11074
-
hentesferi #5961 Hi
Nekem csak az lenne a kérdésem , hogy nincs-e esetleg valami rajongói oldal ? Meg amit le lehet tölteni ingyenesen kieget , az mit tesz be a játékba ? egy új küldetés sorozatot , vagy a végét elhúzza , vagy ... ?
előre is ty a válaszokat. -
#5960 De hát akkor hogy indulok el egy bolgóra? -
SaGa Jr #5959 Ami lemaradt, harc nélkül csak akkor jössz el onnan, ha hagyod működni a kis bűnszövetkezetét. Mindegy hogy mit mondasz és melyik opciót választod, amennyiben le akarod beszélni a dologról, akkor vagy harc lesz a vége, vagy az hogy megegyeztek és ő bizony bűnözik tovább, te meg szemet hunysz felette (vagy hagyod megvesztegetni magadat). -
SaGa Jr #5958 Amennyiben a paragon oldalról közelítesz a kérdéshez akkor nem is kapsz érte renegade pontot. Azért sem jár ha beleegyezel, hogy csökkentse a tevékenységi körét de továbbra is nyugodtan vezesse a bűnözői csoportosulását (mert bár a törvényt szolgálják a Spectre ügynökök, a módszer mikéntje rájuk van bízve, így nem kell lecsukniuk senkit ha nem akarnak).
Renegade pont csak akkor jár, ha kicsit erőszakosabban akarod a megfelelő irányba terelni a vén tyúkot és kompániáját. Na az nem tetszik nekik és ellenállnak. Ha te bedarálod ekkor őket, akkor kapsz renegade pontot, mert elméletileg megoldható lenne a dolog erőszak nélkül is, bár nem törvényesen (zéró tolerancia, nincs egyezkedés a mocskos bűnözőkkel, hulljon a férgese :) ). -
MrAndree #5957 A legelején még nem is lehet használni. -
#5956 Azt mondtam neki hogy hagyja abba.. legalábbis ezt fordítottam magamnak Lehet ez is egy ilyen "ha full charmod van akkor megoldható" dolog... mert nem kaptam renegade pontot se. -
#5955 Biztos millióan kérdezték már de én még csak most kezdtem el a játékot.
Szal elején vagyok a hajon. Már beszéltem az összes társammal meg minden de nem tudom megynitni a csillagtérképet hiába nyomom az "e" betűt:S -
SaGa Jr #5954 Magyarán belementél, hogy működtesse csak a kis bűnöző bandáját. :) Ekkor naná hogy simán bemehetsz. De ha a törvény elé akarod cipelni vagy arra akarod rávenni, hogy hagyjon fel a bűnözéssel, akkor ott vagy melléállsz és engedsz a megvesztegetésnek, vagy kénytelen leszel kinyírni. Nem fog vígan veled menni a dutyiba. -
Grifidos #5953 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kezdesz kicsit fárasztó lenni.
Mond csak az nem tűnt fel neked, hogy csak EGY reaper ellen pusztult el a fél flotta? A történetben több millió reaperről beszélnek. Gondolom neked felesleges bele az olyan mint például az enciklopédia. Kicsit olvass bele. Akkor majd rájössz, hogy miért és hogyan lett Saren az ami. -
SaGa #5952 Drága arany cimborám. A spoiler tag-et meg csak úgy viccből fejlesztették bele a fórum szoftverbe... -
#5951 Kiváló turián fantom ügynök Saren, korlátlan hatalommal. Aki úgy dönt, h a gethek (nem szerves lények) mellé áll prófétaként. Ok: a jeladóból megtudta az Éden egyesen, h közelegnek a Pusztitók (nem szerves lények, bár tudatuk a legmagasabb). A pusztitók egy ősi faj, melyek még a protiánok előtt is itt dekolták végig a galaxist, sőt a Fellegvárt is ők fedezték, és épitették fel, nem a protiánok csinálták meg. A Pusztitók műve. A Vezető pedig egy hátra maradott pusztitó "kém", aki felügyeli, feltérképezi a galaxist a pusztitóknak. A fejedelem pedig egy baxott nagy űrhajó, élén Sarennel, és Beneziával- nem sokáig. :D -
wendi1106 #5950 jah és még annyit hogy megéri többször végig játszani már csak a változó lehetőségek miatt is még lehet hogy kezdek 1 női karit hátha máshogy alakulnak a beszélgetések -
