45063
-
#1142 iCopy nevu progival copy-paste megoldva ! VEGRE! -
#1141 3 jo magyar oldal van,akar azokat is!! -
szurop #1140 Ja, tényleg, fw függő, de 1.1.1-ben már lehet lapozni az tuti. Wan wi-fi elérésed és még nem telepítettél rá semmit? Tiszta szégyen. -
#1139 lehet FW függő nem? Ha jól tudom az enyém 1.1.1 ; bár eddig még semmit nem telepítettem installeren keresztül. Telefonálni lehet vele és ez a lényeg... Mondjuk a jelentős WiFI használat erőssen lecsökkenti az akksi élettartamát. 2 naponta majdhogynem teljesen lemerül. De netezni vele fantasztikus :) -
szurop #1138 Mert a Summerboard csinálja meg a többoldalas menüt? Én mikor először telepítgettem, nemhiszem hogy a summerboardot az elején raktam volna fel, és simán lehetett lapozni. -
#1137 köszi a választ. Annyi még, hogy érdemes először a "summerboard" nevű progit telepíteni? Arra az esetre, ha az ikonok nem férnének ki egy oldalra? [Olvasatom szerint sokak estek ebbe a hibába, hogy az installer átkerült a 2nd oldalra - ergo elérhetetlen volt.] Majd ezek után pedig a többi programot? -
szurop #1136 Be lehetne rakni FAQ-ba az Ifhone.hu linket. Ez nem reklám volt, ez a köz érdekében volt. -
szurop #1135 1: installerből letöltöd a kb nevű progit, és utánna már a settingsben megtalálod.
2: nemtom, nem próbáltam még. -
#1134 Sziasztok, azt meg tudja valaki nekem súgni, hogy a prediktív szövegbevitelt [SMS] hol lehet kikapcsolni? Elég jól lehet vele gépelni csak kicsit idegesítő az állandó "ixelgetés".
Valamint másik kérdés: iPOD-ba hogy lehet album borítókat hozzárendelni? egyes esetekben sikerül, de nem látom az összefüggéseket. Méret vagy kiterjesztés függő? köszi. -
#1133 Hat aki megveszi ennyiert meg is erdemli! 425 dollar es kesz vagy ha hivatalosan ,akkor meg +15kp a vamra!!! -
#1132 ok de az iphone még mindig egy sereg olyat tud (és már 10-ért is lehet venni), amit más csúcsmobilok nem. -
G_ArchAngel #1131 igen, csak az iPhone mutatott pár dolgot, ami miatt az ember rossz szájízzel vesz más high-end mobilt...
azért 100.000-150.000-t nem szokás csak úgy "valamire kidobni", ennyiért lehetnek elvárásai az embernek, nem?:) -
#1130 én úgy gondolom, hogy nincs akkora szükség rá, hogy felzárkózzon, hiszen aki iphone-t vesz, az tudja, hogy mit tud, és nem feltétlenül a megagiga funkcionalitásért veszi, hanem azért, mert azt a pár dolgot amit tud, azt milyen minőségben tudja. -
G_ArchAngel #1129 nem lesajnálós írás volt, hanem épp azt szeretném, hogy felzárkozzon, ugyanis egyrészt tetszik, másrészt az idegesítő hiányosságok miatt nem kellene - igazából Nokia iPhone kellene, de az ugye nincs:)
(másik kedvenc a Nokia N810, de az meg nem telefon...) -
#1128 Ezelott 2 hetente valtogattam teloimat, P990 vagy P1i 2 napig ,N95 stb,de miota iPhone van nemkattogok mas telon! Ha vki kiprobalja megszereti,pedig tudom van sokkal tobb olyan telo,ami sokkal tobbet tud,de vhogy nem zavar.. -
