11074
  • bgabor
    Az első, katona karakteremmel a játék első felét gépkarabéllyal vittem végig, hatos szintig fejlesztettem.

"Ennél a pisztoly se lehet pontosabb"
    Jól értem a szavaidból hogy szinte semmit se használtad a pisztolyt?
    Akkor te most milyen alapon is vitázol róla, hogy melyik a jobb?

• martin1992
    azt tudtátok hogy ha szóközt nyomtok talán a bal vagy a jobb egér lenyomása vagy nyomva tartása után a célkeresztet mozgathatod
    egyszer sikerült de többször nem is próbáltam
    UI:csak leírtam , nem kell letolni ha tudtátok
  • csgj
    Pedig nagyon pontos, ha már maxon van a karabély használatod... Én hamar, a game elején felhúztam maxra, és a messzi ellenséget is marha könnyen, gyorsan ki lehet nyírni. Főleg, hogy erős is. Most, hogy az új karival még vissza van jó pár küldi, 37-es szinten van egy 330-as sebzésű állati jó karabélyom, 3 frankó cuccal felszerelve (sín hosszabbítás is van vmilyen, de vmi páncéltörő fenetudja mi is xD). Na, azzal olyan lesz a game normálon, mintha easy-n tolnám :P (először képes voltam easy-n játszani (első karimmal))
  • MrAndree
    Mennyi lőttél karabéllyal? A Virmire bolygón kilóméterekről kaszáltam le vele a népeket. Ennél a pisztoly se lehet pontosabb. A mesterlövész igen de annak meg az a dolga.
  • bgabor
    Pontos? Mennyit lőttél te a pistollyal? Na AZ pontos. (Meg a mesterlövész puska persze, de attól ez elvárható).

Elmesélem, hogyan látom én a gépkarabélyt:
    A pisztolyhoz képest nagyon pontatlan, erre a bazinagy célkeresztből rögtön rá lehet jönni, de a felhasználó is tapasztalja, ha megpróbál néhány távolabbi célt leküzdeni vele. Emiatt távoli célok ellen nemigazán használható. Pontatlanságához képest elvárna az ember valami ütősebb sebzést. Ennek ellenére jónéhány(túl sok) skulót is bele kell lőni az ellenfélbe belőle, ami mondjuk egy feléd rohanó krogan hadúr/geth romboló esetében elég kínos tud lenni. Lényeg, hogy azt feléd rohanó ellenfelet, amit értékes másodperceken keresztül kell lőni a gépkarabéllyal, hogy megfeküdjön, shotgunnal egyetlen lövésből le lehet szedni. Szó szerint a falra lehet felkenni a shotgunnal az ellenfeleket.
    És eközben nem veszítesz értékes másodperceket, mint a gépkarabéllyal.
    Emellett nagyon hamar túlmelegszik a gépkarabély.

Szóval öszegezzük: A gépkarabélynál van jobb fegyver távolra és van jobb fegyver közelre. Akkor minek is használnánk a gépkarabélyt?
  • bgabor
    Legalábbis a többség szerint. Mint látható, vannak egyesek akik nem értenek egyet ezzel. Editorról nem hallottunk.

Én mondjuk anno a katonámmal hat pontot is elpazaroltam a gépkarabélyra mire rájöttem, hogy nem lesz használhatóbb. Utána már csak a pisztolyra/shotira raktam. Azt akarom mondani ezzel, hogy bőven akad kiosztható pont a játékban, nem kell ezért új karaktert indítani.
  • MrAndree
    Ez is ízlés kérdése. Szerintem egy drágább karabély, a hozzá tartozó képességek maxra fejlesztésével a leghalálosabb fegyver a játékban. Pontos, erős és nem melegszik túl
  • Carlos
    Hát nemtom. Azt javasolták itt lentebb, hogy a pisztoly/puska verzió jobb, mint a karabély.
  • bgabor
    Elvileg amikor hozzáférést veszel/kapsz egy cég termékeihez, akkor azokat a Normandy fegyvermesterénél tudod megvenni. Én ott keresném őket, de én is csak tippelek ebben a kérdésben.
  • MrAndree
    Mi a baj vele? A legjobb fegyver a játékban.
  • Carlos
    Tudtok valami cheat-et vagy editort, amivel leszedhetem a pontokat amiket elköltöttem? (nincs kedvem újrakezdeni)
    Karabélyról áttérnék a pisztoly/puska kombóra.
  • robotnyk
    az earthborn a renegade, a spacer paragon pontokra ad elég komoly bónuszt, a colonist kevesebbet mindkettőre. ruthless szintén renegadere, war hero paragonra, sole survivor egyikre sem ad semmit.
  • GazCamp3r
    az 1. kérésre esetleg nem tudsz vmit mondani?
  • bgabor
    Ez amit itt elmondtál, kábé a dialógusok 1%-a. Azon kívül, hogy ez a néhány sornyi szöveg eltérő, semmiféle jelentősége nincs a játékban. Nem befolyásol semmit.
  • Prince23
    Már hogyne lenne jelentősége, a párbeszdek, és Anderson kapitány pl. az elején más történetet mond rőlunk, ill mutat be a nagykövetnek... mikor az alapprofillal vittem végig akkor másképpen mutatott be az elején, mikor meg belepiszkáltam űrjáró stb választást szintén más földrajzi neveket említet, és a npc-k is ehhez megfelelően infórmálódnak. pl. "áááá te vagy az a .... vki" ez mind attól függ, h mien stilust jelöltél be... úgy reagálnak a mellék és fő npc-k többek közt a megalkotott profilodra
  • mikrofonhead
    Magyarításnál pedig ezt írja ki:

