45063
10255461851509447102.jpg
  • Ulkesh
    "Egyébként az hogy csak app storeból lehet progit feltenni rá egyáltalán nem korlát. "

A gond akkor kezdődik, ha nálunk nem lesz elérhető az App Store.
  • GregSB
    Sokan elfelejtik, hogy az iPhone inkább telefon mint PDA és igazából sosem a HC usereknek fog szólni SZVSZ (akik egyszerre 20 programot futtatnak), hanem a nagy tömegeknek akik egyszerűen akarnak telefonálni, netezni, és nem életcéljuk hogy 200 program fusson a háttérben.

Én személy szerint telefonálni, zenét hallgatni és netezni akarok majd vele (+ nilyvén felteszek majd 1-2 progit az Appstoreból is). Tudja ezt a jelenlegi telefonom is... de nem úgy ahogy az iPhone. És ez itt a lényeg, az iPhone elsősorban egy baromi jól kezelhető telefon / net terminal, nem l33t haxoror PDA. Vannak pletykák arról, hogy már fejleszt az Apple egy Tabletet / PDA-t.

Egyébként az hogy csak app storeból lehet progit feltenni rá egyáltalán nem korlát. A WWDI-n bemutatott AppStoreos programok 80%-a ingyenes volt, és a legdrágább is $10 volt. Erről ennyit.
  • 5c0rp330n
    hát, ez így eléggé szarrákorlátozott rendszernek tűnik elsőre, így a power usereket nem fogják tudni megnyerni, addig nem, amíg szabad utat nem adnak a multitaskingnak. az S60-ban a multitasking alapból korlátlan volt, viszont csak aláírt programokat enged telepíteni először, ezt szerencsére a hackerek megoldották és azóta bármilyen program felmegy rá, ami kompatibilis vele :) szóval szabadság az így már van S60-on, és aki ehhez hozzászokott és használja is ezeket a funkciókat, nem fog áttérni egy ilyen agyonkorlátozott ketyerére, ahol egyszerre csak egy dolgot csinálhat, és alig tehet fel rá pár programot.. és az Apple üzletpolitikájából ahogy tudom eddig sem hiányzott a "korlátozzuk le" módszer, szóval ennek így sokan nem fognak örülni, az biztos.
  • precision
    majd meglátjuk mi lesz
    ha tényleg ennyire szopó lesz akkor egyszerűen maradok 1.1.4 -nél oszt kész :)
  • Ulkesh
    "az msn kliensem már most tudja ezt"

Tudom, ez nem fog működni az SDK-val készült alkalmazásoknál.
  • precision
    az msn kliensem már most tudja ezt, hogy home -al "kilépek", és pl ha valaki ír akkor rezeg a telefon, meg az ikonjánál megjelenik egy szám hogy hány új msg jött (mint a mailnél v. az sms -nél)
  • Ulkesh
    "ha a programon belül rányomsz valamire, akkor visszadob a springboardra, DE közben nem lép ki a programból. "

Mindent meg lehetne oldani, ha nem lenne kötelező az SDK használata, de azzal nem lehet megcsinálni.

"Sőt még eszembe jutott valami: lehet, hogy akkor nem a telefont veszik majd célba a hekkerek, hanem az itunes / appstore párost. "

Ez nem valószínű.
    Egyrészt az igazán jó programozók olyan országokban vannak, ahol ez nem lesz probléma, másrészt az iTunes Store feltörése, eltérítése már bűncselekmény, tehát aki megcsinálja és elkapják azt le is ültetik.

"Szerintem akkora a hype a telefon körül, hogy valamilyen megoldás biztosan lesz."

A multitaszkra tudjuk, hogy lesz, mert a WWDC-n be lett jelentve, hogy a 2.0-s SDK-ban ez változni fog.
    Az iTunes Store-hoz lehet ingyenes accountot létrehozni (már ha lehet még, nekem van), amivel talán az AppStore ingyenes alkalmazásai elérhetőek lesznek.
    A fizetős alkalmazásokhoz meg vagy elfogadják a gift card-ot és akkor az is megoldható, vagy ha nem akkor az addig almás, amíg nem euro a fizetőeszközünk.
  • PyRex
    Amúgy eszembe jutott valami... nem feltétlenül lehet elfelejteni a háttérben futó programokat, hiszen nem csaka home gombbal lehet visszatérni a springboardhoz. Simán el tudok olyat képzelni, hogy mondjuk egy messenger alkalmazásból ha home gombbal lépsz ki, akkor kilép valóban, de ott ha a programon belül rányomsz valamire, akkor visszadob a springboardra, DE közben nem lép ki a programból. Szerintem ezt meg fogják oldani, úgy ahogy az applestore-t is. Sőt még eszembe jutott valami: lehet, hogy akkor nem a telefont veszik majd célba a hekkerek, hanem az itunes / appstore párost. Lehet, hogy az itunes-t sikerül úgy megtörni, hogy pl. külső programokat lehessen úgy telepíteni, mintha azok natívan az applestroe-ról települnének. Szerintem akkora a hype a telefon körül, hogy valamilyen megoldás biztosan lesz.
  • magus
    gondolom felejtsem el a régi nokiás megszokást, hogy leszedem netről a programot és rárakom a telefonra... : /
  • SD456
    Ok. Kösz mindjárt szétnézek.
  • precision
    apróhírdetések, mobilarena, beszeljukmac, google
  • G_ArchAngel #2222
    azert mert nekem jo, nektek miert legyen rossz?

