FPS iskola
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1.-es számú alapszabály:
NE SPAWNOLJ SNIPERREL!
Támadni, zászlót foglalni nem tudsz, zászlót bevédeni nem tudsz, ha valaki 100m-nél közelebb kerül hozzád, ingyenfrag vagy. Az assault és a medic puskája egyes lövésen pontlövõ, ködhatárról kipötyögtetnek, közelrõl meg akár szembõl(!) késsel(!) megölnek. A létezõ legfölöslegesebb kaszt. Persze ha csak az a cél, hogy eltengj-lengj a pályán úgy, hogy a csapatodnak egy hajszálnyit sem vagy a hasznára, akkor nyugodtan...
Na, jöhet a flém.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy
Még nekem is megy pedig aztán utálom a repülõket mint a fenét.
HA már BCig jut egy csapat akkor csak nyerje meg. Ne húzzuk az idõt, nem érek rá menekülõket vadászni két pont között.
Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.
REménytelen repülõt leszedni ha teszem azt felhõ felett megy és timerrel nézi a spawn idõket. Elég elejteni a bombát 1-2mpvel a spawn elõtt és nincs kocsi, repcsi, stb. stg-vel meg putyogtathatsz vaktába ha nem is látod.
A házikókat meg lövik tüzérséggel. Hidd el, foglalkoztam eleget a témával hogy tudjam. 😊
De nem írok többet a témáról. Vártam hogy ráharapj és védj mindenkit aki ezt nem szereti, megtetted, köszönöm.
Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Nem értem, hogy miért jobb az nektek, ha kilátástalan helyzetben szoptok kétszer annyi idõt, mikor hamarabb is be lehetne fejezni.
Nem azt mondom, hogy fel kell adni, én is az utolsó ticketig próbálkozok, de kurvára nem vágyom rá, és még ha ki is jutok, elfoglalok valamit, _akkor is_ bebukjuk a kört.
War az teljesen más tészta, mint publiklámulni. Ott elvárja az ember, hogy az ellenfél, aki warozik, klánban van, legalább annyira tud, hogy nem szorul be. Vagy ha mégis, akkor így járt.
itt a lényeg<#heureka>#heureka>
||| HALA MADRID!!! ||| GOOO ALONSOOO GOOO!!! ||| FLY EAGLES FLY!!! |||
Ezzel egyetértek: "A BC a jobbik csapat jutalma." De csak bf42-en!!! Repülõk lassabban, alacsonyabban mennek mint a bf2 vagy dc játékban. Könnyebb is leszedni, még be sem ért a fõbézre, már szét van szedve. Tudom, éles meccsen is lehetett használni. Ezzel szembe, most a bf2-en, elbaszott a légvédelem. Vegyünk egy példát. Daliant. Amcsik beszorúlnak az anyahajóra. Szerinted két j10 és két támadó heli ellen mennyi az eséjük onnan kijutni ha az egybõl leszületõ heliket és repülõket ki tévézik? Tegyük fel sikerül egy repülõnek felszállni. Örül a muksi, végre repülõhõz jutott, szerinted kiugrik valahol foglalni??? 10 emberbõl egy ha megteszi. Közben meg megy az anyahajó ellen a légi támadás, plusz a commander artyzza a hajót. Van egy rendes pilóta. Kiugrik. Csinyál egy szakaszt, meghív pár embert, hogy rátudjanak születni. 100 esetbõl egyszer ha elfogadják a meghívást. Nem azt mondom lehetetlen onnan kijönni, de te is lássd be, egy a sokhoz az eséj, fõleg ha olyan kecseg kemperek vannak, mint gémover. Ja és ezt mint publikra érsd. Publikra azért megy fel az ember, hogy egy jót játszon, én nem azért, hogy 3 másodpercenkén az anyahajón megöljék, és csak a 15 másodperces megszületési képernyõt nézegesse. Klán war az más tészta. Ha két csapat megegyezik, akkor tilos a bc. És álltalában tilos is. A tisztességes játék miatt. De ha nem tilos, akkor könnyebb kijönni, mint publikon. Elbaszott légvédelemhez tartozik a hajón lévõ fityfene. Heli tv-je onnan kiszedi, mig az be sem fogja ott. J10nek meg csak annyi elég, ránéz, már nincs légvédelem. Gumi csonakkal kijutni? Parton ott van már a szárazfõldi egység. Mészárszék. Szal nem csak azoknak basszák el a játékát akik kapják a bc-t, hanem a saját csapattársaiknak is, hisz nekik nem marad freg.
BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy
Egyik kedves játékostárs mondata épp ide illik:
"A BC a jobbik csapat jutalma."
És ezzel maximálisan egyetértek.
BF42-ben ez elfogadott, meccsnyerõ taktika volt. És ha odáig jutott az ellen, hogy ezt megtehesse, akkor úgyis mindegy hogy a bázistól 20 méterre lõnek agyon, vagy a spawnponton.
Nem akarok vitát ebbõl, csak leírtam a véleményem. Volt ebbõl vita már épp elég.
És ezeket mindenkinek magának kell kitapasztalnia.
Sajnos amiket leírtál sem szentírások, maximum általános alapelvek amik valószínûleg jónak bizonyulnak.
Pl.: UT'99-ben védõt játszottam sokáig sniperrel, pontlövõvel, de ha a pálya engedte simán mentem suicide módban, mert úgyis közelebb spawnolok.
De BF-ben sem megvetendõ a feltûnõ, rambószerû játék, erre is volt példa, hogy bejött.
Sajnos itt ki is fogytak azok amik általános alapelvek. Innen kezdve meg játék, játékmód, szituáció és taktika függõ.
