FPS iskola

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Herold
Nem mondanál ilyen marhaságokat, ha ismernéd a különbözõ pályák rejtett zugait, ahol meg lehet húzódni addig, amíg lehúzod a zászlót. Én már sokszor csináltam a repülõbõl kiugrást, fõleg Wake-en, és sikerrel.

De miért nem a minimapot figyeled(ha van egyáltalán itt olyan), vagy a feliratokat, hogy ki mivel kit nyírt ki, vagy a hangokat, vagy tudom is én mire lehet itt figyelni?
Hol nem lehet? Ahova én el tudok jutni oda más is el tud, nem? Tehát -ha jól gondolom- akkor mindenhol lehetnek.

Továbbra sem értem az értelmét. Az a valamivel gyorsabb közlekedés megéri a kockázatot, hogy lehet, hogy késsel a kezemben találom magam szembe egy akármilyen lõfegyverrel a kezében futkosó ellenséggel?<#nemtudom>
bardocz
nem arra gondol hanem amikor értelmetlenül váltogatják,én is csinálom néha hogy amíg futok ne untkozzak😄D
vegicsek
Mert esetleg olyan helyen mennek át, ahol lehet enemy.

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Azt árulja el nekem valaki, hogy a csében miért váltogatják olyan sürün a fegyvereket? Valami olyat hallottam, hogy azért váltanak késre, mert azzal gyorsabban lehet mozogni. Ez idáig világos, de akkor miért nem váltanak rá arra, és kész, a következõ fedezékig azzal a kézben futnának, de út közben mit királykodnak?<#nemtudom><#conf>
JAG1
Döhogy, nökünk is csak 4 osztály van, 2 elsõ, 2 másodikmáhe... :-)

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Czdano

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Czdano

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Ehhez a sulihoz kell a nyóc általános?
Czdano
Jó de ez cod2 movie volt ;/

Sadist
Hát ezen én nem túl sok látványos dolgot láttam. Ül a sniperrel, figyel egy pontot, átfut egy ember, bumm, egy kill, fut a másik, bumm még egy kill. Odahajigál 3 gránátot valahova, bumm egy kill. Szerintem ilyen videot bárkinek a fragjeibõl lehetne csinálni. A zene meg ízlés dolga, van akinek tetszik, van akinek meg nem.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Én ilyet nem mondtam. Csak jobb vagyok mint sok admin(ami mondjuk az õ játéktudásukat és HOZZÁÁLÁSUKAT nézve nem túl nagy dicsõség).
TS Zolly
Mert te egy olyan q nagy pro gémer vagy 😄DD Láma.

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

Ugyan már, ki tudnám tapétázni a fórumot az olyan screenshotokkal amik olyan kickeket örökítenek meg, ahol kempelésrõl szó sem volt, csak a kelleténél keményebb ellenfél voltam, aztán elrontottam a drága kis admin szórakozását. Az olyan pályákról is sorba rugdosnak kifele, ahol az ellenségnek nincs is fõbázisa, ergõ ha akarnék se tudnék basecampelni. Nyilván azok a kickek is a BC miatt vannak...

Én nem szégyellem bevallani, hogy szoktam kempelni, de -mint azt korábban írtam- az a játék része. Az alkalmazkodás része.
TS Zolly
Aha. Jó játékos. Aha.

Fasz kemper ellen te agybajos!!!!

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

TS Zolly
Pedig isten biz, nekem a te neved nem ismerõs. SiX - FoP - team.de - PT-6 klánokat ismerem, de mivel külön utakon jártunk, nem nagyon foglalkoztam velük. Egyedül a trs pár volt tagját ismerem földiség miatt. Arkangels vagy mi is volt a neve, meg Bogita.

A kickekrõl annyit, hogy sok admin nem szeret jó játékosok ellen játszani.<#kuss>
Czdano
Spawnprotection 😊

Nekem már ahhoz nincs idegem. Eszméletlen élesen látom a hibákat a játékban, amik az új részekben kifinomultabbak. NA, azzal már tudok jól szórakozni.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

