3714
  • JeffeS
    csak tudod, Timber komám, más nulláról indulni (PP1) és más egy befutott, kész játékról, engineről (PP1) elindulni. Utóbbi jóval könnyebb falat, szvsz.
  • Timber
    na megint visszatertunk ide :D hidd el a CP:CW joval tobb volt mint egy rokabor es hidd el azok akik csinaltak ugyanannyit ernek mint azok akik a CP:P1-et csinaltak.
  • maniac001
    Lehet, én ebbe nem látok bele. Egyet viszont tudok. Végigjátszottam többször a Panzers játékokat mindenestől. És vágytam a P3-ra és a CW-is. Rókabőr ide vagy oda, engem szórakoztatott. Azt hiszem ezzel el is érte a célját. És kíváncsi lettem volna mit tudnak még kihozni ebből a koncepcióból. Hát nem tudom meg. A durva az, hogy mindenféle színvonal nélküli selejt játékok megjelennek kiegészítőkkel, második résszel cakk-pakk, egy ilyen mint a P sorozat meg kihal. Ez nem gyengén vérlázító. Mindig figyelem ezt a topikot, hátha egyszer azt olvasom hogy lett kiadó, vagy valaki felvállalta a projectet. De ahogy a soraitokat olvasom erre nincs sok esély. megyek is cigizni.
  • JeffeS
    taktikai stratégia kategóriájában a Panzers verhetetlen a mai napig IMHO.
    Lehet, de akik azt csinálták, akik munkája révén olyan lett, amilyen, azok túlnyomó többsége 2004-ben elhagyta a céget. Ezért nem készült valószínűleg a PP1-től elrugaszkodott új, eredeti ötlet. Bár mondjuk Tom (vezetőségi tag) sajátja volt az egy projektről minél több bőrt lenyúzni szemlélet.
  • maniac001
    A P2 megjelenése előtt volt szerencsém ellátogatni a storm főhadiszállására, tesztelhettem a P2-t. Az emberkék kedvesek voltak, érdeklődően beszélgettek velem, válaszoltak amire csak lehetett. Ezt a kis szöszenetet azért írtam le, mert egy jó fej gárdát találtam ott, és tudom hogy a nyugati költségek töredékéből olyan iszonyatosan színvonalas játékokat csináltak amitől lepetézett aki látta. taktikai stratégia kategóriájában a Panzers verhetetlen a mai napig IMHO. És bizony nem kicsit idegesítő hogy egy teljesen izgalmas környezetben láthattuk volna vissza a panzerst (CW). Elképzelni nem tudom (nem is akarom) hogy lehet egy ilyen projectet veszni hagyni. DVD író progit kerestem, és pár Guru mellékletek átböngésztem. Megtaláltam a CW toronydaru videóját, megnéztem ismét. De NEm jelenik meg. és még az emberölés a legfőbb bűn... Vicc...
  • JeffeS
    2. szerintem a storm talpraállásának esélye kereken nulla százalékra saccolható, már ami infókat hallottam. Hála a vezetőség pénzügy terén tanúsított linkségének.
    A 10T meg csak az időt húzza, az agóniát és csőd bejelentést tolja ki időben, szvsz, a közleményeinek annyi igazságtartalma van, mint Weibel nyilatkozatainak (*). Zsák a foltját. Amilyen "korrekt" volt a storm üzlet terén a 10Tel szemben, olyan "korrekt" vele szemben és befektetőivel szemben a 10T.

(*)
    Die 10TACLE STUDIOS AG produziert auf internationalem Top-Niveau und deckt mit ihrem Produktportfolio alle relevanten und wachstumsstarken Segmente des Games-Marktes ab. Das Unternehmen ist verschiedenen Entwicklungsstandorten in Europa und Asien tätig. - ha ezt jól értem, akkor Carlosék most ezerrel hegesztik a játékokat. Kiváncsi vagyok, hogy az angliai studiója (ami állítólag az Elveont fejezi be) meg van e még, vagy azt is anyagilag magára hagyta és már hónapok óta nem is létezik, nincs ott senki.
  • Timber
    Loturot mindegy Carlos :D
    1. szerintem a legtobben azt szeretnenk, hogy a jatek megjelenjen. Nem a 10T miatt nem a SR miatt. Amiatt, hogy a sok evi melo amit beleraktunk ne a kukaba menjen. Engem az se zavar ha ingyenesen letoltheto lesz... csak legyen ertelem e sok eves melonak (a fizetest leszamitva :D)
    2. szerintem nem egy ember van aki visszamenne dolgozni ha talpraallna a ceg.
  • JeffeS
    ez a 10T színjáték már csak a befektetőinek szól, nem oszt, nem szoroz. Ha jól értettem, akkor az egyik tegnapi közleményükben azt írták, hogy Európában és Ázsiában megy a játékfejlesztés.
    Azért fejlesztőként nem lehet neked sem mind1, hogy megjelenik a CW vagy sem. Gondolom, főként ti gondoztátok, formáltátok a gámát. Amiket hallottam az alapján legalábbis egy olyan kép alakult ki bennem az egészről, képletesen szólva: az Építő olyan volt, amilyen, a fogaskerekek henyéltek, helyettük a csavarok dolgoztak, güriztek. Szóval, gondolom, a csavaroknak nem mind1 a megjelenés.

Egy dajcslandi ipse már 2 éve "megjósolta" a 10tacle csődjét, a 10T állítólag úgy kezelte mindig is az anyagiakat, mint a storm vezetése... felelőtlen, közönyös link módjára. A 10T akkor is csődbe ment volna, ha nem vesz meg egy játékfejlesztő stúdiót sem. Azt csiripelték a madarak, hogy a reportokba rendszeresen belegyúrták a hiteleket is, mint "bevételt".
  • Carlos
    Nekünk már mindegy. Tegnap az összes dolgozó aki eddig nem kapta meg, megkapta a kilépőpapírjait.
  • JeffeS
    Tényleg, 7021 forint. Ha megjelenik a CW, akkor 5000el olcsóbb, mint idehaza.

Most olvasom a tőzsdén, hogy a 10tacle részvényeinek árfolyama emelkedett, miután közölte, hogy megvett egy rahedli tehenet, igen, tehéncsárdákat kívánnak nyitni európaszerte, ami elgondolásuk szerint egy baró üzlet, ugyanis egy hete Dr. Rainer Marquart a 10tacle felügyelőtanács elnöke úgy nyilatkozott:"Múlt éjjel tehenekkel álmodtam, ez egy jó üzlet." Szóval az Elveont felcserélték zacskós tejre.
    Na jó, csak az eleje igaz, amit eddig írtam, ti pár jurócenttel emelkedett a tőzsdén a 10tacle, miután - ha jól értem - felvásárolt egy SpiritON MEDIA SE nevű céget, ami ha jól értem digitális tv-sugárzással foglalkozik, mely céget 2007 november 26-án hívták életre. Vagyis alig több, mint fél éves cég, igen, 10tacle, ez biztosan jó üzlet volt...
    Sajnabajna németül van az infó, így lehet, hogy félrefordítottam... és tényleg teheneket vesznek... forrás itt
  • o0Sagem0o
    szerintem csak otthagyták, hisz majd vmikor biztosan megjelenik.. Továbbra sincs semmiféle hír a játék sorsa felől, szóval ki tudja mikor jelenik meg..és mennyiért.
  • Serpa
    itt már előrendelhető, ez alapján számolgattam.
  • JeffeS
    az ebay.com-on és az amazon.com-on nem rendelhető meg. Ha még nem rendelted meg akkor miből gondolod, hogy 8ezer ?
  • Serpa
    igen, postaktggel együtt.
    2-3 nap alatt megérkezik.

amúgy jó dolog angliából rendelni, több ezerrel olcsóbbak a játékok ott, mint itthon.
  • Axon
    Postaköltséggel együtt?
    Mondjuk amúgy sem tudok angliából rendelgetni. Na meg először jó lenne valami játszható demó.
  • o0Sagem0o
    ehh..lemaradtam valamiről vagy most már tényleg meg fog jelenni a játék év végén?
  • Serpa
    Angliából megrendelve 8ezer.
  • Carlos
    Szokásos EA fasság!
    Minden új játékuk 12 rongy.
  • Axon
    12 ezer!!!???
    Haahhhhh.... na akkor máris jöhetnek azok a bizonyos rapidos linkek :-)
  • o0Sagem0o
    nemtom, a különböző webáruházak eddig is összevissza írogatták a megjelenési dátumot, szvsz csak találgatnak ők is.
  • JeffeS
    CW - 2008. október 31. után - http://szoftver.hwsw.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=1022
  • JeffeS
    Ha valakinek meg van a kép az lécci ossza meg velem. Kösz.
  • JeffeS
    VáááááÁÁÁ ki lettem moderálva a stormregion.com-ról, pedig csak egy képet kértem, amit egy csávó linkelt be, majd moderálták. "Looserhill" - Azt hiszem ez a felirat volt a képen és tök poén volt,de kivágták a "Stormregion is dead" és a többi szöveg miatt. Tök gáz.
  • JeffeS
    házva :-D fázva, na
  • JeffeS
    a klippben a bácsi nagyon meg van házva, csúnyán berekedt. http://youtube.com/watch?v=YzB-3oKIfRw

csak nem egyezett meg az EA-val a 10T?
  • Timber
    Én most maradok ennél :D

Ja és lehet mégis lesz CPCW kiadva! (csak, hogy ONtopikk is legyek)
  • JeffeS
    A Boomfunk két évvel fiatalabb csapat, ha utánzatról beszélük, akkor a Boomfunk utánozta a Music Instructort. :-) Tény,hogy diszkósabb jellege van, de én szeretem a diszkó zenét, már amelyiket.
    http://youtube.com/watch?v=vH4LY1TPBfk
  • Timber
    Jeff ... mi ez a szar Boomfunk MC-s utanzat? :D
  • JeffeS
    :-D
  • Carlos
    Nesztek, egy kis nosztalgia, Twilek segít:
    Twilek és Timber
  • JeffeS
    Ilyen flancos helyekre jártok ? :-) 700 Ft egy kávé, nálam csak 699 Ft ;-D
  • JeffeS
    A foci szerintem nem szólt bele az eladásokba, 2006 áprilisa és júliusa között 2 millió(!) fogyott el az Elder Scrolls IV: Oblivion c játékból.

2006 júliusban közzétett PC játékeladások:
    1) World Of Warcraft - Vivendi
    2) Elder Scrolls IV: Oblivion - 2K Games
    3) Guild Wars Factions - NCsoft
    4) The Sims 2 - Electronic Arts
    5) Heroes Of Might & Magic V - Ubisoft
    6) The Sims 2 Open For Business Expansion Pack - Electronic Arts
    7) Age Of Empires III - Microsoft
    8) Half-Life 2: Episode 1 - Electronic Arts
    9) Rise Of Nations: Rise Of Legends - Microsoft
    10) Star Wars: Empire At War - LucasArts
    11) Civilization IV - 2K Games
    12) The Sims 2 Family Fun Stuff Expansion Pack - Electronic Arts
    13) Cars Radiator Springs Adventures - THQ
    14) Lord of the Rings: Battle For Middle Earth II - Electronic Arts
    15) Battlefield 2 - Electronic Arts
    16) Hitman: Blood Money - Eidos
    17) Warcraft III Battle Chest - Vivendi
    18) Guild Wars - NCsoft
    19) Call Of Duty 2 - Activision
    20) The Sims Complete Collection - Electronic Arts

Kivel és mivel szemben vagyok elfogult ? Igazából nincs is értelme vitázni a stormon, hisz már múlt idő.
    Én is gondoltam arra, hogy a 10T ki akar szállni a játékfejlesztő szakmából és azért vásárolta meg a minuszos stormot, az Elveont nem tudta behajtani a pozsonyiakon, meg biztos volt más is,amiért ki akart szállni.

Amúgy itt egy klasszikus, ez megy nálam most repeatben, eszméletlen: http://youtube.com/watch?v=d_Ew1vRCdCw

Érdemes felnézni a stormregion.com fórumaira is, röhej, kár hogy a felét nem értem. :-)
  • Carlos
    Tegnap is voltam... :)
  • Timber
    Latod Carlos en is igy vagyok vele. Ha megfizetnek akkor barmit :D

Akkor este megyunk a Gerbaud-ba? :D
  • Timber
    Sracok ne menjetek mar at f**zkodasba pls.

Carlos te picit naiv vagy, Jeff te meg elfogult.

A helyzet a kovetkezo az en szemszogembol (es nem akarok errol tobbet irni):
    Amikor odamentem akkor kezdodott az RFB es a CP:CW (akkor meg Panzers 2) fejlesztese. Egy eleg jo kis csapat volt rajta az RFB-n es csak paran a P2-n. Mi jo hangulatban kitoltuk az RFB-t, egy baromi jo csapat kovacsolodott ossze es emellett a cegben is jo volt a hangulat. Voltak csapatepitok, kulonbozo szakkoroket inditottunk (fotoszakkor rulez). Aztan az RFB kijott a nemetorszagi fociWB alatt... Errol mindannyian tudtuk, hogy baromsag es szar huzas volt. Eladas bekasegg alatt. Nem azert mert szar volt a jatek... mert az RFB egyike azon jatekoknak amit mint jatek is elveztem nem csak mint melo. Az RFTB fejlesztese alatt a csapatot elegge szetszedtek, joparan atmentek a P2-re. Paran akik maradtunk kitoltuk az RFTB-t, szerintem rekord ido alatt. Aztan 2006 junius kornyeken ott voltunk RFTB-s scripterek (azaz Deany es en) akiknek el kellett kezdeni imitalni a munkat mert igazan nem volt konkret melo. Ebbol lett az RFB/RFTB mod: Designer's revenge (ami aztan ment a kukaba). Ennek annyi volt a lenyege, hogy Deanyvel ketten olyanra lottuk be a palyat amilyenre szerettuk volna. Azaz verpisalos hardcore :D Augusztus vegen atkerultunk a P2-re ami az elso sokk volt. Olyan szinten SEMMI nem volt abbol a projectbol, hogy egyszeruen nem hittem a szememnek. A Design doksi amit masfel eve folyamatosan irtak hemzsegett a baromsagoktol es olyan szinten nem volt atgondolva benne semmi, hogy az egesz nem volt tobb mint amit egy atlagos brainstorming alatt ossze lehet dobni. A mar elkeszult prototype palyak katasztrofalisak voltak, jatszhatatlanok es 0 elvezeti ertekuk. A rendszer ami mogotte volt egy rakas bug volt semmi mas. Ekkor kezdodott a gerilla mozgalom az editorert es a LUA scriptnyelvert :D Elkezdtunk design doksit irni (nem a regit rendbeszedni mert annak ertelme nem lett volna). Aztan 2006 vegen elkezdtek raszallni a designerekre, hogy nem csinalnak semmit (tekintve, hogy editor nem volt amivel lehetett volna dolgozni... en pl. elkezdtem onkepzo Lua tanfolyamot inditani magamnak :D voltak akik imitaltak a munkat -ezt konkretan meg is kaptuk parancsba, hogy csinaljunk ugy mintha dolgoznank-). Tulkepp 2006 vege volt amikor elkezdodott a hangulat megromlani. Kezdtek raebredni arra, hogy a kidobott masfel ev borzasztoan tokonrugta a P2 projectet es ezaltal a Stormot is. Hiaba rugtak ki az egyik lablogatot (OCC) ha ottmaradt a tobbi. Es ebbe beletartozott a Lala is, mert a kod oldalrol se tortent SEMMI. Epp ezert nem tudom ot vedeni... Aztan 2007 kezdo lepese: rugjunk ki embereket mert akkor a hatalommal munkara birjuk az embereket. Tom konkretan kifejtette nekem, hogy a terror a legjobb eszkoz a cegvezetesben... ezuton szeretnek gratulalni neki ahoz amit elert :D es majd amikor mar megy a felszamolasi eljaras a Storm ellen (ami mar megy) akkor is sokszor ismetelgesse el maganak ezt es mint jo pelda tegye melle a Stormot :D

Lenyegeben a ceget az tette tonkre, hogy a vezetes nem hallgatta meg azokat akik mar 2006 legeleje ota mondtak, hogy a P2 project kurvara szarul all. Csak akkor voltak hajlandoak tudomast venni a dologrol amikor mar az O irodajukba is folyt be a szar. De ekkor se jo megoldas szuletett... Tobb embert kellett volna akkor kirakni es azokat a helyukre rakni akikkel az RFB/RFTB kiment. Ehelyett -kicsit kepletesen- egy kicsit leporoltak az elfertozodott reszt, de magat a fertozest nem szuntettek meg. Vegul a mutet sikerult, a beteg meghalt.

A 10T? A 10T felvasarlas szerintem egy baromi nagy penzmosas volt csak mind a 10T mind a Storm reszerol. Akkor mar valszeg mind a ket ceg tudott a bukasarol...

Megvalami Jeff... Maciek nagyon jo szakemberek es emberileg is nagyon jok. De azok akik a Stormban toltak a szekeret azok is vannak ugyan olyan jo szakemberek es emberileg is ugyanolyan jok. En dolgozom/tam mind a ket tarsosaggal es nincs koztuk kulonbseg. En szeretem mind a kettot :D
  • JeffeS
    "És ne személyeskedjünk, mert nincs értelme és nem akarlak lejáratni senki előtt, főleg nem itt."
    Ugyan, ne zavartasd magad, engem már "nagyon lejárattak" az egész Hardwired nyilvánossága előtt: Havoc, Twilek, nszf, Tass, stb ;-) Vagyis azok akik lerombolták, felélték, amit mi felépítettünk: Stormregion.

Egyébként én sem akartam személyeskedni, csak meglepett az, amit írtál a felvásároltatásról. Mert azért elég sok minden történt az elmúlt fél évben, ami fel kellett, hogy ébressze mély álmukból azokat is (pl az átutalás elmaradása), akik mindent elhittek azoknak, akik ugratták újságcikkekben a játékos társadalmat (is). Szóval csak megleptél írásoddal, bocs, ha bántó, sértő voltam.
  • JeffeS
    Kockázatos, mert a 10taclenak "összesen 13.4 millió euróra rúgó tartozás"a van, de próba szerencse. ;-)

http://gamestar.hu/10tacle-sulyos-gondok-a-nemet-polipnal.html
  • Kopiati
    Remélem a 10Taclenek nincs adósága mert akkor ha 1 euro cent lesz a részvények ára akkor felvásárolom mind aztán a licenceket meg eladom...
    Huhuháhá gazdag leszek ;)
  • JeffeS
    Én se így keresek. És nem is várom el senkitől, és nem is vártam el senkitől, hogy így keressen. Szó nem volt álláskeresésről, csak leírtam, hogy a storm (egy 2007 nyarán csőd szélén álló cég) vitte csődbe a 10taclet (bizonyíték rá a tőzsde, teletrader.com) és nem fordítva. Ez nem jelenti azt, hogy a stormban nem lehetett jó dolgozni, annak akinek hagyták. ;-) Ha te is lead lettél volna, akkor téged is bedaráltak volna, szerintem.
  • JeffeS
    Ez is fontos. De az is, hogy az embernek ne tudjanak lyukat dumálni a hasába.