774

tanulható az FPS? stratégiák, taktikák FPS játszásához, tippek amikre nem figyelsz oda, hogy jobb player legyen belőled
  • TS Zolly
    Én kiszoktam ugrani a repülőböl. De nem csak azért, hogy foglaljak, hanem, mert nem vagyok jó repülős. Megkaparíntóm, kiugrok, foglalok, másfél percen bellül lesz megint repülő.
    Tudom, te a földön tartod a repülőket, még akkor is, ha nem vagytok szurúlt helyzetben. Magyarán lövöd a főbézen megszületőket, épp felszálni készülő helit, repülőt. Meg is látszik nálad, 259x rúgtak ki szerverről téged ezért, míg engem csak 38 x, majd dupla annyi játék idővel, másért. Bár ha kezemben lenne egy ranked adminolási jog, én egyből bant adnák ilyeneknek mint te. Ez nem játék, hanem faszság. Más ember játékát rontod el. Fasz az is, akitől te kapod a bc-t. Ez nem nyafogás, csak egyszerúen a játék védelme ellenetek. Ennyi, nem több.
    Mondjuk hál isten, inf szervereken játszok szinte mostanáában, ott nincsenek ekkora faszkalapok mint te pl. Ott még a spwankilt is könnyebb kivédeni. Észre vettem ugyan is, az egyből megszületőt nem lehet azonnal lelőni, van egy kis ideje, ami épp elég ahoz, hogy gyorsan cselekedjen.Ráadásul nincs feje felett heli, ami ellen nem tud tenni, csak nézi, milyen szépen megy felé a halál. Mégegyszer leirom. Játszani megyek fel, és nem szopni a fasz pontvadász kecsegek miatt.
  • GameOverrr
    Némelyik egyszerűen szórakoztató, a legtöbből pedig tanulni is lehet(még ha az illető skillje nem is olyan egetrengető), egy-kettő ráadásul kifejezetten hasznos, informatív. Én rengeteget tanultam belőlük.
  • Czdano
    Nektek amugy mivolt eddig a legnagyobb bravúrotok? (utolsóként leirtani az ellenfeleket, ezzel megnyerni a roundot, stbstb..)
  • Czdano
    Volt olyan hogy negyedórán keresztül kusztam azért hogy megadjam a csapattársak számára láthatatlan iraki tüzérséget. Egy bokorban bujtam meg és a T-72-es vezetője csak akkor vett észre mikor már átment rajtam :P SNIPERS 4EVER
  • Czdano
    Látványosak és gyakran jó zenéket tartalmaznak :p
  • GameOverrr
    "...főleg ha olyan kecseg kemperek vannak, mint gémover"

Abban én is egyetértek, hogy szerintem is vannak olyan szituációk, amikor nem lehet kijutni. Ezt a kiugrok-a-repcsiből módszert viszont a legnagyobb hülyeségnek tartom(lehet hogy waron ez működik, de most publikról beszélünk ugyebár). Csak azt áruljátok el nekem, hogy hányszor jártatok így sikerrel? Ja tudom, Te nem szoktál repülni, így nem is próbálkozhattál, de most ettől vonatkoztassunk el. Én sem szoktam kiugrani a repcsiből, de én más okból kifolyólag, nem azért mert nem is használom azt. Szállító heliből kiugorva, vagy kiskocsival kisunnyogva már én is próbáltam ilyen partizán akciókat, és bizony kurva kevésszer jártam sikerrel. (Az esetek többségében már rég halott voltam, mire egy csapattárs kiszúrta volna, hogy van ott egy spawnpont.) Meg én amondó vagyok, hogy nem ilyenkor kell hősködni, mikor már gyakorlatilag teljesen kilátástalan a helyzet, hanem a kör elejétől kezdve kellett volna úgy harcolni, hogy ne kerüljünk ekkora szarba.

Eszem ágában sincs kiugrani a repülőből, ha már végre sikerült felszállnom többszöri próbálkozás után. Ha kiugranék, engem lelőnének, és a repcsi is kárba veszne. Megint lekempelnék azt vagy ötször-tízszer, mire sikerülne azzal valakinek újból felszállnia. Tehát gyakorlatilag adtam a szarnak egy pofont. Ha kiugrok, akkor csak én jutok ki(én is csak átmenetileg), ellenben ha leszedem az ellenséges repcsiket, heliket(azokat a járműveket, amik megakadályozzák a csapatot a kitörésben), akkor mindenki más is kijuthat.