TS Zolly
Én kiszoktam ugrani a repülõböl. De nem csak azért, hogy foglaljak, hanem, mert nem vagyok jó repülõs. Megkaparíntóm, kiugrok, foglalok, másfél percen bellül lesz megint repülõ.
Tudom, te a földön tartod a repülõket, még akkor is, ha nem vagytok szurúlt helyzetben. Magyarán lövöd a fõbézen megszületõket, épp felszálni készülõ helit, repülõt. Meg is látszik nálad, 259x rúgtak ki szerverrõl téged ezért, míg engem csak 38 x, majd dupla annyi játék idõvel, másért. Bár ha kezemben lenne egy ranked adminolási jog, én egybõl bant adnák ilyeneknek mint te. Ez nem játék, hanem faszság. Más ember játékát rontod el. Fasz az is, akitõl te kapod a bc-t. Ez nem nyafogás, csak egyszerúen a játék védelme ellenetek. Ennyi, nem több.
Mondjuk hál isten, inf szervereken játszok szinte mostanáában, ott nincsenek ekkora faszkalapok mint te pl. Ott még a spwankilt is könnyebb kivédeni. Észre vettem ugyan is, az egybõl megszületõt nem lehet azonnal lelõni, van egy kis ideje, ami épp elég ahoz, hogy gyorsan cselekedjen.Ráadásul nincs feje felett heli, ami ellen nem tud tenni, csak nézi, milyen szépen megy felé a halál. Mégegyszer leirom. Játszani megyek fel, és nem szopni a fasz pontvadász kecsegek miatt.

Némelyik egyszerûen szórakoztató, a legtöbbõl pedig tanulni is lehet(még ha az illetõ skillje nem is olyan egetrengetõ), egy-kettõ ráadásul kifejezetten hasznos, informatív. Én rengeteget tanultam belõlük.
Czdano
Nektek amugy mivolt eddig a legnagyobb bravúrotok? (utolsóként leirtani az ellenfeleket, ezzel megnyerni a roundot, stbstb..)

Czdano
Volt olyan hogy negyedórán keresztül kusztam azért hogy megadjam a csapattársak számára láthatatlan iraki tüzérséget. Egy bokorban bujtam meg és a T-72-es vezetõje csak akkor vett észre mikor már átment rajtam 😛 SNIPERS 4EVER

Czdano
Látványosak és gyakran jó zenéket tartalmaznak :p

"...fõleg ha olyan kecseg kemperek vannak, mint gémover"<#ravasz1>

Abban én is egyetértek, hogy szerintem is vannak olyan szituációk, amikor nem lehet kijutni. Ezt a kiugrok-a-repcsibõl módszert viszont a legnagyobb hülyeségnek tartom(lehet hogy waron ez mûködik, de most publikról beszélünk ugyebár). Csak azt áruljátok el nekem, hogy hányszor jártatok így sikerrel? Ja tudom, Te nem szoktál repülni, így nem is próbálkozhattál, de most ettõl vonatkoztassunk el. Én sem szoktam kiugrani a repcsibõl, de én más okból kifolyólag, nem azért mert nem is használom azt. Szállító helibõl kiugorva, vagy kiskocsival kisunnyogva már én is próbáltam ilyen partizán akciókat, és bizony kurva kevésszer jártam sikerrel. (Az esetek többségében már rég halott voltam, mire egy csapattárs kiszúrta volna, hogy van ott egy spawnpont.) Meg én amondó vagyok, hogy nem ilyenkor kell hõsködni, mikor már gyakorlatilag teljesen kilátástalan a helyzet, hanem a kör elejétõl kezdve kellett volna úgy harcolni, hogy ne kerüljünk ekkora szarba.

Eszem ágában sincs kiugrani a repülõbõl, ha már végre sikerült felszállnom többszöri próbálkozás után. Ha kiugranék, engem lelõnének, és a repcsi is kárba veszne. Megint lekempelnék azt vagy ötször-tízszer, mire sikerülne azzal valakinek újból felszállnia. Tehát gyakorlatilag adtam a szarnak egy pofont. Ha kiugrok, akkor csak én jutok ki(én is csak átmenetileg), ellenben ha leszedem az ellenséges repcsiket, heliket(azokat a jármûveket, amik megakadályozzák a csapatot a kitörésben), akkor mindenki más is kijuthat.

Már többször is elõfordult, hogy arra léptem be a szerverre, hogy minden zászló az ellenségé volt és lekempeltek a fõbézen(bomba repült az arcomba, heli osztotta az áldást, artyt kaptam a nyakamba...tudjátok, hogy megy ez), de miután sikerült felszállni a repcsivel és leszedni az õ repcsijeiket, lent is tartottam azokat, így a csapattársak viszonylag zökkenõmentesen hagyhatták el a fõbázisunkat, szétszóródhattak, foglalhatták a zászlókat, a kör végén meg már mi kempeltük õket.

