11074
-
#2989 még nem járok ott, de ugy tudom, ha wrex mellékküldijét megcsináljuk akkor el lehet kerülni :) -
#2988 SPOILER
Wrexet meggyőztem, azzal nem volt gond. De Kaiden meg Williams között mindenképp választani kell, nemdebár? És nő karakterrel össze lehet szedni Kaident? Gondolom igen.. A kéket meg ebben a végigjátszásban mindenképp hazaviszem :)) -
#2987 Ugye, tehát csak jót teszel azzal, aki már most korpáson dörrentessz! -
ZSOOLT2 #2986 Válasz spoiler kérdésre:
Liarával férfi-nő karakterrel is össze lehet jönni, Wrexet elég magas charm-intimidate skillel meg lehet győzni, Sarennel is lehet kétszer harcolni a végén, én visszatöltögettem a játékállásokat. -
Rentadar #2985 hát azért ez nem egy star wars game, nem szabad összekeverni a dolgokat. Itt nem az a lényeg, hogy jó és rossz, hanem, hogy milyen úton éred el a célod, ezért nincs sokszor annyi választási lehetőség. -
#2984 Ha galaktikus léptékben közelítjuk meg az idő fogalmát, akkor teljesn irreleváns a választás, hiszen Reaperék eljönnek idővel. :DDD -
#2983 Há én nem érzem a különbséget a két általad felvázolt opció között! :DD:D:D Mé, van?! -
#2982 Itt elég érdekes. Nincs feltétlenül jó-rossz, max a megközelítés más.. Jó mondjuk a "You're free to go." versus "Tarkónlövés" opciók között egészen egyértelmű a különbéség, de vannak árnyaltabb párbeszédek is :DDD -
#2981 "itt az sem tetszett, h nagyonsokszor mindegy, h mit választunk a párbeszédeknél ugyan azt érjük el vele..."
Mint minden BioWare játéknál. Tényleg, itt is az van, hogy mindig 3 jól elkülöníthető választási lehetősége van a játékosnak (jó, rossz/semleges, rossz/antiszociális)? -
#2980 Ough.. Nekem 1 is elég volt, jobb is, hogy a saját tudatát rövidre zárta.. -
#2979 kétszer is meg lehet vele küzdeni, de még hogy.... -
#2978 MASSIVE SPOILER WARNING..
Sikerült így elsőre végigdarálni, a végén 20 órát írt, gondolom ez a visszatöltések nélküli tiszta játékidő =) Függőben maradt egy csomó mellékküldi, mivel nem gondoltam volna, hogy az Illos bolygóról a conduit visszalő a citadellába a mako-val együtt :DDD
Így rövidnek tűnt viszonylag, de legalább volt élmény (kicsit olyan érzés mint a Max Payne 2.. Ott éreztem úgy, hogy a világ legjobb játéka, de ugye egy éjszaka alatt végig lehetett tolni:) )
Nekiindultam második nekifutásra (ugyan azzal a karival, lvl40 körül van), kíváncsi leszek, hogy az Asari csajt is meg lehet-e fektetni (elsőre Ashley-t sikerült), ill, hogy azon a bolygón, ahol Wrex kiborul a gyógymód miatt, ott mindenképp muszáj-e embert veszteni.. (Ugye vagy lelövöm Wrex-et, ami teljesen esélytelen, mert jó arc, vagy otthagyom Ashleyt az atommal, ami szintén elég tré opció, vagy pedig Kaident hagyom a sorsára (elsőre őt választottam, mivel nem használtam a partyban egyszer sem..) Meg kíváncsi vagyok a mellékküldikre :)
És vajon a végén Saren mindenképp fejbelövi magát, vagy olyan is lehet, hogy kétszer kell megküzdeni vele?