#1127 eddig is volt sok olyan telefon ami többet tudott, mint az iphone. még mindig nem érted meg (ez most nem ilyen lesajnálós duma, hanem tényleg nem érted meg) az iphone lényegét. ami a kezelése ÉS ahogy a kezeléssel együttműködnek azok a dolgok, funkciók, amiket tud. felőlem jöhet N96, amikor a nagyrésze, amit tud számomra felesleges. ezen kívül féltégla, vastag, zsebbe nem lehet rakni mert kinyílik (szétcsúszik), nehéz, recseg és billentyűzetet nyomkodjak? neee, aki egyszer hozzászokott a multi touch -hoz, az igen nehezen szokik vissza róla. saját tapasztalat: multkor fogtam a kezembe egy nokia 6300-t és a képernyőjét akartam többször is nyomkodni. nem, nem azért mert hülye vagyok, hanem mert ennyire beidegződik az iphone miatt, mert igen, ez ennyire forradalmi, hiába nem fogják föl, vagy nem ismerik el sokan. -
G_ArchAngel #1126 OFF - Nokia N96 - jó lesz, ha az iPhone 3G picit több újdonsággal jön, mert az Apple logó és a touch egyszercsak kevés lesz... -
#1125 Ido kerdese! -
szurop #1124 Az a Gond, hogy egyenlőre sok progi nem meg rajta, legfàjòbb a customize -
#1123 Par apro bakit javitottak amit 1.1.3-ban eszkozoltek! Nyugodtan felteheted!! -
#1122 félreérted amit irtam :) -
#1121 Grat a telefonhoz! :)
Remélem fél éven belül én is kezemben tarthatok majd egyet -
#1120 nekem 1.1.4 van megvétel óta (múlt hét), nem vettem észre hogy annyira szörnyá lenne :) -
G_ArchAngel #1119 elvileg semmi, csak az SDK-t készíti elő (asszem) -
szurop #1118 Annyira nagy probléma nincsen, az ITS kattan be néha. De szerintem este rádobom az 1.1.3-at, mert egyenlőre nincs customize 4-re. Olvastam, de gondoltam hátha kibírom nélküle, de nem. Így este nekiesek és vissza minden. Mi újdonság van az 1.1.4-ben? -
#1117 most basztad el :) -
szurop #1116 Most restore-olom a firmware-t 1.1.4-re. Remélem nem lessz semmi probléma. -
Ulkesh #1115 Greg: ez mindaddig jó, amíg nem a használhatóság rovására megy, de az iPhone esetében nagyon látszik, hogy a mobil OS és alkalmazás tervezést még csak tanulgatják, mert tele van hiányosságokkal és hibákkal, amik nem a használhatóságot erősen csökkentik. -
#1114 Eddig is rá voltam kattanva, csak az utóbbi két napban itthon voltam betegen, és kicsit többet foglalkoztam a topicommal :D
Uklesh: Ez eddig is jellemző volt az Applera (megmondja mit és hogy csinálj), nem adtak soha akkora szabadságot mint egy PC-n. De sok embernek a "bekorlátolt" rendszerük így is jobban tetszik mint más, és nem azért mert IQ 0-ák. -
Ulkesh #1113 Ezek szerint az Apple-nek van még mit tanulnia mobil OS-ek területén..
A Symbian ezt ügyesen megoldotta, ha kezd elfogyni a memória, vagy a proc teljesítmény, akkor azokat az alkalmazásokat, amik a háttérben futnak, de nincs aktivitásuk elkezdi kiléptetni.
--
Kissé hülye megoldásnak tartom, hogy az Apple akarja megmondani, hogy mit és hogyan futtasson a felhasználó, engedtessék meg, hogy ezt mindenki maga döntse el.
Vagy egy tisztességes taskmanagement megírása túl nagy feladat nekik?
--
Letöltöttem az SDK-t, lefordítottam pár példaprogramot, amik a gépen futó iPhone emulátorban szépen mennek, de áttéve iPhone-ra, vagy nem futnak rendesen (kezdő képernyő bejön, majd lefagy), vagy az egész készüléket csontrafagyasztja. Ergo, csak legálisan aktivált iPhone-on futnak az SDK-val készült alkalmazások. -
G_ArchAngel #1112 teljesen rákattantál az iphone-ra:) -
#1111 Hmm másodszorra átolvasva a hírt nem akkora probléma ez mint amekkorára felfújják.
