45063
10255461851509447102.jpg
  • G_ArchAngel #2473
  • G_ArchAngel #2472
    eletemben 3x kuldtem MMS-t, ebbol egyszer olyannak, aki nem is tudta fogadni...
  • Magiszter
    Én úgy vagyok vele, hogy előbb tájékozódom aztán veszek valamit. Ezeket a dolgokat amit leírtál egy kis utána járást követően le lehet szűrni. Hiszen tudjuk hogy nincs MMS, BT csak dísznek van, 2Mp-s a kamerája, és hogy alapból nem a magyar nyelvterületre szántákm ezért a "különleges" karakterek a gyengéi. A szoftveres problémákat is ki lehet így szűrni a kommentekből, bár a legtöbb tényleg csak saját tapasztalat során jön elő. Azonban ahogy néztem a 2.0-ás szoftver a legtöbbre orvoslást nyújt, így még van remény. Majd a magyar rivjúkra kiváncsi leszek kinek milyen problémák jönnek elő, illetve Magentáék mennyire lokalizálják a telefont.
  • PyRex
    jó.
  • Ulkesh
    "feltettem már rég, nekem nem javította."

Nálam igen.
  • PyRex
    "Ez bug, telepítsd az Installerből a "1.1.4 Cookie Fix"-et, javítja."

feltettem már rég, nekem nem javította.

a többi dologhoz meg leírtad, hogy SZERINTED felesleges. Szerintem meg nem és nekem ezek hiányoznak.
  • G_ArchAngel #2467
    2010-re igertek arculatvaltast...
  • Ulkesh
    Ezeket a madarakat én is hallottam :)

Egyébként igencsak időszerű lenne.

Egyrészt szinte semmit nem változtak a gépek a PPC vonal óta (a MacBook és az új alu iMac kivételével).

Másrészt nagyon hiányzik a palettáról egy köztes desktop gép. Van egy ultrakompakt Mini, és egy bivalyerős Mac Pro, a kettő között nincs alternatíva, ha nem akarsz all in one eszközt, vagy notebookot használni.

• GregSB
    A madarak azt csicsergik hogy hamarosan nagyvonalú átalakulás lesz Mac fronton.
  • Ulkesh
    "Ulkesh, ertem, hogy elfogult vagy az iPhone-n iranyaban, de amit nem tud, az nem azt jelent, hogy sz*r feature..."

Nem vagyok elfogult, reméltem, hogy ez kijön abból amit leírtam :(

"A 2 eves Nokia N73 mar bejelentesekor is jobb volt, mint a mostani Tecsos fenykepezogepek, idealis fenyviszonyok mellett."

Itt van a fiókban az n73, sajna azt kell mondanom, hogy egy olcsó digitgép sokkal jobb minőséget tud.
    Egyébként a legtöbbször éppen nem megfelelőek azok a fránya fényviszonyok :)

--

Nekem egyébként az jött le, hogy az Apple kiadta a 3G iPhone-t, mert kellett valamit 1 év után kihozni, de nem sok mindent fejlesztettek rajta, mintha nem igazán foglalkoztak volna vele.
    Mintha valami más kötné le a fejlesztőiket.
  • G_ArchAngel #2463
    "- 2 megás kamera... de hogy a 3g-s változatban is megmaradt?!?!?"

A kamera alapból felesleges dolog, a mobil vásárlók alig 4%-a használja rendszeresen fotózásra a készülékét.
    Az új 5-8 MPixeles kamerával szerelt mobilok jól hangzanak, de a 10 ezer forintos Tesco gazdaságos digitális fényképezőgép szintjét sem ütik meg, akkor meg minek?
    Arra, hogy fél évente egyszer készítsen az ember 1-2 képet, az iPhone kamerája is megteszi.

Akkor ne legyen benne, ha semmit nem er, vagy ha mar tettek bele, akkor legyen normalis.
    A 2 eves Nokia N73 mar bejelentesekor is jobb volt, mint a mostani Tecsos fenykepezogepek, idealis fenyviszonyok mellett.
    Csak erteni kell hozza es ismerni a korlatait...
    En a telefonomat gyakran hasznalom dokumetalasra:
    1., mert zsebben van, a DSLR meg nincs nalam egesz nap
    2., mert nappal jo minosegu kepekt csinal egyeb mas jo tulajdonsaga mellett

Ulkesh, ertem, hogy elfogult vagy az iPhone-n iranyaban, de amit nem tud, az nem azt jelent, hogy sz*r feature...

