Black Mesa: Source

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.youtube.com/watch?v=RwtI1bLXSsg

Ennek a visszaállítása: http://www.sounds-resource.com/
megkeresni a kívánt hangot. Alien slave. Letölteni. Átnevezõs kicserélgetõs játék a sound\npc\alien_slave mappában. Az urh gondolom hasonlóan kivitelezhetõ. Szerintem még ma el is készülök vele.
Shep
Hát durván nehéz mikor a doki megnyitja a portált és jönnek át a dögök, ráadásul valamiért be is akadt az egész. :(

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

A recsegõs URH-hangokat pótolni fogják (akár a fejlesztõk, akár más. nem adok 1 hetet rá), a Coop modhoz sok sikert kívánok, segíteni sajnos nem tudom (most fejezzük be az RTCW Coop modjának a fejlesztését, kiadás e hónapban) aztán vár az ezer más teendõm.

Én a legkönnyebb fokozaton nyomom. Érdekes, hogy így most nehezebben halok meg, mint az eredeti legkönnyebb szintjén. Aztán ha végeztem, uccu neki még egyszer nehezebb szinten :)

Külön jó pont, hogy nem ugyanott vannak szétvágva a pályák, mint régen: (pl Blast Pit középsõ siló, ahol a kopogtató van)

Áh meg is van :D Szépen waw fájlokba ott sorakoznak a BM mappájába. Csak ki kell szedni valahonnan az eredetit és berakni ide. Problem solved
Szintén kimentve mind :P. A katonák hangjával mi lett? Az a mély búgó torzított hang egyik eleme volt az hogy miért féltünk tõlük :D. Az Opposite Forceban volt ilyen a katonák hangja :(.
Én az elektromos idegenek hangjával sem vagyok kibékülve. Ez a "sallabungabú ugabuga" nyugodt mély baritonon. Jó tudom a kettõ sztorijába "megjavultak" sõt a legnagyobb healer, védelmezõ, jóságos lények lettek. De a régi csattogó hangjuktól tényleg lehetett fosni :D +ott volt karakterük (esetleg valakinek van rá valami modja, hogy visszarakjuk a hangot? Úgy lenne az igazi.) Ezen remélem késõbb változtatnak. Az ilyen hangok pedig nagyon kellenek a játékba mert így tudsz felkészülni arra, hogy mi vár rád :D
Szerencsére ez a "szuperpáncélos" tudós hozza a régi színvonalat :D ünnepnapokon van energia a pajzsodban, egyes lények ha feltûnnek már elõre fosol.

Nagyon jó mod lett. Igazán elkapták azt a kaotikus horror szerû hangulatot amit a játék anno hozott. A feszítõvasban nem tetszik, hogy ilyen lassú és kicsi ívet húz :P A fegyverek másodlagos módja is hiányzik (a pisztolynál a gyors pontatlan sorozat ami most alapon van) de sokkal jobban szeretem mint a kettõ arzenálját.

Az idegenek bolygója pálya meg nem hiányzik. Azt a részt nem szerettem :D. Amit a pályákkal csináltak az külön jó pont. Kicsit változott így aki rongyosra játszotta a simát nem rutinból tolja végig. Sajnos tényleg sokat kivettek az eredetihez képest. :)
Nagyon jó játék lett. Kár hogy a kettõ nem ilyen sztorialapokon nyugszik.
Diezel
Az eredetiben is a Blast Pit volt a kedvenc epizódom. Most ismét állat nagy lett a hangulata :) Jó lassan haladok, hogy minél tovább tartson:)

Valahogy vissza kellene csempészni a régi katonahangokat, hogy akkor is lehessen õket hallani, amikor nincsenek közvetlen közelünkben - a katonai rádiózások adták meg a We got hostiles hangulatát (szerintem) :)

ATi HD4850,Intel Core 2 Duo CPU,4 GB RAM

Metalmilitiakid
Meglett a megoldás, ha fut a Fraps nem indul el, utána kell bekapcsolni.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

wantonly
G-man tette, még nem álltál készen. :P
Solid Snake
Akkor ez a vonat nem tied volt. Van ilyen <#hehe>
Hát ezt nem hiszem el. Ilyen isten nincs. 8 éve várok erre MOD-ra, mindent amit lehetett elolvastam és nyomon követtem a fejlesztést. Figyeltem a visszaszámlálást, ahogy lehetett töltöttem és telepítettem.
Könnybe lábadt a szemem amikor elindult velem a vonat,ERRE BEHÁNYT A VIDEÓKÁRTYÁM!!!! ÁÁÁÁÁ <#falbav> De nem érdekel, veszek valami 2 gigásat a sörpénzembõl, les*arom. <#mf1>

