774

tanulható az FPS? stratégiák, taktikák FPS játszásához, tippek amikre nem figyelsz oda, hogy jobb player legyen belőled
  • Czdano
    Connectelek és data differs from servert ír. Megvettem eredetibe a drága bf-t, lett egy kiba nagy karc rajta és nem indult el igy hát letöltöttem az isot......
  • Czdano
    Hát jah....>azért büszke, mert ha nem ül be az AA-ba önszántából akkor még elszórakoztunk volna 1 kis ideig< xD
  • JAG1
    Mérne menne?
  • JAG1
    Hát a war nem igazán a tötymörgésről szól...
  • Czdano
    Az lesz az :D Kár hogy a sima BF nem megy nekem, csak a dc meg a többi mod..
  • miilann
    five omens
  • Czdano
    Erről jutott eszembe hogy részt vettem egyszer egy gyak waron 5:0 ás klán gyakján..asszem ez a nevük :) Csak lestem mert az egész egy nagy rush volt ,én meg mentem volna a szép nyugis tempóban :)
  • dronkZero
    Ehm. Szerintem meg ha már odáig jutott/-unk, hogy csak az anyahajó van, akkor már inkább kempeljenek le, legyen gyorsan vége, aztán kezdődjön az új kör. BCvel 3-4 perc alatt vége lehet a körnek, míg esélytelenül próbálkozva eltarthat 10percig-negyed óráig, miközben _ugyanúgy_ semmi esélye a csapatnak, a heliket félúton lelövik, a pilóták ugyanúgy buzulnak és nem ugranak ki foglalni, a hajókat meg várják a tankok. Ha már főbézre beszuorulás van, akkor már úgyis bukta, legalább legyen hamar vége.

Nem értem, hogy miért jobb az nektek, ha kilátástalan helyzetben szoptok kétszer annyi időt, mikor hamarabb is be lehetne fejezni.

Nem azt mondom, hogy fel kell adni, én is az utolsó ticketig próbálkozok, de kurvára nem vágyom rá, és még ha ki is jutok, elfoglalok valamit, _akkor is_ bebukjuk a kört.
  • JAG1
    Nemtom' lehet velem van a baj, de engem sosem érdekelt annyira a freg, vagy pont, hogy BC-be belemenjek. Nekem a játék élvezete sokkal előrébb való volt mindig is. És legyen az bármelyik jéték, nekem az nem élvezet, hogy megadott ütemekben odabakjak egy gránátot, vagy tankkal 10 másodpercenként odalőjjek.

War az teljesen más tészta, mint publiklámulni. Ott elvárja az ember, hogy az ellenfél, aki warozik, klánban van, legalább annyira tud, hogy nem szorul be. Vagy ha mégis, akkor így járt.
  • miilann
    "az számít bugusingnak, amit a játékot játszó közösség annak tart."

itt a lényeg
  • TS Zolly
    Miért kell állandóan ismételnem magam????

Ezzel egyetértek: "A BC a jobbik csapat jutalma." De csak bf42-en!!! Repülők lassabban, alacsonyabban mennek mint a bf2 vagy dc játékban. Könnyebb is leszedni, még be sem ért a főbézre, már szét van szedve. Tudom, éles meccsen is lehetett használni. Ezzel szembe, most a bf2-en, elbaszott a légvédelem. Vegyünk egy példát. Daliant. Amcsik beszorúlnak az anyahajóra. Szerinted két j10 és két támadó heli ellen mennyi az eséjük onnan kijutni ha az egyből leszülető heliket és repülőket ki tévézik? Tegyük fel sikerül egy repülőnek felszállni. Örül a muksi, végre repülőhőz jutott, szerinted kiugrik valahol foglalni??? 10 emberből egy ha megteszi. Közben meg megy az anyahajó ellen a légi támadás, plusz a commander artyzza a hajót. Van egy rendes pilóta. Kiugrik. Csinyál egy szakaszt, meghív pár embert, hogy rátudjanak születni. 100 esetből egyszer ha elfogadják a meghívást. Nem azt mondom lehetetlen onnan kijönni, de te is lássd be, egy a sokhoz az eséj, főleg ha olyan kecseg kemperek vannak, mint gémover. Ja és ezt mint publikra érsd. Publikra azért megy fel az ember, hogy egy jót játszon, én nem azért, hogy 3 másodpercenkén az anyahajón megöljék, és csak a 15 másodperces megszületési képernyőt nézegesse. Klán war az más tészta. Ha két csapat megegyezik, akkor tilos a bc. És álltalában tilos is. A tisztességes játék miatt. De ha nem tilos, akkor könnyebb kijönni, mint publikon. Elbaszott légvédelemhez tartozik a hajón lévő fityfene. Heli tv-je onnan kiszedi, mig az be sem fogja ott. J10nek meg csak annyi elég, ránéz, már nincs légvédelem. Gumi csonakkal kijutni? Parton ott van már a szárazfőldi egység. Mészárszék. Szal nem csak azoknak basszák el a játékát akik kapják a bc-t, hanem a saját csapattársaiknak is, hisz nekik nem marad freg.
  • Lemming
    Elég nagy baj.

