45063
10255461851509447102.jpg
  • GregSB
    Hehe, ma voltam Mac boltban kipróbálni hogy bejön -e egy site iTáccson. Ez kb 10 percet vett igénybe, ez alatt az idő alatt 3 ember és 4db iPhone fordult meg a boltban :D (1-1-2) Tokot vettek hozzá meg ilyesmi... Lehet hogy véletlen volt ez a hirtelen koncentrálódás, de ha nem akkor asszem nem lehet mondani hogy hiánycikk lenne itthon a telefon :D
  • InfectedMann
    Ki mondta, hogy köze van hozzá?
    Csupám azt ecseteltem, hogy nekem nagyobb szükségem van GPS -re mit 3G -re.
    De ha nem lesz benne GPS akkor sem fogok belehalni (:
  • PyRex
    miért, mi köze a 3g-nek a gps-hez? lolmár, ne beszéljünk butaságokat, nekem a 3g pl. ezerszer fontosabb lenne mint a gps.
  • InfectedMann
    Hmmm.
    Asszem ez mindent megmagyaráz.
    Igazából én nem is a 3G -t hanem a GPS -t hiányoltam.
    Európában sokkal jobban el lehetne adni GPS -el. Talán nem is néznék az emberk, hogy nincs benne 3Gs chip.
  • GregSB
    Egy érdekes térkép:

Narancssárgával a 3G-vel lefedett reületek, a kák pedig az Edge asszem. nem csoda hogy az Apple nem erőltette ezidáig a 3G-s iPhonet, USA-ban gyakorlatilag nincs kiépítve a rendszer, és eddig arra a piacra koncentráltak leginkább...
  • InfectedMann
    Nah végre valaki leírta, hoyg a jogvédőkön is múlok, hogy mikor lesz nálunk iTunes Store (:
    Nem kell az Apple -t szidni. Itt megint a csodás magyar jogvédők köpnek bele a levesünkbe.
    Összegyűjtöttem pár írást:
    http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/sokig_nem_lesz_iphone_itthon/
    http://appleblog.blog.hu/2008/02/01/2070_elott_nem_lesz_magyar_iphone
    http://appleblog.blog.hu/2008/02/12/nyaron_jon_a_3g_s_iphone

Én nem fogok várni mire összeszerencsétlenkedik az hazai Store -t. Inkább beszerzem máshonnan aztán magam szerencsétlenkedek a törésekkel.
  • GregSB
    A jelenlegi első generációs iPhonet szerintem már nem lehet majd kapni nálunk. A második v harmadik gent meg majd akkor, amikor az Apple meg tud egyezni az itthoni "jogvédőkkel" (Mahasz, ArtisJus), és útnak tudja indítani az iTunes Storet. Esetleg akkor nem lesz erre szükség, ha az Apple úgy dönt hogy az iPhone aktiválásához nem kell a store, de ennek nem tudom mennyi az esélye.

Szóval beláthatatlan mikor lesz nálunk kapható, senki nem tud mondani semmi konkrétat, mindenki csak tippel...
  • szurop
    Sziasztok, kérnék szépen egy választ egy korábbi kérdésemre, melyre még nem kaptam eddig. Miszerint: az jó, vagy éppen árt a telefon akksijának, hogy ha hazaérek, akkor egész délután a töltőn van? Mit jelent az akksin az a dugvilla jel, mikor már telfesen fel van töltve? Nem azt hogy nem akksiról működik hanem a töltőről?
  • G_ArchAngel #1014
    #1003 komment - nem jön, nem lehet majd kapni
  • kebab90
    csá
    valakinek ninc spontos infoj aarrol hogy pontosan hanyadikátol lesz kaphato a t-mobil nál és mennyiért??
  • G_ArchAngel #1012
    Még mindig azt mondom, hogy iTacskó + N82:)
  • Xing
    Nekem ilyen lett belőle. Nem iPhone de amire kell azt tudja és csinosabb mint a régi.