• Ulkesh
    "- email-hez nem lehet normálisan képeket csatolni"

Mivel lekonvertálja 640x480-ra, jó lenne, ha legalább megkérdezni, hogy mit küldjön, az eredetit, vagy kicsinyítettet.

" csatolni, csatolmányt menteni nem lehet. áthelyezés, törlés EGYENKÉNT?? (omg...)"

Ezek a 2.0-ban javítva.

"- képek... a telefonra feltöltött képek kicsinyítve vanak. francért bírálja felül a gondolataimat"

Mivel eleve a nézegetés a cél, egy 320x480-as kijelzőre teljesen felesleges az 5-6 MPixeles kép, az 1200x1600-as felbontás, amire lekicsinyíti a képeket, szerintem optimális.
    Ez lehet, hogy téged zavar, de gyakorlatilag nincs értelme nagyobb képek áttöltésének.
    (Persze itt is megkérdezhetné mit akar az ember)

"- bluetooth butítása (én spec. nem használom, de mégis...)"

A BT-os file küldözgetés szerintem felesleges, ha ott a WiFi, de a lehetőséget meg kellett volna hagyni.
    Igazából a BT-os GPS kezelése ami hiányzik, de azt nem fogják belerakni, mert akkor kevesebben vennék az új készüléket.

"- 2 megás kamera... de hogy a 3g-s változatban is megmaradt?!?!?"

A kamera alapból felesleges dolog, a mobil vásárlók alig 4%-a használja rendszeresen fotózásra a készülékét.
    Az új 5-8 MPixeles kamerával szerelt mobilok jól hangzanak, de a 10 ezer forintos Tesco gazdaságos digitális fényképezőgép szintjét sem ütik meg, akkor meg minek?
    Arra, hogy fél évente egyszer készítsen az ember 1-2 képet, az iPhone kamerája is megteszi.

"- sms értesítés nincs alapból, nekem kell hekkelni..."

Itt az a gond, hogy a lüke amcsiknál nincs ilyesmi, így nem is rakják bele.
    A VoiceMail amit ők SMS helyett használnak, meg nálunk nincs.

"- normális video felvétel hiánya"

Ez tényleg érthetetlen, de külső alkalmazással egész tűrhető videót tud.

"- safari nem jegyez meg semmit (jelszavak - pár helyen jól jönne)"

Ez bug, telepítsd az Installerből a "1.1.4 Cookie Fix"-et, javítja.

"- még mindig (tök logikátlanul) pár telefonra küldött ékezetes karakterű sms-eknél az ékezetes karakterek nem, vagy nem úgy jelennek meg"

Ezzel nem találkoztam.

"- engem kifejezetten idegesít, hogy nincs külön EQ beállítás "

Nekem nem hiányzik, eleve nem használok EQ-t.

"- szinkronizálás... oké, az egy dolog, hogy itunes, de baszki: nem lehet egy képet TÖRÖLNI a telefonról, amit nem azzal fotóztam..? nem lehet nezét TÖRÖLNI? videót TÖRÖLNI? ez azért szánalmas. :)"

Igen, itt a hangsúly a szinkronizáláson van, de géptől távol, ha helyre van szükséged, akkor szívás, hogy csak iTunesban törölhetsz.

"- egyedi SMS-ek törlésének a lehetősége (erre mondjukmár van progi, de jó lenne, ha a telefon magától tudná)"

Ezt is javították, ha jól láttam.

"- akárhonnan lehessen szerkeszteni egy contact adatait (tehát a favourites-ből vagy a recents-ből is!)"

Ennek nem értem mi lenne az értelme.

"- ha már van lehetőség megadni a contact-nál dátumokat, pl. születésnap, akkor a naptárban mi a francért nem jelenik meg??"

Jó kérdés.

"- MMS hiánya (soha nem mms-eztem, de mégis... alapszintű, hogy tudja egy telefon 2007-ben)"

Lassan feledésbe megy az MMS, kb. olyan elvárni, mint mondjuk az infra portot.

Egy netre szánt készülék esetén mi a túrónak az MMS?