AutoIt Error: Line -1:

Error: Unknown function name...

ÚGyh most megpróbálkozok a nehezebb verzióval! :/
  • bgabor
    Kiválasztod az történetedet a három lhetőség közűl(telepes,földlakó stb... semmi jelentősége nincs), majd az előletedet(háborús hős stb... szintén nincs jelentősége). Ezután kasztot választasz, ami meg fogja határozni, milyen fegyvereket és képességeket használhatsz majd a játék során. Elsőre a katonát javaslom. Ezután meghatározod, hogy nézzen ki a karaktered. Ja, és keresznevet is kell adni neki. Ennyi.
  • robotnyk
    már nem azért, de ha kifog rajtad a karakteralkotó, hogy a pékbe akarsz egy szinte teljes egészében párbeszédekre alapuló játékot végigjátszani?
  • Prince23
    Minehéz ezen? ha nem megy, akkor az alapprofillal vidd végig.
  • mikrofonhead
    Estét!

Olyan kérdésem volna, hogy mi a karaktercsinálás menete az elején...mert nem nagyon tudom mi - mit jelent és így elég nehéz :/// pls vki help...
  • bgabor
    Amit te keresel, az a Local Cluster (helyi csillagrendszer) és a tejút bal alsó sarkában van.
  • GazCamp3r
    Sziasztok, két kérdésem lenne:

1.) megcsináltam a fellegvárban egy küldit vmi csajnak, aki aszondta, hogy a hugát elrabolták, kifizette aváltság dijat, de mégse adták vissza, aztán elmentem, kiderült, h a huga rosszlány volt, meghalt, stb-stb
    adta volna a pénzt, de akkor azt választottam, hogy ne pénzt adjon, hanem végülis vmi fasza kis modokhoz hozzáférést. Ez szép és jó, de hol lehet ezeket megvenni? :D

2) vmi megvadult VI-t kéne kiírtanom a föld holdján, de a galaxistérképen nincs semmilyen naprendszer, semmmilyen föld, hold :D
  • bgabor
    Gépkarabélyhoz nemtudok tippeket, tök használhatatlan fegyver szerintem a pisztolyhoz és a shotgunhoz képest. Ezért alig használtam, még a katona karakteremmel is.
  • bgabor
    Abban az esetben, ha összegyűjtesz egymillió pénzt, elérhetővé válnak a Fantom felszerelések az F-Véd beszerzőtisztnél, illetve a Normandy fegyvermesterénél.
  • bgabor
    Menj pisztollyal és puskával vegyesen. Úgyis adja magát, mikor kell pisztolyt és mikor puskát használni. Egy kis szobában harcolva, vagy amikor feléd rohad egy krogan, nyilván a sörétest fogod előhúzni. Távolabbra, több ellenség ellen pedig ott a pisztoly.
  • bgabor
    Miért nem lövöd le az msn-t? A taskmanagerben?
  • cikasz
    ha visszakattintasz a játékra visszalép az csak sokat kell várni!
  • MrAndree
    Ejha. Érdekes, nekem működött az Alt-Tab rendesen. Vagy 600szor használtam a játék közben. :)
  • Broafka
    gyerekek én összefosom magam, de komolyan!

