45063
-
G_ArchAngel #2473 -
G_ArchAngel #2472 eletemben 3x kuldtem MMS-t, ebbol egyszer olyannak, aki nem is tudta fogadni... -
#2471 Én úgy vagyok vele, hogy előbb tájékozódom aztán veszek valamit. Ezeket a dolgokat amit leírtál egy kis utána járást követően le lehet szűrni. Hiszen tudjuk hogy nincs MMS, BT csak dísznek van, 2Mp-s a kamerája, és hogy alapból nem a magyar nyelvterületre szántákm ezért a "különleges" karakterek a gyengéi. A szoftveres problémákat is ki lehet így szűrni a kommentekből, bár a legtöbb tényleg csak saját tapasztalat során jön elő. Azonban ahogy néztem a 2.0-ás szoftver a legtöbbre orvoslást nyújt, így még van remény. Majd a magyar rivjúkra kiváncsi leszek kinek milyen problémák jönnek elő, illetve Magentáék mennyire lokalizálják a telefont. -
#2470 jó. -
Ulkesh #2469 "feltettem már rég, nekem nem javította."
Nálam igen. -
#2468 "Ez bug, telepítsd az Installerből a "1.1.4 Cookie Fix"-et, javítja."
feltettem már rég, nekem nem javította.
a többi dologhoz meg leírtad, hogy SZERINTED felesleges. Szerintem meg nem és nekem ezek hiányoznak. -
G_ArchAngel #2467 2010-re igertek arculatvaltast... -
Ulkesh #2466 Ezeket a madarakat én is hallottam :)
Egyébként igencsak időszerű lenne.
Egyrészt szinte semmit nem változtak a gépek a PPC vonal óta (a MacBook és az új alu iMac kivételével).
Másrészt nagyon hiányzik a palettáról egy köztes desktop gép. Van egy ultrakompakt Mini, és egy bivalyerős Mac Pro, a kettő között nincs alternatíva, ha nem akarsz all in one eszközt, vagy notebookot használni.
-
#2465 A madarak azt csicsergik hogy hamarosan nagyvonalú átalakulás lesz Mac fronton. -
Ulkesh #2464 "Ulkesh, ertem, hogy elfogult vagy az iPhone-n iranyaban, de amit nem tud, az nem azt jelent, hogy sz*r feature..."
Nem vagyok elfogult, reméltem, hogy ez kijön abból amit leírtam :(
"A 2 eves Nokia N73 mar bejelentesekor is jobb volt, mint a mostani Tecsos fenykepezogepek, idealis fenyviszonyok mellett."
Itt van a fiókban az n73, sajna azt kell mondanom, hogy egy olcsó digitgép sokkal jobb minőséget tud.
Egyébként a legtöbbször éppen nem megfelelőek azok a fránya fényviszonyok :)
--
Nekem egyébként az jött le, hogy az Apple kiadta a 3G iPhone-t, mert kellett valamit 1 év után kihozni, de nem sok mindent fejlesztettek rajta, mintha nem igazán foglalkoztak volna vele.
Mintha valami más kötné le a fejlesztőiket.
-
G_ArchAngel #2463 "- 2 megás kamera... de hogy a 3g-s változatban is megmaradt?!?!?"
A kamera alapból felesleges dolog, a mobil vásárlók alig 4%-a használja rendszeresen fotózásra a készülékét.
Az új 5-8 MPixeles kamerával szerelt mobilok jól hangzanak, de a 10 ezer forintos Tesco gazdaságos digitális fényképezőgép szintjét sem ütik meg, akkor meg minek?
Arra, hogy fél évente egyszer készítsen az ember 1-2 képet, az iPhone kamerája is megteszi.
Akkor ne legyen benne, ha semmit nem er, vagy ha mar tettek bele, akkor legyen normalis.
A 2 eves Nokia N73 mar bejelentesekor is jobb volt, mint a mostani Tecsos fenykepezogepek, idealis fenyviszonyok mellett.
Csak erteni kell hozza es ismerni a korlatait...
En a telefonomat gyakran hasznalom dokumetalasra:
1., mert zsebben van, a DSLR meg nincs nalam egesz nap
2., mert nappal jo minosegu kepekt csinal egyeb mas jo tulajdonsaga mellett
Ulkesh, ertem, hogy elfogult vagy az iPhone-n iranyaban, de amit nem tud, az nem azt jelent, hogy sz*r feature...