Jaka923
Királyok vagytok! Hajrá!<#eljen>

tescodr
Ha a az emberek szeretnék akkor elkészülhet :)

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

tescodr
Kis közvéleménykutatás:Érdekelne e benneteke egy half-life univerzumban játszódó coop móka?Konkrétan a Half-Life Decay Source motorosítására gondoltam.Igazából az elsõ pálya pre alpha verziója már itt pihen a gépemen :) Mert szívesen megcsinálnám persze szívesen venném lelkes amatõrök segítségét is :)

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

Aquir
azt látom hogy a kísérlet elõtt és után ugyanazok a beszélgetések vannak benne ami az eredetiben is elhangzik, nem rossz:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

jackoneill90
Sokkal élvezetesebb egy játék, ha nem töltõdik újra állandóan az életed.

Mellesleg milyen az ellenfelek gondolkozása?

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Metalmilitiakid
Bocsi, hogy ide írok, de itt talán több az élet és valaki tud segíteni. Most hogy leszedtem a Black Mesa-t, egy kis kedvem támadta CS:S hez is, szóval lehúztam steamrõl, de nem akar indulni. Amikor elindítom bejön a néger a csappal a fejében meg utána a steam felirat, de utána nem a menüt vagy a loading képernyõt kapom, hanem feketeség van és középen egy Win7 (32) homokóra és innen csak feladatkezelõvel tudok kijutni és bezárni. Próbáltam letörölni és újra leszedni, próbáltam 1024 ben futtatni indítóparanccsal, mert alapból teljesen összevissza volt a töltõkép, de az sem mûködött. Valakinek lenne valami építõ jellegû ötlete ? (driverek frissek, steam le van frissítve és cs:s integrity ellenõrizve lett)

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Na igen, a HP töltõk. Blast pit; elkapott a hülye 3 fejû, lement 11-re az életem, a fuel pumpás részt ennyi élettel kellett végigtolni, és ugye csak a legvégén van töltõ, amikor már minden szörnyet le kellett zúzni. 3-as életerõvel jutottam el oda. :D A csatornában lévõ bull kinyírt vagy 5-ször. Ott tényleg úgy mentem vagy 5 percen keresztül, hogy adjatok már egy medkit-et. Meg ugye tölténnyel sincs túlságosan eleresztve, de ezektõl (is) izgalmas. :)

Bocs, de fejlesztettél már a Source alá FULL egyedi tartalmakat? (teljesen új, független AI vagy fegyver ...stb) Mert amíg nicsenek azok berakva a forráskódba, addig egyszerûen nem léteznek a mod számára, hiába is próbálnád õket berakni pályára. A model és a material megléte még édeskevés önmagában.

Én amúgy most fejeztem be az On a Railt. Ebbõl rengeteget kihagytak (szinte 1 komplett pályát), de kárpótoltak az újdonságokkal. Remélem a késõbbiekben betoldják majd hiányzó részeket a Steam-es verzióban.

Aquir
na, látom itt beindult az élet. Nosztalgiaként tegnap kicsit HL1-eztem, most pedig majd összehasonlítjuk:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

TSL16b
Kis hekkeléssel ilyen is van (de magyar felirat még csak ez az egy<#vigyor5>):

tescodr
igen pontosan a létrának van egy kezdeti és egy végpontja posztán arról van szó hogy a létráknál use gombot kell használni és arra nézni amerre ki akarsz szállni róla.tehát ha balra akar az ember leszállni róla akkor balra néz+ use és kirak balra.Ez single playeres source játékok sajátja mivel régen sok eset volt hl1 és modjai-nál hogy csak menet közben kimásztál vagy lecsúsztál a létra fokairól. :)Ezért a HL2-nél már másképp mûködik.

HL2-es létra entity-k :)

CS:S-ben pl normálisan mûködnek, raksz egy láthatatlan oszlopot kinevezed létrának azt kész, de a HL2-ben meg úgy volt megoldva, hogy leszálló meg felszálló zónákat jelölõ entity-k kellettek ha jól emlékszem. Az okozhatja ezt valószínûleg, de az is lehet próbálták a CS:S és HL2 megoldásokat ötvözni és ez lett belõle.
Isten ez a játék, nem tudom Ti hogy vagytok vele! Remekül megcsinálták a pályákat, tetszenek az újítások! Aki még nem tudná: az opciók menüben be lehet állítani, hogy mindig fusson!