wendi1106 #5949 csak így utólag a "vita" zárása képen annyit hogy én pár mellék küldetés kihagytam + a gyűjtögetős dolgokat se csináltam meg a végjátékba én 44-es szinttel érkeztem és nekem is 2 fight volt mivel a beszélőkére (megfélemlítés, csábítás) nem nagyon fejlesztgettem ( egy katonának minek ) de nagyobb megerőltetést nem okozott a DUPLA végjáték igaz párszor kellet élesztgetni meg gyógyítgatni meg percek teltek el néha a fedezékek mögött de ez a játék így lett "kerek egész" egy ilyen befejezéssel. Azóta ugyanezzel a karival végigvittem 2x is mert ugye a 60-as szintet el kell érni -
Harry Seldon #5948 BAZZZ! Köszi! Otthon megnézem! -
#5947 Van külön load menüpont is... Ott kerestél régebbi mentést? Be lehet tölteni... -
Harry Seldon #5946 Elfogadom ezt a levezetést, így teljesen jogos a dolog.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezek szerint gyenge a Fejedelemhez a karim. :) Még ma otthon megpróbálom egyszer, aztán inkább hagyom, sosem kedveltem az ilyen idegbeteg rángatózásos végjátékokat. -
Harry Seldon #5945 Hát igen, és az az idegesítő, hogy már nem is tudom visszacsinálni, mert csak az utolsó mentésből olvas a játék... :( -
MrAndree #5944 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy szerepjátékba éppen sokkal jobban illik egy bossfight mint egy FPS-be. Egy sci-fi FPSbe persze elmegy /mint a Quake 4 mondjuk/ de egy COD 4ben hülyén festene. Viszont egy szerepjáték /legyen az fantasy vagy sci-fi/ egyenesen kiabál egy végső bossért. Kell is bele szerintem. Amolyan végső tesztje a karaktered képességeinek. Egy szerpejáték /ha jól van megírva/ akkor olyan mint egy jó film. És mint minden jó filmbe ebbe is kell egy végső harc. -
SaGa #5943 Aki jól játszik, annak 1 fight van a végén. Ezek szerint te nem jól játszottad ki a lehetőségeidet. 3-ból választhatsz és ebből csak 1 okoz 2 csatát a végén. -
Harry Seldon #5942 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nos, ez sem túl logikus, akkor minek volt az első fight, és minek fekszik utána ott, miközben módosítom a kommunikációs csatornákat? Ha eleve a Fejedelem állt volna ott, akkor esélyem nem lett volna semmire, nem? Ezzel lehetőséget adott a győzelmemre, ami egy Pusztítótól mondhatni hülyeségre vall. Eleve úgy kellett volna várnia, testet öltve és akkor egy szót nem szólok. De mindegy, lehet, hogy csak még mindig sík ideg vagyok a csalódástól, amit tegnap éreztem az első bossfight utáni elégedettségemet követően, és miután megemésztem, hogy még nincs vége a harcnak, kissé jobban tudom értékelni ezt a fordulatot... -
SaGa #5941 Azért jó lenne, ha nem kevernénk a Mass effectet egy RPG-vel. Nem az. Vannak RPG elemei (a karakterfejlesztés közben), de aztán annyi. Igazából ez egy TPS, ami némi squad managementtel és karakterfejlesztéssel van megspékelve. Az RPG-hez kicsit több kellene...
Ahhoz túl kevés a választási lehetőség, túl kötött a pálya, amit be kell járni... -
Harry Seldon #5940 Nincs tapasztalatom RPG-kben, jószerivel ez az első, aminek komolyabbna nekiálltam, mert számomra megfelelő környezetbne játszódik. A többivel - pl. Witcher - azért nem játszottam, mert nekem nem jön be a fantasy világ, kardok, sárkányok, egyéb erdei manók, meg nemtudom én mik. A Mass Effect viszont teljesen fekszik a technokrata kis lelkemnek. Ezzel arra akarok kilyukadni,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy egy FPS-ben tényleg elmegy a bossfight - bár megjegyzem, CoD4-ben sem volt, sőt, a Frontlinesben sem volt valami látványos és hú de nehéz végjáték -, de egy szerepjátékban? Mondom, nincs tapasztalatom, ezért kérdezem, hogy ebben a műfajban ennyire dobja magát a "legyőzhetetlen legyőzése"?
Ha igen, az kicsit kiábrándít.