-
Ulkesh #2462 "- email-hez nem lehet normálisan képeket csatolni"
Mivel lekonvertálja 640x480-ra, jó lenne, ha legalább megkérdezni, hogy mit küldjön, az eredetit, vagy kicsinyítettet.
" csatolni, csatolmányt menteni nem lehet. áthelyezés, törlés EGYENKÉNT?? (omg...)"
Ezek a 2.0-ban javítva.
"- képek... a telefonra feltöltött képek kicsinyítve vanak. francért bírálja felül a gondolataimat"
Mivel eleve a nézegetés a cél, egy 320x480-as kijelzőre teljesen felesleges az 5-6 MPixeles kép, az 1200x1600-as felbontás, amire lekicsinyíti a képeket, szerintem optimális.
Ez lehet, hogy téged zavar, de gyakorlatilag nincs értelme nagyobb képek áttöltésének.
(Persze itt is megkérdezhetné mit akar az ember)
"- bluetooth butítása (én spec. nem használom, de mégis...)"
A BT-os file küldözgetés szerintem felesleges, ha ott a WiFi, de a lehetőséget meg kellett volna hagyni.
Igazából a BT-os GPS kezelése ami hiányzik, de azt nem fogják belerakni, mert akkor kevesebben vennék az új készüléket.
"- 2 megás kamera... de hogy a 3g-s változatban is megmaradt?!?!?"
A kamera alapból felesleges dolog, a mobil vásárlók alig 4%-a használja rendszeresen fotózásra a készülékét.
Az új 5-8 MPixeles kamerával szerelt mobilok jól hangzanak, de a 10 ezer forintos Tesco gazdaságos digitális fényképezőgép szintjét sem ütik meg, akkor meg minek?
Arra, hogy fél évente egyszer készítsen az ember 1-2 képet, az iPhone kamerája is megteszi.
"- sms értesítés nincs alapból, nekem kell hekkelni..."
Itt az a gond, hogy a lüke amcsiknál nincs ilyesmi, így nem is rakják bele.
A VoiceMail amit ők SMS helyett használnak, meg nálunk nincs.
"- normális video felvétel hiánya"
Ez tényleg érthetetlen, de külső alkalmazással egész tűrhető videót tud.
"- safari nem jegyez meg semmit (jelszavak - pár helyen jól jönne)"
Ez bug, telepítsd az Installerből a "1.1.4 Cookie Fix"-et, javítja.
"- még mindig (tök logikátlanul) pár telefonra küldött ékezetes karakterű sms-eknél az ékezetes karakterek nem, vagy nem úgy jelennek meg"
Ezzel nem találkoztam.
"- engem kifejezetten idegesít, hogy nincs külön EQ beállítás "
Nekem nem hiányzik, eleve nem használok EQ-t.
"- szinkronizálás... oké, az egy dolog, hogy itunes, de baszki: nem lehet egy képet TÖRÖLNI a telefonról, amit nem azzal fotóztam..? nem lehet nezét TÖRÖLNI? videót TÖRÖLNI? ez azért szánalmas. :)"
Igen, itt a hangsúly a szinkronizáláson van, de géptől távol, ha helyre van szükséged, akkor szívás, hogy csak iTunesban törölhetsz.
"- egyedi SMS-ek törlésének a lehetősége (erre mondjukmár van progi, de jó lenne, ha a telefon magától tudná)"
Ezt is javították, ha jól láttam.
"- akárhonnan lehessen szerkeszteni egy contact adatait (tehát a favourites-ből vagy a recents-ből is!)"
Ennek nem értem mi lenne az értelme.
"- ha már van lehetőség megadni a contact-nál dátumokat, pl. születésnap, akkor a naptárban mi a francért nem jelenik meg??"
Jó kérdés.
"- MMS hiánya (soha nem mms-eztem, de mégis... alapszintű, hogy tudja egy telefon 2007-ben)"
Lassan feledésbe megy az MMS, kb. olyan elvárni, mint mondjuk az infra portot.
Egy netre szánt készülék esetén mi a túrónak az MMS?