Már többször is előfordult, hogy arra léptem be a szerverre, hogy minden zászló az ellenségé volt és lekempeltek a főbézen(bomba repült az arcomba, heli osztotta az áldást, artyt kaptam a nyakamba...tudjátok, hogy megy ez), de miután sikerült felszállni a repcsivel és leszedni az ő repcsijeiket, lent is tartottam azokat, így a csapattársak viszonylag zökkenőmentesen hagyhatták el a főbázisunkat, szétszóródhattak, foglalhatták a zászlókat, a kör végén meg már mi kempeltük őket.

A másik meg az, hogy attól nem lesz jobb, hogy minden fórumon lehúzod a basecampereket. Ez benne van a játékban, ha tetszik, ha nem. Ahogy a mondás is tartja: Megszoksz, vagy megszöksz. Neked sem kötelező ezzel a játékkal játszanod, lehet menni mondjuk Tetriszezni, garantálom, hogy senki nem fog lekempelni ott. Elhiheted nekem, én sem szeretem, ha lekempelnek, de nem nyígok miatta sem a játékban, sem a fórumon, egyszerűen hozzászoktam, alkalmazkodtam.
  • Sadist
    Soha nem értettem mi a jó ezekben a frag moviekban.
  • Sadist
    Ez azért van, mert a sniper kasztot sokan bután játszák meg. Úgy gondolják, hogy távolról kockázat nélkül szedhetik az ingyen frageket. És mellette persze mindenre lőnek ész nélkül, amit a csak meglátnak. A snipernek inkább hírszerző feladata van, a csapat számára hatalmas előny, ha tudják merről fog jönni az ellenség, és milyen fegyverekkel. Kussban lapítania kell, közben minél több információt adni a csapatának, és mellette csak a legfontosab célpontokat kilőni. Tiszteket, mediceket, légvédelmet. Ha lő minden bokorugróra ész nélkül, akkor felhívja magára a figyelmet, onnan meg már csak az nem cserkészi be és késeli meg, aki nem akarja.
  • JAG1
    Jahh, meg ugye a legnagyobb hazai csíter, Bencsi. :-D
  • JAG1
    PT6-ból Effi és BB játszanak a mai napig LSSAH-ban...
  • tmisi
    a legjobb fps taktika: menj és lőjj
  • Lemming
    Akkor tuti összefutottunk DC-ben legalább. :)

Én BF-ben a SiX - FoP - team.de - PT-6 (Ez a végső állomása a PT-SiX fúziónak.) vonalon játszottam. :)
  • dronkZero
    Hehe, HBA-hoz én is csatlakoztam, a 401-esekhez (asszem). Annyi történt, hogy összegyűlt egy ~15 emberes lista, megbeszéltük emailen, hogy mi most akkor egy klán vagyunk, azt' jónapot. Még csak játékban sem találkoztam velük soha, nemhogy meccs, TS, vagy valami...

Nem néztem feléjük egy pár hónapig, aztán mikor ismét eszembe jutottak, akkor már a weblap sem volt meg.

Mi volt ez a HBA egyáltalán, miért kellett volna az összes BF-es klánt egyhelyre szervezni, és mitől esett szét? Bár a szétesését asszem ki tudom találni magamtól is... Eleve életképtelennek tűnt a dolog...
  • TS Zolly
    Ha nem is az elejétől játszottam a 42-el, de a hba felbomlására emlékszem. Nem klánoztam, csak publik játos voltam. Főleg a bfbt szerverén voltunk ismerősökkel. Oszt valamelyik ratyi, megtalálta a dc-t. Legelső klánom az ACC. Ekkor már csak a dc, csak szökő évben egyszer mentem alap béefezni.
  • dronkZero
    A CSé is pörgős árkád cucc, végeredményében... :P :) De a BF is.
  • bardocz
    én cs-ben botok ellen "fejlesztem" magam,mert ott még van időm célozni és lőni,és ez folyamatosan gyorsabban,míg néhol még az egeret sem mozdítottam meg de már fekszek,cod2-ben meg simán multiba "fejlesztettem" magam,singleplayerje ratyi
  • dronkZero
    Visszatérve általános tippekre...

