45063
10255461851509447102.jpg
  • efem
    ez így ebben az esetben fontos informácio szamomra is, mert pl jelen pillanatban is mp3 + fring + opera mini kombot hasznalom altalaban, hatterben meg email szinkronizal :) (nokia e61) es taskmanagger se egy hulye dolog
  • Ulkesh
    "2. Emellett nincsen kézírás felismerés.
    -Minek van?(lehet én vagyok a hülye)"

Ez baromság, a régi iPhone esetében külsős alkalmazás kell hozzá, a 3Gsben meg ott van gyárilag.
    Az ázsiai szövegbevitel panelje értelmezi a normál karaktereket is.

"4. Nem cserélhető az akkumulátor.
    -Ez télleg szar nekem is."

Cserélhető.
    A megvásárolható akksi mellé csomagolnak egy kitet amivel 3 perc alatt ki lehet cserélni.

"-Semmilyen bluetooth-ot nem támogat, ami nem Apple. Ez is tényleg szopás."

Ez nem igaz, bármilyen BT headsettel és a legtöbb BT-s kihangosítóval együttműködik az iPhone.

"6. Nincsen hangfelismeréssel történő híváskezelés.
    -Nemigaz, hogy ennyit nem lehet kibírni azt a pár érintést:)"

Van rá külsős fejlesztés.

• Ulkesh
    "Az alap programok tudnak futni a háttérben, viszont a "Third party" programokanak (amiket Apple-n kívül fejlesztenek) nincs megengevde hogy fussanak a háttérben."

Ez így nem igaz :)
    Azok az alkalmazások nem tudnak a háttérben futni, amik az Apple SDK-jával készültek, mert ott le van tiltva ez a lehetőség.

Azok az alkalmazások, amik nem az SDK-val készültek lazán tudnak futni a háttérben is, jellemzően az üzenetkezelők ilyenek (pl.: Fring, Apollo, Mobile Messenger)
  • oneal1
    vagy ez most az újra voantkozik?
  • oneal1
    lehet cserélni az aksit
  • GregSB
    Jah, erről a listáról kapásból 8 olyan hogy teszek rá magasból. Nincs olyan készülék ma a piacon ami tökéletes lenne, ez sem az.

Egyébként a WWDC-n készítettek egy felmérést a software fejlesztőkkel, és végeredménynek az jött ki, hogy a jelenleg iPhone-ra készülő programok (amiket majd az AppStoreon keresztül lehet letölteni) 70%-a ingyenes lesz!

Szóval el leszünk látva velük bőven, tuti lesz majd program, amivel lehet MMS-ezni, kopipésztelni, lesz Instant Messenger is, stb..

Ez utóbbit is meg tudják csinálnimultitasking nélkül, olvassátok el az előbb belinkelt cikket (#1855 -> push notification).
  • Verseghy
    1. Nincsen billentyűzete, pedig internetezős masina.
    -Szerintem hülyeség: amikor kell előjön, most hogy érinted vagy nyomod nem tökmind1?
    2. Emellett nincsen kézírás felismerés.
    -Minek van?(lehet én vagyok a hülye)
    3. Egyszerre csak egy alkalmazás fut rajta, nem multitaskos.
    -Najó, hát ez igaz, de ha bezárod a safarit, hogy addig telefonálhass, ugyanonnan folytathatod.
    4. Nem cserélhető az akkumulátor.
    -Ez télleg szar nekem is.
    5. Nem támogatja a szokásos szabványos sztereo Bluetooth-füleseket.
    -Semmilyen bluetooth-ot nem támogat, ami nem Apple. Ez is tényleg szopás.
    6. Nincsen hangfelismeréssel történő híváskezelés.
    -Nemigaz, hogy ennyit nem lehet kibírni azt a pár érintést:)
    7. Nem vesz fel videót.
    -iPhoneVideoRecorder. Nagyon jól működik.
    8. Nincsen benne hagyományos Copy/Paste parancs.
    -Nekem eddig nem volt rá szükségem. Ellentétbe az N95el minden nap használtam.
    9. Nem küld és fogad MMS-eket.
    -SwirlyMMS.
    10. Nincsen frontkamera, így videohívás sem, pedig van benne HSDPA-képesség.
    -Szintén egy rossz tulajdonság, de kibírható

Ez a véleményem.
  • GregSB
    Az alap programok tudnak futni a háttérben, viszont a "Third party" programokanak (amiket Apple-n kívül fejlesztenek) nincs megengevde hogy fussanak a háttérben.

