1688
Black Mesa: Source
-
#1448 Eddig két napja játszok vele és hatalmas. Anno még a kezdetek kezdetén, fiatalon volt szerencsém találkozni a HL1-el és a kiegészítőkkel. Nem tudnám felsorolni, hogy mennyiszer vittem végig, így jó volt látni az ismerős helyeket új grafikával. Volt egy-két hely, amit kivágtak, bár ezek többnyire csak lassították a játékot, azért akadt néhány ami hiányzott.
Többekkel együtt kell értenem, ez a mai korba már nem való, és a mai játékok hibája a rövid játékidő és a gondolkodás csökkentése (hiánya?).
A monotonitást nem értem egyeseknél. Egy mai FPS azért nem monoton, mert nincs időd szétnézni, csak jönnek az ellenfelek és rohanunk. Itt ha körbenézünk mindenhol apró meglepetéseket fedezhetünk fel, bár jónéhány csak a fanatikusoknak fog feltűnni.
Már évek óta ha FPS-ről van szó, akkor hard//veterán fokozaton játszom, hogy adjon is valami nehézséget, itt megizzaszt a medium. Öröm volt látni (újra), hogy a 100/100-as élet/pajzs kb egy-két percig elég, utána 30-40 élettel nyomultam előre. Sokszor előfordult, hogy 10 alatt voltam és ilyenkor bizony kellett figyelni rendesen, nem segített ha megállok 2 másodpercre, hogy visszatöltődjek, mert ilyen nincs :D
Nincsenek hatalmas villogó feliratok, hogy "Erre menj" vagy "Ezt nyomd meg!", bizony így nehéz
Nekem nagyon tetszik, elismerés a készítőknek. Szívesen látnék egy-két játékot még így.
-
Zero 7th #1447 Az hogy mennyi pixel van, az felbontásfüggő. Szerintem hagyd ezt a technikai témát, ha ennyire nem vágod...
Mondjuk ami tény, hogy konzolon és a multiplatform játékoknál 2005 óta gyakorlatilag megállt az idő. De PC only játékoknál azért lenne mit látni. -
Zero 7th #1446 Úgy mondod ezt, mintha húsz éve nem ugyanez lett volna a helyzet. A Doomtól is mindenki leszopta magát, hogy _milyen szép a grafika_.
A gyors piacra kerülés meg anno is, most is kiadónként és fejlesztőnként változik. Húsz éve is voltak, akik nyomták magukból a fost futószalagon, meg ma is vannak, akik nem akarnak szart kiadni a kezük közül ("When it's done").
Az meg, hogy mivel játszol szívesen, tök szubjektív. Itt a topikban egy HL rajongó (nem keresem most vissza, ki volt) mondta, hogy oké, hogy szép volt meg jó volt anno a HL, de ma, 2012ben már fárasztja az eltévedés meg a szellőzőkben csúszásmászás. Hiába szeretett '99ben eltévedni meg csúsznimászni, ma már nem szeret. -
Zero 7th #1445 Nemtom, alapból mit csinál a szépsz meg a kontroll, de úgy kell csinálni, hogy felugrasz, és _utána_ a levegőben leguggolsz, lehetőleg az ugrás csúcspontján. Effektíve ugrasz, és felhúzod a lábad. Nem egyszerre kell tenyerelni a billentyűzetet. -
sad1976 #1444 Space+Ctrl? ezzel lehet nagyobbat ugrani?mert én sem tudok ugrani:( akkorát ugrik alapból hogy még 1 kavicson is felbukna.ezért nem is tudok feljutni a szellőzőhöz .a rendes eredeti ingyenes steames van. magyarítva. ha esetleg ezzel lenne a gond. de nekem semmi a Space+Ctrl ra.ugrás nuku -
#1443 Igen, egy közösségi projektbe összeverődött népség dolgozik ezeken, meg néhány további nyelven, vegyes aktivitással. Egy Jokerine nevű tag próbálja koordinálni a munkát a BM fórumán, és van neki egy erre szakosodott saját fóruma is. -
#1442 A legvégén nekem is 10 fps volt, ott valami hiba csúszott a gépezetbe, de nálam a többi részen nem volt különösebb gond. -
#1441 Na meg igazából nem is lehet beszélni olyan hű de nagy és forradalmian új grafikai rendszerről az elmúlt 10-12 évet alapul véve.
