Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gibson9
Helló! Ma megvettem a játékot és feltelepítem, de nem tudom elindítani, mert ezt a hibaüzenetet írja ki:
A(z) Mass Effect Configuration Utility hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük.

Valaki tudna nekem segíteni? Elõrre is köszönöm!
AMD Athlon 7750 Dual Core Processzor (2,7Ghz)
Geforce 9800GT
2 giga ram

Microsoft c++ distribution fenn van?

BattleTag: zydar#2910

Dizson
Videókártyám : 9600GT
Procim: AMD A64 3000+ tuningolva.
1 GB ram.

Canyourunit.com-on megnéztem és ott nem volt semmi baja.

Dizson
Köszönöm a segítséget. Felraktam a drivert majd elindítottam a játékot de ugyanúgy kirakja az üzenetet és leáll. WTF? 😞

IMYke2.0.0.0
Hát ha a géped erõs, és karbantartott, DX9 a helyén és eredeti DVD-d van, akkor lövésem sincs mi lehet a gondod.
Nálam több mint 1 éves, szarrá használt XP SP2 , és simán megy MINDEN játék.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

0 igen. nem
1 nem (magyarul van meg még sose futattam angolul)
2 igen
3 Eredeti dobozos release
IMYke2.0.0.0
Neked is:

"0. Géped, oprendszered erõs, karbantartott? Driverek frissek?
1. próbáltad már simán, angolul futtatni?
2. DirectX 9 (XP) feltelepítve a DVD-jérõl?
3. milyen hulladék warez változatod van? Original Release, vagy valamelyik mondvacsinált "release team" repackolta? "

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Problémám van a játékkal. Eddig amikor elindítottam a játékot ha mozgattam az egeret a menüben akkor akadt (mosmát nincs nem tom mért) Akkor is meg most is ha elindítottam a játékot akkor szörnyen akadni kezdett akkor ha mozogtam (kamera forgatás nem csak akkor ha mozgott a karakter). Az akadozás után meg kidobott programhibával. Ez van folyamatosan. Biztos nem a grafikai beállítás a gond mert minimumon is ezt csinálja és néha meg teljesen mûködik. Nem akadt se semmi de egy hosszab ídõ után kidobott az asztalra. Error nélkül.
IMYke2.0.0.0
General Protection Fault! History: GMatrix2D...?

"Okay guys, this might be the fix. Nvidia posted new drivers on Nov 19. I installed them and cranked all graphics to FULL. I have resolution at 1920x1200, 16x10, texture is ultra with anisotropic enabled and Vsync. I dont like blur or movie grain so those are off as well as shadows and particles are at MED.
I have played for 4 hours now with out any crashes. Normally, it would crash on 1st boot or about 1.5 hours into a session. Below is the name of the new driver. I am hopeful this is the final fix!

180.48 geforce winxp 32bit english whql.exe"

Szia!

Gyorsan utána olvasgattam pár külföldi fórumon a témának, ott általában az okozta ezt a jelenséget, hogy a videokártya nem felelt meg a minimum elvárásnak. Nálad okozhat ez problémát?

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

IMYke2.0.0.0
Mivel warez témát érint, és azért túlnyomórészt eredetivel játszunk, nem nagyon tudunk ilyen kevés konkrétummal segíteni.

0. Géped, oprendszered erõs, karbantartott? Driverek frissek?
1. próbáltad már simán, angolul futtatni?
2. DirectX 9 (XP) feltelepítve a DVD-jérõl?
3. milyen hulladék warez változatod van? Original Release, vagy valamelyik mondvacsinált "release team" repackolta?

Dizson
Sziasztok! Kéne egy kis segítség. Felraktam a játékot + magyarosítást de amikor elindítom a játékot ki ír egy ilyet : General protection fault. gmatrix2d not found ( flie name). Rá megyek hogy oké majd bejön a fekete kép és semmi. sad.gif Ötlet?

Ha esetleg vista-t használsz, akkor rendszergazdaként futtasd. Egyébként más ötletem nincs.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

mflex
Már kezdek rákattani egyre jobban, hogy teljesen egyedül vagyok, illetve csak egy hûséges kutya a társam 😊

What about the forests?

koschwarz
😄 nekem is ilyenkor masszív bf2 figyel be, egy kis buta lövöldözés mindig segít átállni 😊))

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

En eloszort toltam vegig a falloutot, utana a mass effectet, a ketto kozott pedig volt egy kis battlefield 2142, hogy ulepedjen.

Mindharmat nagyon elveztem, a fallout zenei meg mai napig fenn vannak az mp3 lejatszomon is.

koschwarz
hidd el, a fallout3-ban sem fogsz csalódni 😊

egyébként ha befejezek egy jó játékot, egy jó történettel, akkor én egyszerûen képtelen vagyok rögtön nekiesni egy másiknak, valahogy kell, hogy leülepedjen az elõzõ.