Lőkészséget legjobban szerintem pörgős arcade cuccokkal lehet javítani. Quake3 railgun parti, UT instagib, ilyesmik nagyon megdobják a "skill"-t. Nagyon gyorsan kell célozni, és van súlya a találatnak.
  • JAG1
    Endzsi 42-ben brutál tud lenni, egy gyakorlott kézben. Miller gyerek nálunk nagy profi benne. Igazi gusztustalan féreg, a szó jó értelmében, ha lehet ilyet mondani. :-)

Annyira megkeseríti az ellen assiait, hogy kilépnek néha. :-)
    Úgy dobálja az expakkokat és csak lesek. Jó helyre is teszi és brutál, ahogy lő a puskával.
  • dronkZero
    Nekem is az egyik kedvencem volt az assault mellett az engi. Utálom a scope-ot. A reddotokat is. Túl sokat takar, én zoommal, ironsighttal szoktam körülnézni.
  • Lemming
    Ez csak az én perverzióm. :)

Nekem jobban tetszett hogy a scope nem zavar be. :)
  • Me0w
    Csapatjatekra teljesen alkalmatlan, hulyeskedni jo ;) Meg anno az expert explosivest sniperrel es claymoreal csinaltam meg... az utolso 5 percben folyamatosan jottek a kick votek, imadkoztam, igy mindig megusztam 1-2 szavazattal :P
  • dronkZero
    Na látod, te is mondod, hogy engineerrel snipeoltál. Pont erről beszélek, a sniper tök fölösleges kaszt. Egyébként főleg BF2re gondoltam.
  • Solid Snake
    "Meg legalább nem csak engem lőnek"
  • dronkZero
    Publicon, ha egyedül megyek fel játszani, vagy a klántársak repülnek, azt szoktam csinálni, hogy csinálok squadot, és küldök a pályán mindenkinek meghívót a squadba. Előbb-utóbb meglesz a 6 ember, és hiába faxlámák, így is csak jó, ha rámspawnolnak. Szinte mindig zászlóra megyek, általában kisdzsippel, aztán még egy faxláma is, ha látja, hogy ott a spawnpont az ellenséges zászló alatt, akkor odaspawnol. Az meg csak jó lehet. Meg legalább nem csak engem lőnek. Aztán nagyritkán még sikerül tényleg jónak bizonyuló pléjereket becsábítani, akik tudják, mi a dolguk, élesztenek, adnak lőszert, jönnek velem foglalni... Tehát szerintem egy trágyalé csapat is tud hatékony lenni megfelelő irányítással.
  • Lemming
    NEm értek egyet. Sniper jó lehet egy jó ember kezében. Igaz én engineerrel, de sniperkedtem eleget. Ha jó ember kezében van, nagy segítség foglalásnál és védésnél egyaránt, és információt is adhat. Megint taktika függő.

Csak éppen ez is a sok negatív tapasztalat miatt alakult úgy, hogy nem szeretjük őket.
    Hidd el a leg idegesítőbb dolog a világon ha jön az ellen repcsije te meg meghalsz amint beülsz az AA-ba. A haveri tank meg robban egyből, és masíroz a tigris a pontra.

Íme egy helyes alkalmazási mód.
  • Lemming
    Jah! :D

Iwon én voltam az északi ágyús, mai napig tudom hogy kell a felszálló bombázót kiszedni. :D

Elég retkes taktika... egy csomó pályát használhatatlanná tesz.

Az az igazság, hogy túlhajtották a játékot erősen a gamerek. Nem erre lett kitalálva, hanem a tömegszórakoztatásra. Mi meg elrontottuk. :)

Nah hagyjuk a nosztalgiázást.

Topikhoz visszatérve: TAnulság lehet az üzenetváltásunkból, hogy sokféle képp lehet látni ugyan azt a játékot. És ehhez igazodva több és több lehetőség, stílus, trükk létezik.
  • JAG1
    Egyetértek, utálom a snipereket. 42-ben ugye ők adnák a cél artynak.
    Kiabálsz, hogy adjanak célt, de a sok kukkeros, kutyaszarbanfetrengő csak pislog a lencsébe...

• Lemming
    Játéktól és pilótától függ.

Szerintem annyira más az összes ilyen játék, hogy azonos keretek közt nem lehet mérni, másképp oldották meg.

Pl: Vietnamban az is cumi volt. Heli ellop, kempel. Csókolom. Az is design hiba.