Bővrbb infó
  • 5c0rp330n
    nem egy helyen hallottam már okostelefonnak titulálni, egyébként is fut rajta valami OS X szerű oprendszer, márpedig ezekszerint mégiscsak okosteló nem? :)
  • Ronny
    ez csak egy telefon...
  • 5c0rp330n
    elég érdekes cikk:
    10 dolog, amiért utálom az iPhone 3G-t
    a legtöbb érv igazából felejtős, viszont az egyiken megakadt a szemem:
    "Egyszerre csak egy alkalmazás fut rajta, nem multitaskos."
    ez igaz lenne? mert ez hiba, méghozzá nem kicsi. ha ez igaz, akkor így nem fogják megnyerni a power usereket, akik mondjuk szeretnének egyszerre letölteni valamit, zenét hallgatni és játszani, miközben online vannak msn-en és skype-on, ezek maradnának továbbra is az S60-nál, v. Win. Mobile-nál..
  • grizzly21
    Egyenlore amerikaban ugy adjak csak oda ha ott helyben alairsz ket evet. Ergo nincs semmifele online vasarlas
  • R0sc0
    nem beszélve arról hogy az összes t-vel kezdődő szolgáltatás tré, így nem vagyok hajlandó váltani vodafonerol erre a rózsaszín szarra.
  • R0sc0
    és mi a helyzet az online vásárlással?
    nem írok alá semmilyen szerződést, csak idehozzák nekem a készűléket.
  • grizzly21
    Itt van nehany kamu iphone, jokat rohogtem:) (vagy 1 az 1-ben lopott a kinezet, vagy bunronda)

HTC touch

WiPhone

hiPhone
  • efem
    ezzel a "szerzodest kotsz ala az ordoggel" mizeriaval kapcsolatban eszembe jut a jupiszi egyik nemregiben sugarzott reklamja: "akinek nincs kabeltvje az micsinaljon? nezze a holdat?"
    en pannonos vagyok, es nem is fogok valtani t-foslanyra foleg emiatt...
    eljenek a multik!(?)
    fröccs off.
  • oneal1
    legtöbb dolgonál úgy van hogy a szerződésben aláírt összeget kell előre kifizetned
  • GregSB
    Változtak a feltételek kint az előző iPhone óta. Az újat már csak akkor adják ki ha aláírod a 2 éves szerződést az AT&T-vel és aktiválod.

Viszont 30 nap után febonthatod a szerződést, természetesen pénz ellenében. Ha kint leszel 3 hónapig lehet ez lenne a legjobb megoldás, bár nem tudom mennyi a kilépési díj.
  • Arcor
    Sry dollárral számoltam
  • Arcor
    A kicsi ~80.000 Ft. Szerintem nem olyan sok egy független iPhoneért. Az előző verzió is ilyen árban van/volt nemrég.
  • R0sc0
    jövöhéten megyek ki amerikába 3 hónapra, szerintetek igazak azok a hírek hogy csak ugy lehet megvásárolni a telefont ha aláíroma a két éves szerződést? előző iphone-mat szintén így vettem, 400 dodoért, és nem írtam alá semmit csak függetlenítettem.
    írnak sokmindent hogy online nem lehet majd megvásárolni, de ezt kétlem mert osotobaság lenne az apple részéről. Viszont ha online vásárolom meg akkor hogy aktiválják? no mindegy.
    Azt is írták több helyen hogy ha nem aktiválom 30 napon belül akkor ki kell fizetnem a maradék költséget, de hogyha nem kötöttem velük szeződést akkor mit fizessek? ez nekem még elég homályos, van valakinek valamilyen infoja?
  • GregSB
    Én szívesen eladom majd a lelkemet 2 évre, ha nem lesznek elszállós havidíjak a telefon mellé. A mostani telefonomat is már 1,5 éve használom, és több mint 4 éve vagyok a jelenlegi szolgáltatómnál, szal nem para nem vagyok az az ember aki havonta vált telefont meg szolgáltatót.
  • precision
    sejthető volt hogy csak akkor lesz 200 dollár ha eladod a lelked cserébe a szolgáltatónak
  • GregSB
    Olaszországban lehet kapni Júli 11.én függetlenül is a telefont a Vodafone-nál.

Árak: €499/€569 - 8GB/16GB.

