45063
10255461851509447102.jpg
  • GregSB
    iPhone Q&A @ engadget

Rengeteg kérdésre adnak választ, érdemes elolvasni!
  • theone91
    A HTC-Touch mitől lenne ájfón-kamu? Azért mert moddolva van rajta a WM6?
  • GregSB
    Jelenleg jóval keveseb országban van ITS mint 62. Szóval meg van rá az esély hogy nálunk is elindítják, és nem pont abba a 8-ba esünk ahol nem lesz. Vagy valahol olvastál róla hogy nálunk 100% hogy nem lesz?
  • KILLER2
    Ez köcsögség. Microsoft pont ezt csinálja XBOX live-al. A gép kapható, de a live csak illegálisan elérhető hamis lakcímmel.
  • Ulkesh
    "ez sztem hülyeség, ha itthon forgalmazzák a telefont, mért ne lehetne használni az itunes store-t"

Mert nincs Store itthon, de ez a hivatalos közleményben is benne van, 70 országban lesz kapható az iPhone, de csak 62 országban lesz az App Store elérhető.
  • Ulkesh
    http://www.fring.com/iphone/

Itt le van írva lépésről lépésre.
  • KILLER2
    Nem csakp programokra gondolok, hanem a zenékre, videókra is, bár utóbbival nem tudom, hogy mi a helyzet.
  • Verseghy
    Nem találom ezt a Fring nevű progit..:(
  • grizzly21
    szerintem mert nincs itthon itunes store.

Nem tudja valaki hogy hogyan lehet fejleszteni iPhone-ra? Ugyanugy, mint osx-re?
  • Zomil
    ez sztem hülyeség, ha itthon forgalmazzák a telefont, mért ne lehetne használni az itunes store-t

legalábbis számomra nem logikus
    gondolom, ha fizetni nem is legális a programokért itthon, mert esetleg nem lennénk benne, de ingyenes progikat akkor is biztos vagyok benne, h törés nélkül le lehetne szedni a store-on át
  • Ulkesh
    "jojjon ma az appstore"

Ne várd, itthon nem lesz elérhető..
  • Ulkesh
    "Apollo-ba milyen szervert és portot kell beírni?"

Hagyd az Apollot, mert elavult régiség, használd a Fring-et, az minden ma használt protokollt ismer MSN-től a Skype-ig.
  • Ulkesh
    "Nekem is alapvetően az a bajom az iPhone-al, hogy túlzottan kötött, hogy mit lehet vele csinálni, az Apple túlzottan korlátozza a programokat."

Ez nem probléma, a fejlesztők fejéhez senki senki nem tart pisztolyt, hogy kötelező az Apple SDK-ját használnia és a programját az iTunes Store-on keresztül terjesztenie.
    Eddig is elkészültek az alkalmazások és eztán is el fognak. Sok fejlesztő már kijelentette, hogy továbbra is az Installert támogatja az Apple Store-al szemben. Ez egyébként nekünk magyaroknak jó hír, mert iTunes hiányában hiába lehet hivatalosan megvásárolni a T-Mobilnál a készüléket, programokat nem fogunk tudni az iTunes-ból letölteni hivatalosan, mindenképp meg kell törni majd a készüléket.
  • neevous
    Szia,
    Olvass és dönts ;).
  • Ulkesh
    "ez jó dolog, viszont igazándiból az lenne a korrekt, ha nem ők mondanák meg, hogy mi futhat a háttérben, hanem azt futtathatsz a háttérben, amit akarsz.. szóval nem eléggé nyílt a dolog, ez egy alapvető funkciója egy okostelefonnak.."

Ez igaz is meg nem is :)
    Szerintem nem baj, ha a program írója meg tudja ezt határozni, mert pl. egy játékprogramnak, vagy e-book olvasónak miért kéne a háttérben futnia? Csak olyan alkalmazás lehessen háttérbe küldeni, aminek a funkciója ezt megkívánhatja. Így nem fog az iPhone rendszere ugyanúgy belassulni és szétesni mint a Windows Mobile rendszerek. Ott azért fontos a háttérben futás lehetősége, mert adott alkalmazások néha 3-4 másodperc alatt indulnak el és gyorsabb előrehívni őket, mint újraindítani. iPhone esetén a gyorsabb memória, vagy az átgondoltabb rendszer miatt nincsenek ilyen sok másodperces várakozások. Időben gyakorlatilag alig van különbség a program elindítása és a háttérből előhívása között.
  • magus
    jojjon ma az appstore
  • grizzly21
    Ha felbontod a szerzodest, akkor ha beviszed a boltba ott ingyen fuggetlenitik? Ha igen, tuti nem kene vegigjatszani ezeket a lepcsoket, hanem meglehetne venni rogton mondjuk 400-500 ert
  • GregSB
    Na egy amcsi fórumon egy srác azt állítja, hogy $175 a kilépési díj.