Egyébként itt is az játszik, hogy az MMS egy ismeretlen szolgáltatás az USA-ban, így nem is kerül bele.
    Az elsődleges célpiaca a készüléknek még mindig ők.

• PyRex
    nekem meg undorító a hátulja, pedig azért vigyázok rá.
  • Ulkesh
    "plusz az alu sokkal jobban karcolódik."

Nekem 4 hónap alatt egyetlen karc sincs rajta, pedig nincs tokban.

A műanyagnak nem is a karcolódás a baja, hanem, hogy fél perc alatt tiszta trutyi lesz az ember kezétől.
    Most már nem csak elöl kell törölgetni, hanem hátul is :)
  • Ulkesh
    "Érdekesség, hogy az új telefon kijelzője kapott egy sárgás, melegebb színárnyalatot. Az előző sokkal kékebb, hidegebb volt"

Más a kijelző a két készülékben. Az elsőben az érintőfelület és az LCD egyben volt, itt már két külön réteg, így olcsóbb a javítása, viszont más a színképe.
    Mellesleg mindkettő TN-Film panel, tehát színhűséget nem kell tőle várni.
  • GregSB
    Megjelent az első VOIP alkalmazás.
  • GregSB
  • GregSB
    Egyébként itt lehet feedbacket küldetni az Applenek a telefonról.

Gondolom nem csak dísznek rakták ki, szal érdemes lehet leírni azokat a negatív kritikákat amiket Pyrex is felsorolt "enhancement request" címszó alatt.

Bár lehet ha meglátják hogy magyar IP-ről érkezik a komment le se szarják addig amíg itthon nem lesz hivatalosan :D

• GregSB
    Lehet alapból sz@r a fotó Wb-je, de az tény hogy sok ember észrevette, tehát nem hiszem hogy fake lenne a jelenség.

Már arról is írnak külföldi fórumokon, hogyha nyomunk egy Full Restore-t iTunesban akkor korrigálódnak a színek a telefonon. Úgy látszik ez egy kissebb gyártási mallőr lehet.
  • 5c0rp330n
    mondjuk ezeknek a nagy része tényleg no comment dolog, nem is értem, hogy ilyen amatőr hibákkal/korlátozásokkal miért kell elrontani egy alapból nagyon sok potenciált magába foglaló telefont.
  • PyRex
    plusz az alu sokkal jobban karcolódik.
    amúgy nekem sem tetszik a bal oldali színhőmérséklete, pedig tényleg az a színhelyesebb.
  • G_ArchAngel #2452
    a baloldali majdnem szinhelyes, legalabbis jobban hasonlit a kalibralt kijelzomhoz (google maps-t megjelenitve), a jobb oldali teljesen fake, nezhetetlenul rossz, mint egy elrontott tungsten whitebalance a digitfotokon...
  • Ombika
    Egyenesen undorito ez a sarga,remelem ezt javitjak mimahrabb,mert nem 1 kocsmabol kihozott telo kijelzojet akarom nezni!! :)
  • GregSB
    Érdekes hogy miket írnak a műanyag hátlapról: olcsóbbnak hat a 2G iPhone alu hátlapja után, viszont állítólag sokkal kevésbé hajlamos a telefon elveszteni a térerőt, és a WiFi-vétel is sokkal stabilabb lett... Úgy látszik az alu hátlap ha minimálisan is de betett az antennáknak.
  • PyRex
    sorry a helyesírási hibákért, de hulla vagyok.
  • PyRex
    Ja és kivéáncsi leszek, hogy a 2.0 az alábbiakból mikre nyújt megoldást (párat már tudok biztosan).
  • PyRex
    - email-hez nem lehet normálisan képeket csatolni, alapból az email-ek kezelése úgy ahogy van egy kalap fos: csatolni, csatolmányt menteni nem lehet. áthelyezés, törlés EGYENKÉNT?? (omg...)

- képek... a telefonra feltöltött képek kicsinyítve vanak. francért bírálja felül a gondolataimat, ha én 5 megapixeles fotót akarok rátölteni, akkor miért kicsinyíti le?

- bluetooth butítása (én spec. nem használom, de mégis...)

- 2 megás kamera... de hogy a 3g-s változatban is megmaradt?!?!?

- sms értesítés nincs alapból, nekem kell hekkelni...