A másik meg az, hogy attól nem lesz jobb, hogy minden fórumon lehúzod a basecampereket. Ez benne van a játékban, ha tetszik, ha nem.<#nezze> Ahogy a mondás is tartja: Megszoksz, vagy megszöksz. Neked sem kötelezõ ezzel a játékkal játszanod, lehet menni mondjuk Tetriszezni, garantálom, hogy senki nem fog lekempelni ott. Elhiheted nekem, én sem szeretem, ha lekempelnek, de nem nyígok miatta sem a játékban, sem a fórumon, egyszerûen hozzászoktam, alkalmazkodtam.
Sadist
Soha nem értettem mi a jó ezekben a frag moviekban.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Ez azért van, mert a sniper kasztot sokan bután játszák meg. Úgy gondolják, hogy távolról kockázat nélkül szedhetik az ingyen frageket. És mellette persze mindenre lõnek ész nélkül, amit a csak meglátnak. A snipernek inkább hírszerzõ feladata van, a csapat számára hatalmas elõny, ha tudják merrõl fog jönni az ellenség, és milyen fegyverekkel. Kussban lapítania kell, közben minél több információt adni a csapatának, és mellette csak a legfontosab célpontokat kilõni. Tiszteket, mediceket, légvédelmet. Ha lõ minden bokorugróra ész nélkül, akkor felhívja magára a figyelmet, onnan meg már csak az nem cserkészi be és késeli meg, aki nem akarja.

JAG1
Jahh, meg ugye a legnagyobb hazai csíter, Bencsi. :-D

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

JAG1
PT6-ból Effi és BB játszanak a mai napig LSSAH-ban...

a legjobb fps taktika: menj és lõjj

Akkor tuti összefutottunk DC-ben legalább. 😊

Én BF-ben a SiX - FoP - team.de - PT-6 (Ez a végsõ állomása a PT-SiX fúziónak.) vonalon játszottam. 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

dronkZero
Hehe, HBA-hoz én is csatlakoztam, a 401-esekhez (asszem). Annyi történt, hogy összegyûlt egy ~15 emberes lista, megbeszéltük emailen, hogy mi most akkor egy klán vagyunk, azt' jónapot. Még csak játékban sem találkoztam velük soha, nemhogy meccs, TS, vagy valami...

Nem néztem feléjük egy pár hónapig, aztán mikor ismét eszembe jutottak, akkor már a weblap sem volt meg.

Mi volt ez a HBA egyáltalán, miért kellett volna az összes BF-es klánt egyhelyre szervezni, és mitõl esett szét? Bár a szétesését asszem ki tudom találni magamtól is... Eleve életképtelennek tûnt a dolog...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

TS Zolly
Ha nem is az elejétõl játszottam a 42-el, de a hba felbomlására emlékszem. Nem klánoztam, csak publik játos voltam. Fõleg a bfbt szerverén voltunk ismerõsökkel. Oszt valamelyik ratyi, megtalálta a dc-t. Legelsõ klánom az ACC. Ekkor már csak a dc, csak szökõ évben egyszer mentem alap béefezni.

dronkZero
A CSé is pörgõs árkád cucc, végeredményében... 😛 😊 De a BF is.

bardocz
én cs-ben botok ellen "fejlesztem" magam,mert ott még van idõm célozni és lõni,és ez folyamatosan gyorsabban,míg néhol még az egeret sem mozdítottam meg de már fekszek,cod2-ben meg simán multiba "fejlesztettem" magam,singleplayerje ratyi
dronkZero
Visszatérve általános tippekre...

Lõkészséget legjobban szerintem pörgõs arcade cuccokkal lehet javítani. Quake3 railgun parti, UT instagib, ilyesmik nagyon megdobják a "skill"-t. Nagyon gyorsan kell célozni, és van súlya a találatnak.

JAG1
Endzsi 42-ben brutál tud lenni, egy gyakorlott kézben. Miller gyerek nálunk nagy profi benne. Igazi gusztustalan féreg, a szó jó értelmében, ha lehet ilyet mondani. :-)

Annyira megkeseríti az ellen assiait, hogy kilépnek néha. :-)
Úgy dobálja az expakkokat és csak lesek. Jó helyre is teszi és brutál, ahogy lõ a puskával.

dronkZero
Nekem is az egyik kedvencem volt az assault mellett az engi. Utálom a scope-ot. A reddotokat is. Túl sokat takar, én zoommal, ironsighttal szoktam körülnézni.

Ez csak az én perverzióm. 😊

Nekem jobban tetszett hogy a scope nem zavar be. 😊

Me0w
Csapatjatekra teljesen alkalmatlan, hulyeskedni jo 😉 Meg anno az expert explosivest sniperrel es claymoreal csinaltam meg... az utolso 5 percben folyamatosan jottek a kick votek, imadkoztam, igy mindig megusztam 1-2 szavazattal 😛

Together we'll fly someday...

dronkZero
Na látod, te is mondod, hogy engineerrel snipeoltál. Pont errõl beszélek, a sniper tök fölösleges kaszt. Egyébként fõleg BF2re gondoltam.

