3714
  • Timber
    Mert mi olyan sokat tudunk a Stormrol :D :D :D :D
  • Timber
    Pentax K10D. Vannak apro hibai amiket firmware frissitessel meg lehetne oldani. De a modellt mar nem gyartjak. Mar a Pentax K20D az uj gep (aminek szinten vannak hibai amiket firmware frissitessel meg lehetne oldani) igy arra koncentralnak. Pentax K10D mar hivatalosan bejelentve nem fog tobb frissitest kapni. Pedig meg mindig sokan hasznaljak, meg mindig egy kurva jo gep... Pedig 0 supportot kap. Megis sokan fogjak hasznalni... mert nem azt nezik mi a rossz mi az amibe bele lehet kotni hanem azt ami jo es amit szeretnek benne.

Felejtsuk mar el ezt a support dolgot jo? Mert kurvara unom, hogy barmit irunk ezt a csontot ragod folyamatosan... sot lassan mar a csont sincs ott... a tanyer sem mert azt is elragod es kovetkezik az asztal. Es akkor te beszelsz rokabor lehuzasrol? pfff.
  • Carlos
    te már csak jobban tudod...ott voltál...
    Nem unod már, hogy ugyanazokat a kliséket nyomod évek óta mindenhol:

-SWINE AZ ISTEN, PH1 AZ ISTEN, mert ottvoltam
    -KIRÚGATTAM MAGAM és utánna minden szar lett
    -IDÉZŐJELBE RAKOM A STORM NEVÉT mert az már nem az igazi, mert nem lehettem ott, mert kirúgtak, mert szar alak voltam, aki baszott dolgozni
    -RFB, RFTB, CW SZAR mert nem tetszenek a screenshotok, meg rókabőr
    -JAJJ LALA MIVAN VELED? LALA!!! LALA??? ÖSSZEESKÜVÉS!!! SZEMETEK!!!

Az az igazság, hogy te még mindig ugyanaza a kis nyominger vagy, aki akkor voltál, amikor kirúgtak. Játszhatod itt az agyadat, de senki se hisz már neked, meg a mocskolódásodnak. Hajtod a magadét, mint egy dedós kis hülye, és rohattul nem tudsz semmit a Storm-ról.
  • JeffeS
    másként fogalmazva: belesz@rás esete forgott fenn a supportot illetően.
  • JeffeS
    én csak arra akartam rámutatni, hogy a supportra lett volna idő és ember... az RFB és RFtB, CW, nem kizáró ok.
  • Carlos
    Igen.
  • JeffeS
    sarkosan fogalmazol, én nem ezt írtam.
  • Prince23
    Te fejlesztő tag voltál?
  • Timber
    tenyleg. most megvilagosodtam. igazad van mindenben. szar emberek vagyunk Carlossal es egy szar csapat meglehetosen gyenge tagjai voltunk aki epp hogy kepes volt egy pocsek rokabort kiadni amit utana mero lustasagbol totalisan leszartunk.

Igy jo? Ebbe mar nem kotsz bele? :)
  • JeffeS
    A SWINE csak garázsprojectként kezdte, Békéscsabán, de pesten készült el véglegesen a játék és a support pesten készült a PP1 és Gladius fejlesztése mellett.
  • JeffeS
    ez rendben van,csak hogy Carlos nem közvetett (leadeken keresztüli) munkakapcsolatról írt, hanem közvetlenről. Ha közvetetten írt volna a munkakapcsolatról, akkor úgy kezdte volna, hogy "Meier odament a leadekhez, hogy tudnak e erről, vagy tudnak e arról...", ő viszont nem ezt írta. Vagy azt írta volna, hogy "minek, úccse játszik vele senki"...-Háddebazz ha ki adtad volna parancsba, hogy a beosztottaid csinálják meg, lehet, hogy játszanának vele! -"majd lehet, hogy ránézek..." (azóta is ránéznek)" stb
    Amúgy nálunk sem leadeken keresztül ment a dolog, ha gond volt a kóddal fejlesztés alatt is, én nem a leadhez mentem, hogy rugdossa a kód azon részéért felelős programozót, akit, hanem Exahoz, Tomihoz, stb. Vagyis közvetlen munkakapcsolat volt, azaz csapatmunka.