És igen, azt szoktam meg. Megedződtem. Nem is izgat. Max ha autobalance átrak a vesztes oldalra, mert akkor addig magam ellen játszottam. :D

Manapság csak publikozok. És tény, hogy nem szeretik a BC-t, el is kerülöm. A lényeg mindíg a csapat győzelme. És erre elég lehet az is, hogy egész mapon csak 10 fragem van mert szedem le a snipereket (késsel :D), vagy meghalok 23-szor de hullanak a tankok. Nem a frag vezérel.
    Csak amíg engem felhúz és idegesít ha nekem megy rosszul, addig mást nem. És abból jön a következő frusztráció, hogy trágyalé a csapat.
    Még mindíg a legjobb érzés együtt menni pár régi arccal akiknek előre látom a cselekedeteit.

szip-szip... az emlékek... :D

Viszont nem ismerős a neved... én végig Lemming voltam.
  • JAG1
    Sajnos így van. 42-ben ha nincs repülősöd, megette a fene.
    Ködhatárból lőnek és függőlegesen bombáznak. Az AA meg nem tud, csak kb. 80 fokig fellőni.

Meg ugye a pixelről nem is beszéltünk. Fóli csomagok különböző mappokra a ftf-re rakva,
    úgy bepixeleznek, hogy el sem érsz a repcsiig, a pálya másik végéből kilövik...
  • dronkZero
    Úgy 40-50 körül már elfogadható, az ideális a monitor képfrissítési frekvenciájával szinkronban lévő.

Elvileg 24-től folyamatosnak kellene lenni, de ez inkább a TV/mozi fpsre igaz, játékban kevés. Pláne ha azt is hozzávesszük, hogy a normál esetben 24 csatában, zúzásban, effektek közepén nagyon könnyen esik le 10-re, ami már fájdalmasan kevés.
  • miilann
    magas
  • dronkZero
    Ja, ha már BF, meg tippek:

1.-es számú alapszabály:
    NE SPAWNOLJ SNIPERREL!
    Támadni, zászlót foglalni nem tudsz, zászlót bevédeni nem tudsz, ha valaki 100m-nél közelebb kerül hozzád, ingyenfrag vagy. Az assault és a medic puskája egyes lövésen pontlövő, ködhatárról kipötyögtetnek, közelről meg akár szemből(!) késsel(!) megölnek. A létező legfölöslegesebb kaszt. Persze ha csak az a cél, hogy eltengj-lengj a pályán úgy, hogy a csapatodnak egy hajszálnyit sem vagy a hasznára, akkor nyugodtan...

Na, jöhet a flém.
  • norbi56
    mármint azt tom hogy mitjelent csak hogy a játékba mi a jó az fps értéknek
  • norbi56
    az nemtom hogy mitjelent;)
  • bardocz
    nézzétek az fps-t:DDDD
  • norbi56
    cod2 pro
  • TS Zolly
    Soha nem waroztam bf42-el.Főkleg nem profi német klánok ellen. :) Te azt szoktad meg, én a tisztességes játékot. Ennyi a külömbség. Hidd el, nem ma kezdtem a béefet. Még a hba idején. Csak hamar átpártóltam dcre. Dcés és alap bf42-es repülők lelővése közt azért volt külömbség. Szerintem tudod melyiket szedték le hamarabb, pro német klán ide vagy oda.
  • Lemming
    Ja, teszem hozzá nem is kell profinak lenni egy jó BChez. Elég a sima légfölény és némi ész.

Még nekem is megy pedig aztán utálom a repülőket mint a fenét.
    HA már BCig jut egy csapat akkor csak nyerje meg. Ne húzzuk az időt, nem érek rá menekülőket vadászni két pont között.
  • Lemming
    Butaság amit mondasz. VAgy nem játszottál mondjuk profi német klánok ellen BF42-ben.

REménytelen repülőt leszedni ha teszem azt felhő felett megy és timerrel nézi a spawn időket. Elég elejteni a bombát 1-2mpvel a spawn előtt és nincs kocsi, repcsi, stb. stg-vel meg putyogtathatsz vaktába ha nem is látod.

A házikókat meg lövik tüzérséggel. Hidd el, foglalkoztam eleget a témával hogy tudjam. :)

De nem írok többet a témáról. Vártam hogy ráharapj és védj mindenkit aki ezt nem szereti, megtetted, köszönöm.
  • Czdano
    >közben fragvideót csinálok<