Mert az, hogy több pixel van a játékokban pl. az még nem az szvsz. -
#1440 Az a baj szerintem hogy a mostani tizenéves (és kisebb) korosztály azért nem értékeli ezeket a régi játékokat, mert abban nőnek fel hogy kapják az arcukba a fotorealisztikus grafikával felszerelt, képi világában felpumpált játékokat, és tulajdonképpen "milyen a grafikája?" kérdésen kívüls sokakat nem érdekel semmi más. Meg most már havonta jönnek új játékok, nem élték meg a Wolfenstein 3D, a Doom 2, az első Half Life részek születését, amikor még nem az volt a lényeg hogy minél gyorsabban piacra kerüljön egy játék, ezért igényesen el voltak készítve (a maguk korában)
Én még mindig szívesebben tökörészek esténként egy Half Life-al, RTCW-vel vagy Doom 3-mal (akár régi Doommal is) mint egy ilyen rohand végig a játékot Call of Dutyval....
ezért is örültem, hogy megjelent a Black Mesa :) -
#1439 Ja nekem is 900-ról 760-ra...mit tegyek próbáljam mega spárgát 210 kilósan,szerinted ,segits légyszi!
-
#1438 Nem mondod....
-
#1437 Nekem sokszor beakadt a játék. Volt hogy 1-2 másodpercre megállt mikor teleportáltak alienek a lambda core-ban. De scripteknél és egyéb eseményeknél is akadt rendesen. Sav köpő eltalált, teleport, ellenség elhalálozik stb. Legtöbbször akkor mikor betöltöttem a játékot és az első ilyen volt. Pl első ellenfél ha sav köpő volt és mikor eltalált, akadás, halálakor szintén.
De a legdurvább mikor úgy sikerült quick save-lnem mikor az ellenség lövedéke épp a falba csapódott. Azonnali lag kb 5 fpssel, betöltés után szintén, játék újraindítás után szintén megmaradt, a mentés használhatatlanná vált.
A legvégén is 10 fps-re zuhant úgySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
ugrottam bele a teleportba.
-
Borg #1436 Ja, néha leesett 380-ról 280 fps-re is. -
#1435 Nálatok is néha akad a játék full grafikán és [1440x900]???
4 magos procim 4 gbram és gamer vga. és mégis. HL2 sose akadt igy be. -
#1434 Options -> Video -> Advanced -
#1433 A FOV-t lehet állítani valahogy (cgf,stb) ?
-
#1432 talán a guggolás+ugrás, ugrás-guggolást kéne kipróbálni. Érdekes én még nem akadtam el sehol. Csak kicsit unom mert már egy hete is az eredetivel játszottam. -
kjhun #1431 Akkor értem az okát. Egyéb nyelvű lokalizáció van még?? (angol/finn/német/olasz/norvég/spanyol nyelvi fájlok vannak a resource mappában). -
#1430 Igen, pont ezeket a fájlokat kellett megváltoztatnunk, két különböző okból: a ClientScheme.res a magyar címbetűhöz, a credits.txt-ben pedig egy sornyi változás a "TO BE CONTINUED..." lefordíthatóságához, ami kihat a credits_english.txt-re is (és e fájl többi nyelvű változatára, ha lennének ilyenek a magyaron kívül, de egyelőre nincsenek, úgyhogy a motor az angolt használja helyettük; bár a franciák, akik ezt a megoldást javasolták, biztos készítenek majd ilyet).
A telepítő az eredeti fájlokat ugyanabban a könyvtárban .HUNbak kiterjesztéssel elteszi, a magyarítás eltávolításkor az uninstaller visszaállítja őket. -
kjhun #1429 A magyarítás telepítője az eredeti fájlokkal mit csinál?? Felülírja vagy backupot csinál róluk a telepítés során?
..BMS\resource mapppa:
ClientScheme.res
credits_english.txt
..\BMS\scripts mappa:
credits.txt
A többi nyelv használhatóságára kihat a magyarítás?
Szomszédnál meglestük, működik a NonSteam-es standalone verzióval is. A játék(ok) nyelvét, a törteknél is alapból a Steam nyelve (registry!) határozza meg, de soknál egy fájlt kell szerkeszteni, a nyelv átállításához. Ha standalone verziód van, akkor általában kell lennie egy rev.ini fájlnak a játék főkönyvtárában lennie, és ott megkeresni a Language sort.