Te ebben a dokumentumfilmben miért Twilekhez mentél a programozói problémáddal miért nem a lead programozóhoz, vagy a projectmanagerhez ? :-) Minden viccet a valós élet ihlet, vagyis minden poénnak van valóságalapja...
  • Timber
    Ja es igen: a SWINE-nal miert mukodott kerdezed. Mert az garazsproject volt.
  • Carlos
    Mindenben egyetértek!
  • Timber
    Jeffie babie. Ez nem igy mukodik. Egy programmer hiaba tud a bugrol a mar kiadott jatekban ha neki a leadje azt mondta, hogy marpedig ezzel kell foglalkoznod. A programmer lead hiaba tudja, hogy ott a bug a mar kiadott jatekban ha neki a project manager azt mondta, hogy marpedig ezzel a gameval foglalkozunk csak, hogy minel bugmentesebben adjuk ki. A project manager hiaba tudja, hogy a mar kiadott gameban ott az a bug ha a kiado azt fizeti ha mi a fejlesztes alatt levo jatekot fejlesztjuk. Es a kiado... hat O meg nem fog supportalni egy gyengebb eladasokat teljesito jatekot. A gyengebb eladas? Foghato sokmindenre, de szerintem legkevesbe sem arra, hogy szar a jatek (mert nem az).

Lala meg... en nem tudom mi tortent a P2 kodolasa teren addig mig mi az RF(t)B-t csinaltuk... csak azt tudom, hogy amikor eloszor meglattam a P2-t az olyan volt mint egy szetb@szott RFTB :) Mintha a regi engine-be fejlesztettek volna sok sok bugot mig mi megcsinaltunk 2 jatekot. Es akkor Lala volt a lead. Aztan atvette Hypnos es hirtelen elkezdodott egy uj engine kibontakozni es kicsit tobb mint fel ev mulva mar tudtunk dolgozni is. Szoval Lala nem kifurva lett velemenyem szerint... egyszeruen kiegett, nem birta a munkat :).
  • JeffeS
    másrészt az a rész, hogy "Meier odajön, hogy tudunk-e erről, tudunk-e arról", szintén közvetlen kapcsolatot fejez ki köztetetek és közte, Meier nem a projektmenedzserhez ment, vagy a 10T vezérigazgatójához, hanem közvetlenül hozzátok, gondolom teszterekhez, vagy akiknek köze volt a teszteléshez, vagy tudhatnak a hibáról. Vagy egy tesztleadhez ment Meier és a tesztlead ment a programozóleadhez és mindketten beleszartak ? Miért nem lettek kirúgva, ha a beleszarásért kirúgás jár ? :-)
  • JeffeS
    másrészt a beidézett hszólásban közvetlen kapcsolatot feltételez a programozókkal, aki elolvassa, nem közvetetett, ami "feljebb helyezkedők"ön keresztül történik a programozókkal.
  • JeffeS
    Az írtad, hogy "minek, úccse játszik vele senki"...-Háddebazz ha megcsinálnád, lehet, hogy játszanának vele! -"majd lehet, hogy ránézek..." (azóta is ránéznek) , ha akkora fejetlenség volt a "storm"ban, hogy a supportot (programozás) a "feljebb helyezkedők"nek kellett megcsinálni(!), akkor a kóderek mit csináltak ?
    Ez egyre kúszább...
  • Carlos
    Mert azok mondták, hogy ne foglalkozzanak vele, akik megtehették ezt.
    És lettek kirúgva emberek, nem is kis számban...csak erről te nem tudsz, vagy nem érdekel, vagy figyelmen kívül hagyod...mert ők nem a Lala...
  • JeffeS
    annyira jó volt, hogy leszarták ha hozzájuk fordultál, vagy elhajtottak, hogy lehet hogy majd ránéznek. :-)