volt gyerekszobam...:)
  • PyRex
    "azokban viszont egységesen bele van égetve, hogy a Home gomb, kilépés."

ez mekkora egy idióta baromság az Apple részéről! OMG, mintha a Microsoft lenne, kb. annyira logikus...
  • PyRex
    én úgy tudom lesz app store, csak a zenebolt nem lesz (itunes zenei része)
  • grizzly21
    de neked Londonban nem mindegy hogy itthon elerheto e az appstore vagy sem?:)
  • SD456
    Hi all!

Magyarországon hol lehet venni iPhone-t ? Vagy itthon csak kártya függetlent lehet venni ?
  • G_ArchAngel #2217
    Egyszer majd jo lesz otthon is, ha megigertek, akkor biztos lesz utobb, mint elobb:-)

Sokan irjak mindenfele, hogy lehuzas, draga, sznob-mobil...

En O2-nal a 2. lehetoseget neztem ki, 16 GByte-os valtozatra - ez azt jelenti, hogy a telefont megkapom 159 £-ert, ami most 50e HUF-t jelet, melle fizetek 18 honapig 35£-t, ami kb. 10e HUF. Ez 600 perc beszelgetest, 500 sms-t jelent.
    Ha napi 2 ora beszelgetesbol nem oldom meg a dolgaimat, akkor meg is erdemlem...

Otthon havi 15k korul volt a T-Mobile szamlam, melle 100e+ feletti N-series Nokiak - tehat elvileg ez olcsobb lesz:-)
  • Ulkesh
    "a telefonhoz nem a iTunes-t, hanem az AppStore-t kell majd hasznalni alkalmazasok letoltesehez, az pedig elvileg Mo.-rol is elerheto lesz..."

Az AppStore az iTunes Store-ban van (bár az iPhone-on külön alkalmazásként lesz jelen, de ugyanúgy nem tudod használni, mint most az ugyancsak ott lévő iTunes-t sem.
    Remélhetőleg az ingyenes alkalmazásokat kis trükkel el lehet majd érni, de a fizetős alkalmazások felejthetők lesznek.
  • Ulkesh
    Amit írtál az a béta rendszerre igaz..

A megoldás itt lakik :) :

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1440
  • G_ArchAngel #2214
    Sorry, de lehet tevedek...

a telefonhoz nem a iTunes-t, hanem az AppStore-t kell majd hasznalni alkalmazasok letoltesehez, az pedig elvileg Mo.-rol is elerheto lesz...
  • dobaky
    Ezt a cikket találtam:
    Hamár valaki feltöltötte bocsi
    ifhone
  • Ulkesh
    Ugyanúgy érint minket is. A TPM chip ezen is rajta van, csak eddig nem használták (integrálva van az ARM prociba).

Az aktiváláshoz nem kell ziphone, csak egy módosított iTunes, nézz körül pár torrent oldalon :)
  • precision
    értem... nembaj, minket 1st gen iphone tulajokat ez úgysem érint:)
    csak Zibri csinálja meg a 2.0-át a ziphone -hoz és hawaii van :D
  • Ulkesh
    Nem, nem azt jelenti.
    Egyébként nem kell feltörni, csak aktiválni, arra meg más most megvan a megoldás.

A gond az, hogy egy TPM chippel 2048 biten titkosítják a fájlrendszert és a változásokat valós időben figyelemmel kíséri a rendszer, ha illetéktelen hozzáférés történik, akkor letilt az eszköz.

Ez azt jelenti, hogy sehogy nem lehet Installert telepíteni a készülékre, így el lehet búcsúzni az összes eddigi alkalmazástól.
    Programokat innentől kizárólag az iTunes Store-on keresztül lehet telepíteni, amiket a rendszer egyedi azonosítóval lát el (amit te megvettél, más nem rakhatja fel), ezzel jelenleg két óriási probléma van.
    Magyarországon nincs iTunes Store, így itthon csak az alap rendszer lesz használható.
    Az iTunes Store-ban csak az SDK-val készített alkalmazások kerülhetnek fel, azokban viszont egységesen bele van égetve, hogy a Home gomb, kilépés. Ergo el lehet búcsúzni az összes messenger, torrent, irc stb. alkalmazástól.