Solid Snake
"Meg legalább nem csak engem lõnek" <#idiota><#eplus2>
dronkZero
Publicon, ha egyedül megyek fel játszani, vagy a klántársak repülnek, azt szoktam csinálni, hogy csinálok squadot, és küldök a pályán mindenkinek meghívót a squadba. Elõbb-utóbb meglesz a 6 ember, és hiába faxlámák, így is csak jó, ha rámspawnolnak. Szinte mindig zászlóra megyek, általában kisdzsippel, aztán még egy faxláma is, ha látja, hogy ott a spawnpont az ellenséges zászló alatt, akkor odaspawnol. Az meg csak jó lehet. Meg legalább nem csak engem lõnek. Aztán nagyritkán még sikerül tényleg jónak bizonyuló pléjereket becsábítani, akik tudják, mi a dolguk, élesztenek, adnak lõszert, jönnek velem foglalni... Tehát szerintem egy trágyalé csapat is tud hatékony lenni megfelelõ irányítással.

NEm értek egyet. Sniper jó lehet egy jó ember kezében. Igaz én engineerrel, de sniperkedtem eleget. Ha jó ember kezében van, nagy segítség foglalásnál és védésnél egyaránt, és információt is adhat. Megint taktika függõ.

Csak éppen ez is a sok negatív tapasztalat miatt alakult úgy, hogy nem szeretjük õket.
Hidd el a leg idegesítõbb dolog a világon ha jön az ellen repcsije te meg meghalsz amint beülsz az AA-ba. A haveri tank meg robban egybõl, és masíroz a tigris a pontra.

Íme egy helyes alkalmazási mód.

Jah! 😄

Iwon én voltam az északi ágyús, mai napig tudom hogy kell a felszálló bombázót kiszedni. 😄

Elég retkes taktika... egy csomó pályát használhatatlanná tesz.

Az az igazság, hogy túlhajtották a játékot erõsen a gamerek. Nem erre lett kitalálva, hanem a tömegszórakoztatásra. Mi meg elrontottuk. 😊

Nah hagyjuk a nosztalgiázást.

Topikhoz visszatérve: TAnulság lehet az üzenetváltásunkból, hogy sokféle képp lehet látni ugyan azt a játékot. És ehhez igazodva több és több lehetõség, stílus, trükk létezik.

JAG1
Egyetértek, utálom a snipereket. 42-ben ugye õk adnák a cél artynak.
Kiabálsz, hogy adjanak célt, de a sok kukkeros, kutyaszarbanfetrengõ csak pislog a lencsébe...

Játéktól és pilótától függ.

Szerintem annyira más az összes ilyen játék, hogy azonos keretek közt nem lehet mérni, másképp oldották meg.

Pl: Vietnamban az is cumi volt. Heli ellop, kempel. Csókolom. Az is design hiba.

És igen, azt szoktam meg. Megedzõdtem. Nem is izgat. Max ha autobalance átrak a vesztes oldalra, mert akkor addig magam ellen játszottam. 😄

Manapság csak publikozok. És tény, hogy nem szeretik a BC-t, el is kerülöm. A lényeg mindíg a csapat gyõzelme. És erre elég lehet az is, hogy egész mapon csak 10 fragem van mert szedem le a snipereket (késsel 😄), vagy meghalok 23-szor de hullanak a tankok. Nem a frag vezérel.
Csak amíg engem felhúz és idegesít ha nekem megy rosszul, addig mást nem. És abból jön a következõ frusztráció, hogy trágyalé a csapat.
Még mindíg a legjobb érzés együtt menni pár régi arccal akiknek elõre látom a cselekedeteit.

szip-szip... az emlékek... 😄

Viszont nem ismerõs a neved... én végig Lemming voltam.

JAG1
Sajnos így van. 42-ben ha nincs repülõsöd, megette a fene.
Ködhatárból lõnek és függõlegesen bombáznak. Az AA meg nem tud, csak kb. 80 fokig fellõni.

Meg ugye a pixelrõl nem is beszéltünk. Fóli csomagok különbözõ mappokra a ftf-re rakva,
úgy bepixeleznek, hogy el sem érsz a repcsiig, a pálya másik végébõl kilövik...

dronkZero
Úgy 40-50 körül már elfogadható, az ideális a monitor képfrissítési frekvenciájával szinkronban lévõ.

Elvileg 24-tõl folyamatosnak kellene lenni, de ez inkább a TV/mozi fpsre igaz, játékban kevés. Pláne ha azt is hozzávesszük, hogy a normál esetben 24 csatában, zúzásban, effektek közepén nagyon könnyen esik le 10-re, ami már fájdalmasan kevés.