AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Az lehet, hogy HD 5670 a táp miatt lassú?
3650-essel pl.: san andreas fullon ment, gyönyörûen.. ez meg még a színeket is szétveri.. mi lehet a baj?
Köszi.
Gubberx
A különbséget max akkor veszed észre ha beállítod úgy háromnegyed hangerõre, idõzíted hogy fél perc múlva induljon a zene és áttekersz bringával, papucsban a szomszéd utcába. Ha ott is hallani akkor minden rendben.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

kifli
a különbséget a hangrendszer miatt nem hallod 😊
Másrészt nem vagy white fülõ, azért fülesben és a genius 5005-be is hallom a különbséget, valamennyire,

Nappaliban bowers and wilkins hangszórókkal sokkal jobban kihallható a különbség, pedig az erõsítõ nem csúcskategóriás...
Kongy
A különbség nemigazán észlelhetõ, én legalábbis nem veszem észre, attól még van aki igen...

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

[HUN]FaTaL
Hogy lenne már tisztább a 320ra tömörített mp3, mint a veszteségmentesen tömörített (~1000kbps) ?

http://goo.gl/gd6Zi5

Nehogy már megmagyarázd,hogy a 320kb/s tisztábban szól,mint egy lossless,mert akkor kapásból törlök vagy 40GB .flac-ot,meg .ape-t,amit mostanában összeszedtem 😄

mp3-ból egyébként tényleg az a legjobb.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Kongy
grat <#eljen>

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

rvn
Ha minden jól megy holnaptól 6870 tulaj leszek😊

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Kongy
De a legtisztább akkor is a 320as 😛 Amúgy vissza kéne térni a radeonokhoz, mert szétoffoltuk a topikot xd

[HUN]FaTaL
Nem csak akkor. Lossless rulz 😛

http://goo.gl/gd6Zi5

Kongy
De a zenéknél amúgy az a legfõbb, hogy 320 kb/s bitsûrûségû legyen, csak akkor van jó, tiszta basszus.

Kongy
OFF: Nekem Logitech S220-am van. Mióta letettem a földre nagyot üt, fõleg electrot, dubstepet hallgatok rajta, a basszust nagyon adja, de csak akkor ha lenn van a földön az asztal alatt.

pointer4
Félre értettél, "milyen zenére" - "hogy tetszik zenére a hangminõsége" 😄 bár, meg is válaszoltad 😄
A tere, erõsen szobafüggõ is, illetve elhelyezés is erõsen belejátszik. Bár aláírom, a hangfalakon is piszok sok múlik.
repvez
Szinte bármire a rapen és a hörgös metálon kivül, de inkább trance és euro dance.Csak sajnos a hangszorok nem lettek a legjobban kiválasztva mellé SAL2610 szett aktiv mély nélkül.ÉS most vagy ennyire szar vagy gyenge hozzá az erösitö , de szinte hiányzik a sub hang és nincs tér a hangzásban Pedig mindenhol azt olvasni hogy falbontásra is alkalmas lehet az erösitö ha mmegfelelõ HSZ van mellé.
pointer4
Onkyo! <#eljen>
Szeretem 😄
Nekem egy 1994-es van, még ma is jól szuperál.
Milyen zenére ?
repvez
ONKYO 505

saMSUNG LE32A330
arty
amugy optikain valóban csak pcm 2.0 hang megy át, 5.1-bõl csak filmek hangja Dolby Digitalban vagy DTS enkodolásban

csak a hdmi-n megy ki a tömöritetlen, enkodolatlan pcm 7.1, DD5.1, DTS5.1

Forza.

arty
"csak a TV hangszoroin nem marad meg az erösitöbe a hang."

milyen erõsítõd/tévéd van?
anno avsforumon olvastam ilyet, hogy a tévé edidjét ismeri fel a vga és amiatt kapsz 2.0 hangot ... de mivel nálad az erõsítõd nem szól, így inkább az erõsítõ beállítási hibájára tippelnék

Forza.

