11074
-
#1214 Egy kis elmélet:
"4 GB RAM in Windows XP
As more and more of us load up our systems with lots and lots of RAM, this question surfaces more and more. You put 4GB in your computer. The motherboard supports 4GB, Windows XP supports 4GB, so everything is fine.
But when you open the System applet in Control Panel, WinXP tells you that there is 3.5GB, or maybe 3 GB even. Where did the rest go?
It turns out that Windows XP has a 4GB address space, which must be used to address physical RAM, as well as other things. This is addressed in the Microsoft document Memory Management: What Every Driver Writer Needs To Know. In particular, the fourth full paragraph on page 10 says:
The physical address space is used to address more than just RAM. It is also used to address all of the memory and some of the registers presented by devices. Consequently, if a machine is configured with the maximum amount of physical memory, some of that memory will be unusable because some of the physical address space is mapped for other uses.
...
The following components require memory address space:
* System ROM
* APIC(s)
* Integrated PCI devices, such as network connectors and SCSI controllers
* PCI cards
* Graphics card
* PCI Express cards (if applicable)
"
Nagyvonalakban a fordítás (ha valakit érdekel, de nem érti):
4 GB memória Windows XP alatt
Ahogy egyre többen tesznek egyre több memóriát a gépükbe, egyre inkább aktuális a kérdés. Amikor 4GB-ot eléri a mennyiség. Az alaplapod támogatja, a Windows XP szintúgy, eddig minden rendben.
De amikor megnyitod a Rendszertulajdonságok panelt, látod, hogy a Windows 3,5GB esetleg 3GB-ot ír ki (megj.: XP alatt mindig 3GB, 32bit Vista alatt 3,5GB). Hova tűnt a többi?
A Windows XP rendelkezik egy 4GB címtárolóval, amelyet a fizikai memória, és a többi szükséges eszköz címzéséhez használ. A megfelelő MS dokumentumban több info. Ebből a 10. oldal 4. bekezdésében ez áll:
A címtároló nem csak a fizikai RAM címzését látja el. Minden féle memória és eszköz regiszterek címzésére használatos. Ha a gépben lévő memória mennyisége eléri a felső limitet, abból egy bizonyos mennyiség elérhetetlen lesz a programok számára, mivel az a címtároló számára van lefoglalva.
...
A köv. eszközöknek van szüksége memóriacím tárolóra:
...(megj: ezek érthetők, nem fordítom le.) -
#1213 jajah, pont most tanultam, hogy 4 gbot tud, és nem tudtam mért nem lát annyit -
Hoz_Hun #1212 Én annak idején a www.game.co.uk -ról rendeltem meg a Limited Editionomat (Xbox360 persze). Megbízhatók, már töbször rendeltem tőlük, de azzal számolni kell hogy kb egy hét mire ideér szóval kb egy hetet nyer vele aki onnan szerzi be. Viszont jóval olcsóbban!!! Nekem a Limited Edition volt annyi postaköltséggel mindennel együtt mint itt a sima bolti. A magyar kézikönyvről meg annyit hogy mindösze 8 oldalas volt szemben az angol 32 oldalassal. Nem tudom miért hagyták ki a kézikönyv háromnegyedét. -
#1211 Én pl. nem a körmeimet rágva várom a játékot, de így is rossz volt olvasni.
De kivárjuk! -
#1210 Ja és elkeserítő hogy 19-én jelenik meg, illetve hogy havonta csúsztatják 2 hetet az időpontot. Reméljük a 19-e már végeleges dátum!? -
#1209 Ez a gép nagyon jó, csak pont a VGA necces, kicsivel 1950Pro alatt van. Attól meg már nem lehet túl sokat elvárni, de ha ezen tökéletesen megy, akkor szuper.
Igazából 4GB-ot tud(na) kezelni a 32bit-es XP, (ugye 32bit ~ 4milliárd 10-es számrendszerben) , de csak 3GB-ot "lát", mivel kb. 1GB-ot memóriacímzéseknek tart fent a 4-ből. -
csgj #1208 De az XP nem is észleli a 4 gb ramot, nem? Max csak 3-at tud, én úgy hallottam... -
csgj #1207 Hát elég furcsa is lenne, ha nem menne tökéletesen egy ilyen gépen :P -
#1206 Ha ennél hivatalosabbat adnék, megsérteném a titoktartási kötelezettségemet
Egy másik kérdésre.