Megmondom őszintén, a Mass Effectben a harcokat kedveltem a legkevésbé. Nálam a felfedező utak, a beszélgetések, a válaszok, reakciók közötti választás lehetősége tetszett a leginkább, megismerni a karaktereket, világokat. A harcokat amolyan szükséges rossznak éltem meg, mert mégis csak egy játékról van szó, amelyben márpedig harcolni kell.
De ezerszer jobban élveztem a párbeszédeket, a felderítések izgalmát, a karakterépítéseket, az eszközök közötti válogatásokat, a technikai fejlesztést. -
SaGa #5939 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy a játék igen egyszerűen ráébreszt arra, mit kell tenni. Szépen nekivág annak az oszlopnak, ami mögé be lehet húzódni, az egész csapattal és onnan kényelmesen le lehet vadászni... -
MrAndree #5938 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Két bossfight? Ja, már akinek. Nekem csak egy volt. Egyébként meg az átalakult Saren-t is kurva egyszerű kinyírni, csak lőni kell és kész. -
SaGa #5937 Még mindig nem figyelsz. Nem feltámad, hanem a bele szerelt robot kerül áram alá és indul be. Ennyi... -
Harry Seldon #5936 Nem az a bajom hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!harcolni kell Sarenel, az már egyszer megvolt, és tetszett is. De ez a feltámadás kiloccsantott agyvelővel, átszúrt belső szervekkel kissé kicsapta a biztosítékot nálam, ráadsául olyan szinten lett tápos ez az arc, hogy csak néztem, mint Rozi a moziban. Két bossfight egymás után? Egy RPG-ben? Hát nemtom... A játék alatt végig éreztem a sci-fi filmes feelinget, iszonyatosan bejött, vevő leszek a további ME kiadásokra is, de a legvége szerény véleményem szerint ezzel el lett rontva. Még ebben a sci-fi világban is irreálisnak érzem azt, ha egy szó szerint agyát vesztett lényt feltámaszt a Fejedelem. Ezzel az erővel megszállhatott volna engem is, harci adept lévén megfelelő alany lettem volna. Egyszerűen nem logikus a lépése.
De szerintem ne öljük egymást egy játékon, neked bejött 100%-ban, nekem meg 98%-ban. Te jó ég, micsoda botrány... :D -
#5935 Kösz, akkor ezért lőttek le néha csak úgy a semmiből, hogy se csík se semmi nem volt. -
#5934 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Na. Minden játék végére kell egy boss. ezt már kitalálták az amcsik.
A boss nem is boss, ha nem alakul át legalább egyszer, mikor elfogy a HP-ja, ezt a japánok találták ki.
Boss kell, hát van. Tudom, hogy kicsit közhely, de tény, teapartyval nem lehet vége. Nem azért fejleszti mindenki szuperplusszosra a kariját, hogy a végén egyszer csak vége legyen. kell egy nagy harc:D valami legyőzhetetlent kell legyőzni. Ez van, nem érdemes ezen bosszankodni.
Előttem szótó idézek: "mert a Reaperek technológiája többször lekörözi az Alliance legjobb fegyvereit.".
Ez igaz. Persze Shepard azért nem szövetségi technológiát használ, hanem Sceptre cuccokat(amiket az asarik meg a turianok készítettek). persze ettől még többszörösen lekörözi:D
Mass Effect 2-őt azért ne várjatok mostanság. Egy jó játék elkészülte simán 2-3 esetleg több év is lehet. Duke Forever már 12 éve készül:D(bár most már nagyon a célegyenesben vannak állítólag). Starcraft 2-t fél éve jelentették be, de már 3 éve készül.(talán idén már kijön).
De szerintem sitni fognak vele, mert a story odrít a folytatásért. A nagy legyőzhetetlen ellenfél, csak 1 a sok közül, és még valószínűleg azoknak is van valami vezetője, aki hú de erős ám:D
Igaz a technovilág élenjárói, valahogy mégis van egy olyan érzésem, hogy ősi barbár módon a legerősebb a vezető:D
De még ha nagyon meg is húzzák(és már csinálják a ME boxos megjelenése óta), akkor is legalább 1-2 év, mire kijön.
-
gyuri12 #5933 Látom nagyon figyeltél a játék vége felé.
Amikbe most fantasztikus mód belekötöttél azok mind-mind olyanok,hogy értenéd,ha tényleg elolvastad volna a dolgokat.