A védelem hardveres, ha lesz is rá megoldás, az akkor is legalább fél év, de szinte biztos, hogy nem lesz, mert az inteles gépek fejlesztői prototípusa is használta ezt a hardveres védelmet és nem tudták feltörni.
  • precision
    nem olvastam végig de vmi olyasmi h nem lehet feltörni az iphone 3G-t? Hülyeség... lehet hogy nehezebb lesz, de 100 % hogy elöbb utóbb valaki feltöri... ember alkotta dolog, szal egy másik ember képes lesz hackelni csak idö kérdése
  • Ulkesh
    Ha ez igaz, akkor el lehet felejteni a 3G iPhone-t :(

http://translate.google.com/translate?u=http://www.darkapples.net/?p=3
  • Magiszter
    Remélem Mr. T. nem fog megmarhúlni és a 40-ezres telefon mellé egy havi 5-10 ezres előfizetést betenni kötelezőbe. (24x5=120 ezer;24x10=240 ezer) Elégedjenek meg egy 2-3 ezress csomaggal akkor megveszem. Vagy adják ingyen a telefont és akkor azt mondom hogy havi 5 ezer még belefér. Ha nem akkor inkább spórolok és veszek függetlent (biztosan lesz olyanjuk is)
  • oneal1
    pontosan!

60 ért max olyat veszel amit utána kukába dobhatsz
  • grizzly21
    itthon sehogyse lehet majd maskepp hasznalni, hacsaknem t-com..
  • PyRex
    vissza lehet csinálni... :)
  • Ronny
    akkor megint nincs garid...
  • precision
    az árakról meg a szerződéstípusokról csak a nagy T tud felvilágosítást adni, de ők is csak akkor ha már megjelent a telefon
    a billentyű meg safari (böngésző) esetében elfordul, a többi gyári program esetében nem, sms -nél sem, sajna
    nem sok custom programot használok de pl mobilechat -nél (msn kliens) is elfordul a billentyűzet... aztán lehet van valami olyasmi alternatív sms kezelő stuff ahol meg elfordul a klaviatúra, nem tudom... lehet van itt aki használ ilyet és kipróbálta már
  • Magiszter
    Hello Emberek!

Nemrég olvastam a hírt az új 3G-s iPhone-ról ami a közel jövőben fog megjelenni mindenhol (kivéve nálunk, mert itt csak később). Mivel ti bizonyára jobban értetek ehhez, ezért szeretném nektek feltenni az ezzel kapcsolatos kérdéseimet.
    - Ugye bár nálunk csak a Nagy Té változatban lehet megvenni 30-40 ropogós ezresért és egy két éves hűségnyilatkozattal kísért előfizetésért. Nem tudja valaki hogy ez az előfizetés pontosan mennyi havi költséggel fog járni? Vagy hogy választható lesz e, vagy azt mondják hogy ezt kell előfizetned és kész?
    - Ha kijön az új feltuningolt példány, akkor a régi ára mennyit fog hatására zuhanni? Az iPod Touch árát fogja befolyásolni?
    - Legfontosabb kérdés: Az iPhone elfordítva (szélesebb mint magas állapotban), átméretezi a billentyűzetet vagy marad olyan irinyó-pirinyó?

Hírtelen így ezek a kérdések ötlöttek fel bennem.
    A válaszokat előre is köszönöm.
  • grizzly21
    mondjuk ha a toresi mechanizmus nyilvanossa valik akkor de
  • GregSB
    Prepaid az a feltöltőkártyás = Pay As You Go...

Ugyanúgy kártyafüggő szal nem vagyunk vele előrébb semennyivel :S
  • grizzly21
    mit ertesz prepaid alatt?
    Ha van svajci ismerosom akkor elobbre vagyunk?
  • chicco
    kéne 1 kis segítség.Tudtok Zuglóban Iphone Sw frissitést?
  • G_ArchAngel #2196
    engem ez legkevesbe sem erint, nekem az O2-s elofizetes teljesen megfelel...
  • Ulkesh
    "egyeduli megoldas a fuggetlen keszulek, de az mire magyar garazs-dealerekhez kerul mar nem lesz olcso..."

A független készülékre még várhatsz 2-3 évet, mert a 3G-s modell sem lesz függetlenül árulva.
    Az AT&T-vel 5 éves a szerződésük, úgyhogy ha az lejár, akkor a 4. generációs iPhone-ból talán már lesz független verzió.
  • Ulkesh
    "az hogy mennyi lesz? hát nemtom, én egy olyan 80ra saccolok egy jailbrakelt új iphone 3g -t, ami sztem nem sok..."

Jelenleg a legolcsóbb beszerzési forrásnak svájc látszik.
    Itt a 8 GB-os 84000, a 16 GB-os 98000 forintért (átszámolva) vásárolható meg prepaid csomagban.
    Erre rájön még 40-50 eFt a dealer haszna (az eddigi készülékekre is ennyit raktak).
    Szóval ha nem utazol, akkor az itthon GSM boltban 125 körül fogod megkapni a 8 GB-ost.