A magyar verzió tökéletesen fog működni pl. egy ilyen gépen:
Intel Core Duo 4400, 4G RAM, GF8600(512), XP Prof, DX9 - 1280x1024-ben is. -
TPG #1205 Ohh, igen, előbb kellene olvasnom mint kérdeznem. :) Kösz. :) -
#1204 Ej, ha 1 héttel hamarabb írod be a címet... épp a héten rendeltem be kínomban egy másik - drágább - helyről 2 cumót, amiket nálunk már nem forgalmaznak. :| -
Zóanagyvarázsló #1203 We will ship orders in either a padded bag or a box. You can select which you'd prefer whenever you order! Padded bags are excellent for games and DVDs as they'll go straight through your letterbox. Boxes are better for larger items or games with fragile cases, such as Gameboy games.
We'll do our best to send your order in the packaging you choose. However we will use a box whenever the order is too large for a bag or if the contents could get damaged in a bag. -
TPG #1202 Levélként vagy csomagként küldik? -
Zóanagyvarázsló #1201 Saját accounttal még nem rendeltem innen, de ismerőssel közösen igen, nem volt vele semmi gond. 2.95 font a postaköltség, ha több cuccot rendelsz egyszerre, akkor az egész pakkra ennyi jön ki. -
TPG #1200 Én még szerencsére nem rendeltem elő sehonnan, idáig vártam arra hogy az 576-ban lehessen előrendelni (így nem lett volna postaköltség mivel 576 van Pécsen és el tudom intézni személyes átvétellel). De most már egyre inkább azon gondolkodom hogy szólok havernak hogy kell-e neki is MEPC és ha kell akkor rendelünk valahonnan Angliából.
Az még a kisebbik probléma hogy 2 nap múlva Észak-Amerikában megjelenik mert 6.-ig a világ többi részével együtt szopunk. De 6.-án gyakorlatilag mindenhol megjelenik nekünk meg még vagy két hetet kellene tovább szopni a csehekkel. Azért ez így már sok. :) -
csgj #1199 Hát, én a CD Galaxisnál rendelem meg... Kértem értesítést, gondolom majd megkapom június 19-én :S És ilyenkor az a legdurvább, hogy Amerikában 2 nap és megjelenik a game :P -
#1198 ófákk tényleg.érdekes,hogy DD-nél is van ilyen :S -
#1197 Onnan rendeltél már? Most durván 9000 Ft-ra jön ki postaköltséggel együtt, baráti. -
TPG #1196 Az az X360-as Launch Trailer. :) "Öreg" darab már. :) -
TPG #1195 Végigolvastad a D2D oldalt amit linkeltél?
"This product is only available for purchase in the United States and Canada."
Az angol oldalon pedig ez van:
"This product is only available for purchase in the UK."
Azért azt kicsit necces lenne hazudni a megrendelésnél hogy az említett államok egyikében lakunk. -
#1194 a videó nem spoiler ami a -10$os linken van??? -
#1193 meg elkeveredhet a kód -
TPG #1192 A doboz a legkisebb baj, ha lenne Steam-en a cucc már előtöltöttem volna. Viszont sem az EA Store-t sem a D2D-t nem próbálnám ki, előbbinek állítólag a szolgáltatás minőségével akadnak problémái (meg a supporton hülyék dolgoznak ahogy hallottam), utóbbinál pedig ha jól tudom minden harmadik telepítésnél e-mail-ben kell kérni az újraaktiválást és szeretnek napokat ülni a kérelmeken. Szóval nálam vagy Steam vagy dobozos, előbbin esélytelen hogy megjelenjen úgyhogy marad az utóbbi bár elég macerás lesz. -
#1191 innen
#1189:én meg a direct downloadban gondolkodom.főleg úgy,hogy most adnak $10 kedvezményt
igaz,így nem lenne ott a doboz a polcon :\ -
Zóanagyvarázsló #1190 Egyik Amazonról sem postáznak szoftvert Magyaroszágra.