Mert milyen programokat is érint ez leginkább? IM programokat (MSN, AIM stb), és RSS olvasókat. De ezekből lesznek saját, a cégek által fejlesztett változatok amik futhatnak majd a háttérben, csak Józsika kétszázadik 3rd party RSS olvasóját vagy IM progiját nem tudjuk majd használni.
Asszem túlélhető :D -
#1110 Apa kezdődik!
Magyarázat:
"If you were to install two apps that took up loads of the iPhone's memory (we're talking RAM), and they both ran in the background, it would slow down the phone's other, more important tasks such as calling or iPodding. If this were the case, Apple would be blamed for making a slow or non-responsive phone even when it's not actually Apple's fault. This is exactly the thing that goes on in Windows Mobile devices. It's fine when you're just running normal, natively-installed apps, but when you get to multi-tasking with your own installed programs, the phone becomes sluggish and everyone curses Microsoft. Apple wants none of this."
Magyarra fprdítva a probléma: az SDK-val készített 3rd party programok nem futhatnak a háttérben. Magyarul ha bejön egy hívás, vagy át akarunk lépni az iPodba zenét váltani akkor teljesen le fog záródni a programunk, ami nem lehet túl kellemes pl egy IM (instant message) programnál.
Az apple magyarázata erre:
Azért teszik ezt mert nem akarják hogy azt történjen ami a Windows Mobileokon: a user feltesz egy pár tucat 3rd party programot, amik nem feltétlenül tökéletesen optimalizáltak memóriazabálás-ügyileg. Elindít belőlük 2-3at, majd futtaja őket a háttérben, a telefon pedig olyan szinten belassul és használhatatlan lesz, hogy a user elkezdni anyázni a Microsoftot. Na az Apple ebből nem kér.
Hát hát... Ez szerintem is egy probléma, engem is iszonyat idegesítene ha az egyébként teljesen olajozottan működő iPhoneom elkezdene laggolni vagy belassulni 3rd party programok miatt. De ez talán túl drasztikus megoldás. Szerintem megcsinálhatnák hogy legalább 1 program fusson a háttérben, és valami device managerből te választhatnád ki hogy melyik legyen az.
Lacee: Sajna nem vágom, tedd fel a kérdésedet itt, mostanában nagyon pörög a topic! -
#1109 van valakinek tapasztalata a ScummVM-el? Sikeresen felraktam a Curse of Monkey Islandet, viszont a Day of the Tentacle telepítésével gondjaim vannak, nem ismeri fel a fájlokat a program. -
#1108 A bemutatott játékok :)
Touch Fighter - ezt igazából csak a prezentáció kdevéért dobták össze 2 hét alatt, nem igazi játék.
Spore
Super Monkey Ball a SEGAtól - Nagyon komolyan néz ki! Ezt is 2 hét alatt portolták. És ez nem handheld verzió, hanem a teljes konzol játék portolása. -
G_ArchAngel #1107 lehet nem iPhone-ra gondolt:) -
#1106 Erről sajna nem tettek említést...
AppStoret ha nem is tudják feltörni magukat a programokatt majd tuti :)
Tegnap is voltam egyébként egy pesti Apple boltban és gondoltam letesztelem a kiszolgálót: Megkérdeztem mikor lehet majd kapni a telefont nálunk. Erre határozott válasz: Nyár végén, tuti!
Márka lojalitásból ötös :DD -
#1105 remélem a fájl csatolása / fájlcsatolmány mentése benne lesz végre az email kliensben... -
#1104 "Feltört SW-vel nem lehet majd használni az App Storet..."
adok majd kb. 1 hónapot mire azt is feltörik :) -
#1103 Itt a prezentáció, egyelőre SD-ben
41 percnél mutatják be a játékokat, nagyon komolyak :D