Sziasztok,
a következõt írja ki a programm amikor a legelsõ inditásnál elindulna a játék beállítás "A Mass Effect utility hibát érzékelt ezért leáll".
Tavaly végig játszottam a játékot és akkor nem volt ilyen gondom vele.
Most lecseréltem a konfigot egy gyorsabbra, és gondoltam újra felteszem a játékot, de sajnos valamiért nem akar menni.
Találkozott már valaki hasonló problémával? Lehet hogy régebbi hozzászólásokban már megírtátok rá a választ, de közzel 8K hozzászólást elég hosszú végigolvasni.
A jelenlegi konfig. MSI P45 Platinum, Intel E8500, 2x2 GB 1066 DDR2, MSI 9800 GTX Plus.
Jah a mellékküldik néha elég unalmasak, bár xp és loot szempontjból érdemes megcsinálni azokat.
Szerintem is egy nagyon hangulatos játék, ezen felül nekem Illos bolygó tetszett a legjobban.. Eszméletlenül gyönyörû az a környezet (lerombolt város😊)

BattleTag: zydar#2910

Atkamon
Igen, lehetséges, hogy adnod kéne egy pár napot magadnak, hogy "feldolgozd" a ME-t😊 Én legalábbis úgy vagyok, hogy ha egy történet iszonyatosan tetszett, akkor pár nap kell, hogy tudjon tetszeni egy új történet is, mert ha rögtön elkezdem, akkor csak hasonlítgatom az újat az elõzõhöz.

Calver
ezer köszönet <#vigyor2>
mflex: privi ment.

"The trees move. Do you not see it?"

Prince23
A procid nem bírná!

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Elfutna-e a játék ezen a configon?:
Alaplap: Shuttle Nforce2 AN35N Ultra
Proci: AMD Sempron 2500+
Videókártya: Inno3D Nvidia FX 7300 GT 256MB DDR3
Memória: 1 GB Kingmax DDR400 + 512 MB Kingmax DDR400
Elég lenne, ha minimon megy:$
Válaszotokat elõre is köszönöm!
mflex
Priviben adthatnál egy linket, tetszként kipróbálnám.
Nekem van egy home meg egy ultimate, mindkettõ eredeti, de kiváncsi lennék erre.

elõre is kösz.

What about the forests?

Scouser
Szvsz az ME legnagyobb feature-je, hogy hallod beszélni a saját karakteredet is. Óriási a beszélgetés funkció így.

You\'ll Never Walk Alone

mflex
Jah, azért írtam, hogy egyenlõre még nem kattantam rá, de lehet, majd ez is "beszippant" és akkor nem lehet majd letenni, valószínûleg még az ME hatása alatt vagyok, én elhiszem, hogy a Fallout is egy istenjáték, nehogy valaki ezt a szívére vegye, de tény, hogy az ME-nek a világába nagyon hamar "elvesztem" 😊

What about the forests?

robotnyk
fallout témában: elsõre kb én is ott hagytam abba, de arra jó volt az a pár szint, hogy tudjam, mi lesz a jó képesség, és mi nem érdekel. újrakezdtem az egészet, és akkor már nem lehetett abbahagyni. 😊
Rage47
jah az ME nagyon ott van hangulatban. de ezt az összes bioware játékról el lehet mondani sztem.
Encore
Most olvasgatom a forumot és ahhoz hogy liara jöjjön be a kabinomba, ahhoz trükközni kell, hogy semmi mellékküldi a citadelben hanem elõtte õt keressük meg aztán mindig vigyük magunkkkal stb...?
Játék közben meglepõdtem, mert nekem Ashley jött be a kabinomba, ami azért lepett meg mert szinte minden lépésemet megkérdõjeléezte meg mindig "bunkózott" velem a végén már én se voltam kedves hozzá. Liarával meg jókat beszélgettem egy csomó személyes dolgot beszéltünk meg, meg mondta hogy van köztünk valami még a fajuk párosodásáról is beszélt, meg voltam gyözõdve róla, hogy jön be hozzám, aztán mégse. Ezek a nõk...
koschwarz
jó hogy szóltál, azt hittük ez 6 milliárd ember hivatalos véleménye <#hehe><#law>

Encore
Én is tegnap értem a végére. Másodszor futottam neki a játéknak, elõször pár hónapja, de nem tetszett mert igazi RPG-t vártam és elõtte a Fallout 3-al játszottam, ami sokkkal jobb volt ennél. Aztán most unatkoztam és gondoltam nekifutok mégegyszer de ezuttal nem RPG-ként tekintek rá hanem akciójátékként, amit nyakonöntöttek pár RPG elemmel és nagyon jól szórakoztam.
Ha egy picivel nagyobb a szabadság, többször lehetne olyan döntéseket hozni, amelyek befolyásolják a dolgok menetét és nem lenne ennyire lineáris akkor még RPG-nek is jó lenne. gondolok itt például a párbeszédekre, amelyeknél szinte mindegy melyiket választod a végeredmény ugyanaz, ahol meg van több éehetõség is ott meg színessel jelzi az optimális választ nehogy megijedjen a játékos hogy egyedül kell döntenie.

