az még nagyon tetszett benne hogy a játékban az lehetek aki akarok (akár űrutazó,telepes...) ezáltal akár 100 szor végigjácchatom mert a befejezés sose lessz ugyanaz és elég hosszú a történet is nem 6-7 óra (pl:COD 4)ezért fogom a Mass Effectet számtalanszor végigjáccani és végigjáccatni másokkal mert nekik is ajánlani fogom ezt a kiváló TPS-RPG-Kaland játékot.

Tisztelettel : Marteen
  • Terminátor14
    Sb nem jelenik meg személyesen, a medál pedig az egyik bolygón található "emlékmű" kinyitásához kell majd. Pechemre nem volt nálam a medál, amikor megtaláltam a bolygón a cuccost, most meg már nem tudom, hogy melyiken volt :D
  • tibur55
    KICSIT SPOILER!!!

Meg tudja valaki mondani, hogy mire jó a Consort-tól kapott medál? Van hozzá később küldetés? Vagy majd csak a második részben jut szerephez?
    A Shadow Broker megjelenik valamikor személyesen is? Van szerepe, vagy csak néha hallunk róla az ügynökein át?
  • BaSSeR
    Dobozos.
  • Pretorian
    A Guruhoz dobozos Mass Effect-et adtak, vagy csak rányomták egy plusz DVD-re?
  • Jimmyke
    Dejó ismét elővenni, pláne hogy tudom, hogy nem éveket kell várni a folytatására
  • Kindred Blades
    A pééénz, a pééénz, a péééénz.
    Amint elnyered a Spectre/Fantom státuszt, és összegyűlik 1.000.000 credited, mehetsz is vásárolni. Két értékesítő van, az egyik a C-Sec Academy-n a helyi kufár, a másik a Normandy seftese.
  • KaOz
    Hali Mindenkinek!

