1688
Black Mesa: Source
-
#1208 Igen közben rájöttem a steamet át kell állítani angolra és igy most jó!
:) -
#1207 Csak vasút közben nem volt nekem, az elején. -
#1206 Felírat mikortól van a játékban, az elején mikor megyünk a vasúttal akkor nincs de mikor kiszállunk akkor már van(mikor az őr kinyitja az ajtót)?
Köszi!
-
#1205 Amúgy osszességében jó game, aki nem játszott a hl1-el eddig, annak inkább ezt ajánlom. Jól átgondolták a pályákat, az eredetiben voltak olyan részek ahol csak néztem, hogy ez tulajdonképpen miért is van így ( pl. amikor mész az orhoz felvenni a shotit, és az oda vezeto úton tele van ládákkal, mozdulni sem lehet toluk, hogy pakolták oda oket... ). Meg az npck is valamennyit kommunikálnak egymással és Freemannel ( arról nem is beszélve, hogy nem dr. Kleiner és Eli klónok rohangálnak mindenfelé ). Csak az hagy egy kis rossz szájízt maga után, hogy kiszedtek belole jeleneteket, de szerencsére sok újat pakoltak bele helyette. -
Dodo55 #1204 Tegnap éjjel olyan 60000 aktív peer volt torrenten amikor töltöttem, ez alapján én olyan negyed milliót minimum tippelnék :)
Már csak abból kiindulva, hogy én egyből léptem seedből ahogy lejött, mert fel kellett szabadítanom minden erőforrást hogy szépen fusson a gépemen, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. -
Dodo55 #1203 A client.dll és a server.dll az amiben a MOD egyedi osztályai vannak (így a fegyverek, az AI is, illetve minden egyéb amit C++-ban kell megírni ha el akarsz térni a HL2-ben alapból meglévő elemektől.
Itt egy példa a Valve Developer Wiki-ről:
https://developer.valvesoftware.com/wiki/AK47_weapon
Ez egy AK-47 komplett kliens és szerveroldali kódja.
Bár a C++ bevallom nem az erősségem (sosem volt még időm és/vagy türelmem elég alaposan megtanulni), de ebből számomra egyértelműnek tűnik, hogy ez bizony a Client.dll-be és a Server.dll-be compileolódik bele:
#ifdef CLIENT_DLL
#include "c_hl2mp_player.h"
#else
#include "hl2mp_player.h"
#endif
A Source már csak ilyen :) A Hammer meg amúgy BSP-ket generál kizárólag, ami a pályák geometriai és világítási mapjain kívül még max cubemapeket, scriptelt szekvenciákat, entity-k tulajdonságait (textúrázás, fizikai tulajdonságok, kapcsolatok, triggerek), és egyéb az adott pályán belüli lokális dolgokat tartalmaz.
Bár az is lehet félreértetted (vagy rosszul fejeztem ki magam), és úgy értelmezted a mondanivalómat hogy minden dinamikus entity külön DLL-ben van, ez esetben igazad van hogy ez nem így van. -
Tibbbor #1202 Még csak most jutottam a fagyasztókamrás részig, mert mindent alaposan megnézek...:) Fantasztikus munkát végeztek a pályatervezők, pontosabban, akik a régi pályákat újratextúrázták, itt-ott átalakították és a kornak megfelelően részletgazdagabbá tették.Mivel magam is szoktam hobbi szinten pályákat készíteni, gyűjtöm az ötleteket.van mit tanulni!Lehet azt tudni, összesen vajon hányan töltötték már le ezt a gyöngyszemet? -
#1201 Egyrészt rosszul emlékszel, másrészt ha megnézed egyetlen dll-t sem tartalmaz a játék a 3 Steam vezérlő .dll-en kívül:)
game_shader_dx9.dll, client.dll, server.dll - ennyi és ezek mind a source - steamwork vezérlők. Minden más az ingyenes Hammer editor által generált anyag.
Ha programozó vagy, akkor tisztában vagy vele, hogy a DLL-be az exe által hook-olt függvényeket fordítod, mint objektumokat, wrappereket, stb. A játékelemeket butaság dll-be fordítani és nem is szokták, hiszen onnantól nem lesz moduláris, ami tönkrevágja a további fejlesztés gördülékenységét. -
Dodo55 #1200 Emlékeim szerint a fegyverek működését C++ -ban kell megírni és DLL-be compileolni. Ebből kiindulva logikusnak tűnik, hogy az AI is osztálykönyvtárakban van.
(/me another programozó :D) -
RMarvin #1199 A modellek, textúrák, hangok...stb. igen, de az új npc-k mesterséges intelligenciája? -
#1198 A dll-ek függvénykönyvtárak. Semmi közük a tartalomhoz, az alkalmazás futtatásához szükséges rendszer eljárások/függvényeket tartalmazza. A játéktartalmak ott vannak mind a materials és egyéb könyvtárakban kibontva vmt, vtf-ként.