Mint akció-rpg kombó hihetetlen jó a játék (fõleg mert nem szeretem a TPS-eket nem tudom magam úgy beleélni egy játékba hogy látom a képernyõn saját magamat), a történet tényleg epikus és érdekes. Egy teljes világot teremtettek ak észítõk.
Azonban volt pár hiba is benne: A mellékküldetések épületeinek egyformasága (pedig nem lett volna nehéz mondjuk háromféle bányát megszerkeszteni és azokat variálhatta volna a program), a Meko fizikája iszonyatos, kevés változatos bolygó, sok beakadás bug, a csapattársaim nem engedelmeskednek a védd a pozicíót parancsnak azaz nem maradnak ott õrizve az adott helyet hanem jönnek utánnam, ami gáz, mert sok helyen egyedül lopakodva mesterlövésszel rendet tudtam volna tenni de a társaim elkezdtek lövöldözni. Viszont összeségében a társaim azért jól végzik a dolgukat. Az NPC-k a következõ érszben mozoghatnának ne csak álljanak egyhelyben mert a Fallout 3 meg az Obli után elég lehanagoló (azokban a játékokban napi rutinjuk volt az NPC-knek, aludtak, szórakoztak,dolgoztak,vacsoráztak,stb).

Kb 22 óra alatt értem a végére, mindent megcsináltam kivéve a gyûjtögetõs küldetéseket (ásvány, adatdisc, stb) az ilyesmi MMO-kba való nem ilyen játékokba. Nem úgy tekintettem rá mint egy komoly RPG-re ezért nagyon jól szórakoztam a játékkal, ha a folytatásban fejlesztenek pár dolgon akkor tényleg belefér majd az RPG kategóriába.

mflex
jah, ez csak magánvélemény...

What about the forests?

mflex
Vége! <#rinya> sajnos...
Pár mellékküldetést (3) nem csináltam meg, de ez a legmonumentálisabb játék amivel idáig játszottam!
Tegnap felraktam a Fallout 3-at, egyenlõre közel nem érzem azt a hangulatot, mint az ME-nél. Elhagytam már a menedéket, kint lófráltam 2 órán keresztül, hülye ellenfelekkel a szarrá bombázott városban, de még nem kattantam rá, ráadásul az ME grafikájától messze elmarad, majd kiderül...

What about the forests?

IMYke2.0.0.0
Ne haragudj, elfelejtettem jelezni - katalógusom szerint nincs meg.
De igyekszem fellelni neked neten, mert halványan emlékszem, hol találtam rá.
Ha meglesz, priviben elküldöm - mert az egész néhány kilobyte.

Calver
durván 5 éve ilyet használok (XP->Server 2003->Vista), több gépen is, mind eXPerience csapat féle okosság, mind remekül mûködik. randomjózsi féle oprendszert én sem használnék, elhiheted.

de ha már off, legyen nagyon off: The Longest Journey féle megpiszkált állomány amit a topicjában említtél megkapom még? <#vigyor2>

IMYke2.0.0.0
Az olyasmit VistaLite-tal csinálják. S írtam már: kismillió dolgot nem lehet kiszedni a Vistából, még buherátorokkal sem.

Mellesleg, nem vagyok híve a buherált operációs rendszereknek. Másoknak már csináltam "felgyorsított" XP-t és Vista-t is, de a világ összes kincséért sem használnék ilyet.

Mert ugye, ki tudja, mit nem írt le a készítõ az *.nfo fájlba... "Beépített" vírusok, trójaik , és más okosságok.
Az ilyen önjelölt verziók veszélyesek.

Calver
trükk: szedd le experience féle Tiny Vistát, abból minden felesleges bloatware szemét ki van irtva, gyors, szép, kényelmes.
na off kilõve.

IMYke2.0.0.0
Nem kívánok topik témán kívüli témáffal foglalkozni huzamosabb ideig , legyen elég annyi, hogy a neten kismillió hivatalos forrást találsz - értsd: nem lefizetett, angol nyelvû, online tesztoldalakat, ahol az elsõ release-tõl az SP1-ig kivesézik a Vista-t, és folyamatos kiszólásokban szapulják.
S ne olyasmire gondolj, hogy "idegesítõ skin", meg "nem találni a Spider-t"... és az "UAC" sem téma... ennél mélyebbre is mennek.
Például a felesleges kernel meghívások, a háttérben futó, le nem állítható szolgáltatások, a kikapcsolhatatlan cache-ek , a memória túlcsordulások...