Enyhén szólva is sok :S
  • GregSB
    :DDDDDD

• GregSB
    Szerintem itt is elfér. Nyilván most a csapból is a 3G folyik, de ez le fog csengeni idővel.
  • KILLER2
    Mármint itt fér el az új, nem kell külön topic.
  • KILLER2
    Szerintem is elfér.
  • oneal1
    persze:D kivéve az árával meg a szolgáltatóval kapcsolatos kismillió kommentet:D:D
  • Zomil
    hát mivel szinte ugyanaz a kettö apró különbséggel, teljesen felesleges
  • oneal1
    csak egy javaslat:D

nem akar valaki nyitni egy 3G iphone topikot, mert ide úgynézem hogy már csak az újjal kapcs jönnek a kommentek.
  • Zomil
    viszont akkor ugrik a gari, nem ?
  • KILLER2
    Köszi a gyors választ. Akkor várunk majd, míg az okos emberek megoldják.
  • Lacee
    1. valószínűleg lehet majd, de még nem tudjuk: elvileg csak szabályosan lehet használni, de okos emberek majd megfejtik később.
    2. ez majd júli 11 után derül ki, valószínűleg meg lesz oldva, hogy nem csak appstore-on keresztül lehessen feltenni programokat.
    3. nem, csak ituneson keresztül tehetsz fel rá cuccokat. a korábi iphone-nál volt rá lehetőség hogy ftp-klienssel közvetlenül pakolj fel fileokat, de ez nem az igazi.
    4. persze hogy van!
    5. itthoni szolgáltatókkal gyárilag biztos h nem kompatibilis, csak a t-mobillal lesz, mikor behozzák Magyarországra. Viszont, ha az 1. pontban levő okosok feltörik, azzal valószínűleg függetleníteni is lehet majd.
  • KILLER2
    Bocs, hogy nem olvasok vissza túl sokat, de lenne néhány kérdésem. Megláttam most, hogy ez az iphone 3g 200 $ lesz, ami nem sok. Azt tudom, hogy fizettetnek még mellé minden szart és úgy már drága. És akkor innentől a kérdések:
    1. Vajon be lehet majd valahogy úgy szerezni, hogy valóban 200$ környékén maradjon a sok szarság nékül, akár külföldről és itthon meg rendesen használni? (akár feltörve vagy mittomén, hogy mit kell vele csinálni)
    2. Programokat a netről mennyire lehet rátenni? Úgy tudom, hogy már lehet rá tenni programokat, de mi a helyzet a házilag megírtakkal vagy az esetleg lewarezolt fizetős programokkal?
    3. Zenét, videót, pdf-et lehet rá tenni, nem? Ez is használható PCre kötve kb úgy, mintha egy pendrive lenne, azaz ráteszem, ami kell, a telefon meg kezeli?
    4. Az új iphone-ban van wifi? Olvastam olyat, hogy nem, meg oylat is, hogy mérne lenne, de most akkor melyik igaz?
    5. Itthoni szolgáltatókkal kompatibilis, pl pannonnal? (már amennyire tudni lehet ezt így előre)

Ennyi lenne, köszönöm a válaszokat előre is, meg hogy felvilágosítotok egy tudatlant. Jelen pillanat egy N95-öm van, amivel meg is vagyok maximálisan elégedve, de az iphone régóta tetszik és most árban is olyan lesz (ha valóban 200-300$), hogy simán megéri. Gondolkozom egy iPhone 3G jövőbeli beszerzését, de amíg ezeket nem tudom, addig nem nagyon merek.
  • Bercy #1827
    Az iPhonet szerintem azért nagyon jó használni, mert indukciós alapu az érintőképernyő. A többi terméke eddig mind nyomásérzékeny volt.
    Azok valahogy sokkal érzéketlenebbenk.
    Az os-x ráadásul iszonyat gyors, télleg egyből reagál az ujjak motgására.
  • mod
    Próbáld ki az iPhone-t, nyomkodd egy kicsit. Vagy kattintgass párat egy iMac-en. Egyből meg fogod szeretni.
  • GregSB
    Próbáld ki és megtudod :D

Gyakorlatilag már kint van 1 éve az iPhone, mégse jelent meg azóta más olyan készülék, amin annyira egyszerű lenne internetezni. Adja magát, rém egyszerű, utánna arra gondolsz hogy erre eddig a többi mobilgyártó miért nem volt képes?
  • precision
    gondolom a multi touch -ra gondol
    nem azt mondom hogy rossz, vagy hogy nem egyedi... de messze nem tökéletes
  • Lacee
    hát nem tudom, én nem élvezném ha feljelentenének szerződésszegésért, még ha nem is az adott országbn élek.