- normális video felvétel hiánya

- safari nem jegyez meg semmit (jelszavak - pár helyen jól jönne)

- még mindig (tök logikátlanul) pár telefonra küldött ékezetes karakterű sms-eknél az ékezetes karakterek nem, vagy nem úgy jelennek meg

- engem kifejezetten idegesít, hogy nincs külön EQ beállítás a headset ill. a normál (kihangosított) üzemmódra + az EQ beállítás csak a zenéknél működik, a videóknál már nem...

- szinkronizálás... oké, az egy dolog, hogy itunes, de baszki: nem lehet egy képet TÖRÖLNI a telefonról, amit nem azzal fotóztam..? nem lehet nezét TÖRÖLNI? videót TÖRÖLNI? ez azért szánalmas. :)

- egyedi SMS-ek törlésének a lehetősége (erre mondjukmár van progi, de jó lenne, ha a telefon magától tudná)

- akárhonnan lehessen szerkeszteni egy contact adatait (tehát a favourites-ből vagy a recents-ből is!)

- ha már van lehetőség megadni a contact-nál dátumokat, pl. születésnap, akkor a naptárban mi a francért nem jelenik meg??

- MMS hiánya (soha nem mms-eztem, de mégis... alapszintű, hogy tudja egy telefon 2007-ben)

Kb. ennyi :)
  • GregSB
    Nem valószínű hogy csupán marketing duma, kint vannak az első review-k, és mindenhol írják hogy sokkal jobb lett a hangminőség.

Érdekesség, hogy az új telefon kijelzője kapott egy sárgás, melegebb színárnyalatot. Az előző sokkal kékebb, hidegebb volt:

Ez tipikusan olyan dolog, amit észre sem vesz az ember csak ha egymás mellé teszi a két készüléket, de már előre látom hogy sokan sírni fognak miatta :D Egyébként szoftveresen korrigálható, szóval valszeg kiad majd az Apple egy updatet ha sok embert zavar.
  • GregSB
    Na ez azétrt erős túlzás volt :D
  • Snailline
    Üdv. nincs véletlenül valakinek iTunes hozzáférése? Megjelent végre a MixMeister scratch iPhone-ra de csak iTunes-ről lehet letölteni. Ingyenes, szóval nem nagy kaland, csak ugye az iTunes regisztráláshoz meg kell adni bankkártya számot, meg minden féle adatot, ami nem is lenne baj, ha kész lenne a kártyám. :) Na mind1. Ha valakinek esetleg van ilyen hozzáférése, plííz töltse le és dobja fel valahova, vagy e-mail-en, vagy bárhogy. Majd valahogy meghálálom. :) Thanx.
  • G_ArchAngel #2443
    akkor veszel GiftCard-t, azzal feltoltod az iTunes egyenleged es majd mindig onnan vonja le az Apple, ha vasarolsz...
  • Verseghy
    Nekem azt mondták nemtudnak MÉG 2.0ás törtet rakni a telómra.:(
  • Zomil
    engem spec a 3g hidegen hagy, de a gps-nek örülök, ugyanb van itthon gps-ünk, de azért ez is jól jöhet bármikor :)
  • Verseghy
    Nekem domborlenyomatos kártyám van, de akkor se szeretném megadni, mert gombnyomásra tudok venni progikat és be se kell írnom semmit, csak levonja és nemfogom tudni visszafogni magam.
  • Ulkesh
    "de azt is tudom, hogy mik azok az ISZONYATOSAN idegesítő hiányosságai"

Mik? :)

"a régivel sincs bajom. néha picit halk,"

A kihangosított hang minősége jobb a 3G-snek.
  • PyRex
    ...már aki, lassan 1 éve van iphone-om és tudom miért nem cserélném le soha, de azt is tudom, hogy mik azok az ISZONYATOSAN idegesítő hiányosságai, amik miatt más telefon TUDÁSBAN alázza. De mégis... a kezelése...hmm :)
  • precision
    szerintem nagy arc, én bírom :)
  • G_ArchAngel #2436
    az egesz Apple egy nagy marketingduma, megis mosolyogva esszuk:-)
  • PyRex
    ez a faszi olyan szinten idegesít, hogy inkább nem is írom le :)
  • PyRex
    nem tudom mi lehet klasszisokkal jobb, szerintem sima marketingduma. a régivel sincs bajom. néha picit halk, de mivel mindig headseten beszélek, ez engem nem érint.