Pl.: Említett 2 játék közti 'taktikai' különbség: UT, 5 ember, egyértelmû posztok. BF, 10 ember, 3 oldalas feladat leírás, taktika 4-5 szituációra.
Persze lehet csak én töltöttem reménytelenül sokat FPSekkel, de egyikrõl a másikra átállva (Mondjuk megunom Fear-t és megyek BF2142-be.) is kell minimum 1-2 kör hogy felvegyem a tempót, hogy az optimálisat tudjam kihozni a szituációkból.
És bár a jártasság egy része egyik játékból a másikba átvihetõ, a helyi trükkök annyira specializáltak és annyit számítanak, hogy azt ellesni kell tudni és megtanulni, leírva nem sokat ér.
(Igen. Inkorrekt. Ráadásul szándékosan tovább butították és sikkasztották. Slusz poén a közösség átlagos szintje. Nem vesztettél semmit, ne is próbáld ki. Annyit nem ér az egész. Minden fps huszár és csaló is legyõzhetõ, de az uninteligens, kritikátlan barmok tömege már nem és a hibák sem😊 )
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
console.showfps 1
De mit a kolléga is mondta, sajnos piros grafikonosan is telebakja a képernyõt...
Ehh, rámtört a nosztalgia... Gloom, CS beta3.1, QuakeWorld... De szép idõk is voltak. Majdnem minden hétvégén nyomattuk a játékot. Vicces, hogy az a gagyi honlap még létezik a weben... 😊 "Következõ alkalom: (2000) November 11." 😊)
Egyszer beirtam vmit és a képernyõ közepén egy bazinagy vörös csik jelezte a dolgot...hát......no comment
Az lehet hogy a te VGA-don úgy látszik, hogy 3 mp alat lövi ki a tárat, de a 100fps-es kolléga úgy látja, hogy te 2mp alatt lövöd ki.Elvégre a szerver csak azt az adatcsomagot kapja, hogy tövigtunkolod gyomorra.
Szerintem
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
BF2-bõl tudok példát.
Ott elég érdekesen mûködik a hitbox, ha az ember épp a hasravágódás fázisában van. Szvsz egy ugrás, aztán hasravágódás még nem bugkihasználás, ellenben az ugrálva-hasalva (gyakorlatilag a levegõben úszva, lelõhetetlenül) közlekedés már az.
Vagy pl van egy olyan hiba, hogy be lehet mászni a textúrák mögé néhány épületbe. A textúrák csak az egyik oldalról láthatóak és átlõhetetlenek, belülrõl átlátszó, és ki lehet lõni. Na az is egy pofátlan bugusing.
Régebbrõl... Pl Quake-ben szerintem senki nem gondolta a rocketjumpról, hogy buguse lenne, pedig szvsz alapvetõen az. Hát, talán nem, de szerintem amikor összerakták a játékot, kurvára senki nem számított arra, hogy ilyeneket fognak csinálni...
Ugyanígy a Tribes. A síelés* szerintem abszolúte egy bug kihasználása volt, de nagyon hamar beépült az alap "skillek", "taktikák" közé, pedig igen érdekes volt a 300km/h-val közlekedõ heavy armoros csóka.
* Síelésnek hívták azt, amikor egy lejtõn lefelé ugráltál, mindig abban a pillanatban nyomva meg az ugrás gombot, amikor földet értél.(aztán erre lettek scriptek is, hogy csak a gombot kellett nyomni folyamatosan, azt' síelt) Ezzel a módszerrel úgy mûködött a csóka, mint egy golyó, a lejtõn gyorsult, emelkedõn lassult, de az emelkedõket a jetpackkel le lehetett küzdeni, az új domb lejtõjén meg még tovább gyorsulni. Ez a (szerintem) bug annyira beleépült a játékosok tudatába, hogy a további részekbe már _szándékosan_ beletették. Alapvetõen elkúrta a light=gyors heavy=lassú koncepciót, de valahogy ez senkit nem érdekelt.
Ezek alapján szerintem az számít bugusingnak, amit a játékot játszó közösség annak tart. Ez így elég megfoghatatlan, de gyakorlatilag ez a helyzet.
Más téma: mikortól számít bugusingnak a játékban lévõ lehetõségek kihasználása?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Tessék, innen indult: #173
Erre írtam, hogy ez egy fasság.
Az meg, hogy CoD-ban sokminden függ az FPS-tõl egy szar dolog, ez van. Tényleg lehetne jobb. De hülyeségeket nem kell belemagyarázni.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Szépen, elõrõl, lassan. 😛
Leírom harmadszor is, hogy (a ti írásaitok alapján) én mit fogtam föl.
1. 100fps - 1 tár - 2 sec
2. 50 fps - 1 tár - 2.5 sec
3. 10 fps - 1 tár - 3.5 sec
Ha ez tényleg így van (még sosem láttam a CoD2-t), akkor az egy szar, és soha meg sem fogom nézni azt a játékot multiban.
"Tûzgyorsaságra kihatással van, azt aláírom. Nekem Thompsonból a 20-as tár kb. 2.5 sec alatt ürül ki. Ha füstgránátot dobnak a pályára, és leesik az FPS, akkor kell vagy 3-3.5 sec is. Míg akinek táposabb gépe van, az kiüríti 2 sec alatt, még füstben is."
Na, szerintem ez tûrhetetlen. Gyökeresen ElBaszott Agyament SZarság.
Jah, ilyenekbõl lesznek a buguserek (ugyanolyan csíter, mint a többi).
Válaszolok neked a BF2 topicban, legfeljebb nem fogják érteni, hogy hogyan jön az most oda... 😊
ki kell próbálnom!😄
bardocz: és az kit érdekel?😄