Pl.:
Language=English
Ezt átírni, mondjuk German/Spanish-ra, vagy egyébre, a magyarhoz meg Hungarian-t kell beírni. Mert például a HL2EP2-nél a registry bejegyzés határozza meg, tört ide vagy oda. -
Ry0K3N #1428 -
Tibbbor #1427 Előre is bocs az offért:
Az itt kommentezők közül nem használja valaki a Source SDK-t, azon belül is a Hammer Editor pályaszerkesztőt?Ha igen, legyen szíves kukkantson már át a Source SDK topikba! A #485-ös hozzászólásban leírtam egy komoly problémámat, hátha tud segíteni.Előre is köszönöm! -
RAMyMamy #1426 -
#1425 A "Steam Library"-ból arra következtetek, hogy nem magyar nyelvű felülettel használod a Steamet. A magyarítás a magyar nyelvi fájlokat adja hozzá a játékhoz, ezért a játékot értesítenünk kell arról, hogy magyarul szeretnénk olvasni a szövegeket. A Black Mesa esetén a játék nyelvét külön állítani nem lehet (vagy csak nem tudjuk, hogyan kellene), a nyelvi beállítást a Steam-kliensből örökli.
Angolra állított Steam esetén a closecaption_hungarian.dat fájl closecaption_english.dat-ra való átnevezésével is ki lehet erőszakolni a magyar feliratok használatát, de ez nem javasolt, inkább csak végszükség esetén alkalmazható megoldás. -
#1424 eredetiben a tudósok beszélnek egy szobában és a lámpát ha lekapcsoltad akkor az egyik visszakapcsolta. ez is lehetett volna egy achievement. -
Ő alaposan meg lett büntetve.
-
#1422 Végre elkezdthettem játszani. Nem bírtam ki , hogy ne csaljak és öljek meg mindenkit az első pályán aki élt és mozgott. Egy horrorjátékkal is felért az a pálya.
Ő már összecsinálta magát a félelemtől.
Őt mégjobban büntettem mivel ilyet csinált a kezével.
-
#1421 jobb kattolsz egyet a játékon a libraryben és create desktop shortcut... -
#1420 Igen, nekem működik. -
#1419 Hello
Nektek működik a magyarítás?
Nálam egyelőre nem megy. Igaz én a Steam Library listájából indítom a játékot, mert az install mappában nem találok ikont hozzá (pedig újra indítottam a rendszert). De sztem így is működnie kéne nem? -
wednes #1418 Volt olyan kritika is, hogy nem olyan pörgős a játék és kevés az ellenfél. Nekem meg pont ez tetszett benne, végre egy ilyen jól kiegyensúlyozott FPS.
Nem a pörgés és a rail shooter féle játékmenet a fontos, ahol másodpercenként kell 25 ellenfelet lelőni, ahol az ellenfelek csak asszisztálnak. Pont ezért untam meg a COD-okat, ahhoz már lassan kötelező tartozék lesz az extasy tabletta, mert minden rész gyorsabb, és gyorsabb a régebbinél. -
gabesz012 #1417 Na igen, plusz adalék, hogy a lövöldözős akció csak a játék kisebb %-át teszi ki, sokkal több az ügyességi/gondolkodós rész, ez sokaknak idegesítő és unalmas lehet (számomra a gyáras-szállítószalagos pálya az egyik kedvenc). A másik, nemrég toltam végig az MW3-at, a kemény 4 és fél órás játékidejével, ahol meghaltam kb. 2-szer, míg a Hl-ben vagy 30-szor, asszem érezhető a nehézségbeli különbség. A hangulatról nem is beszélve. És ja, nálam magasan nyer a HL. :) Ha végeztem, veszem is elő a Hl2-t. -
#1416 Hogyha nem fizetsz érte, nem kérnek pénzt érte, és megeszed.. akkor ne nyafogj:)   A HL1 nem fog jobb élvezetet nyújtani, és tudod azt követték :) -
#1415 "Lehet hazahúzni és csinálni ingyen egy saját játékot."
Kedvenc játékaim közé tartozik a Half-Life széria és a mod is nagyon tetszett, jó volt nosztalgiázni általa. Azonban a fenti kijelentéseddel mélységesen nem értek egyet és nem tudok elmenni mellette hozzáfűzés nélkül. Többször olvasom elég sok helyen, hogy "ha nem tetszik csinálj jobbat" és ennek változatait. A tőled származó fenti idézet is ebbe az irányba megy el. Én ilyenkor csak ezt mondogatom magamban: Szakácsnak kéne talán lennem, hogy kritizáljam az ételt? -
#1414 Ez gyors volt! Már kezdem is elölről. -
#1413 ez az iq-szűrő,50 felett tudsz csak túljutni azon a ponton. -
wednes #1412 Space+Ctrl -
#1411 Hát én nem vagyok oda érte! Az elején egy vezérlőteremben két vagy hány fémláda és fönnt egy szellőzőnyílás! De lehetetlen följutni oda! Érdekes végigjátszós videón az illető egyből fölmászik a dobozokra. Nekem semmi! Azt hiszem ennyi elég is belőle egy időre! -
RAMyMamy #1410 fasza, hétvégén elkezdem elölről :D -
#1409 Black Mesa Magyarítás