FPS iskola

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

miilann
magas

||| HALA MADRID!!! ||| GOOO ALONSOOO GOOO!!! ||| FLY EAGLES FLY!!! |||

dronkZero
Ja, ha már BF, meg tippek:

1.-es számú alapszabály:
NE SPAWNOLJ SNIPERREL!
Támadni, zászlót foglalni nem tudsz, zászlót bevédeni nem tudsz, ha valaki 100m-nél közelebb kerül hozzád, ingyenfrag vagy. Az assault és a medic puskája egyes lövésen pontlövõ, ködhatárról kipötyögtetnek, közelrõl meg akár szembõl(!) késsel(!) megölnek. A létezõ legfölöslegesebb kaszt. Persze ha csak az a cél, hogy eltengj-lengj a pályán úgy, hogy a csapatodnak egy hajszálnyit sem vagy a hasznára, akkor nyugodtan...

Na, jöhet a flém.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

norbi56
mármint azt tom hogy mitjelent csak hogy a játékba mi a jó az fps értéknek

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
az nemtom hogy mitjelent😉

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bardocz
nézzétek az fps-t😄DDD
norbi56

TS Zolly
Soha nem waroztam bf42-el.Fõkleg nem profi német klánok ellen. 😊 Te azt szoktad meg, én a tisztességes játékot. Ennyi a külömbség. Hidd el, nem ma kezdtem a béefet. Még a hba idején. Csak hamar átpártóltam dcre. Dcés és alap bf42-es repülõk lelõvése közt azért volt külömbség. Szerintem tudod melyiket szedték le hamarabb, pro német klán ide vagy oda.

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

Ja, teszem hozzá nem is kell profinak lenni egy jó BChez. Elég a sima légfölény és némi ész.

Még nekem is megy pedig aztán utálom a repülõket mint a fenét.
HA már BCig jut egy csapat akkor csak nyerje meg. Ne húzzuk az idõt, nem érek rá menekülõket vadászni két pont között.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Butaság amit mondasz. VAgy nem játszottál mondjuk profi német klánok ellen BF42-ben.

REménytelen repülõt leszedni ha teszem azt felhõ felett megy és timerrel nézi a spawn idõket. Elég elejteni a bombát 1-2mpvel a spawn elõtt és nincs kocsi, repcsi, stb. stg-vel meg putyogtathatsz vaktába ha nem is látod.

A házikókat meg lövik tüzérséggel. Hidd el, foglalkoztam eleget a témával hogy tudjam. 😊

De nem írok többet a témáról. Vártam hogy ráharapj és védj mindenkit aki ezt nem szereti, megtetted, köszönöm.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Czdano
>közben fragvideót csinálok<

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Czdano
Connectelek és data differs from servert ír. Megvettem eredetibe a drága bf-t, lett egy kiba nagy karc rajta és nem indult el <#boxer> igy hát letöltöttem az isot......

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Czdano
Hát jah....>azért büszke, mert ha nem ül be az AA-ba önszántából akkor még elszórakoztunk volna 1 kis ideig< xD

JAG1
Mérne menne?

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

JAG1
Hát a war nem igazán a tötymörgésrõl szól...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Czdano
<#worship>Az lesz az 😄 Kár hogy a sima BF nem megy nekem, csak a dc meg a többi mod..

miilann
five omens

Czdano
Errõl jutott eszembe hogy részt vettem egyszer egy gyak waron 5:0 ás klán gyakján..asszem ez a nevük 😊 Csak lestem mert az egész egy nagy rush volt ,én meg mentem volna a szép nyugis tempóban 😊

dronkZero
Ehm. Szerintem meg ha már odáig jutott/-unk, hogy csak az anyahajó van, akkor már inkább kempeljenek le, legyen gyorsan vége, aztán kezdõdjön az új kör. BCvel 3-4 perc alatt vége lehet a körnek, míg esélytelenül próbálkozva eltarthat 10percig-negyed óráig, miközben _ugyanúgy_ semmi esélye a csapatnak, a heliket félúton lelövik, a pilóták ugyanúgy buzulnak és nem ugranak ki foglalni, a hajókat meg várják a tankok. Ha már fõbézre beszuorulás van, akkor már úgyis bukta, legalább legyen hamar vége.

Nem értem, hogy miért jobb az nektek, ha kilátástalan helyzetben szoptok kétszer annyi idõt, mikor hamarabb is be lehetne fejezni.

Nem azt mondom, hogy fel kell adni, én is az utolsó ticketig próbálkozok, de kurvára nem vágyom rá, és még ha ki is jutok, elfoglalok valamit, _akkor is_ bebukjuk a kört.