Egyébként itt is az játszik, hogy az MMS egy ismeretlen szolgáltatás az USA-ban, így nem is kerül bele.
Az elsődleges célpiaca a készüléknek még mindig ők.
-
#2461 nekem meg undorító a hátulja, pedig azért vigyázok rá. -
Ulkesh #2460 "plusz az alu sokkal jobban karcolódik."
Nekem 4 hónap alatt egyetlen karc sincs rajta, pedig nincs tokban.
A műanyagnak nem is a karcolódás a baja, hanem, hogy fél perc alatt tiszta trutyi lesz az ember kezétől.
Most már nem csak elöl kell törölgetni, hanem hátul is :) -
Ulkesh #2459 "Érdekesség, hogy az új telefon kijelzője kapott egy sárgás, melegebb színárnyalatot. Az előző sokkal kékebb, hidegebb volt"
Más a kijelző a két készülékben. Az elsőben az érintőfelület és az LCD egyben volt, itt már két külön réteg, így olcsóbb a javítása, viszont más a színképe.
Mellesleg mindkettő TN-Film panel, tehát színhűséget nem kell tőle várni. -
#2458 Megjelent az első VOIP alkalmazás. -
#2457 -
#2456 Egyébként itt lehet feedbacket küldetni az Applenek a telefonról.
Gondolom nem csak dísznek rakták ki, szal érdemes lehet leírni azokat a negatív kritikákat amiket Pyrex is felsorolt "enhancement request" címszó alatt.
Bár lehet ha meglátják hogy magyar IP-ről érkezik a komment le se szarják addig amíg itthon nem lesz hivatalosan :D
-
#2455 Lehet alapból sz@r a fotó Wb-je, de az tény hogy sok ember észrevette, tehát nem hiszem hogy fake lenne a jelenség.
Már arról is írnak külföldi fórumokon, hogyha nyomunk egy Full Restore-t iTunesban akkor korrigálódnak a színek a telefonon. Úgy látszik ez egy kissebb gyártási mallőr lehet. -
#2454 mondjuk ezeknek a nagy része tényleg no comment dolog, nem is értem, hogy ilyen amatőr hibákkal/korlátozásokkal miért kell elrontani egy alapból nagyon sok potenciált magába foglaló telefont. -
#2453 plusz az alu sokkal jobban karcolódik.
amúgy nekem sem tetszik a bal oldali színhőmérséklete, pedig tényleg az a színhelyesebb. -
G_ArchAngel #2452 a baloldali majdnem szinhelyes, legalabbis jobban hasonlit a kalibralt kijelzomhoz (google maps-t megjelenitve), a jobb oldali teljesen fake, nezhetetlenul rossz, mint egy elrontott tungsten whitebalance a digitfotokon... -
#2451 Egyenesen undorito ez a sarga,remelem ezt javitjak mimahrabb,mert nem 1 kocsmabol kihozott telo kijelzojet akarom nezni!! :) -
#2450 Érdekes hogy miket írnak a műanyag hátlapról: olcsóbbnak hat a 2G iPhone alu hátlapja után, viszont állítólag sokkal kevésbé hajlamos a telefon elveszteni a térerőt, és a WiFi-vétel is sokkal stabilabb lett... Úgy látszik az alu hátlap ha minimálisan is de betett az antennáknak. -
#2449 sorry a helyesírási hibákért, de hulla vagyok. -
#2448 Ja és kivéáncsi leszek, hogy a 2.0 az alábbiakból mikre nyújt megoldást (párat már tudok biztosan). -
#2447 - email-hez nem lehet normálisan képeket csatolni, alapból az email-ek kezelése úgy ahogy van egy kalap fos: csatolni, csatolmányt menteni nem lehet. áthelyezés, törlés EGYENKÉNT?? (omg...)
- képek... a telefonra feltöltött képek kicsinyítve vanak. francért bírálja felül a gondolataimat, ha én 5 megapixeles fotót akarok rátölteni, akkor miért kicsinyíti le?
- bluetooth butítása (én spec. nem használom, de mégis...)
- 2 megás kamera... de hogy a 3g-s változatban is megmaradt?!?!?
- sms értesítés nincs alapból, nekem kell hekkelni...