Végigtoltam én is Pc guru-s verzióval, szerencsére az általatok említett problémák nálam nem jöttek elő. Kicsit vonakodva kezdtem a játékot, kétszer is új profilt hoztam létre de valahogy az első fél órában nem tetszett a játék, talán mert nem nagyon kedvelem ezt a fajta rpg-s beszélgetős stílust, de fél óra után annyira megtetszett, hogy hajnal 4-ig nyomattam napokon keresztül. Teljesen lenyűgözött a történet a cselekményszál a mellékküldetések változatossága. Egyszóval megtetszett ez a stílus. Egy rész volt kicsit vontatott, amikor különböző bolygókon kellett a terepjáróval mászkálni. Egyébként nagyon rabul ejtett a játék. Még a deep space volt hasonló ami ennyire lekötött. Mivel látom, hogy ennyien szóltatok már hozzá,arra következtetek, hogy nem csak nekem jön be nagyon. Végén a szintem 41.lett. Hogy tudok hozzáférni a fantom felszereléshez? Új játékot kell kezdenem és folytatni a már végigjátszott profilt? Köszi a segítséget és aki még nem vitte végig annak jó játékot.
  • Daell Drow
    1.01 #8766
    csak par sort kene vissza olvasni.
  • roblee
    Sziasztok!
    Nemrég tettem fel a Mass Effectet, mindkét patchet is rögtön rányomtam, de APPCRASH üzenettel leáll. Semeddig nem jut el csak a konfig képernyőig. Ott mindent beállítottam. Nem értem. Zsír új a notebookom. 64 bites win7-em van, de nem hiszem, hogy ez lenne a baj.
    A configom: Athlon X2 dual-core 2,1GHz, ATI mobility radeon HD4570 512MB, 3GB RAM
    Szóval nem értem. Totál ideg vagyok. Van valakinek valamilyen mentő ötlete. Nagyon megköszönném!
  • BaSSeR
    Alapból eléggé régi driver volt fent, amivel el sem indult. 1.01 et emg azért nem raktam fel, mert rövid keresgélés után nem találtam magyar változattal kompatibilist...
  • roblee
    Köszi!
  • Terminátor14
    Visszafelé mindig kompatibilis, (mondjuk nem 100 évre vissza :D), előre meg általában nem, vagy max megszorításokkal.
  • roblee
    Sziasztok!
    Úgy tudom, hogy a ME-t directx9-re írták. Ha nekem dx10-es kártyám van, akkor probléma nélkül fog így is futni a játék, vagy feltelepíti a 9-es verziót. Köszi!
  • Rip
    Mikor nekem ez volt a gondom (igaz, ATI kártyával), visszaraktam (külföldi fórumok tanácsára) egy június-július környéki vga drivert, és a probléma egy csapásra megszűnt. Azóta a driverek már javítva lettek, és a legújabbal is gond nélkül fut.
    Próbáld meg esetleg te is egy régebbi meghajtóval.
  • Atkamon
    Az 1.01es patchet is felraktad, vagy csak az 1.02eset? Ha csak azt, akkor tedd fel az elsot is.
  • BaSSeR
    Jah és a gépem Intel core 2 duo 2.80 GHZ, Nvidia G. 8600GT , 1 g ram.
  • BaSSeR
    Nekem az lenne a problémám a játékkal, hogy valamilyen GMatrix 2d fájlokat hiányol. A játék eredetiben van meg 1.02-es patchel. Mikor feltelepítettem, még indításkor kiadta a hibaüzenetet. Utána felraktam a legújabb nvidia drivert. Utána elindult, megtudtam, hogy jó a játék, erre játék közben is GMatrix 2d re hivatkozva kidob. Pls segítsetek:D
  • Atkamon
    Ha nem tudod, milyen a géped, akkor nézd meg a játékokat a CanYouRunIt.com-on, ott kiírja, hogy elmegy-e a gépeden, és hogy milyen jól.
  • MrAndree
    Shader hibát kaptál szóval valószínűleg a videokártyád gyenge. Illetve az biztosan, lehet a többi is. Hány éves gép?
  • patrik00
    hát felraktam a 2 petchet amiket mondtatok és nem megy a játék szerintem nembírja a gépem. Köszike a segítséget mindenkinek.
  • Terminátor14
    Ha "jó" vagy, akkor a Novérián úgy tudsz segíteni az emberkéken a Csúcson, hogy előállítod nekik az ellenszert :)
  • MrAndree
    Noveria-n kapod, ha segítesz a dokinak, valóban meg lehet oldani másképp is, csak nekem nem volt szívem legyilkolni mindenkit a laborban. :)
  • Optimus Prime
    Én ilyen küldetéssel sose találkoztam. :D
  • Terminátor14
    Talán mert nem a gép keveri, hanem neked kéne :DD

A csíkon van két vonal, neked az a feladatod, hogy akkor állítsd meg, amikor közötte van a az adalék mennyisége. Ezt el kell játszani 3-4szer asszem és kész is.
  • Aloe Vera
    Valaki?

Hali!

segítsetek plz van egy küldi a 15-ös csúcsnál amikor valamiféle ellenszert kell készíteni. Belépek a laborba a buzi őr bezár ott van a gép ami keveri a gyógyszert de sosem jó mindig sikertelen biztos én vagyok a láma segítsetek plz kimenni nem tudok az utcsó mentésem meg vagy 2 napos::DD köszike
  • Optimus Prime
    Szerintem a géped nem megfelelő, legalábbis ha a Shaderek miatt ír ki hibát valószínű. De célszerű először az 1.01, majd 1.02 patchet feltenni. Ha össze-vissza volt pakolva jobb újra telepíteni.
    Persze többet segítenénk, ha tudnánk milyen a géped. Erre van egy egyszerű mód: a Futtatásba írd be dxdiag majd Minden adat mentése... és TXT formátumban és töltsd fel a fájlt a Rapidshare-re.
  • marci555
    Helló!
    Egy olyan problémám van, lehet már említették, de nem találtam, hogy elindítom a játékot és semmi nem történik. Felraktam az 1.02-es patch-et amit itt említettek, de így sem működik, bár erre a patch-re szükségem van, mert a 64bites windows7-es nem tudja lefuttatni a rendszercsekkolást nélküle. Ha ez segít, a gépem adatai:
    Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 2.67GHz
    6 giga ram
    64bit-es windows 7
    Ati radeon HD 5800

Előre is köszi!
  • Daell Drow
    nem tudom mi a baj de delutan jo volt. ITT van megyszer.