Lalát csak azért hoztam fel, mert olyan érdekes ez az egész... hiszen ha őt ki lehetett rúgni, mert állítólag beleszart, akkor felmerül a kérdés, hogy azok, akik szintén leszarták (a supportot, a te állításod szerint) miért nem lettek kirúgva ?
  • Carlos
    Nem feltétlen a kóderekre gondoltam itt, hanem feljebb elhelyezkedőkre. Neveket énsem írnék. Aki tudja, tudja, aki nem, annak meg úgyis mind1.
  • Carlos
    A 3 legjobb embert soroltad fel, akivel jó volt együtt dolgozni.
    Az általad istenített Lala ellenben semmit sem csinált, ha odamentél hozzá elhajtott valami kamu dumával, hogy hagyjuk őt békén van fontosabb dolga is. (ezt 1-2x megértem, de mindig?) Aztán az lett, hogy szart mindenki Lala-ra, mert nem lehetett vele együtt dolgozni és mindenki a fent említett 3 úriember közül ment valakihez!
    (QA Team álláspontja és tapasztalata alapján. Desing részről majd Timber írja le a véleményét, ha akarja)

Viszont te nem tudsz túllépni a Lala "kifúrásán". Felmerül bennem a kérdés: Buzi-e vagy?
  • JeffeS
    Ha helyesen értelmezem, akkor a "vérprofi" programozók (Twilek, LuD, Hypnos és stb), akik okkal fúrták Lalát, "majd ránéznek", úgyhogy, jagd, csak türelem, lassan játszható lesz az RFB.
  • JeffeS
    Carlos (385) alább beidézett hszólásában abszolúte nincs szó vezetőségről, hanem fejlesztők közötti konfliktusról, párbeszédről, a "vérprofi" programozók (akik "joggal" fúrták ki Lalát) hozzáállásáról:
    Hát ezért nincs support.
    Néha szerencsétlen Meier odajön, hogy tudunk-e erről, tudunk-e arról, mongyuk, hogy igen, már egy éve bennevan, de basznak kijavítani, mert
    1, leszarják
    2, nincs rá idő
    3, "minek, úccse játszik vele senki"...-Háddebazz ha megcsinálnád, lehet, hogy játszanának vele! -"majd lehet, hogy ránézek..." (azóta is ránéznek)
  • JeffeS
    én is :-) akkor is röhej, hogy 20 ember tudott supportolni (SWINE) egy ütős (PP1) és egy ki sem adott játék (Gladius) mellett, 100 ember meg nem tudott supportolni (RFB) két PP1-ből modolt (CW, RFtB) játék mellett.
  • JeffeS
    nem csak azok, félreértettél. A PP1 fejlesztői is benne vannak, persze nem mind. A fúrótornyok, morálisan halott emberek nincsennek benne.

