1688
Black Mesa: Source
  • gabor222
    Mivel ahogy néztem a sima Half-life topik elég inaktív ezért itt kérdezem.

Ezt a ********* hosszú ugrást, hogy kell a XEN elején?

Hiába nyomom ugrás előtt, közben, után a guggolást sehogysem ugrik át.
  • RMarvin
    Nahát, már le is tiltották a soldier-soundst?
  • wantonly
    Végigjátszottam. Már nagyon vártam, de nem gondoltam volna, hogy valaha is elkészül. De amit ezek a srácok műveltek az több, mint amit vártam, reméltem. Minden elismerésem a készítőknek! Ez férfi munka volt. :)
  • Tibbbor
    Köszönöm!
  • Aquir
    imagerz.com
    kép beszúrása és url beszúrása gombok a "mehet" mellett
  • Tibbbor
    Kellene egy kis segítség:
    hogy tudok nagyobb képet betenni a fórumba(20 kb nagyon kicsi)?
    Érdekelne az a módszer is, amikor maga a kép azonnal megjelenik, illetve amikor csak a linkje szöveggel.Előre is köszönöm!
  • LSG

Eredeti HL1 Soldier Sound pack
  • Dodo55
    Én valahogy mindig is úgy voltam vele, hogy egy játéknál nem hátrány ha látszik a grafikáján, hogy játék, mert jobban visszaadja a feelinget.

Tudományos kutatások is bebizonyították, hogy a fotorealisztikushoz nagyon közel álló mesterséges vizuális megjelenés idegesíti az agyat, zavart kelt benne.

A Source Engine-el egyébként nagyon jól eltaláltak egy egyensúlyt ilyen téren számomra, a HL2 már az eredeti, OB Engine előtti verziójával is sokkal realisztikusabb hatást ad számomra, mint sok mai játék. A titka szerintem az, hogy a vizuális effektek nem haladják meg azt a tűréshatárt, ami ezt a "na most ez a valóság vagy várjunk mégsem" zavart keltik az agyban (mert közelről feltűnően csúnyák a textúrák, nincs túl sok dinamikus fényhatás), viszont a képi világ, főleg az építészeti stílus miatt rendkívül ismerős dolgokat idéz fel egy magyar ember szemében, így a realizmust egy más szinten váltja ki, kissé megkerülve a közvetlen részletes vizuális feldolgozást, sok ismert részletet az emlékfeldolgozás irányába továbbítva.
  • jackoneill90
    El fog tartani egy ideig amíg letölti az sdk-t
  • Gabe18
    Hát marha jó lenne a játék, de sajnos a sok fejlesztgetés mellett egy dolgot hagytak réginek amit nem kellett volna, az a katonák viselkedése. Pont ugyanúgy nem érdekli őket semmi, csak jönnek, semmit nem számít ha lövöd őket addig a pillanatig amíg meg nem halnak. És hát Hardon elég idegesítő hogy nincs taktika, a folyóson kell menni, jön 3 katona, nem lehet energia veszteség nélkül megcsinálni és hát pillanatok alatt lőnek le rólad 60-80 energiát. És hiba lövöm fejen az se számít (csak a Magnumnál) mert ő jön tovább, és lő...
    Na ez így 2012-ben kicsit már a nem jó nosztalgia része nekem.
  • BewK
    kép1
    kép2
    ték3
    kép4kép5
  • Tibbbor
    Szívesen megnéznék egy osztott képernyős gameplay videót: egyik oldalon a régi Half life, másikon a Black Mesa.Már csak érdekességképpen, hogy íme, mit fejlődött a grafika 14 év alatt, illetve mi változott a pályákat illetően ennyi idő elteltével.
    (Én egyébként megtettem ezt a bevezető vonatozással: rákerestem egy végigjátszásra a HL-nál, aztán megnéztem ugyanezt a BM-nál.Ok, állejtős a BM, de bennem azért a ma már ugyan kopottasnak tűnő régi verzió is újraélesztette az egykori bizsergetős játékélményt...)
  • MerlinW
    Az eredeti hangok jogvédettek, így sajna nem lehetett felhasználni őket.
  • JaSoN HuNTeR #1315
    Hali.
    Én is azt vettem észre hogy a katonák nagyon erősek lettek.
    Sokkal erősebb mint a Combine hadsereg.