Meg lehet viszont rendelni például innen. -
TPG #1189 Egyébként van valakinek tapasztalata az angol amazon-ról való rendelésben? Az onnan érkező csomagokat mennyire szeretik lenyúlni? Őszintén szólva nincs kedvem kivárni 19.-ét másrészt meg nem kell a magyar felirat szóval erősen gondolkodom rajta hogy onnan kéne beszerezni, csak az a para hogy nekünk is rendszeresen tűntek el csomagok amiket rokonok küldtek Angliából ráadásul az amazon-ról ha jól tudom nem is csomagként hanem levélként küldik a cuccot. -
TPG #1188 Én is kicsit más formában ismerem:
Minimum System Requirements for Mass Effect on the PC
Operating System:
Windows XP or Vista
Processor:
2.4+GHZ Intel or 2.0+GHZ AMD
Memory:
1 Gigabyte Ram (XP)
2 Gigabyte Ram (Vista)
Video Card:
NVIDIA GeForce 6 series(6800GT or better)
ATI 1300XT or better (X1550, X1600 Pro and HD2400 are below minimum system requirements)
Hard Drive Space:
12 Gigabytes or 14 Gigabytes for French, German, Italian or Spanish versions.
Sound Card:
DirectX 9.0c compatible sound card and drivers
Internet Connection
Ez még az a verzió amit Chris Priestly tett közzé a hivatalos fórumon. -
csgj #1187 Ezt honnan szedted? Kicsit más volt a gépigény eddig... (gyengébb) -
#1186 valahogy majdcsak eldöcög
Internet Connection - Required
OS - Windows XP/Vista (FAT 16/32 File Systems not supported for Digital Download)
Processor – Single Core: 2.4 GHz or faster / Multiple Cores: 2.0 GHz or faster
Memory – XP: 1.0 GB RAM / Vista: 2.0 GB RAM
Hard Drive – 15 GB (30 GB for Digital Download)
DVD Drive – 1 SPEED (Not required for Digital Download)
Video Card – 256 MB with Pixel Shader 3.0 support*
Sound Card - DirectX 9.0c compatible
DirectX - Version 9.0c October 2006 (included on disc)
Input - Keyboard, Mouse
*Supported chipsets: NVIDIA GeForce 6800 GT or greater; ATI Radeon X1300 XT or greater. Laptop versions of these chipsets may work but are not supported. Updates to your video and sound card drivers may be required. -
#1185 helló, ezen a gépen h futna kb. a game: PIV 3.0 GHz, 1,5 GB RAM, 7600 GS. Előre is thx a válaszért... -
#1184 Akkor elmondhatjuk, hogy "csehül állunk". -
MrAndree #1183 Így harcoljunk a warez ellen de komolyan. Fele már türelmetlenségből is leszedi. Mint én. Jó mondjuk meg is veszem de akkor is. -
csgj #1182 Kár :( Na mindegy, hát ez van... -
#1181 cseheknél is akkor jön -
csgj #1180 Azért jó lenne, ha lenne erről vmi hivatalosabb bejelentés is :S -
csgj #1179 Jobb is lesz, mert rendesen off megy vele :P -
gyuri12 #1178 Azért ha egy 15 éves kis plázacica X-szel és W-vel ír,azzal semmi gond sincs, majd kinövi. De amikor egy 20-on éves fiú irkál így,na az már vicces. Vagy szánalmas,vagy kicsit "más"(ha érted mire gondolok).
Na,de legyen xent a béke, eddig sem woltunk ellenségesek. -
#1177 amúgy meg 14 évesen nem patognék itt, mert gondolom csak a gép előtt nagy a xád .... -
#1176 jajjj pont Te bexélsz???? :P na mind1 most nem irodalmi órán waunk bakker :P xóval ha nem tetszik ahogy írok, egyszerüen hagyd ki a commentemet és olvass tovább .... nem az írásomat kell commentelni, hanem a játékot kell mivel ez nem ZEUS helyesírás TOPICja hanem a MASS EFFECT -é szóval GYURI te inkább a hírdetésre jelentkezzél :))) -
csgj #1175 Sztem megeshet, hogy több ideje volt nyelvtant tanulni, mint neked :) Persze simán lehet, hogy nem volt suliban, amikor a v-t tanulták :P