Lényeg:
Ez egy kibaszott jó gém, ami így első blikkre még megér simán 1-2 végigjátszást, abszolút GET kategória. Deus Ex óta nem kötött le semmi ennyire.. (Star Wars univerzum szerintem egy vicc, szal KoToR-okkal nem játszottam :) ) -
#2977 Abszolút preferencia kérdése.
Ha közelről akarsz lövöldözni akkor rakj annyit a pisztolyra, hogy megnyíljon a shotgun és azt maxold ki. Pár méterről drabálisat sebez de pont emiatt kockázatos is. A sniper meg messziről csinálja ugyanezt, elég pár lövés és a legtöbb ellen megfekszik (kivéve nehezebb fokozaton). Az arany középút meg az Assault rifle. Közepes távolságra remek.
Én Sniper voltam és remekül legyűrtem szinte mindenkit. Aki meg közel került azt bedarálták a társak. -
Gabosh #2976 Hali!
Soldierem van, és minden hülyeségre raktam már, melyik fegyver a legjobb, vagy mire lenne jó rakni?
Én assault rifle-t maxoltam, most a sniperen gondolkozom. A pistol-t még elsem kezdtem. -
#2975 Egyrészt ha gyorsan véggitoltad, az a te hibád. Kissé jobban bele kellett volna merülni.
Másrészt van szerelmi háromszüg, sőt! A karik viszonya pedig nem statisztikákkal, vagy értehtő grafikonokkal van kijelezve, hanem a tetteik és a diskurzusok alatt választható opciók által (még az arckifejezésük is változik folyamatosan eszereint). Teljesen reális.
És még sok minden más is amiről máris lemaradatál! :D -
#2974 Már millióegyszer ki lett tárgyalva.
Nyitásnál mindig az a csapattag számít be akinek a legmagasabb értéke van azon a skillen. Ha azt írja, hogy nincs elég akkor senkinek a csapatból nincs elék tudása hozzá. Rakj még pontot annál a karakternél akinél már így is a legmagasabb és nála maxold ki. Ha egy max-os electronics/decríption képességű társat viszel magaddal akkor mindent ki lehet nyitni. -
#2973 Mindig a legjobb képességű kari számít ilyenkor, hiba látszólag te nyitod. SZal. nem kell semmit sem tenni. -
ZSOOLT2 #2972 Artemis Tau cluster, úgy emlékszem, és ott kell keresni egysziklás-lávás bolygót -
theprob #2971 Helló all!
Vki segítene abban, hogy a csapattagoknak lehet-e olyan parancsokat adni, hogy pl. nyissanak ládákat vagy hasonló? Mert ha van olyan box amihez alacsony a törési skill-em akkor nem lehet kinyittatni az "okosabb" team tagokkal? Ha igen akkor hogyan. Előre is kösz. -
#2970 A KotOR elsö részének a története valószinüleg az eddig elkészült crpg-ék messze legjobb storyja.
ZX Spectrum óta tolom a gémeket de olyan még egyszer se fordult elö velem ,hogy percekig ledöbbenjek és még utána is ezen rágodjak mint ott a raven csavarnál mert minden amit addig hittem a karakteremröl onantól értelmét vesztette.
-
Fbn Lx #2969 én már több mint 21 óránál járok, és még csak most jön Virmire. De előtte még 1-2 mellékküldit megcsinálok még, ami érdekesebbenk tűnik :p
Már rohadt gazdag is vagyok, van egy millám, és tele vagyok minden szarral, nem győzöm bedarálni őket omnigélnek. Szal akik pénzgondokról írtak, azokat nem értem meg :D
Megvettem valami ruszki gépkarabélyt is, sejtem ugye, h nem nagyon lesz erősebb, mert maxos a sebzésénél a csík? -
Fbn Lx #2968 nem a feroson és nem a noverián veszed fel a csajt, hanem a harmadik bolgyón ahova a főküldi szerint menned kell, és aminek nem jut eszembe a neve :D -
#2967 a naprendszer benne van local cluster néven...de csak a Holdra lehet leszállni..és ide érdemes is ellátogatni..én megnéztem 24órát játszottam vele összvissz...azthittem, h a vége után lehet még bolyongani de érthetően nem mivel nincs lezárva a sztori...