- normális video felvétel hiánya
- safari nem jegyez meg semmit (jelszavak - pár helyen jól jönne)
- még mindig (tök logikátlanul) pár telefonra küldött ékezetes karakterű sms-eknél az ékezetes karakterek nem, vagy nem úgy jelennek meg
- engem kifejezetten idegesít, hogy nincs külön EQ beállítás a headset ill. a normál (kihangosított) üzemmódra + az EQ beállítás csak a zenéknél működik, a videóknál már nem...
- szinkronizálás... oké, az egy dolog, hogy itunes, de baszki: nem lehet egy képet TÖRÖLNI a telefonról, amit nem azzal fotóztam..? nem lehet nezét TÖRÖLNI? videót TÖRÖLNI? ez azért szánalmas. :)
- egyedi SMS-ek törlésének a lehetősége (erre mondjukmár van progi, de jó lenne, ha a telefon magától tudná)
- akárhonnan lehessen szerkeszteni egy contact adatait (tehát a favourites-ből vagy a recents-ből is!)
- ha már van lehetőség megadni a contact-nál dátumokat, pl. születésnap, akkor a naptárban mi a francért nem jelenik meg??
- MMS hiánya (soha nem mms-eztem, de mégis... alapszintű, hogy tudja egy telefon 2007-ben)
Kb. ennyi :)
-
#2446 Nem valószínű hogy csupán marketing duma, kint vannak az első review-k, és mindenhol írják hogy sokkal jobb lett a hangminőség.
Érdekesség, hogy az új telefon kijelzője kapott egy sárgás, melegebb színárnyalatot. Az előző sokkal kékebb, hidegebb volt:
Ez tipikusan olyan dolog, amit észre sem vesz az ember csak ha egymás mellé teszi a két készüléket, de már előre látom hogy sokan sírni fognak miatta :D Egyébként szoftveresen korrigálható, szóval valszeg kiad majd az Apple egy updatet ha sok embert zavar. -
#2445 Na ez azétrt erős túlzás volt :D -
Snailline #2444 Üdv. nincs véletlenül valakinek iTunes hozzáférése? Megjelent végre a MixMeister scratch iPhone-ra de csak iTunes-ről lehet letölteni. Ingyenes, szóval nem nagy kaland, csak ugye az iTunes regisztráláshoz meg kell adni bankkártya számot, meg minden féle adatot, ami nem is lenne baj, ha kész lenne a kártyám. :) Na mind1. Ha valakinek esetleg van ilyen hozzáférése, plííz töltse le és dobja fel valahova, vagy e-mail-en, vagy bárhogy. Majd valahogy meghálálom. :) Thanx. -
G_ArchAngel #2443 akkor veszel GiftCard-t, azzal feltoltod az iTunes egyenleged es majd mindig onnan vonja le az Apple, ha vasarolsz... -
Verseghy #2442 Nekem azt mondták nemtudnak MÉG 2.0ás törtet rakni a telómra.:( -
#2441 engem spec a 3g hidegen hagy, de a gps-nek örülök, ugyanb van itthon gps-ünk, de azért ez is jól jöhet bármikor :) -
Verseghy #2440 Nekem domborlenyomatos kártyám van, de akkor se szeretném megadni, mert gombnyomásra tudok venni progikat és be se kell írnom semmit, csak levonja és nemfogom tudni visszafogni magam. -
Ulkesh #2439 "de azt is tudom, hogy mik azok az ISZONYATOSAN idegesítő hiányosságai"
Mik? :)
"a régivel sincs bajom. néha picit halk,"
A kihangosított hang minősége jobb a 3G-snek. -
#2438 ...már aki, lassan 1 éve van iphone-om és tudom miért nem cserélném le soha, de azt is tudom, hogy mik azok az ISZONYATOSAN idegesítő hiányosságai, amik miatt más telefon TUDÁSBAN alázza. De mégis... a kezelése...hmm :) -
#2437 szerintem nagy arc, én bírom :) -
G_ArchAngel #2436 az egesz Apple egy nagy marketingduma, megis mosolyogva esszuk:-) -
#2435 ez a faszi olyan szinten idegesít, hogy inkább nem is írom le :) -
#2434 nem tudom mi lehet klasszisokkal jobb, szerintem sima marketingduma. a régivel sincs bajom. néha picit halk, de mivel mindig headseten beszélek, ez engem nem érint.