Kicsit szánalmas,főleg 30 akárhány évesen. -
#5932 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egész játék arról szól, hogy próbálod elkapni Sarent, és kideríteni mi is áll a dolgok mögött. Mire számítottál, hogy majd békésen teáztok? Vagy netán hogy amikor te megérkezel a Citadellre, akkor egyből elmegy, mert hát végülis ittvan Shepard, akkor most meneküljünk el? Ja meg a szövetségi flotta közel sem olyan erős, mint hinnéd... Ugyanis ha figyeltél volna, még a játék legelején elmondták a Sovereign-ről, hogy egyetlen lövéssel elpusztítja bármelyik hajót. Ja meg, ha már Saren épp ott van, ahol a vezérlő, amivel ki lehet nyitni a Citadellt, akkor szerinted majd csak úgy elmegy? Mert ha nem tudják kinyitni a citadellt, akkor lehet akárhány szövetséges hajó a környéken... Amúgy meg ha ésszel játszanál, akkor nem okozott volna akkora nehézséget kinyírni. De ugye ez baromság. Úgyis ezt a szót ismered csak. -
Cat 02 #5931 Hm, ha nem akkor veled van a baj :D -
Cat 02 #5930 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem fél perc alatt, ha nem ugornád át a párbeszédeket értenéd ...
-
Harry Seldon #5929 Még véletlenül sem nyomtam el egyetlen párbeszédet sem. 22 órám van a játékban, szerinted pont a végét fogom elnyomni?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vélhetően rossz döntést hoztam - minden igyekezetem ellenére, és ezért van most ez a szitu. Bár tökértelmetlen és erőltetett ez a fajta befejezés... -
Harry Seldon #5928 Ez csak azért érdekes mert
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!miután Wrex közvetlen közelről széjjel lőtte az arc fejét, és ezzel mondjuk lazán kiloccsantotta az agyát, lehet bármi és bárki agyon implatozva, nincs semmi, ami vezérelné az implantokat. Agy nélküli Fejedelem? Lol... A flotta pedig ott van, térugrással érkezett meg az egész kóceráj a célponthoz, szóval innentől kezdve semmi esélye nincs a Fejedelemnek semmihez, pláne, hogy át lett álítva a fő komunikációs konzolja, amivel a Pusztítókat behívhatná. Ergo már semmiféle érdemi dolgot nem tud véghezvinni, ha megöl engem, ha nem.
Az nem sci-fi, ha valaki agy nélkül, szétszúrt mellkassal még nekiáll okoskodni, az inkább z-kategóriás horror.
Lehet ezen még rezegni ötvenezer hozzászóláson keresztül, számomra egy szánalmas szar lett a Mass Effect efféle vége - sajnos. Mert az egész játékot nagyon élveztem, és csupán itt, a legvége akasztott ki ezzel a bárgyúsággal.
Egyébként ha már sci-fi: Azért megnézném, hol elfogadható és logikus az, hogy a Fejedelem egy organikus létformából fél perc alatt ultimate harci droidot varázsol, amelybe nagyjából százszor kell belelőni, hogy kicsit megremegjen.... Ehhh, mindig is utáltam az ilyen bossfightes (itt meg ráadásul dupla...) baromságokat, főleg egy olyan intelligens játékban, mint ez. -
#5927 Nekem nem húzta fel a pajzsot, és lövöldözés sem volt.. beszéltem vele, és ennyi.. bemehettem, és a katonák semi lőttek rám, ott álltak... -
csinkin #5926 Köszönöm !!!
-
SaGa Jr #5925 Lődd szét és ennyi. Ha renegade vonalon mozogsz vagy simán csak a törvény elé akarod cincálni a nőt, akkor is ugyanúgy felhúzza a pajzsot. Csak lődd ki és mehet a gyilkolászás. -
SaGa #5924 Egyébként nem biztos, hogy attól "paragon leszel", ha lelődözöd őket... -
SaGa #5923 Az erőtereket szétlőni lehet. Gyengébb lőszerből 3-4, erősebből 1-2 kell bele. Minden lövésre változik kissé a színe, majd megszűnik...
-
SaGa #5922 A "piros halálrobbanásos" fegyver egy mezei sniper rifle, csak az tulaja használja a marksman képességet is. Egy dolgot tehetsz: meglátod a piros vonalat, elugrasz jó messzire. A fedezék nem mindig elegendő, ráadásul a program néha hibásan jeleníti meg a csíkot. Nem is feléd mutata, mégis rád lesz hatása. Grafikai hiba, nagyon idegesítő. A legjobb. ha a csík megjelenése után azonnal mozogni kezdesz, vagy lelövöd gyorsan azt, akitől indul...