akárhogy is nézem, nem kötött le annyira mint anno a kotor1-2...nagy emlék anno, h a kotorban végefelé csapatomba volt a kék csaj meg a wookie barátja...a csaj a végén ellenem fordult mivel sötét oldalt választottam így utasítottam a wookiet, h ölje meg mivel tartozik nekem(nálluk ez vmi szabály de nememlékszem)...megölte aztán a főellenség felé mégis ellenem fordult...nah ott voltak váratlan helyzetek....itt az sem tetszett, h nagyonsokszor mindegy, h mit választunk a párbeszédeknél ugyan azt érjük el vele...de összességében kellemes játék volt..de sztem jobban örültem volna egy kotor3 nak -
Rebellious #2966 Olvastam, hogy rövid a játék, de hogy ennyire...mire pont belelendül az ember, azt veszi észre, hogy a készítők neve jelenik meg a képernyőn. Kis üresség tátong bennem emiatt, ez a nyomozósdi elhúzódhatott volna több kidolgozott planétán. Emellett (ez nem hiba, csak ötlet) pl. a mi naprendszerünk bolygói is megjelenhettek volna. A változatosságot is hiányoltam, a sok egyforma helyszín miatt a mellék küldetések unalmassá váltak egy idő után. Nem beszélve arról, hogy nincs is túl nagy jelentősége meglátogatni őket. A szerelmi szál viszont tetszett, bár ezt is meg lehetne spékelni egy háromszöggel, vagy hasonlókkal. Valamint hiányoltam a KotOR-ban alkalmazott viszonyulást a főkarakterhez. Egy esetleges következő részben pedig a közelharcot sem hagynám ki...
A bugokkal tarkított játékot tehát sikerült kivégezni...ám nem kevés gondot okoztak...
A "final battle"-ben vicces helyzetbe kerültem, az összes fegyverem túlmelegedett, és persze most az egyszer le sem akart hűlni, így elég sok időmbe tellett, mire stukkerek nélkül legyőztem azt a főszemétládát...
Mind ezek ellenére azt mondom, hogy kár lett volna kihagyni, remek élmény volt, de ennél lehetne jobb is... -
Prof William #2965 A Ahsari csajt melyik bolygó vesszük fel? A Ferroson volt 1 azt hittem ő lessz az de ott maradt a telpeseken segíteni... Már minenki megvan csak még ő nincs...
A játék nagyon tetszik. a Codex nagyon jól leír mindent és az ellenfél is tetszik... Sareth nagyon jól ki van találva csakúgy mint az egész világ + a fajok... Mintha egy Babylon 5 moziban lennék. :) -
Fbn Lx #2964 most meg kidobott, a Holdon csináltam meg a küldetést, és választhattam kasztot... kiválasztom a shock troopert, aztán dob egy general protection fault üzenetet :S na iylen még nem volt... -
Fbn Lx #2963 kössz, hogy letisztáztátok :) -
ZSOOLT2 #2962 Charm -> paragon pontoktól függ, mennyi a maximuma, minél több paragon pontod van, annál magasabb lehet a maximális charm értéked, szintlépéskor a valós értéket tudod növelni. A párbeszédekben kék színű lesz.
Intimidate -> renegade pontoktól függ, ugyanaz a rendszer, mint a charm-paragon pontoknál.
ha a renegade, vagy paragon pontok elérik a 75% -ot, akkor lehet az intimidate/charm maximális
a párbeszédekben van egy minimális érték, amit a válszlehetőség kiválasztásához szügséges -
#2961 Minden választásnak van egy minimális értéke aminek meg kell lennie, ahoz, hogy kiválszthasd azt a választ. Ha nincs meg a minimális érték akkor lesz szürke, ha lehet akkor kék/piros.