Nézd meg például, hogy mekkora gépigényt támaszt ugyanannak a játéknak, ami XP-n röhögve elfut.

Ja én bénáztam!Játékon belül sikerült átállítani 1920x1080 igy már jobb!
vista64-em van nem tom miert baszaxik! nem tetszik(iszonyat idegesítõ a védelmi renszere),várom a win7et!
eredeti a játék
Amúgy ez az elsõ rpg ami lekõt!Nagyon tetszik!
+ a régi ídõk "ZELDA"ja 😄
Atkamon
Mit bonyolítottak? Semmi bonyolultat nem vettem benne eddig észre.
Az erõforrás igényrõl meg annyit, hogy ha jó géped van, akkor fut jól. Egy régi gépen persze, hogy lassú, de nekem semmi problémám nincs a gyorsaságával. Játékok is mind tökéletesen futnak, más programok is teljesen jók, amiket használok.

IMYke2.0.0.0
Vista egy kaki. Jól mûködõ - funkcionál, létezik - béta oprendszer.
Sokan jönnek azzal, hogy
- mert a V64 ugye kezeli a 4GB-nyi memóriát, Tb-os vinyókat (XP is, 64 bites kiadásban)
- mert gyorsan bootol, szép, stabil és ilyen, olyan, amolyan...

Engem meg irritál, hogy mindent szétpakoltak benne, bonyolítottak - 8 plusz klikk kell ahhoz, amit már a WinME óta 2 klikkel meg tudok csinálni XP-ig - és ráadásul pofátlanul sok erõforrást zabál.

Magasról kakilok a DirectX 10 plusz két feature-jére, hiába tudja a 4850-es VGA-m helybõl.
S ezt ajánlom másoknak is.

mflex
Nem értem, nekem is vista van fent és semmi ilyen gondom nem volt.
2560X1600-ban játszok vele, soha egy pillanatra nem állt le. (eredeti)

What about the forests?

Atkamon
Nekem is Vistám van és semmi problémám nem volt az indítással... nem is tudnék már XP-t használni.

probáltam..kifagy egybõl!
"A program helyes müködése hiba miatt megszakadt. A Windows bezárja a programot és értesíteni fogja Önt, ha megoldást talál a problémára."
vista!!!!!megéri a directx10 miatt????
IMYke2.0.0.0
Még mindig hiszem, hogy Vista nélkül is van élet...

Calver
x:\Mass Effect\Binaries\MassEffectConfig.exe kell neked.
és nem, nem 1280*1024 a max

Köszi!!!Sikerült elindítani!
cdprojekt oldalán:
Vista alatt a játék nem indul (Programfuttatási problémák)
Windows Vista alatt a telepítés után a következõ hibaüzenet fogad:
"A program helyes müködése hiba miatt megszakadt. A Windows bezárja a programot és értesíteni fogja Önt, ha megoldást talál a problémára."
Megoldás:
Felhasználói fiókok felügyeleti szolgáltatásainak tiltása. (UAC)
Start menü-> Vezérlõpult -> Felhasználói fiókok ablak -> Felhasználói fiókok hivatkozás -> A felhasználói fiókok felügyeletének kikapcsolása.
Gép újraindítása.

így már elindul,viszont csak a játékon belül tok grafikai beállításokat végezni.
Kintröl is ugyanezeket lehet?
max felbontás 1280x1024?pff
nem találtam a patchet az oldalon!😞
mflex
jah persze ezt arra értettem, hogy amikor már vagy tízedszer nyírnak ki, akkor idegesítõ, állandóan végig nézni...

What about the forests?

mflex
Már a vége felé vagyok (fõküldetések), még mindig azt mondom bár sose lenne vége a játéknak, de a "fõbuzikkal a párbaj" elõtti párbeszédek kötelezõ megnézésétõl már kezdett fõni néha az agyam, persze tudom sok válaszlehetõség van, mielõtt összeugranánk, de amikor minden lehetõséget kizongoráztam, talán megcsinálhatták volna, hogy átugorjak rajta, ettõl függetlenül lenyügõzõ az egész story. :-)

What about the forests?

Atkamon
Van patch igen, de elég tág ez, hogy nem indul... kiír valamit? próbáltad újraindítani a gépet telepítés után? Újrainstall? Patch meg a cdproject odalán van fenn. De el kéne hogy induljon patch nélkül is, PC-re a patch csak tavaly novemberben vagy mikor jött ki.