pointer4
Na, akkor már megy, tedd fel ezt, vagy ha normális a lejátszód, akkor be lehetne állítani, hogy ezen a digitális (spdif) csatornán miként milyen jelet hogy küldjön. Lehet a catalystban is van ilyen beállítás, még nem nagyon leselkedtem utánna.
repvez
feltettem szol is, de csak a TV hangszoroin nem marad meg az erösitöbe a hang.
És a tulajdonságoknál is csak annyit ir ki a HDMI-nél hogy támogatott csatornák száma 2 akkor hogy jön ki rajt a 7.1?, de az optikainál is csak 2 csatornát lehet választani csak .
arty
ujabb, csak az nem jó driver 😊) szedd le, szedd le a catalystot is biztos ami biztos, telepitésnél custom installt nyomj és ellenõrizd, hogy a hdmi audio mellett ott-e a pipa!

na, utána nézd meg az eszközkezelõben mit látsz, milyen drivert/verziót! 😊

---

pointer4: tehát akkor nem is a két hangkártyát veted össze, hanem az xfi d/a konverterét a tévédével 😊 (fogadok, hogy a tévé az optikaiján is egy alakitott hangot ad tovább, hacsak nem DD/DTS 5.1 sávot küldesz rajta keresztül, gondolom ahoz azért nem nyúl)

és igen, lehet, hogy az EAX/DSP/driver/cpanel/kitudjami is manupulál a hanggal valamit, amitõl neked az jobban tetszik. akkor lenne igazán fair az összevetés, ha az AMD kártya HDMIjét és az XFI optikáját kikötnéd ugyan arra az erõsítõre - ezt se lenne könnyû amugy korrekten összehozni, hiszen tudtommal az AMD HDMIjén mindenképpen 48khz pcm7.1 fog kijönni, ami elég messze van az xfi nyilván beállítható, zenére perfekt 44khz pcm2.0-jától

nem tudom elképzelni, hogy egy foobarral, WASAPI-n biterfekten hangkártyára küldött 44khz pcm2.0 hogyan tudna jobban szólni egy hangkártya digit kimenetén, mint egy másikén... gyakorlatilag itt a hangkártya hozzá se nyúl a hanghoz, egyik sem! ez persze csak elmélet, a gyakorlatban nem igy hallgatod a játékokat, ergo simán lehet tényleg difi a két hangkártyád végsõ hangja közt 😊

sry az OFFért, de érdekelt a "hangos" tapasztalat 😊

Forza.

repvez
nem tudom nálam megjelenik rendesen az iaro nem szokott rossz lenni, IE9-el használok ha ez jelent valamit
pointer4
Nekem miért minden linked timed out-os?
pointer4
X-FI 5.1 analóg RCAval van bedugva erõsítõbe (meg még optikaival is, de ott ugye a játékoknak nem lesz 5.1 hangjuk csak filmnek)
A ATI hdmivel megy a tv-be, onnan a tv optikai kimenetet az erõsítõbe.
Zene hallgatásánál, amit csak istenkáromló-lusta perceimben végzek számítógéprõl, is gyengébb a hangja.
Illetve ha a fülest dugom az x-fi front paneljába, vagy át a tv fülhallgató kimenetébe, ott van ég és föld különbség. Bár ezt betudom annak, hogy nincs semmilyen EAX szerû támogatás a VGA ba.
Az hogy néhány játéknál elmegy pl a motorhang, vagy ha nagyon jó minõségû dolgot hallgatnék, akkor még recseg is a vga-s kimenet, az egy dolog.
repvez
természetesen arra gondoltam, de az is vann fenn csak a 11.8-asra emlékeztem, de az én verziom frissebb mint a tied 😛, de ráeresztettem a telepitöt de azt irta ki hogy már telepitve van a Catalistba épitett driver .
driver verzio Csak más cég csinálta.
arty
11.9-re, ugyérted, ugye? 😊

Forza.

repvez
A realtek oldalárol a legujabbat szedtem le mert az ATI oldalán már nem jelolte hogy benne lenne a driverben , köszi akkor frissitem a drivert 10.9-re aztán meglátjuk
arty
jelenlegi driver:

Forza.

arty
ati hdmi?! mikori driver az?! 😄

legujabb catalystot felteszed, az felteszi a drivert is! ha nem expressz installt választasz, külön ki/be pipálhatod!