Semmi más nem számít. Ha nem tudod használni akkor rakj még rájuk pontot. -
Fbn Lx #2960 Egyébként hogy működik ez a charm meg intimidate egész pontosan?
mert kb. 4-es 5-ösön van az intimidate, és megjelennek szürkével opciók párbeszédeknél, de mégsem tudom őket kiválasztani... Ez miért van? nem elég hozzá a Renegade szintem? mert kb. 1 kocka van ott összesen :p
Charm 7-esen van, és jó 60%-ot már beterítettem a Paragonnál, azt választani is lehet.
Szóval, befolyásolja a Paragon/Renegade, vagy egyszerűen csak maga a skill szintje? -
#2959 http://www.youtube.com/watch?v=u5Fjc1hBwuE -
ZSOOLT2 #2958 24óra alatt végigvittem, a mellékküldetések kb. 2/3-át fejeztem be, a végén voltak jó választási lehetőségek, az utolsó harc előtti párbeszédek miatt tényleg érdemes végigfejleszteni a Charm, vagy Intimade skilleket, nagyon jó szövegeket lehet választani.... -
Abu85 #2957 Itt igazából nem magával a sztorival van a baj, hanem azzal, hogy sokan a warez verzió kipróbálása után döntik el, hogy megéri-e megvenni a játékot.
Amióta nincsenek Demók én is letöltöm a cuccot egy próbára mielőtt megveszem. Ha meg nem tetszik akkor úgyis letörlöm, mert nem kell. Az a különbség, hogy én tudom, hogy a werziónak ilyen problémái vannak, így alapból úgy áltam a dolgokhoz, hogy az eredeti verzióban ilyen majd nem lesz, de ezt sokan nem tudják és a játékot egyszerűen letudják a warez alapján, hogy szar bugos cucc az egész, ami pénzt nem ér.
Szar dolog ez a másolásvédelem ... Nem igazán válik be egyik megoldás sem. -
#2956 Vagy ha warezol akkor maradjon kussban. -
gyuri12 #2955 És erről nem is ők tehetnek... Idióta warezos köcsög... -
Abu85 #2954 Ma voltam spanommal az 576-ba. Egy csaj érdeklődött a Mass Effect-ről az eladónál, hogy mikor lesz meg mennyi lesz, stb...
Az egyik srác mögött rögtön mondta, hogy ő letöltötte a netről a játékot és, hogy tiszta bug az egész: "A sztori és maga a játék kellemes, de olyan bug-ok vannak benne amiket nem igaz, hogy nem vettek észre kiadás előtt a fejlesztők. A csillagtérkép nem működik, a gyorsmentés hibás ... nem éri meg a pénzt amíg ami bugos szar." Az eladó mondta, hogy ezeket biztos javítják majd patch-ekkel meg, hogy az 576 nem tudja kiszűrni, hogy melyik játék milyen hibákat tartalmaz. Erre a csaj: "Jó-jó, de elvárhatom ennyi pénzért, hogy kapjak egy jól működő programot..." az eladó "persze-persze"... A csaj erre el is ment és megköszönte a srácnak, hogy figyelmeztette "még jó, hogy nem rendeltem meg..."
Poén volt végighalgatni a dolgokat ... pöppet "visszanyal a fagyi esete" a Bioware-nek -
#2953 Warez a gondja, ez 100%.
De majd csak a vége felé aktiválódik ez a dolog, és csak az utolsó bolygón lesz igazán bosszantó. -
csgj #2952 Nálam sem volt ilyen... -
#2951 Ez a fegyvertúlmelegedés (mármint, hogy úgy is marad) nálam egyszer sem jelentkeztek, pedig túl vagyok már jópár gunfighton.
Nem lehet, hogy a tört verziótok hibás? -
adammmmmmm #2950 Ez a túlemelgedéses probléma warez verzióval van csak? Vagy eredetiben is van?