Amúgy jó a játék [10/9] csak az eredeti hangokkal szerény véleményem szerint még jobban átadná az érzést.!
  • Szabi84
    *tüzelnek
  • Szabi84
    Én még most is szívtam normálon a katonákkal, egyből észrevesznek ha egy pixel kilóg, már tüzelek is, de ez az eredetiben is így volt.
  • Tibbbor
    Semmi baj, csak én is beleestem ebbe a hibába: nem tudtam megállni, hogy ne meséljem el a...khmmm, szóval az egészségügyi papíros achivmentet.Rám is szóltak, joggal.Csak ezért gondoltam, hogy nem baj, ha az újoncok kicsit próbálkoznak.Annak idején, 1998-ban én is szívtam jó pár résszel, de nagy élmény volt, mikor valamire magamtól jöttem rá!
  • wednes
    Oks, rendben.
    Bár ez nem akkora spoiler, mint pl: a történet lelövése. Egyrészt a pálya leírása, ha valaki nem járt ott, neki nem mond semmit se, 5x elejti mire odaér. Másrészt, ha meg elkezd DIREKT azon agyalni, hogy pontosan miről is írunk, nos az felér azzal, mintha beleolvasna a spoilerbe.
  • TreDoR
    De igen, átférsz.
  • TreDoR
    Nem ott ahol hiányzik egy rész, jobbra tole van egy lyuk, azon kell átugrani.
  • Borg
    Azon mégis hogy ugrasz át? Mert a lukon nem férsz be, a kapunál meg lóg egy áram alatt lévő vezeték, amitől meghalsz egyből...
  • Borg
    Jó, hát nem easyn játszok...
  • Tibbbor
    Gyerekek!Ha lehet, az ilyeneket spoiler-ben válaszoljátok már meg!Hagyjuk meg a felfedezés örömét azoknak is, akik most Half life-oznak először...
  • TreDoR
    O már utána van, ahol csúszós a járda, gondolom beleesett a vízbe, ott 2 cápa van. Ki kell mászni és végig ugrálni a végén lesz egy kirobbantott rács, azon kell átugrani.
  • TreDoR
    Nekem hard fokozaton 5-6 golyó kellett a cápákba, a 9mm-es muxik víz alatt is.
  • wednes
    2db? Nem 1?
    Nem egy vasketrec lóg a középen le? Ha igen, fel kell oda jutni, aztán beleugorni, felvenni a nyílpuskát, kilőni a nagyra nőtt halacskát. Majd keresni a víz alatt egy lezárt zsilip ajtót, mellette egy piros tekerhető "kormányt". Eltekerni, kinyílik az ajtó és lehet tovább haladni.
  • Borg
    Egy ilyen kurvanagy teremben vagyok, amiben körbeugrálató vas járda van, és a vízben 2 ilyen nagy szörny úszkál. Ahogy elnéztem több emelet mélységig megy a víz. Felettem meg van egy iroda szerűség, aminek a padlója ki van robbanva félig, de nem lehet felmászni.
    Itt mi a francot kell csinálni? Megölni kb esélytelen a két szörnyet, a víz alatt meg nem találom hova kéne kurvagyorsan leúsznom...
  • Tibbbor
    Csak megerősíthetem, hogy további - évekig tartó - várakozásra lehet számítani, már ami a Xen-t illeti.Jó magam pillanatnyilag is aktív Hammer használó vagyok és valóban rengeteg tökörészéssel jár egy pálya elkészítése.Főleg, ha azt szeretnénk, hogy ki is nézzen valahogy és érdekes legyen.Nos itt egy egész csapat dolgozik össze(textúrázók, skin készítők, level designerek, voice actorok, modellezők), ami előnyt jelent egy magányos mapper-el szemben, ugyanakkor ezeknek az embereknek a munkája egymásra épül.Vagyis, ha valaki lemarad, a másik team nem tud haladni.
    Fentiekből következik, hogy a Xen-re bizony még várnunk kell.Ráadásul a Xen pályák nem éppen arról nevezetesek, hogy egy kocka-szobát telepakolok tárgyakkal és kész, hanem épp ellenkezőleg: csupa szabálytalan alakzat, barlangok, fura növények, stb.Ez pedig Hammer-el nem lesz gyerekjáték.
    Ui.: érdemes rákeresni a pályaszerkesztés iránt érdeklődőknek a YouTube-on a BM alfa verziójának videóira, amikor bemutatják a vonatos intró kezdeti stádiumát.Ekkor még a vonat maga is nagyon gyermetegen nézett ki, a sínek mellett pedig még alig látható valami.Ebből lett aztán az a gyönyörűséges bevezető, amitől még most is keresgélem az állam.
  • Aquir
    Nagyszerű, még a Blast Pithez vezető radioaktív aljzatú liftakna túloldalán is ugyanott vannak a felszedhető extra tárgyak mint az eredetiben (csak ott szörfölni kellett hozzá). jól megcsinálták:)
  • Dodo55
    Annak idején szórakozgattam Hammerrel. 5 másodperc játékidő kb fél óra. Jó esetben... Persze a rutin is számít, de azért akkor sem egy SketchUp amiben jedierővel alakítod a teret. Meg ugye ott vannak az entity-k, a szép kis config paneljükkel, a texture alignment, a külső modellekről meg az animációjukról ne is beszéljünk.
  • BewK
    steam resi!
  • MerlinW
    8 évig készült ami eddig kész..:) Csak matekozunk:)
  • wednes
    Steam fiók és a Source SDK 2007 letöltése megvan?
  • jackoneill90
    Na szóval , hogy is kell elindítani? Feltelepítettem, rámentem hogy indítsa el, de semmi nem történt. Mit csináljak?
  • JaSoN HuNTeR #1294
    Miért két év? Az a Xen dimenzió nincs 1 óra játékidő...

Nem értem.
  • Szabi84
    nekem még ez is hosszúnak tűnik:D
  • DrBrown
    Erre én is gondoltam már, de ne felejtsd el azt sem, hogy már párszor
    végigvittük a HL-ot annak idején, tehát gyakorlatilag kívülről fújjuk a pályákat. Aki elsőnek játszik vele, biztos másként éli meg. (Nagyon nem lennék a helyébe.. :D )
    Bár egy picit valóban könnyebb, de nem számottevően.
  • vg
    Milyen hullám?
  • RMarvin
    Felőlem itt meg is állhat a BMS. Ha választani lehetne, akkor inkább a hiányzó pályarészek pótlására (és esetleg újabb pályák beletoldására szavazok, mint a XEN-re.

A magam részéről innen kezdve az Operation Black Mesára és a Guard Duty-ra gyúrok. Nagyon kíváncsi lennék az ő véleményükre a BMS-t illetően. Remélem nem kezdik most e újradizájnolni az egészet.
  • tutituti
    Szerintem nem lesz két év.Ha van esze a valve-nak(és azért van a hl3 mizériától eltekintve) fel fogja a srácokat karolni és meglovagolja most ezt a hullámot.
    Ha meg nem akkor szégyen gyalázatot kiáltok:)