Egyik kedves játékostárs mondata épp ide illik:
    "A BC a jobbik csapat jutalma."

És ezzel maximálisan egyetértek.

BF42-ben ez elfogadott, meccsnyerő taktika volt. És ha odáig jutott az ellen, hogy ezt megtehesse, akkor úgyis mindegy hogy a bázistól 20 méterre lőnek agyon, vagy a spawnponton.

Nem akarok vitát ebből, csak leírtam a véleményem. Volt ebből vita már épp elég.
  • Lemming
    Ez megint csak szituáció és játék függő.
    És ezeket mindenkinek magának kell kitapasztalnia.

Sajnos amiket leírtál sem szentírások, maximum általános alapelvek amik valószínűleg jónak bizonyulnak.

Pl.: UT'99-ben védőt játszottam sokáig sniperrel, pontlövővel, de ha a pálya engedte simán mentem suicide módban, mert úgyis közelebb spawnolok.

De BF-ben sem megvetendő a feltűnő, rambószerű játék, erre is volt példa, hogy bejött.

Sajnos itt ki is fogytak azok amik általános alapelvek. Innen kezdve meg játék, játékmód, szituáció és taktika függő.

Pl.: Említett 2 játék közti 'taktikai' különbség: UT, 5 ember, egyértelmű posztok. BF, 10 ember, 3 oldalas feladat leírás, taktika 4-5 szituációra.

Persze lehet csak én töltöttem reménytelenül sokat FPSekkel, de egyikről a másikra átállva (Mondjuk megunom Fear-t és megyek BF2142-be.) is kell minimum 1-2 kör hogy felvegyem a tempót, hogy az optimálisat tudjam kihozni a szituációkból.

És bár a jártasság egy része egyik játékból a másikba átvihető, a helyi trükkök annyira specializáltak és annyit számítanak, hogy azt ellesni kell tudni és megtanulni, leírva nem sokat ér.
  • trident
    (ahogy korábban is írtátok, a quake motorban találhatóak bugok. A cod készítői, programozói nagy ívben tettek a minőségre és a közösségre, a többéves bugok, még mindig ott virítanak. A lényeg, hogy van olyan fps és küldött csomag/másodperc amikor változnak a dolgok, például az ugrás magassága - íve, lövés/találat esélye).
    (Igen. Inkorrekt. Ráadásul szándékosan tovább butították és sikkasztották. Slusz poén a közösség átlagos szintje. Nem vesztettél semmit, ne is próbáld ki. Annyit nem ér az egész. Minden fps huszár és csaló is legyőzhető, de az uninteligens, kritikátlan barmok tömege már nem és a hibák sem:) )
  • JAG1
    Bots' keverem a BF2-vel, szal:
    console.showfps 1
  • JAG1
    Van, consolba console.drawfps 1
    De mit a kolléga is mondta, sajnos piros grafikonosan is telebakja a képernyőt...
  • bardocz
    na legyél loál,van arra más módszer is tuti
  • JAG1
    Fraps nevű progival...
  • bardocz
    még egy hasznos dolog,ha a társunk ellenségre lő,akkor lehetőleg ne elötte ugráljunk mert vagy mi,vagy ő szopja meg,ma már szívtam emiatt,mert vérpistike ugrált előttem
  • gyuri12
    rohadt kemper!:D
  • dronkZero
    Bekempeltem a topicot... :P :D
  • dronkZero
    Még nagyon régen LAN-on játszottunk rengeteget egy Gloom nevű Quake2 moddal. Ott szépen körbejártunk, és mindenkinek beállítottuk a monitor fényerősségét eléggé sötétre, mert az alien oldal esélytelen volt, ha világítottak a sötét helyek. A magas brightnesst csalásnak tartottuk. És valami hihetetlen jó hangulatú meccseket toltunk.