3X kezdtem előről egy részt, és 4-re mindenkit én lőttem le, tök szépen megcsináltam, erre... MSN bejelentkezik (HOGY MI A F*SZÉRT LÉPETT LE AZT NEM TUDOM (elnézést)) és a játékot leteszi tálcára...

buktam megint az egészet...
  • Broafka
    akárhol, csak kaparj össze 1 millkát (a hajón is vehetsz)
  • MrAndree
    Citadellán a C-Sec Akadémián a requisition officer-től.
  • Carlos
    Hol lehet majd ilyen fantom gépkarabélyt venni (kinél)?
  • Broafka
    az a legjobb, és legegyszerűbb, miylen tipp kell? :)

menj, célozz rá azt adj az élvezetnek :)

fantom gépkarabéllyal már arra sem kell figyelned hogy túlmelegszik e a fegyver! :D
  • Broafka
    valóban, csak az is baj, hogy amikor használni akarom, pl a dobást, akkor valahogy nem állnak kézre a gyors billentyűk, így mindent nyomok csak azt nem amit akarok :D

ezért szoktam szóközzel használni az erőket, de ilyenkor mindig kijelöl egy pontot (rihtig nem az ellenséget) aztán mire tüzel szétlőnek, de az mind1, szal ellöki azt a gömböt és tökre elmegy mellette, vagy mire észbe kapok hogy nah most megy a lökés akkor alig bírom az ellenségre irányíani azt a szart, és még akkor is kikerülik (vagy kivédik)

az ilyen kaszálás meg lövés vagy mi az tényleg hasznos, puskánál nem nagyon tudtam annyira használni ezt a szuper lövést.

Igazából megakarom szerezni a puska érdemet, szóval azért megyek puskával, pedig pisztollyal sokkal könnyebb lenne! :D

lehet hogy úgy fogom, hogy megyek pisztollyal aztán amikor elérem azt az 500 ezret vagy mennyi a fantom puska akkor majd átváltok rá, aztán azzal csak öszelövöldözök 150-et, vagy nem?
  • SaGa Jr
    A shock trooper specializáció az minden csak nem defenzív. :) Talán a bastion-ra gondoltál nem? Na az defenzív. A shock trooper ellenben offenzív és a harci teljesítményt növeli.
  • Carlos
    Gépfegyóshoz valami tipp?
  • bgabor
    Az a helyzet, hogy a különböző képességeket melegen ajánlott használni, még fegyverhasználatnál is. Például a pisztolyhoz tartozó képességgel egy ideig nagyon pontosan tudsz lőni, túlmelegeség nélkül. A shoti képességével egy extra nagyot tudsz lőni stb.

A többi képességgel pedig kivonhatod az ellenségeket egy időra a forgalomból(Emelés, Stázis) illetve az életerejüket csökkentheted (dobás, szingularitás, mérnöki képességek) vagy megakadályozhatod őket a tüzelésben(fegvyertúlmelegedés). Szóval nagyon hasznosak.
  • MrAndree
    Hát pedig magasabb fokozaton rengeteget segít, én hardcore-on engineer-el toltam, light armor meg minden szóval a rambózást azért büntették keményen. A képességeim meg marha sokat segítettek, használtam is őket folyton.
  • Broafka
    nah jah, csak mondom, csak az a bajom hogy én ezeket elfelejtem használni :)
    nem tűnnek fel hogy vannak ilyen cuccok, a feltámasztás is csak akkor tűnik fel amikor én gyorsabban a halok, a többiek meg valamiért (nem is tudom miért :D) nem lőnek :)

Szóval én a megyek, huh ellenfél, cél lő, megy, cél lő (esetleg fedezék aztán cél lő, vissza, cél lő) emberke vagyok.

pl vannak azok ajátékok amikor ilyen varázslatokat kell használni, egyszerűen elfelejtem, ha már varázslat akkor az legyen olyan mint mondjuk a lineage 2-ben (a boost kari) magyarán magamra nyomom az összes erőnövelő varázslatot, élet, mana, erő, pontosság, stb, ezek tartanak fél óráig azt jól van, megyke és ölök.

Ilyenkor is elfelejtem magam felturbózni amikor elfogy, de ott legalább elkezd pislákolni (és nem kell órákat várni mire újrahasználhatom (csak fél órát mire lejár :D))
  • sanyiiiii
    Nos nem tudom ugy leirni ahogy a magyaritok leforditottak, ezert inkabb korulirom:D

Barrier az a skill ami legfeljebb x sebzést felfog legfeljebb y ido alatt.

Ez gyakorlatilag biotikusoknak musthave skill, insanity fokozaton majdhogynem lehetetlen nélküle boldogulni adeptel vagy vanguarddal tapasztalatom szerint.
    Namost mindkét biotikus kaszt defenzív specializációja erre rádob 25% sebzés felfogást és időtartamot. Ami azért nem roszz.

Egyébként továbbra is tartom hogy magas szinten a legerősebb kari vanguard shock trooper (defenzív) specializációval. Adrenaline burstből(képességek azonnali újratöltése) sokkal többet profitál mint egy soldier(ugye nem kell magyaráznom miért), szinte folyamatos barrier használat és igencsak gyakran elsüthető a többi biotikus képességed is emiatt. Ehhez járul egy shotgun, valamint legalább a rucija sincs papírból. (annyira)