Ha tényleg nem lesz ősszel iPhone és Nüvifone lesz belőle akkor kiváncsian várom a tapasztalataidat.
  • GregSB
    Én is tavaly ősszel le akartam már cserélni a telefonomat, de nem tettem én sem, hanem azóta várok. Igazából egy olyan telefon sincs a piacon jelenleg, ami úgy tetszene mint az iPhone :/ Talán majd a Nüvifone, bár annak még semmit nem lehet tudni a GUI-járól. Ha jó lesz és tényleg kijön összel, és az Apple semmit nem fog mozdulni Mo felé lehet azt fogok venni...

Hamarosan lesz petíció-site egyébként mint a lengyeleknél. Ott bevállt, hátha nálunk is (bár jóval kisebb ország vagyunk...)
  • Xing
    Fél évig használtam 1 téglatelefont, hogy meglegyen a pénzem ha megjelenik nálunk de nem volt türelmem kivárni. Csak azért zavar, hogy ennyit szenvednek vele mert sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy havonta új telefont vegyek ilyen kategóriában és ez lett volna a nagy befeketetés :p
    Aztán kitudja megint mikor lesz majd lehetőségem ilyesmiben gondolkodni :(
  • GregSB
    Opsz, ezt nem ide akartam... bár sok iPhoneos hír is van rajta, úgyhogy érdemes csekkolni :)
  • GregSB
    Új magyar almás hírblog:

appleblog
  • GregSB
    Nem lesz elavult, mert addigra lesz 3G-s vagy kijön a második generációja... Ha egyszer beindul itthon a az ITS akkor tuti a legújabb iPhonet lehet majd kapni, ezzel nincs baj. Az a baj hogy nem tudni ez mikor fog bekövetkezni. Ami engem aggaszt, hogy van olyan ország, ahol van iTunes Store, de még mindíg nem lehet kapni a telefont Pl Írország meg Ausztria. Annyit lehet csak tudni hogy valamikor 2008ban lesz valamikor ezekben az országokban. És akkor nálunk mlg Store sincs. Szerintem örülhetünk ha 2009-ben eljut hozzánk :(
  • Xing
    Mire eljut hozzánk már elavult lesz :(
  • PyRex
    rohadt uncsi ez az egész és kezd szánalom számba menni az állandó itunes-mizéria. speciel nekem hánynom kell ettől a mentalitástól, ugyanazt csinálja az apple, mint a microsoft. egy az egyben. a francért erőltetik rám az itunes-t? állítólag a hivatalos 3rd party programokat is csak itunes-on keresztül lehet majd megvenni. köszi apple, asszem lassan adom el a telefont - ami egyébként még mindig a szívem csücske, de ennek így nincs értelme. :(
  • GregSB
    Ausztriába jön az iPhone 2008-ban, hozzánk még nem.

"a cég, ha rajta múlna, minél előbb piacra dobná a készüléket Magyarországon is, azonban a lehetséges bevezetés az Apple-től is függ.

Ehhez ugyanis meg kell oldani a készülékek otthoni aktiválását, ami csak a gyártó iTunes zeneboltján keresztül lehetséges, így először annak hazai bevezetésére lenne szükség hozzá

...

A hazai fogyasztók mellett még várniuk kell a többi kelet-közép-európai ország vásárlóinak is, ahol szintén a T-Mobile nyerte el az iPhone forgalmazásának jogát az Apple-től, mivel Akhavan elmondása szerint a nagyobb, feltörekvő piacok - például a Távol-Kelet - valószínűleg elsőbbséget élvez majd a bevezetésben."

Szuper. Én már rohadtul meguntam a várakozást, ha idén ősszel nem lesz nálunk akkor valami mást veszek...
  • szurop
    Az jó vagy rossz a telefonnak, hogy otthon mindig a dokkon tartom és tölt? És nektek most működik az installer? Nekem nemigazán akar, az este éppenhogy sikerült letölteni az iworld-öt, meg 2 másik progit, de csak sokadik próbálkozásra sikerült. Többféle hibát ír ki, pl: Error in package download. Egyébként működök rajta tökéletesen a net mindenhol, de az installer szaraxik. (Wifi-vel csatlakozok a routeremhez.)
  • szurop
    Na meglett a teló hála égnek.
  • PyRex
    Viewty - ha a videókészítés miatt kell. vagy várj amíg az iphone-ra is lesz rendes videofelvevő (ha lesz...)
  • SD456
    Hi all!