Ehh, rámtört a nosztalgia... Gloom, CS beta3.1, QuakeWorld... De szép idők is voltak. Majdnem minden hétvégén nyomattuk a játékot. Vicces, hogy az a gagyi honlap még létezik a weben... :) "Következő alkalom: (2000) November 11." :))
  • Czdano
    Valaki plz help...bf 1942ben hogy tudom kiiratni az fps-t?? (számokkal..)
    Egyszer beirtam vmit és a képernyő közepén egy bazinagy vörös csik jelezte a dolgot...hát......no comment
  • dronkZero
    Jó, mindegy, hagyjuk már. Nálam CoD2ben tapasztaltabbak azt mondták, hogy így van, én 0.00 perc CoD2 játékidővel elhittem nekik. Szerintem is hülyeség, ha ilyen, és nem játszenék ilyen játékkal.
  • vegicsek
    Ez hülyeség.
    Az lehet hogy a te VGA-don úgy látszik, hogy 3 mp alat lövi ki a tárat, de a 100fps-es kolléga úgy látja, hogy te 2mp alatt lövöd ki.Elvégre a szerver csak azt az adatcsomagot kapja, hogy tövigtunkolod gyomorra.
    Szerintem
  • dronkZero
    Ehm. Elég elmosódott a határ. De túl sok mostani multis játékot nem játszom.

BF2-ből tudok példát.
    Ott elég érdekesen működik a hitbox, ha az ember épp a hasravágódás fázisában van. Szvsz egy ugrás, aztán hasravágódás még nem bugkihasználás, ellenben az ugrálva-hasalva (gyakorlatilag a levegőben úszva, lelőhetetlenül) közlekedés már az.
    Vagy pl van egy olyan hiba, hogy be lehet mászni a textúrák mögé néhány épületbe. A textúrák csak az egyik oldalról láthatóak és átlőhetetlenek, belülről átlátszó, és ki lehet lőni. Na az is egy pofátlan bugusing.

Régebbről... Pl Quake-ben szerintem senki nem gondolta a rocketjumpról, hogy buguse lenne, pedig szvsz alapvetően az. Hát, talán nem, de szerintem amikor összerakták a játékot, kurvára senki nem számított arra, hogy ilyeneket fognak csinálni...

Ugyanígy a Tribes. A síelés* szerintem abszolúte egy bug kihasználása volt, de nagyon hamar beépült az alap "skillek", "taktikák" közé, pedig igen érdekes volt a 300km/h-val közlekedő heavy armoros csóka.
    * Síelésnek hívták azt, amikor egy lejtőn lefelé ugráltál, mindig abban a pillanatban nyomva meg az ugrás gombot, amikor földet értél.(aztán erre lettek scriptek is, hogy csak a gombot kellett nyomni folyamatosan, azt' síelt) Ezzel a módszerrel úgy működött a csóka, mint egy golyó, a lejtőn gyorsult, emelkedőn lassult, de az emelkedőket a jetpackkel le lehetett küzdeni, az új domb lejtőjén meg még tovább gyorsulni. Ez a (szerintem) bug annyira beleépült a játékosok tudatába, hogy a további részekbe már _szándékosan_ beletették. Alapvetően elkúrta a light=gyors heavy=lassú koncepciót, de valahogy ez senkit nem érdekelt.

Ezek alapján szerintem az számít bugusingnak, amit a játékot játszó közösség annak tart. Ez így elég megfoghatatlan, de gyakorlatilag ez a helyzet.
  • Sadist
    Oky

Más téma: mikortól számít bugusingnak a játékban lévő lehetőségek kihasználása?
  • dronkZero
    Jó, mindegy. Én ilyet nem mondtam. Kattanjunk akkor le a témáról.
  • Sadist
    Igen, így van, igen, senki nem vitatta, igen, ezen lovagoltok mióta, hogy kurva magas FPS mennyivel jobb, igen, javítja a tűzgyorsaságot, igen, javítja az esélyedet, viszont amiből kiindult, hogy magas FPS = előbb tudsz lőni kurvára nem igaz.

