7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • szurop
    Nekem nagyon teccik a Cardamom. Én vagyok a hüje? Senik másnak nem jön be.
  • magus
    Hát lehet igazad van, ha 1 ágút veszek akkor tudok venni egy nagyobbat (55 cm felett, vagy elég annyi?), csak ha arra gondolok, hogy levinném nyáron balcsira a pipát vagy ilyesmi, akkor az 1 cső viszont kevés. a szeleppel lehet rendesen egyedül is szívni a kétágasat nem?

a keleti fűszeres alatt a blaha és a rákóczi közöttit érted? ahol volt az a dohányakció? ahol rámsóztak egy cardamonos dohányt ami olyan mint a domestos? : ) Lehet elnézek vmikor oda, ha nem találok ott sem, akkor marad ez a shop.
  • HiPPoNaX
    Kb 1 eve naluk vettuk haverral a pipainkat, igaz akkor meg joval kisebb volt a bizniszuk szerintem (legalabbis a weboldal fejlodesebol erre kovetkeztetek :D), de teljesen korrektek voltak, nem volt semmi gondunk.
  • NonsenS
    Húúh. 2-3 embernek szerintem felesleges kétágú pipa. Még 4 embernek is legtöbbször elég az egy cső. Najó az elején még sokkal kapósabb, viszont a végefelé már nem annyira.
    Egyébként a Keleti fűszeresnél a pipák is marha olcsók voltak. De tényleg. Érdemes elnézned oda is!
  • NonsenS
    AZZ naggyon durva volt. Begyújtotta a gyerek és kb 10 másodperc alatt teljesen begyulladt az egész füstet okádva magából. Én rendeltem three kings szenet asszem. 100 darabot. Ilyen piros dobozban jött az egész. Az "ezüst" csomagoláson tényleg nincs márka. De az enyém biztos nem túl száraz helyen volt, mert nagyon nehezen gyullad meg.

Jah egyébként elfelejtettem válaszolni: a keleti fűszeresnél a 40 körüli csávó volt az eladó, aki nem perfekt magyarból.
  • magus
    van valami véleményetek a vizipipawebaruhaz.hu-ról? akarok venni egy pipát, egy 55cm-es 2ágút, itt 8k-ért van, és ez az egyetlen shop ahol személyesen is átveheted, nem kell a 2-ezret kifizetned, hogy megtegyen a futár 5 km-ert Budapesten. Egyáltalán szerintetek egy 55cm-es kétágú pipa elég végülis otthoni használatra, max 2-3 embernek, néha egy társaságba elvinném még egy pipa mellé.
  • Brolly28
    júúj nekem volt belga szenem
    sunyi. még a hollandnak a szenét letudom szedni egybe a belga pedig szétesik rengetegszer esett rá az abroszra és igen büdös is
    nem ajánlom
  • Apus
    a Sultanban van belga szén is, állítólag tovább ég, viszont begyújtáskor büdös mint a kolera. Az is öngyulladó fajta mint a holland.
  • szurop
    Ezüstpapíros? Nem ilyen vastag alufóliaszerű? Az is three kings, csak a dobozán van rajta, maga a szén közvetlen csomagolásán nincs márkajelzés. Nekem teccik ez a szén. Nagyon nem láttam még más márkájút, egyedül egy görög szenet láttam egyszer, de az olyan szar hogy szinte hihetetlen. Begyujtáskor hatalmas füstje volt. Ugy Non-Sens?
  • Enosh Chan
    Detto, nem is tudtam, hogy lehet markaneveset is kapni :D
  • Apus
    az jó szén. én valami ezüstpapíros szenet használok felirat nélkül. asszem holland ezis.
  • Brolly28
    honnan származik,megnevezése
    mert most vettem holland szenet three kins felirattal
  • Enosh Chan
    Ongyullado, vagy, hogy erted?
  • Brolly28
    ti milyen szenet használtok?
  • NonsenS
    A nevéhez annyit, hogy vízipipának írjuk, és - ahogyan sok más esetben a magyarban - akár röviddel is ejthetjük (de kedvenc dohányzási formánk nevét ejtük mindkettővel).
    Goos: mikor olvastam, hogy szerinted a vízilabda is rövid i, akkor az első dolgom az volt, hogy beírtam a címsávba, hogy: vizilabda.hu. Mert ugyebár a címnél nem fontos a rövid-hosszú különbség. Hol találsz te ezen az oldalon rövid i-vel vízilabda szót? Mert én sehol. Azt hiszem, ez elég példa....
    Egyébként a fórumokon (és úgy általánosan az interneten) sajnálatos módon eléggé elterjedt az igénytelen fogalmazás és az embernek sajnos rá kell szoknia arra, hogy megértse a magyrat ékezetek nélkül is, mert nem dívik a szépen írt és beszélt magyar nyelv.

Az, hogy mennyire káros a vízipipa?
    Kátrány nincs a dohányban elvileg... Legalábbis ha az van ráírva, hogy 0,0 %, akkor a hatályos törvények (és a józan ész szerint) abszolút nem szabad benne lenni kátránynak. Nade felmerül a kérdés, hogy mennyire legális, hiszen Mo-n vett dohányterméken egy darab magyar szó sincs.... Ez nekem azért kicsit furcsa. Nikotin rengeteg van benne. Ha kiszámoljátok, akkor talán ez az a fajta dohányzási forma, ahol a dohányban a legtöbb a nikotin. Mert az a 0,5 % eléggé sok. Tudja valaki, hogy hány grammos egy szál cigaretta? Mert abban olyan 10 mg körüli nikotin van. Annak elvileg nagyrészét megszűri a víz, dehát fene tudja, hogy igazából mennyit. Én is csak a legtöbb esetben a gyakorlatra tudok támaszkodni: az általam megkérdezett cigisek a vízipipázás alatt, után nem éreztek nikotinpótlást, inkább nikotinéhséget. Nemegyszer rágyújtottak pipázás közben is a cigijükre. Továbbá még én sem vagyok rászokva a nikotinra.
  • Risu Führer
    hehe Szajnában ha már franciák:)
  • Lacee
    vízipiás? balatonban sörözni pl ;)
  • Risu Führer
    még rossz a cikk helyesírása is.olvassátok el:Profi Vízipiások Szövetsége.lol
  • Lacee
    a cikk szerintem is hülyeség, de az is, hogy nincs benne kátrány. ennyi :)

plusz a ciginek nem lehet mondani pozitív tulajdonságát, még az íze is rossz. a pipával azért más a helyzet, van egy hangulata, jó íze (már amikor olyan a dohány :)) stb... de butaság lenne a homokba dugni a fejünket: gyakorlatilag tömény füstöt lélegzünk be egy órán keresztül szinte folyamatosan, még jó hogy valami be is jut belőle a szervezetbe :)

asszem a linkelt tanulmányban van, hogy a víz a kátrány kb felét és a nikotin nagyobb részét kiszűri, ráadásul a szén sem ég olyan hőfokon, mint a cigaretta (100 fok körül vs 6-700 fok), így eleve kevesebb káros anyag szabadul fel.

• szurop
    Most nem olvasom el újra, de ha 1 tömetben annyi van mint egy cigiben, akkor azt simán feldolgozza a szervezet, míg elszívsz egy tömetet, mert jócsán tovább tart mint egy cigi. Meg a cigiben direkt rászokást segítő anyagok vannak.
    A cikk úgy hülyég egyébként ahogy van.
  • Apus
    Szerintem ez az egész hír egy vicc. Írja, h normál esetben annyi a nikotin 1 töltésben, mint 1 szál cigiben. Kérdem én akkor miért nem lesz senki pipafüggő? Lazán kibírok 1 hetet is nélküle. Tuti hogy ezek víz és cső nélküli mérések, már ha voltak mérések egyáltalán. Mert ugye ha ilyen kurvául káros akkor hogyhogy mégis engedik a teaházakban? Tradíció a tököm. Kávézóban is tradicionális dolog szivarozni és cigarettázni, mégis be van tiltva fél európában.
  • szurop
    :D
  • Lacee
    olvassatok akkor: 1363-as hsz, linkek.

"tar" vagy "tar yield" részre keresetek rá...
  • Apus
    szerintem meg sehogy. olyan értékek, mintha valami gyárkéményt szívogatnánk Csernobilban :D
  • szurop
    Szerintem ez volt az alapja.
    Mitől profi a profi vizipipás
    Egyébként az biztos hogy vizzel való szűrés előtt tesztelték.
  • Police88
    h a pofájuk nem szakad le xD max füstmennyisége annyi :D
  • Brolly28
    a pipában nincs kátrány ha dohányok debozán is írva van h TAR 0.0%
  • Apus
    Most hallottam a rádióban, hogy a vizipipa milyen káros. Hogy 1 pöffentés az megfelel 10-50 szál cigi kátránymennyiségének. Na mivan? Népszerű lett és a cigarettagyártók kezdik a lejáratást? Mégis mitől lenne benne kátrány? Szánalom.
  • s C a r
    tegnap kipróbáltuk a banános dohányt kakaó porral meghintve... nagyonjóóó! :D
  • 5m0k3r
    Köszi.
    Mindenesetre azért megnézem mielőtt megveszem, ha tényleg műanyag, akkor otthagyom. :S 20 körül már biztos van sok szép pipa. :D
  • Apus
    Asszem 20rongy körül vagy afölött van, néztem még régebben. Jó nagy pipa. De életben gagyi hatású, nagyon műanyag feeling szerintem. Bár ízlés dolga :)
  • 5m0k3r
    Én már túl vagyok a nagy dohányvásárláson. :)
    Vettem fizetés után 4,5Kg dohányt:D, ennek majdnem 2 évig ki kell tartania.:)
    Azért még tervezem 250-es minőségi dohány csomagok vásárlását is, szal ki kell tartanom 2 évig, utána meg remélem a fizetésem is emelkedik annyit hogy ne okozzon gondot a vásárlás. :S Főleg most, hogy leálltam a cigivel, felszabadul egy kisebb vagyon minden hónapban.

Más: Nem tudja véletlenül valaki hogy mennyibe fáj a Sultanban az a fatörzs-szerű pipa amiből egy zöld "lián" lóg ki? Mert most azt néztem ki magamnak.
  • Lacee
    "igaz, hogy 50 a sebességhatár, de én százhússzal szoktam menni, úgyhogy nem számít". :)

kiváncsi leszek, bírják-e az iramot a boltok, ha most az összes fórum lakója nekiront a két-három üzletnek :)
  • light00
    Ez komolyan elszomorító :C
    Hát akkor pénzt összeszedni, és irány a bolt, srácok!
  • Apus
    a kis szén 300 asszem. Srácok mindenki vásároljon be, nemsokára évvége. Én asszem elmegyek a héten, jővőhéten meg a Szulténba, felvásárolok Al-Waha dohányokból.
    NonsenS melyik eladó volt a blahán? Mondjuk jófejek mindannyian.
  • KornFan
    blahás boltba mennyibe kerül a kis szén nemtudja vki?? ammúgy én a vizipipára szavazomXD
  • szurop
    Jó, igaz hogy úgy helyes, hogy vízipipa, de ne mond már hogy úgy is szoktad ejteni. Röviddel szebb, megszokottabb. Csináljunk szavazást, ki hogy akarja:P.
  • Lacee
    de az... basszus, keress egy helyesírási szótárt, vagy általános iskolai nyelvtankönyvet :D

szóval a blahás bolt abbahagyja a dohányboltolást? akkor záros határidőn belül be kell vásárolni!
  • goos
    am sztem rövid i... a vizilabda se hosszú:D
  • NonsenS
    Ez a kézszabály. Magyarban így könnyű megállapítani az ilyen szavakról, hogy hogyan kell helyesen ragozni: amennyiben a kéz szónál az é változik, abban az esetben a másik szónál is.

Nah egyébként voltam a Blahai Keleti fűszeresnél. Bevásároltam 1,2 kg dohányt, plusz 40 szenet Szurop barátunknak, s mellé egy nagy kerámiát! Tök jó fej volt az eladó, bár azért itt-ott tudakolta, hogy máshol mi mennyibe kerül, s hogy mióta pipázok, s hasonlók. Rendes volt, mert szükségem volt a kerámia alá szigetelésre (vagy tömítésre, vagy mifene annak a neve), s először azt mondta, hogy nincsen, de végülis adott, mert mondtam, hogy nem jövök már ide többet vissza. Már csak azért sem, mert - s ez oly elszomorító azt hiszem mindenik Vízipia topic lakónak - januártól nem fognak árulni vízipipás cuccokat:( Legalábbis ezt mondta, hogy - mivel felmegy a dohány ára - nem fognak ezzel foglalkozni. Kár, pedig azt hiszem, az ország legolcsóbb helye.
    Egyébként a bevásárlás után még bolyongtam Pesten, s az 56-osok tere közelében is találtam egy boltot, ahol megkérdeztem, hogy mennyi az annyi a dohányoknál. S a csaj - ki elég tudatlan volt, s azt is megemlítette, hogy milyen szakszavakat használok, mikor 40 mm-es szén árát kérdeztem - elég sokkoló árakat mondott minden tekintetben. A 250 g-os dohány 1390 Ft (!) volt, 50 g-os nem volt; nagy szén szintúgy nem volt, s a kicsi szén 650 Ft volt. Ahhoz képest, hogy a Szuropnak 450-ért vettem a nagy szenet, ahhoz képest kicsit borsos az ára.
    Egyébként a tesóm könnyű kitérővel el tud menni a boltba, szóval tudok szállítani a haveroknak:) Szurop mondd, hogy mi kell, de legkésőbb decemberig!