Tehát megveszed a telefont: $200. Kifizetsz egy hónapot $30. Felbontod a szerződést 1 hónap után: $175. Ez összesen $405, azaz kb 64,200 Ft. Szerintem még így is bőven megéri, ha kint lennék több mint egy hónapot USA-ban tuti erre játszanék, és utánna lenne fél áron (olasz árakhoz képest) egy független legális iPhoneom.
  • CoD23
    hali
    lenne egy olyan kérdésem hogy hogy megéri-e iphone-t venni (telefon vásárlás előtt állok), meg éri-e az árát, irányítása, telefonálás, vannak-e vele gondok stb... minden egyes hibára kíváncsi lennék(ha van xD)!!!
    előre is thx!!
  • Verseghy
    Apollo-ba milyen szervert és portot kell beírni?
  • KILLER2
    És mielőtt beszóltok:
    Igen, tudom, hogy ez előfizetéses és többszörösét fizetem be a telefon árának.
  • KILLER2
    Mosz hülye vagyok? Csak szólok, nem. Ok, nem 30 körül, 35-40, mert ennyi a 200$. Most ha előfizetése, ha nem, ennyi.
  • Zomil
    ráadásul nemcsak hogy iphone 30-ért, de hasonlo tudásu más telefont, pl. nokiát sem fogsz soha kapni ennyiért :D
  • oneal1
    semmivel nem lesz itt olcsóbban független 3g-s teló mind 120k vagy 130k az elején az tuti
  • GregSB
    Amcsi árak:

Szóval igazából kint így nem lett olcsóbb a telefon, 2 év végére $160-al többet kell fizetni és pariban van a riválisokkal.
  • grizzly21
    30ert aktivalas nelkul, hol elsz te?:) ez a gyartasi koltseg alatt van
  • KILLER2
    Nekem is alapvetően az a bajom az iPhone-al, hogy túlzottan kötött, hogy mit lehet vele csinálni, az Apple túlzottan korlátozza a programokat.
  • 5c0rp330n
    ez jó dolog, viszont igazándiból az lenne a korrekt, ha nem ők mondanák meg, hogy mi futhat a háttérben, hanem azt futtathatsz a háttérben, amit akarsz.. szóval nem eléggé nyílt a dolog, ez egy alapvető funkciója egy okostelefonnak..
  • oneal1
    hát igen sajnos nincs sok esély erre
  • oneal1
    ahha 5 rugót azért a műanyagért, jóvicc:D aksi meg még nem kell
  • KILLER2
    Ja, tudom. Csak hátha majd lesz valahogy neten előfizu nélkül is ennyiért. Bár erre nincs túl sok esély.
  • oneal1
    ja de azt akrtiválnod kell, tehát előfizus
  • KILLER2
    Körül. Ha 200$-ért adják, akkor az olyan 35e Ft. Ha ennek környékén lehet majd venni, akkor veszek.
  • Verseghy
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1164766475&no=1864]#1864[/URL]
  • oneal1
    hátlapot akarok cserélni a telón, az lenne a kérdésem hogy mivel tudnám szétszedni?

nincs ilyen szétszedő cuccom hozzá és nem akarom összekarcolni.
    tehát valami nagyon fékony erős dolog kéne.

ötletek?

köszi
  • oneal1
    hát 30 ért még előfizuval sem kapsz majd
  • KILLER2
    Nem tud alapból videót felvenni? Ezt nem is tudtam. Érdekes. Azért ez elég nagy hiányosság, hiába van rá külön progi, manapság ez már nagyon alap. Mondjuk ezzel úgy se nagyon fotóznék, de akkor is.
    Azért remélem, hogy lehet majd kapni 30e Ft körül aktiválás nélkül, mert megtűrnék egy ilyet.
  • PyRex
    multitaskról annyit, hogy pl. az Apollo nevű 3rd party messenger kliens simán fut a háttérben...
  • oneal1
    speeshop.hu-n ott az aksi a szétszedő kit-el;)
  • Verseghy
    2. kézírás felismerés alatt én azt értem, amit tollal lehet bevinni. laptopokhoz lehet venni én ezért néztem rá furán, de csak hülye vagyok és félreértelmeztem:)

4. akumlátort szervízbe cserélnek tudtommal, de minden nap lehet tanulni:)

5. annyi biztos, hogy Apple termékeket látja, azt gondoltam, hogy mivel nem apple termékek ezek a kihangosítók, azokkal se lehet.

6. ezt se hallottam még, de biztos úgy van:)