Forza.

arty
ez nekem fura/új 😊

hogyan/mivel van összekötve az amd-hdmi? és az xfi?
általában a DAC szokott vérgyenge lenni a filléres realtekeken, de az itt ugye nincs...

Forza.

pointer4
Jobb klikk, tiltott eszközök mutatása után sem ugrik fel ?
Próbáld esetleg közvetlenül a tv-be dugott hdmi-n, mert kezdek kifogyni az ötletekbõl! 😊
repvez
feltettem az ATI hdmi drivert, de az eszközkezelöbe megjelenik és a driverban is mint uj digitális csatlakozás de a linkelt menüben már nem igy nem tudom kiválasztani mint lejátszó eszközt
pointer4
Akkor jó, akkor az alul említett módszer megfelelõ.

Viszont azt le kell mondanom, hogy én vegyesen használom az X-fi meg 5870-es hangját felváltva. Hát ég és föl a hangminõség a kettõ között, kritikán aluli a vga-ba épített. Sztereó tér kapcsán, játékok alatt a leg szembetûnõbb.
arty
volt, 4850 már kiad 7.1 pcm hangot a hdmin (dvi-on pedig amd-s átalakitoval)

Forza.

pointer4
De mi köze az alaplapon lévõ hangkártyának a vga hdmi kimenetéhez? Semmi, a videókártyában is kell lennie ilyen támogatásnak (hangkártyának), 4850-ben volt már ?
Ha volt, akkor azt az audió eszközt kell kiválasztani a hang beállításoknál a windowsban. Kell látnod egy másik eszközt valahogy így:

És állítás után, ne felejtsd el újraindítani a lejátszó programot, ha épp futott volna.
repvez
Szeretném megtudni, hogy hogyan tudnék hangot átvinni a VGA-ból lehetöleg 5.1-es minöségben? Egy Sapphir 4850-es VGA .A HDMI kábel a VGA-bol a házimozi erösitöbe megy onnan szintén HDMI-n megy tovább a TV-be , kép van hang nincs.
Egy ASROCK 970 extrém 4-es lapon lévö 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec), Supports THX TruStudio™ hangchip van rajt.
Gubberx
Nem tudok angolul mert világ életemben németes voltam.. Viccet félre téve a mester írja így és tõle tanuljuk 😊

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

MerlinW
Direkt írod rosszul az enough-t?😊

[merlinw.org]

Gubberx
Ha te lennél Tirexi akkor tudnád hogy egy 5770-es kari sem enought 😄

kifli
ezé kell belõle 3 vagy 4 cf-be 😄

Amúgymeg mit kötözködöl? Én vagyok tirexi, úgyhogy csak jobban tudom...
Kreeder44
Sziasztok, remélem tud valaki segíteni!

a Star Wars FU val játszottam kidobott asztalra és azóta nem tudom a használni az 1680*1050 es felbontást csak az 1440*900 at ami elég kiábrándító. letöröltem majd feltettem újra a HD6770 es divert de mint szarnak a pofon. BenQ 22" G2200w monitorom van ahoz drivert végképp nem találtam csak ilyen béna driver keresõ progikhoz vezet h azt töltsem le. bármilyen alkalmazást elindítok ami ugye 1680*1050-ben volt mert eddig azon futott mind el van csúszva ahogy az asztal is. Ha van valakinek valami örlete légyszi írjon mit hol állítsak be. Elõre is mindent köszönök

Gubberx
the HD6670 is not enought for FullHD gameplay recording...

Solten
Passziv Quad-Crossfire... <#alien>

Saor Alba

kifli
htpc-be vele 😄

Tirexi már építi a 3 kártyás htpc-jét ilyenekbõl, csak hogy enought legyen a fullhd gémplélyhez <#idiota>
arty
11k jó ár, de nyáron pokoli melege lesz a kártyának 😊

Forza.

Gubberx
Szerintem aszerint dönts melyikre adnak több garit 😊

Kongy
Mind az szerintem, lényegbeli különbség nincs köztük.

Nekem eddig volt Sapphire, Gigabyte, HIS, és most ASUS (de nem HD6870 természetesen 😄).

Ezek közül egyedül a Sapphire-rel volt problémám.

Tatyla
6870-esben melyik márkát ajánljátok,melyik a megbízható?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA