1688
Black Mesa: Source
  • haldor
    Amúgy a Blue Shiftet szerettem Calhunnal meg az utalással az elején hogy a vonatozó Freeman minket nézett ahogy zseblámpával kopogtattunk az ajtón :D
  • haldor
    Elvileg Shephard az OP hőse úgy érkezik oda, hogy menteni. Csak náluk is eluralkodik a káosz, az elsőnek érkező katonákat megtámadják, szétszakadnak az egységek. Senki nem tudja ki barát ki ellenség. Azután jön a tisztogató csapat aki már mindenkit le akar gyalulni aki a bázison maradt.

Szóval a katonák jó része lő mindenre ami mozog. Shephard is hall olyan csapatokról akik ölik a tudósokat. Bár szerintem az OP-ban teljesen "megjuhászodtak". Talán kissé logikátlanul túlságosan is.
  • JaSoN HuNTeR #1246
    Operation Black Mesa. Már csinálják.

Amúgy a Source Blue-Shifttet és az Uplink-ot is csinálják.
  • Shep
    Ja amúgy én még mindig nem tudom miért is volt jó, hogy a rakétát kilőttük :)
  • Shep
    Ezek hiányoztak nekem, meg 1-2 kihagyott jó jelenet. Bezzeg a hülye teleportálós idiótaság benne van :( Amúgy a végére értem és a stáblista végén ott a folytatjuk felirat :) Hát egy Opposing Force jó lenne!
  • JaSoN HuNTeR #1243
  • JaSoN HuNTeR #1242
  • JaSoN HuNTeR #1241
    Amúgy én még azt nem értem pontosan hogy az Opposing Forceba miért barátok a tudósok,örök hogyha a többi HL[Blue shift és a Black Mesa]-ban megakarják ölni őket a katonák.
    valaki elmagyarázhatná pontosan.

Ez nekem még mindig nem esett le :D Meg más a katonák modelezése :S

Nem értem :S
  • JaSoN HuNTeR #1240
    HL1 is komoly. :D
  • JaSoN HuNTeR #1239
    Half-Life 2ben is jók a katona hangok.
  • haldor
    http://www.youtube.com/watch?v=RwtI1bLXSsg

Ennek a visszaállítása: http://www.sounds-resource.com/
    megkeresni a kívánt hangot. Alien slave. Letölteni. Átnevezős kicserélgetős játék a sound\npc\alien_slave mappában. Az urh gondolom hasonlóan kivitelezhető. Szerintem még ma el is készülök vele.
  • Shep
    Hát durván nehéz mikor a doki megnyitja a portált és jönnek át a dögök, ráadásul valamiért be is akadt az egész. :(
  • RMarvin
    A recsegős URH-hangokat pótolni fogják (akár a fejlesztők, akár más. nem adok 1 hetet rá), a Coop modhoz sok sikert kívánok, segíteni sajnos nem tudom (most fejezzük be az RTCW Coop modjának a fejlesztését, kiadás e hónapban) aztán vár az ezer más teendőm.
  • RMarvin
    Én a legkönnyebb fokozaton nyomom. Érdekes, hogy így most nehezebben halok meg, mint az eredeti legkönnyebb szintjén. Aztán ha végeztem, uccu neki még egyszer nehezebb szinten :)

Külön jó pont, hogy nem ugyanott vannak szétvágva a pályák, mint régen: (pl Blast Pit középső siló, ahol a kopogtató van)
  • haldor
    Áh meg is van :D Szépen waw fájlokba ott sorakoznak a BM mappájába. Csak ki kell szedni valahonnan az eredetit és berakni ide. Problem solved
  • haldor
    Szintén kimentve mind :P. A katonák hangjával mi lett? Az a mély búgó torzított hang egyik eleme volt az hogy miért féltünk tőlük :D. Az Opposite Forceban volt ilyen a katonák hangja :(.
    Én az elektromos idegenek hangjával sem vagyok kibékülve. Ez a "sallabungabú ugabuga" nyugodt mély baritonon. Jó tudom a kettő sztorijába "megjavultak" sőt a legnagyobb healer, védelmező, jóságos lények lettek. De a régi csattogó hangjuktól tényleg lehetett fosni :D +ott volt karakterük (esetleg valakinek van rá valami modja, hogy visszarakjuk a hangot? Úgy lenne az igazi.) Ezen remélem később változtatnak. Az ilyen hangok pedig nagyon kellenek a játékba mert így tudsz felkészülni arra, hogy mi vár rád :D
    Szerencsére ez a "szuperpáncélos" tudós hozza a régi színvonalat :D ünnepnapokon van energia a pajzsodban, egyes lények ha feltűnnek már előre fosol.