Viszont aki azt mondja, hogy a Panzers Phase One modolása (PP2, RFB, RFtB) valós munka, az nincs tisztában a munka szó fogalmával, sőt ledegradálja a munka szó jelentését. Ha a PP1 modolása munka, akkor te vagy a legnagyobb jómunkásember és neked járt volna nettó félmillás fizu a pp1 bevételéből (mert a PP2, vagy RFB ből aligha lett volna fizud :-). Értem ? :-)
  • Timber
    amig mi az RFBt RFtBt csinaltuk... de utana mar kokemenyen ment a P2 fejlesztese. masreszt... leszarom :)
  • Jagdflieger
    A gamestar.hu-n még mindik előrendelhető...
  • Carlos
  • Jagdflieger
    Te tervezel valamit..vagy benne vagy a pucsban...gyanus vagy te nekem..De aztán minnél hamarabb ám!
  • Carlos
    Ezt igy nem jelenteném ki ennyire egyértelműen...
  • Jagdflieger
    Igazad van Carlos. Nem erősségem a helyesírás... De kitaláltad melyik cégre gondoltam. Ügyi vagy. Tetszik ez a banner. Kezdem sajnálni hogy nem lesz ColdWar. Na megyek vissza az RfB szerkesztőhöz és építem a Zeppelin gyárat.
  • Prince23
    :D Víritson itt:D Így kivánatosabb a topik
  • Carlos
    Elirtad.
  • Jagdflieger
    Jó lett a banner! Gratula Logan. (ha már játék nincs akkor beérjük ezzel is
  • Jagdflieger
    Mit értesz a Crytek alatt? Ezt nem értem.
  • Carlos
    Crytek!
  • Jagdflieger
    Nos hogy mit fejlesztettem volna? Hát ha a Stormhoz kerülök akkor RTS-t. Mert az az engine arra való, max szerepjátékra. (pl: fallout.) Mondjuk én szeretem az RTS-t és ezért is akartam oda menni. Olyan céghez nem meltem volna ami pl, valami autós vagy sims szerű izét csinál.
    Nincs abban semmi rosz ha egy cég pl csak RTS-t csinál. Mert az adott cég játékmotorja arra van kialakítva. A csapat ahhoz ért igazán és a dolgozók is azért vannak ott mert adott játékstílust kedvelik.
    Nézzétek meg a nagy neveket: ID soft, Valve, Westwood, Crytec, stb.. Ezek a stúdiók sem ugrálnak stílusok között a fent említett okok miatt.

Mint már sokszor megírtam Jeff rögeszmélye az hogy csak azok méltók a Stormos névre akik a SWINE-t fejlesztették függetlenül attól hogy sikeres volt-e a project vagy sem.Mindenki mást le kell alázni, mert nincs ötlete, nem dolgozik, és amit csinál az szánalmas mert nem ér fel a SWINE-hez. Ez hosszútávon fáraztó.. Persze a rögeszmében az a szép hogy azt nem zavarja aki szenved benne.
    Ha nem tetszett ami ott ment akkor miért nem motad meg a véleményed és ha nem jutsz közös nevezőre akkor mondj fel. Ehhejett mint te is állítottad csak szenvedtél, lógtál a melótól és szétttelefonáltad magad. Szerintem a te vidéki hívásaid vágták tönkre a Stormot és a 10Taclet. A Te bűnöd!
    Amúgy meg minden a vezetésen múlik. Mert hiába Kérte a nép és Meier a suportot ha a főnök azt mondta szarni bele. A vezetőség szava döntő. Nem a csapat dönti el a suportolást. (ha mégis önszörgalmúlag azt teszi az dicséretes)
  • JeffeS
    az uccsó 3 hszólásban, akinek nem inge, ne vegye magára
  • JeffeS
    arról már nem is beszélve, hogy olyan figurák kerültek lead pozicíóba akik a semmittevés és meetinges szájtépés feketeöves mesterei, nem írok neveket, nem kívánok személyeskedni. Igy igen nehéz elképzelni, hogy ezen leadek vezetésével bármilyen érdemi munka folyt volna.
  • JeffeS
    és ki az ? :-)

Ha nem csak textúrát cseréltetek volna, meg nem csak csiszolgattátok volna a kész játékunkat (PP1), akkor nem ment volna csődbe a "storm" 2x is. Szerintem.
    Másrészt nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni, de emailben te is azt írtad, hogy ment a lógás, semmittevés, meetinges szájtépés ezerrel. Ami állításod teljesen összhangban van a többiek hozzám eljuttatott jelentésével. :-) Olyanok is ezt állították, akikről te szakmailag, emberileg elismerően, pozitívan nyilatkoztál emailben is.
    Carlos is azt írta az RFB kódjával kapcsolatban: "basznak kijavítani, mert ... leszarják"