Egy apró, mégis bosszantó buggal(?) találkoztam, mégpedig olyannal, hogy nagyon "ragaszkodik" a létrához, néha csak ugrással volt hajlandó elengedni, akkor meg repültem a mélybe, ráadásul az oldalazásra sem reagált.

tescodr
Nah végig vittem :) hát gyerekek ámulok és bámulok,beszélgettem annó mapper kollégákkal többek közt a bms mapperjeivel és most már értem miért mondták azt hogy egy pályát 6-szor csinálnak meg :D fenomenális lett :) igaz 1-2 dolog fura vagy nem tetszik (tengerészek hangjai,gépfegyver hangja,bogár fegyver kevésbé hatékony)de amúgy csillagos ötös!Ez alázza a mai AAA-kat játékokat mediumon játszva is borzasztóan izzasztó és vissza hozza a régi med. pack keresgélést és a hp töltõ utáni hajszát! :DAz új vagy átírt részek fenomenálisak a zombik félelmetesek,komolyan mondom a játék eleje már már horroros beütéseket tartalmaz de ez az év játéka számomra a GW2 mellett! 5/5

wantonly
A nyílpuska nagyon durva fegyver lett, milyen célzást kapott már. :)
Diezel
Na most jutottam el kedvenc részemhez a Blast Pit-hez, de majd holnap folyt. Jó volt a We got hostiles rész, bár az eredetihez képest nálam némileg veszített a feelingbõl, a hangok miatt. A katonák hangját remélem patchelik mert az (számomra) borzalmas, a háttérzajokból meg lehetne legalább annyi mint az eredetiben :) Minden más nagyon tetszik :)

Ezt a játékot (modot) kiadni ingyér nagy hiba volt :D
KiruHoshino
12 fejezetnél járók. Vannak húzzos részek. Normal-on játszom és bizony már így se egyszerû.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Diezel
Én mindenkit kimentettem.. de a liftaknába már nem akartak utánam jönni :D

scomcomputers
Igen közben rájöttem a steamet át kell állítani angolra és igy most jó!
:)

* Scomcomputers the future of computing!*

Szabi84
Csak vasút közben nem volt nekem, az elején.

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

scomcomputers
Felírat mikortól van a játékban, az elején mikor megyünk a vasúttal akkor nincs de mikor kiszállunk akkor már van(mikor az õr kinyitja az ajtót)?
Köszi!

* Scomcomputers the future of computing!*

TreDoR
Amúgy osszességében jó game, aki nem játszott a hl1-el eddig, annak inkább ezt ajánlom. Jól átgondolták a pályákat, az eredetiben voltak olyan részek ahol csak néztem, hogy ez tulajdonképpen miért is van így ( pl. amikor mész az orhoz felvenni a shotit, és az oda vezeto úton tele van ládákkal, mozdulni sem lehet toluk, hogy pakolták oda oket... ). Meg az npck is valamennyit kommunikálnak egymással és Freemannel ( arról nem is beszélve, hogy nem dr. Kleiner és Eli klónok rohangálnak mindenfelé ). Csak az hagy egy kis rossz szájízt maga után, hogy kiszedtek belole jeleneteket, de szerencsére sok újat pakoltak bele helyette.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Tegnap éjjel olyan 60000 aktív peer volt torrenten amikor töltöttem, ez alapján én olyan negyed milliót minimum tippelnék :)

Már csak abból kiindulva, hogy én egybõl léptem seedbõl ahogy lejött, mert fel kellett szabadítanom minden erõforrást hogy szépen fusson a gépemen, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
A client.dll és a server.dll az amiben a MOD egyedi osztályai vannak (így a fegyverek, az AI is, illetve minden egyéb amit C++-ban kell megírni ha el akarsz térni a HL2-ben alapból meglévõ elemektõl.

Itt egy példa a Valve Developer Wiki-rõl:
https://developer.valvesoftware.com/wiki/AK47_weapon

Ez egy AK-47 komplett kliens és szerveroldali kódja.