Nagyon jó mod lett. Igazán elkapták azt a kaotikus horror szerű hangulatot amit a játék anno hozott. A feszítővasban nem tetszik, hogy ilyen lassú és kicsi ívet húz :P A fegyverek másodlagos módja is hiányzik (a pisztolynál a gyors pontatlan sorozat ami most alapon van) de sokkal jobban szeretem mint a kettő arzenálját.

Az idegenek bolygója pálya meg nem hiányzik. Azt a részt nem szerettem :D. Amit a pályákkal csináltak az külön jó pont. Kicsit változott így aki rongyosra játszotta a simát nem rutinból tolja végig. Sajnos tényleg sokat kivettek az eredetihez képest. :)
    Nagyon jó játék lett. Kár hogy a kettő nem ilyen sztorialapokon nyugszik.
  • Diezel
    Az eredetiben is a Blast Pit volt a kedvenc epizódom. Most ismét állat nagy lett a hangulata :) Jó lassan haladok, hogy minél tovább tartson:)

Valahogy vissza kellene csempészni a régi katonahangokat, hogy akkor is lehessen őket hallani, amikor nincsenek közvetlen közelünkben - a katonai rádiózások adták meg a We got hostiles hangulatát (szerintem) :)
  • Metalmilitiakid
    Meglett a megoldás, ha fut a Fraps nem indul el, utána kell bekapcsolni.
  • wantonly
    G-man tette, még nem álltál készen. :P
  • Solid Snake
    Akkor ez a vonat nem tied volt. Van ilyen
  • DrBrown
    Hát ezt nem hiszem el. Ilyen isten nincs. 8 éve várok erre MOD-ra, mindent amit lehetett elolvastam és nyomon követtem a fejlesztést. Figyeltem a visszaszámlálást, ahogy lehetett töltöttem és telepítettem.
    Könnybe lábadt a szemem amikor elindult velem a vonat,ERRE BEHÁNYT A VIDEÓKÁRTYÁM!!!! ÁÁÁÁÁ De nem érdekel, veszek valami 2 gigásat a sörpénzemből, les*arom.
  • Jaka923
    Királyok vagytok! Hajrá!
  • tescodr
    Ha a az emberek szeretnék akkor elkészülhet :)
  • tescodr
    Kis közvéleménykutatás:Érdekelne e benneteke egy half-life univerzumban játszódó coop móka?Konkrétan a Half-Life Decay Source motorosítására gondoltam.Igazából az első pálya pre alpha verziója már itt pihen a gépemen :) Mert szívesen megcsinálnám persze szívesen venném lelkes amatőrök segítségét is :)
  • Aquir
    azt látom hogy a kísérlet előtt és után ugyanazok a beszélgetések vannak benne ami az eredetiben is elhangzik, nem rossz:)
  • jackoneill90
    Sokkal élvezetesebb egy játék, ha nem töltődik újra állandóan az életed.

Mellesleg milyen az ellenfelek gondolkozása?
  • Metalmilitiakid
    Bocsi, hogy ide írok, de itt talán több az élet és valaki tud segíteni. Most hogy leszedtem a Black Mesa-t, egy kis kedvem támadta CS:S hez is, szóval lehúztam steamről, de nem akar indulni. Amikor elindítom bejön a néger a csappal a fejében meg utána a steam felirat, de utána nem a menüt vagy a loading képernyőt kapom, hanem feketeség van és középen egy Win7 (32) homokóra és innen csak feladatkezelővel tudok kijutni és bezárni. Próbáltam letörölni és újra leszedni, próbáltam 1024 ben futtatni indítóparanccsal, mert alapból teljesen összevissza volt a töltőkép, de az sem működött. Valakinek lenne valami építő jellegű ötlete ? (driverek frissek, steam le van frissítve és cs:s integrity ellenőrizve lett)
  • gabesz012
    Na igen, a HP töltők. Blast pit; elkapott a hülye 3 fejű, lement 11-re az életem, a fuel pumpás részt ennyi élettel kellett végigtolni, és ugye csak a legvégén van töltő, amikor már minden szörnyet le kellett zúzni. 3-as életerővel jutottam el oda. :D A csatornában lévő bull kinyírt vagy 5-ször. Ott tényleg úgy mentem vagy 5 percen keresztül, hogy adjatok már egy medkit-et. Meg ugye tölténnyel sincs túlságosan eleresztve, de ezektől (is) izgalmas. :)
  • RMarvin
    Bocs, de fejlesztettél már a Source alá FULL egyedi tartalmakat? (teljesen új, független AI vagy fegyver ...stb) Mert amíg nicsenek azok berakva a forráskódba, addig egyszerűen nem léteznek a mod számára, hiába is próbálnád őket berakni pályára. A model és a material megléte még édeskevés önmagában.

Én amúgy most fejeztem be az On a Railt. Ebből rengeteget kihagytak (szinte 1 komplett pályát), de kárpótoltak az újdonságokkal. Remélem a későbbiekben betoldják majd hiányzó részeket a Steam-es verzióban.
  • Aquir
    na, látom itt beindult az élet. Nosztalgiaként tegnap kicsit HL1-eztem, most pedig majd összehasonlítjuk:)
  • TSL16b
    Kis hekkeléssel ilyen is van (de magyar felirat még csak ez az egy):
  • tescodr
    igen pontosan a létrának van egy kezdeti és egy végpontja posztán arról van szó hogy a létráknál use gombot kell használni és arra nézni amerre ki akarsz szállni róla.tehát ha balra akar az ember leszállni róla akkor balra néz+ use és kirak balra.Ez single playeres source játékok sajátja mivel régen sok eset volt hl1 és modjai-nál hogy csak menet közben kimásztál vagy lecsúsztál a létra fokairól. :)Ezért a HL2-nél már másképp működik.
  • Dodo55
    HL2-es létra entity-k :)

CS:S-ben pl normálisan működnek, raksz egy láthatatlan oszlopot kinevezed létrának azt kész, de a HL2-ben meg úgy volt megoldva, hogy leszálló meg felszálló zónákat jelölő entity-k kellettek ha jól emlékszem. Az okozhatja ezt valószínűleg, de az is lehet próbálták a CS:S és HL2 megoldásokat ötvözni és ez lett belőle.
  • cadgers
    Isten ez a játék, nem tudom Ti hogy vagytok vele! Remekül megcsinálták a pályákat, tetszenek az újítások! Aki még nem tudná: az opciók menüben be lehet állítani, hogy mindig fusson!

Egy apró, mégis bosszantó buggal(?) találkoztam, mégpedig olyannal, hogy nagyon "ragaszkodik" a létrához, néha csak ugrással volt hajlandó elengedni, akkor meg repültem a mélybe, ráadásul az oldalazásra sem reagált.
  • tescodr
    Nah végig vittem :) hát gyerekek ámulok és bámulok,beszélgettem annó mapper kollégákkal többek közt a bms mapperjeivel és most már értem miért mondták azt hogy egy pályát 6-szor csinálnak meg :D fenomenális lett :) igaz 1-2 dolog fura vagy nem tetszik (tengerészek hangjai,gépfegyver hangja,bogár fegyver kevésbé hatékony)de amúgy csillagos ötös!Ez alázza a mai AAA-kat játékokat mediumon játszva is borzasztóan izzasztó és vissza hozza a régi med. pack keresgélést és a hp töltő utáni hajszát! :DAz új vagy átírt részek fenomenálisak a zombik félelmetesek,komolyan mondom a játék eleje már már horroros beütéseket tartalmaz de ez az év játéka számomra a GW2 mellett! 5/5
  • wantonly
    A nyílpuska nagyon durva fegyver lett, milyen célzást kapott már. :)
  • Diezel
    Na most jutottam el kedvenc részemhez a Blast Pit-hez, de majd holnap folyt. Jó volt a We got hostiles rész, bár az eredetihez képest nálam némileg veszített a feelingből, a hangok miatt. A katonák hangját remélem patchelik mert az (számomra) borzalmas, a háttérzajokból meg lehetne legalább annyi mint az eredetiben :) Minden más nagyon tetszik :)
  • S8DJ
    Ezt a játékot (modot) kiadni ingyér nagy hiba volt :D
  • KiruHoshino
    12 fejezetnél járók. Vannak húzzos részek. Normal-on játszom és bizony már így se egyszerű.
  • Diezel
    Én mindenkit kimentettem.. de a liftaknába már nem akartak utánam jönni :D