JAG1
Nemtom' lehet velem van a baj, de engem sosem érdekelt annyira a freg, vagy pont, hogy BC-be belemenjek. Nekem a játék élvezete sokkal elõrébb való volt mindig is. És legyen az bármelyik jéték, nekem az nem élvezet, hogy megadott ütemekben odabakjak egy gránátot, vagy tankkal 10 másodpercenként odalõjjek.

War az teljesen más tészta, mint publiklámulni. Ott elvárja az ember, hogy az ellenfél, aki warozik, klánban van, legalább annyira tud, hogy nem szorul be. Vagy ha mégis, akkor így járt.

miilann
"az számít bugusingnak, amit a játékot játszó közösség annak tart."

itt a lényeg<#heureka>

TS Zolly
Miért kell állandóan ismételnem magam????

Ezzel egyetértek: "A BC a jobbik csapat jutalma." De csak bf42-en!!! Repülõk lassabban, alacsonyabban mennek mint a bf2 vagy dc játékban. Könnyebb is leszedni, még be sem ért a fõbézre, már szét van szedve. Tudom, éles meccsen is lehetett használni. Ezzel szembe, most a bf2-en, elbaszott a légvédelem. Vegyünk egy példát. Daliant. Amcsik beszorúlnak az anyahajóra. Szerinted két j10 és két támadó heli ellen mennyi az eséjük onnan kijutni ha az egybõl leszületõ heliket és repülõket ki tévézik? Tegyük fel sikerül egy repülõnek felszállni. Örül a muksi, végre repülõhõz jutott, szerinted kiugrik valahol foglalni??? 10 emberbõl egy ha megteszi. Közben meg megy az anyahajó ellen a légi támadás, plusz a commander artyzza a hajót. Van egy rendes pilóta. Kiugrik. Csinyál egy szakaszt, meghív pár embert, hogy rátudjanak születni. 100 esetbõl egyszer ha elfogadják a meghívást. Nem azt mondom lehetetlen onnan kijönni, de te is lássd be, egy a sokhoz az eséj, fõleg ha olyan kecseg kemperek vannak, mint gémover. Ja és ezt mint publikra érsd. Publikra azért megy fel az ember, hogy egy jót játszon, én nem azért, hogy 3 másodpercenkén az anyahajón megöljék, és csak a 15 másodperces megszületési képernyõt nézegesse. Klán war az más tészta. Ha két csapat megegyezik, akkor tilos a bc. És álltalában tilos is. A tisztességes játék miatt. De ha nem tilos, akkor könnyebb kijönni, mint publikon. Elbaszott légvédelemhez tartozik a hajón lévõ fityfene. Heli tv-je onnan kiszedi, mig az be sem fogja ott. J10nek meg csak annyi elég, ránéz, már nincs légvédelem. Gumi csonakkal kijutni? Parton ott van már a szárazfõldi egység. Mészárszék. Szal nem csak azoknak basszák el a játékát akik kapják a bc-t, hanem a saját csapattársaiknak is, hisz nekik nem marad freg.

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

Elég nagy baj.

Egyik kedves játékostárs mondata épp ide illik:
"A BC a jobbik csapat jutalma."

És ezzel maximálisan egyetértek.

BF42-ben ez elfogadott, meccsnyerõ taktika volt. És ha odáig jutott az ellen, hogy ezt megtehesse, akkor úgyis mindegy hogy a bázistól 20 méterre lõnek agyon, vagy a spawnponton.

Nem akarok vitát ebbõl, csak leírtam a véleményem. Volt ebbõl vita már épp elég.

Ez megint csak szituáció és játék függõ.
És ezeket mindenkinek magának kell kitapasztalnia.

Sajnos amiket leírtál sem szentírások, maximum általános alapelvek amik valószínûleg jónak bizonyulnak.

Pl.: UT'99-ben védõt játszottam sokáig sniperrel, pontlövõvel, de ha a pálya engedte simán mentem suicide módban, mert úgyis közelebb spawnolok.

De BF-ben sem megvetendõ a feltûnõ, rambószerû játék, erre is volt példa, hogy bejött.

Sajnos itt ki is fogytak azok amik általános alapelvek. Innen kezdve meg játék, játékmód, szituáció és taktika függõ.

Pl.: Említett 2 játék közti 'taktikai' különbség: UT, 5 ember, egyértelmû posztok. BF, 10 ember, 3 oldalas feladat leírás, taktika 4-5 szituációra.

Persze lehet csak én töltöttem reménytelenül sokat FPSekkel, de egyikrõl a másikra átállva (Mondjuk megunom Fear-t és megyek BF2142-be.) is kell minimum 1-2 kör hogy felvegyem a tempót, hogy az optimálisat tudjam kihozni a szituációkból.