Most akarok mobilt venni és két telefon között gondolkodom. Az egyik az LG KU990 Viewty és a másik az iPhone. Na most, az LG Viewty azért tetszik jobban mert 5megapixeles a kamerája, meg tud 120fps sebességel felvenni. De viszont azt mondják lassú, a rendszere. Az iPhone-ról már sok videót, és tesztet néztem, de egyikben sem írják, hogy melyik a jobb. (az LG-ről is) Az iPhone viszont sokkal gyorsabb, és még az tetszik, hogy a kijelző nem karcolódik. Na ez az én véleményem. Nekem amúgy inkább a multimédia miatt és a kamerázás miatt kéne mobil. (főleg videó készítés, ami úgy tudom nincs az iPhone ban)
    Szerintetek melyiket vegyem?

Előre is köszönöm!
  • PyRex
    ja, vagy az email csatolmányok mentése, egyszerre több csatolása, képek NEM lekicsinyítése, folytassam...?
  • okbis
    Na igen 16GB iphone és 32GB touch... muszálj EGYSZERÜEN ez kell a népnek!!! nem a flash kiegészités a safariban, hogy még 1 pici dolgot mondjak, a számásolás a simkártyáról... nem nekünk memoria kell! lol...
  • G_ArchAngel #996
    jó ötlet:)

de csak fájdítanám a szívem...:(

• GregSB
    A neptun működik, szal elvileg ennek is kell :D

Egyébként menj be egy apple boltba és próbáld ki :)
  • Lacee
    hehe, jó ötlet :)
  • G_ArchAngel #993
    Halihow!

Akinek van iPhone-ja, megnézné nekem, hogy az ETR felsőoktatási rendszer működik-e a Safari-n?

htx!
  • GregSB
    Én is az iPhone V2.0-át várom...

Egyébként mindjárt jubilál a topic :D
  • PyRex
    csípem amikor emberek nem tudnak visszaolvasni 7 hozzászólást :)
  • fittyfene
    Nagyobb tárkapacitású IPhone és iPod Touch érkezik
  • grizzly21
    ajendekot is vamoltatnak, ugy tudom
  • tomy8614
    minden országnak van saját apple store-a (a mienk kicsit kezdetleges, de hasonlít), tapaszteletaim szerint a storeok csak a saját országhatáron belül szállítanak.
  • szurop
    Hú a rohadt életbe bele. Rendeltem egy iphont amerikából egy magánszemélytől, és a nyavajás amcsi azt írta rá hogy mobiltelefon, nem azt hogy ajándék. Ugye ajándékért az átvevőtől már csak nem kérnek vámot, de mivel telefon, érték, vámoltatni akarják. De a vámoláshoz kell egy számla. Szerintetek hogy lehet ezt megoldani?
  • G_ArchAngel #986
    én is arra várok, mert az irány jó, s talán a cél sincs messze:)
  • Lacee
    éljen!

kár, hogy a további fejlesztéseket kihagyták, gondolom majd lesz egy nagyobb előrelépés (v2.0 :)) később.
  • Rain1
    Hali!

Lenne pár gyors kérdésem :)
    Rendelt már valaki Angliából iPhonet az online Apple Store-n keresztül?

Kiszállítják-e egyáltalán MO-ra?
    Ha igen, akkor mekkora postaköltséggel? (az oldalon ingyenes szállítás van, de szerintem csak belföldre vonatkozik)

Mert gondolkodom, hogy megrendeljem-e, vagy később, amikor amúgy is kimennék Angliába, vegyem meg személyesen.

Még egy utolsó: :)
    Ugye a telót otthon "kell aktiválni" iTunes-on keresztül, nem a boltban fognak szórakozni vele?
    (ne érjen meglepetés, hogy itthon unlockolom, a boltban sunyiban aktiválták és jön az O2-s számla :D)

(Amúgy erről lenne szó: :) UK Apple Store - iPhone )
  • G_ArchAngel #983
    iPhone - 16 Gbyte