Tessék, innen indult: #173
    Erre írtam, hogy ez egy fasság.

Az meg, hogy CoD-ban sokminden függ az FPS-től egy szar dolog, ez van. Tényleg lehetne jobb. De hülyeségeket nem kell belemagyarázni.
  • dronkZero
    Most már világosítsd meg az elmém kérlek, mert nem értem, hogy mit nem értek... :)

Szépen, előről, lassan. :P

Leírom harmadszor is, hogy (a ti írásaitok alapján) én mit fogtam föl.
    1. 100fps - 1 tár - 2 sec
    2. 50 fps - 1 tár - 2.5 sec
    3. 10 fps - 1 tár - 3.5 sec

Ha ez tényleg így van (még sosem láttam a CoD2-t), akkor az egy szar, és soha meg sem fogom nézni azt a játékot multiban.
  • Sadist
    Akkor viszont szövegértelmezési problémáid vannak.
  • Sadist
    Hol írtam ilyet, hogy az enyémen kívül minden más undorító? Mondjuk igaz tényleg nem sok olyannal találkoztam, aki normálisan játszana...
  • dronkZero
    Nem pont erre gondoltam.
  • dronkZero
    Bazze, még pont te írtad ezt:
    "Tűzgyorsaságra kihatással van, azt aláírom. Nekem Thompsonból a 20-as tár kb. 2.5 sec alatt ürül ki. Ha füstgránátot dobnak a pályára, és leesik az FPS, akkor kell vagy 3-3.5 sec is. Míg akinek táposabb gépe van, az kiüríti 2 sec alatt, még füstben is."

Na, szerintem ez tűrhetetlen. Gyökeresen ElBaszott Agyament SZarság.
  • Sadist
    "Amit a játék keretein megtehetsz, és előnyödre válik, azt meg kell tenni."

Jah, ilyenekből lesznek a buguserek (ugyanolyan csíter, mint a többi).
  • Sadist
    Neked sem sikerült visszaolvasni :(
  • dronkZero
    Ezt itt most már hagyjuk abba, vagy menjünk át BF2 topicba megvitatni, mert le fogják tépni a fejünket a többiek.

Válaszolok neked a BF2 topicban, legfeljebb nem fogják érteni, hogy hogyan jön az most oda... :)
  • TS Zolly
    Igy is lehet lepörgetni, ha van benemfoglalható bázis. Anno mikor kijött a bf2, a sok vijetnámos és 42-es előszeretettel használta is a bc-t. Akkor ha vissza emlékszel, talán nekem volt az ilyen kecsegek ellen a legvéresebb szám. Érdekes mod, szinte mindenki ráállt a no bc/br-re, kissebb nagyobb morgolodással. Ma már, szinte a cb-én is iratlan szabály. Vijetnámba nem volt befoglalhatatlan béz, 42-en meg a repülőket akár puskával is lelehetett szedni. Desert Combatban ezért találták ki ezeknek a tiltásást, mert a benem foglalaható bézen volt általában a reptér, és az enemy repülő csak huss, már rombolt is, minden védelmi előkészület nélkül. Bf2 meg csak tetézte ezt az elkúrt légvédelemmel. DCont megmonom őszintén, talán ha pár órát játszottam, nem fogott meg. Auto kick meg a bc-ért volt, hisz a nem ranked szervereken van egy főbázist védő szkript. És hidd el, ahol gondolom te megszülettél, az nem volt már főbázis, vagyis a szkript szerint. Összes antik szerveren fent van ez a kis szerver beállítás, nem is megy a basecamp. Ranked szerveren meg az admit teszi ki a kecseg szűrét.
  • gyuri12
    :O
    ki kell próbálnom!:D

bardocz: és az kit érdekel?:D
  • dronkZero
    Szerintem még mindig az volt a legjobb megoldás, hogy nem volt foglalhatatlan zászló, minden pályán lehetett lepörgetésre játszani...