És bár a jártasság egy része egyik játékból a másikba átvihetõ, a helyi trükkök annyira specializáltak és annyit számítanak, hogy azt ellesni kell tudni és megtanulni, leírva nem sokat ér.

trident
(ahogy korábban is írtátok, a quake motorban találhatóak bugok. A cod készítõi, programozói nagy ívben tettek a minõségre és a közösségre, a többéves bugok, még mindig ott virítanak. A lényeg, hogy van olyan fps és küldött csomag/másodperc amikor változnak a dolgok, például az ugrás magassága - íve, lövés/találat esélye).
(Igen. Inkorrekt. Ráadásul szándékosan tovább butították és sikkasztották. Slusz poén a közösség átlagos szintje. Nem vesztettél semmit, ne is próbáld ki. Annyit nem ér az egész. Minden fps huszár és csaló is legyõzhetõ, de az uninteligens, kritikátlan barmok tömege már nem és a hibák sem😊 )

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

JAG1
Bots' keverem a BF2-vel, szal:
console.showfps 1

JAG1
Van, consolba console.drawfps 1
De mit a kolléga is mondta, sajnos piros grafikonosan is telebakja a képernyõt...

bardocz
na legyél loál,van arra más módszer is tuti
JAG1
Fraps nevû progival...

bardocz
még egy hasznos dolog,ha a társunk ellenségre lõ,akkor lehetõleg ne elötte ugráljunk mert vagy mi,vagy õ szopja meg,ma már szívtam emiatt,mert vérpistike ugrált elõttem
rohadt kemper!😄

dronkZero
Bekempeltem a topicot... 😛 😄

dronkZero
Még nagyon régen LAN-on játszottunk rengeteget egy Gloom nevû Quake2 moddal. Ott szépen körbejártunk, és mindenkinek beállítottuk a monitor fényerõsségét eléggé sötétre, mert az alien oldal esélytelen volt, ha világítottak a sötét helyek. A magas brightnesst csalásnak tartottuk. És valami hihetetlen jó hangulatú meccseket toltunk.

Ehh, rámtört a nosztalgia... Gloom, CS beta3.1, QuakeWorld... De szép idõk is voltak. Majdnem minden hétvégén nyomattuk a játékot. Vicces, hogy az a gagyi honlap még létezik a weben... 😊 "Következõ alkalom: (2000) November 11." 😊)

Czdano
Valaki plz help...bf 1942ben hogy tudom kiiratni az fps-t?? (számokkal..)
Egyszer beirtam vmit és a képernyõ közepén egy bazinagy vörös csik jelezte a dolgot...hát......no comment

dronkZero
Jó, mindegy, hagyjuk már. Nálam CoD2ben tapasztaltabbak azt mondták, hogy így van, én 0.00 perc CoD2 játékidõvel elhittem nekik. Szerintem is hülyeség, ha ilyen, és nem játszenék ilyen játékkal.

vegicsek
Ez hülyeség.
Az lehet hogy a te VGA-don úgy látszik, hogy 3 mp alat lövi ki a tárat, de a 100fps-es kolléga úgy látja, hogy te 2mp alatt lövöd ki.Elvégre a szerver csak azt az adatcsomagot kapja, hogy tövigtunkolod gyomorra.
Szerintem

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

dronkZero
Ehm. Elég elmosódott a határ. De túl sok mostani multis játékot nem játszom.

BF2-bõl tudok példát.
Ott elég érdekesen mûködik a hitbox, ha az ember épp a hasravágódás fázisában van. Szvsz egy ugrás, aztán hasravágódás még nem bugkihasználás, ellenben az ugrálva-hasalva (gyakorlatilag a levegõben úszva, lelõhetetlenül) közlekedés már az.
Vagy pl van egy olyan hiba, hogy be lehet mászni a textúrák mögé néhány épületbe. A textúrák csak az egyik oldalról láthatóak és átlõhetetlenek, belülrõl átlátszó, és ki lehet lõni. Na az is egy pofátlan bugusing.

Régebbrõl... Pl Quake-ben szerintem senki nem gondolta a rocketjumpról, hogy buguse lenne, pedig szvsz alapvetõen az. Hát, talán nem, de szerintem amikor összerakták a játékot, kurvára senki nem számított arra, hogy ilyeneket fognak csinálni...

Ugyanígy a Tribes. A síelés* szerintem abszolúte egy bug kihasználása volt, de nagyon hamar beépült az alap "skillek", "taktikák" közé, pedig igen érdekes volt a 300km/h-val közlekedõ heavy armoros csóka.
* Síelésnek hívták azt, amikor egy lejtõn lefelé ugráltál, mindig abban a pillanatban nyomva meg az ugrás gombot, amikor földet értél.(aztán erre lettek scriptek is, hogy csak a gombot kellett nyomni folyamatosan, azt' síelt) Ezzel a módszerrel úgy mûködött a csóka, mint egy golyó, a lejtõn gyorsult, emelkedõn lassult, de az emelkedõket a jetpackkel le lehetett küzdeni, az új domb lejtõjén meg még tovább gyorsulni. Ez a (szerintem) bug annyira beleépült a játékosok tudatába, hogy a további részekbe már _szándékosan_ beletették. Alapvetõen elkúrta a light=gyors heavy=lassú koncepciót, de valahogy ez senkit nem érdekelt.

Ezek alapján szerintem az számít bugusingnak, amit a játékot játszó közösség annak tart. Ez így elég megfoghatatlan, de gyakorlatilag ez a helyzet.

Sadist
Oky

Más téma: mikortól számít bugusingnak a játékban lévõ lehetõségek kihasználása?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

dronkZero
Jó, mindegy. Én ilyet nem mondtam. Kattanjunk akkor le a témáról.

Sadist
Igen, így van, igen, senki nem vitatta, igen, ezen lovagoltok mióta, hogy kurva magas FPS mennyivel jobb, igen, javítja a tûzgyorsaságot, igen, javítja az esélyedet, viszont amibõl kiindult, hogy magas FPS = elõbb tudsz lõni kurvára nem igaz.

Tessék, innen indult: #173
Erre írtam, hogy ez egy fasság.

Az meg, hogy CoD-ban sokminden függ az FPS-tõl egy szar dolog, ez van. Tényleg lehetne jobb. De hülyeségeket nem kell belemagyarázni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

dronkZero
Most már világosítsd meg az elmém kérlek, mert nem értem, hogy mit nem értek... 😊

Szépen, elõrõl, lassan. 😛

Leírom harmadszor is, hogy (a ti írásaitok alapján) én mit fogtam föl.
1. 100fps - 1 tár - 2 sec
2. 50 fps - 1 tár - 2.5 sec
3. 10 fps - 1 tár - 3.5 sec

Ha ez tényleg így van (még sosem láttam a CoD2-t), akkor az egy szar, és soha meg sem fogom nézni azt a játékot multiban.

Sadist
Akkor viszont szövegértelmezési problémáid vannak.

Sadist
Hol írtam ilyet, hogy az enyémen kívül minden más undorító? Mondjuk igaz tényleg nem sok olyannal találkoztam, aki normálisan játszana...

dronkZero
Nem pont erre gondoltam.

dronkZero
Bazze, még pont te írtad ezt:
"Tûzgyorsaságra kihatással van, azt aláírom. Nekem Thompsonból a 20-as tár kb. 2.5 sec alatt ürül ki. Ha füstgránátot dobnak a pályára, és leesik az FPS, akkor kell vagy 3-3.5 sec is. Míg akinek táposabb gépe van, az kiüríti 2 sec alatt, még füstben is."

Na, szerintem ez tûrhetetlen. Gyökeresen ElBaszott Agyament SZarság.

Sadist
"Amit a játék keretein megtehetsz, és elõnyödre válik, azt meg kell tenni."

Jah, ilyenekbõl lesznek a buguserek (ugyanolyan csíter, mint a többi).

Sadist
Neked sem sikerült visszaolvasni 😞

dronkZero
Ezt itt most már hagyjuk abba, vagy menjünk át BF2 topicba megvitatni, mert le fogják tépni a fejünket a többiek.

Válaszolok neked a BF2 topicban, legfeljebb nem fogják érteni, hogy hogyan jön az most oda... 😊

TS Zolly
Igy is lehet lepörgetni, ha van benemfoglalható bázis. Anno mikor kijött a bf2, a sok vijetnámos és 42-es elõszeretettel használta is a bc-t. Akkor ha vissza emlékszel, talán nekem volt az ilyen kecsegek ellen a legvéresebb szám. Érdekes mod, szinte mindenki ráállt a no bc/br-re, kissebb nagyobb morgolodással. Ma már, szinte a cb-én is iratlan szabály. Vijetnámba nem volt befoglalhatatlan béz, 42-en meg a repülõket akár puskával is lelehetett szedni. Desert Combatban ezért találták ki ezeknek a tiltásást, mert a benem foglalaható bézen volt általában a reptér, és az enemy repülõ csak huss, már rombolt is, minden védelmi elõkészület nélkül. Bf2 meg csak tetézte ezt az elkúrt légvédelemmel. DCont megmonom õszintén, talán ha pár órát játszottam, nem fogott meg. Auto kick meg a bc-ért volt, hisz a nem ranked szervereken van egy fõbázist védõ szkript. És hidd el, ahol gondolom te megszülettél, az nem volt már fõbázis, vagyis a szkript szerint. Összes antik szerveren fent van ez a kis szerver beállítás, nem is megy a basecamp. Ranked szerveren meg az admit teszi ki a kecseg szûrét.

😮
ki kell próbálnom!😄

bardocz: és az kit érdekel?😄

dronkZero
Szerintem még mindig az volt a legjobb megoldás, hogy nem volt foglalhatatlan zászló, minden pályán lehetett lepörgetésre játszani...