(/me programozó :)) -
RMarvin #1197 Sajna nem ilyen egyszerű. Ebben annyi újdonság van, pl teljesen új ellenfelek...stb, amik a dll-ekben vannak programozva. A Synergy csak a saját dll filéit olvassa (úgytom), ezért társítás szempontjából a legideálisabbak azok a modok amikhez nincs új dll. -
kjhun #1196 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Elvileg No-Steam verzió, telepíted, játsszol, nem kell Steam-el, meg 4-5GB-nyi Source SDK letöltésével kínlódni.
magnet:?xt=urn:btih:063EDF58F7E375197AFB094C8C322F47A9FD37CD
-
#1195 Ertem,kosz,akkor mehet a nosztalgia :D -
#1194 Szerintem csak egy "mirror". Ingyenes cuccokkal sosem foglalkoztak a scene-ek. Semmi értelme. -
kjhun #1193 Ez mi??
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
2012-09-15 14:12:41 UNKNOWN BlackMesa-HALFLIFE DL 3150.0MB | 63F
Szerintem a warez-scene team-ek ráharapnak előbb-utóbb.
-
Ry0K3N #1192 Egyáltalán nem, később amúgy is felkerül a steamre. Teljesen legit. -
#1191 Miért állna fenn?:) Több ezer steam-es mod van. Ezért is van Steamben a Sourcemods könyvtár, meg az SDK. -
#1190 Szerintem be lehet importálni ezt is Synergy-be. -
#1189 Udv!
Ezt ha feltelepitem a steamem-re,ugye nem all fen az a veszely h bannoljak az accom? -
haldor #1188 http://www.youtube.com/watch?v=A7ZPDoU1X_U&feature=g-u-u -
RMarvin #1187 Az addig ok, de akkor viszont az SDK-t ki kéne adniuk a kezükből a coop-fejlesztőknek. Majd arra leszek kíváncsi mikor jelenti be valaki a moddb-en a realistic textures for BMS c. projektet :)) Vannak benne bugok meg fagyások, majd a Steam-es megjelenésig kijavítják. (vagy utána)
Bárki bármit mond, ez a mod egy ugyanolyan mérföldkő a modok világában, mint anno a HL1 volt a játékok világában. -
#1186 Megtaláőltam a wikiben: nincs és nem is lesz hacsak nem csinálja meg vki. -
#1185 Valaki világosítson fgel legyen szíves: akkor végülis bekerült a coop mód ahogy ígérték vagy nem? -
8. fejezetnél járok. Kedvenc achievments-em az volt amikor az elején wc papírt kellet adni a csávónak XD -
#1183 Pl, mikor lövik a szellőzőt, nekem eddig az tűnt fel? -
#1182 Azért vannak olyan jelenetek amiket jól kiszedtek belole... -
#1181 Hát azért a blast pites lifteket nem kellett volna lecserélniuk ezekre, azoknak volt fílingjuk. -
#1180 Na most ertem az 5ik fejezetbe, it is kurva jo a menu:
-
#1179 Amenyit kinlodsz, nem lenne egyszerubb letolteni az sdk-t steamrol?
Utana BM instal, majd steam restart es mehet is a game. -
#1178 Igen, minden fejezetnel mas menu kep van. Mindegyik nagyon hangulatos. -
#1177 Nagyon hangulatos lett ez a menü háttérkép
Gondolom mint a HL2 szériákban, ahogy haladsz előre úgy mutat más-más helyszíneket is :) -
#1176 Tegyék ki a bolti polcokra pénzért. Játékkal együtt úgy hogy már ne keljen vele szórakozni hanem telepíted elindítod s játszol. Nekem nem megy én ehhez már túl idős vagyok. :( -
kjhun #1175 Valaki feltette 10 perce. -
#1174 Melyik könyvtárba másoljam az sdk t ? Előre is köszi ha valaki segít üdv. -
#1173 Hát az nem is nagyon lesz, viszont sajnos az egész túlságosan gyors már (hl1 is ugyanez egy mai gépen), régen azért nem volt ennyire villámjáték, persze ennek vannak előnyei is de több a hátránya. -
#1172 XEN világra nem vagyok kíváncsi, de az Opposing Force az jó lenne. -
Buscemi #1171 Nekem az elejétől fagy. Vagy megy tovább vagy kilép. Tudtok esetleg valami megoldást? -
#1170 Hardon nem rossz, mondjuk toltényt nem nagyon találok :D -
#1169 Ja én is azt hittem, hogy valahol elnéztem a feszítővasat, na meg aztán a pisztolyt is, az elején a houndeye majdnem kinyírt :D
Szerintem fantasztikusan jól sikerült 10/10 :) Csak így tovább, jöhet a XEN világ, aztán az Opposing Force és a Blue Shift is :))