Vízipipa
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
én tegnap vettem vizipipát, de valami baj van vele, mert alig jön belõle ki füst... ugyanakkor nem szelel, mert minden rész, ahol egymásba tettem a részeket, lefedtem vizes zespivel, hogy semmiképp sem legyen egy icipici lyuk sem... a víz meg majdnem h befeketedett... ez mitõl van?
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Életkor: 14 alatt.
Na..
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
hát bizonyos nézõpontból az, ahogy a kávé és cigaretta is drog. ez ugyanúgy dohányzás, bár "lightosabb"
bár persze; a leggyorsabb megoldás mindig beböfögni valami ilyen elméset...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD
Tudom, ciki, de... eddig egy saját készítésû vizipipám volt, és most... vettem egyet... a baj, hogy... gõzöm sincs, hogy hogy kéne feltölteni 😄
Merthogy... hiába csavarom nem jön leh... vagy... csak erõsebben kéne?
ötletek?
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
érdemes olyat választani, ami illik egymáshoz: mondjuk bor-szõlõ, rum-citrom ilyesmi.. de csak tipp, igazából mindegy
de ha pl uzo-t teszel bele akkor minimum mentás 😄
Azt szeretném kérdezni tõletek hogy ha alkoholt teszünk bele, akkor ahoz mijen dohányt ajánlanátok?
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
"The trees move. Do you not see it?"
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
szén: 690 / 10db
50g dohány: 580
250g dohány: 1590
Matahariban 1 pipázás: 750
Elvileg a dugótéren az orange-ban is van, de ott még nem próbáltam 😊
Alkohol amúgy jó tipp, feltétlenük kipróbáljuk! Zöldikének nálam nem volt hatása.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
(esetleg ötlet hogy ezen mit változtassak)
azért elég meglepõ, hogy egy-egy tisztításnál mi minden nem jön ki a csövekbõl.. elég gusztustalan, még jó hogy nem a tüdõmbõl kell ilyet viszontlátni 😄
ti hogyan takarítjátok a kicsikét, és milyen gyakran?
belevalók: az almás dohány nem igazán jött be és a menta sem (kivéve ha víz helyett ouzot töltöttünk a pipába és mentás dohány, na AZ flash 😄), eddig a kedvenc a citrom és narancs, esetleg a kettõ 50-50 keveréke.
extra "hozzávalókkal" kapcsolatban tapasztalat? még nem lett tesztelve 😊
(láma vicc) (vagy inkább ZÖLDSZAR?)
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
1. Ellenõrizd, hogy a pipád nem szelel-e valahol. Tedd a tenyeredet a dohánytartó tetejére, és szívd meg a pipát. Ha érzed a vákuumot, akkor jól csináltad. A kényes pontok: 1. a pipa teste és a tartály találkozási pontja. 2. a dohánytölcsér csatlakozása. 3. a szívócsõ csatlakozása. 4. a füstkieresztõ szelep. Hogyha az elsõ kettõ ponton valahol szelel a pipa, ellenõrizd a tömítéseket. Ezeket le lehet cserélni akár szigetelõszalagra, vagy gyógyszertárban kapható leukoplastra. Amennyiben a szívócsõnél ereszt, próbáld enyhe csavarással beljebbtolni, de itt is lehet alkalmazni az elõzõ, ragasztószalagos megoldást. Némelyik pipán van egy szelep, amiben a csapágygolyó meg tud rozsdásodni. Ezt pár forintból kerékpárboltban kapható golyóval javítani lehet.
2. Töltsed fel a víztartályt annyira, hogy a benyúló csövet a víz ellepje, de elegendõ ûr maradjon a füstnek. Ez általában a tartály három-négy ötöde, de minden pipánál más és más. A víz helyett szoktak alkoholt (whiskey, vodka) is tenni a pipába, sõt, van aki tejjel csinálja. Alkohollal a várt hatás egyértelmû, ha autóval vagy, inkább ne próbáld ki! Tejjel joghurt szerû ízt kapsz, de vigyázz vele, képes habosodni, ilyenkor fel tud jönni a szívócsõben.
3. Mindezek után egy adag dohányra lesz szükséged. Ez általában 8-10 grammot jelent, tehát helyezz egy adag nargiledohányt a tartóba. A dohányt ajánlott légmentes befõttes üvegben tárolni, így több, mint egy évig is eláll kiszáradás nélkül. Ne legyen púposra rakva és ne tömd meg túl erõsen! Kissé nyomkodjad bele, a tölcsér peremétõl egy-másfél millimétert hagyj szabadon. Ezután egy kb. 20x20 centis alufólia kockát tégy a tölcsér tetejére, és az oldalait alaposan nyomkodd a tölcsér oldalához. Törekedj a légmentességre, ne legyenek olyan egyenletlenségek, ahol be tud áramolni a levegõ. Fogpiszkálóval tegyél 30-35 apró lyukat a fólia tetejére. Itt fog a forró levegõ beáramolni a dohányon keresztül a pipába. Van, aki szokott még 3 apró fóliagömböt tenni a szén alá, így biztos nem érintkezik a dohány és a szén egymáshoz. Nem az a cél, hogy összeérjenek, mert akkor elkezd a dohány szenesedni, keserû lesz a füst. Ilyenkor jó a szelep, csak belefújsz a csõbe, és kimegy a kellemetlen, kaparó füst. A lényeg, hogy a forró levegõ kihozza az aromákat.
4. Most a szénre lesz szükséged, legjobb ha erre a célra használatos öngyulladó szenet használsz. Ez a csillagszóróhoz hasonló módon könnyen meggyullad, de ha nincs, jobb minoségû faszén is megteszi. Keress egy biztonságos helyet, - lehetõleg ne a perzsaszõnyeg felett :-) - és gyújtsd meg, izzítsd fel. Tedd óvatosan a fólia tetejére, ügyelj arra, hogy a dohány és szén között legyen legalább egy mm rés.
5. Mindezt érdemes egy hõtartó sapkával letakarni. Ez visszatartja a meleget, tovább mûködik a rendszer. Ezen kívül hogyha szabadban pipázol, a szél sem fújja az öledbe az egészet. Ez a probléma megoldható egy nagyobb alufólia-darabbal is, a képen látható módon hengert formázva belõle a dohánytölcsér köré.
6. A harmadik-negyedik szívásra érezni fogod a füst kellemes gyümölcsös aromáját. Néhány használat után a vizet érdemes kicserélni, az alkotórészeket és a tartályt megtisztítani a lerakódott szennyezõdésektõl. Fontos, hogy vegyszereket semmiképpen ne használj, ugyanis átveheti a pipa az ízét.
bár én rendes "kapadohányt" tartok itthon, nem ilyen aromásított cuccokat...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Hülye kérdés: dohányt lehet ebbõl szívni?
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
almás rule