Bár a C++ bevallom nem az erõsségem (sosem volt még idõm és/vagy türelmem elég alaposan megtanulni), de ebbõl számomra egyértelmûnek tûnik, hogy ez bizony a Client.dll-be és a Server.dll-be compileolódik bele:

#ifdef CLIENT_DLL
#include "c_hl2mp_player.h"
#else
#include "hl2mp_player.h"
#endif

A Source már csak ilyen :) A Hammer meg amúgy BSP-ket generál kizárólag, ami a pályák geometriai és világítási mapjain kívül még max cubemapeket, scriptelt szekvenciákat, entity-k tulajdonságait (textúrázás, fizikai tulajdonságok, kapcsolatok, triggerek), és egyéb az adott pályán belüli lokális dolgokat tartalmaz.

Bár az is lehet félreértetted (vagy rosszul fejeztem ki magam), és úgy értelmezted a mondanivalómat hogy minden dinamikus entity külön DLL-ben van, ez esetben igazad van hogy ez nem így van.
Még csak most jutottam a fagyasztókamrás részig, mert mindent alaposan megnézek...:) Fantasztikus munkát végeztek a pályatervezõk, pontosabban, akik a régi pályákat újratextúrázták, itt-ott átalakították és a kornak megfelelõen részletgazdagabbá tették.Mivel magam is szoktam hobbi szinten pályákat készíteni, gyûjtöm az ötleteket.van mit tanulni!Lehet azt tudni, összesen vajon hányan töltötték már le ezt a gyöngyszemet?
MerlinW
Egyrészt rosszul emlékszel, másrészt ha megnézed egyetlen dll-t sem tartalmaz a játék a 3 Steam vezérlõ .dll-en kívül:)

game_shader_dx9.dll, client.dll, server.dll - ennyi és ezek mind a source - steamwork vezérlõk. Minden más az ingyenes Hammer editor által generált anyag.

Ha programozó vagy, akkor tisztában vagy vele, hogy a DLL-be az exe által hook-olt függvényeket fordítod, mint objektumokat, wrappereket, stb. A játékelemeket butaság dll-be fordítani és nem is szokták, hiszen onnantól nem lesz moduláris, ami tönkrevágja a további fejlesztés gördülékenységét.

[merlinw.org]

Emlékeim szerint a fegyverek mûködését C++ -ban kell megírni és DLL-be compileolni. Ebbõl kiindulva logikusnak tûnik, hogy az AI is osztálykönyvtárakban van.

(/me another programozó :D)
A modellek, textúrák, hangok...stb. igen, de az új npc-k mesterséges intelligenciája?

MerlinW
A dll-ek függvénykönyvtárak. Semmi közük a tartalomhoz, az alkalmazás futtatásához szükséges rendszer eljárások/függvényeket tartalmazza. A játéktartalmak ott vannak mind a materials és egyéb könyvtárakban kibontva vmt, vtf-ként.

(/me programozó :))

[merlinw.org]

Sajna nem ilyen egyszerû. Ebben annyi újdonság van, pl teljesen új ellenfelek...stb, amik a dll-ekben vannak programozva. A Synergy csak a saját dll filéit olvassa (úgytom), ezért társítás szempontjából a legideálisabbak azok a modok amikhez nincs új dll.

Elvileg No-Steam verzió, telepíted, játsszol, nem kell Steam-el, meg 4-5GB-nyi Source SDK letöltésével kínlódni.

magnet:?xt=urn:btih:063EDF58F7E375197AFB094C8C322F47A9FD37CD

setuh
Ertem,kosz,akkor mehet a nosztalgia :D

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

MerlinW
Szerintem csak egy "mirror". Ingyenes cuccokkal sosem foglalkoztak a scene-ek. Semmi értelme.

[merlinw.org]

Ez mi?? <#hehe>

2012-09-15 14:12:41 UNKNOWN BlackMesa-HALFLIFE DL 3150.0MB | 63F

Szerintem a warez-scene team-ek ráharapnak elõbb-utóbb.
Egyáltalán nem, késõbb amúgy is felkerül a steamre. Teljesen legit.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

MerlinW
Miért állna fenn?:) Több ezer steam-es mod van. Ezért is van Steamben a Sourcemods könyvtár, meg az SDK.

[merlinw.org]

MerlinW
Szerintem be lehet importálni ezt is Synergy-be.

[merlinw.org]

setuh
Udv!

Ezt ha feltelepitem a steamem-re,ugye nem all fen az a veszely h bannoljak az accom?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder