Black Mesa: Source
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Régen is voltak rossz és jó játékok és ma is. Crysis2-re is megy a fika. Hogy bezzeg az elsõ milyen baromi jó de a második fúj, fúj. Nekem sokkal jobban tettszett a 2.
Ez egy beidegzõdés hogy jön egy játék azt elkönyvelik jónak vagy rossznak. Ha jó ehhez mérten nézik az elkövetkezõ részeket. Ha változtatnak a játékon akkor azért szar mert nem olyan mint az elsõ, ha ugyan az akkor meg azért mert rókabõr. Meg hogy minél régebbi egy játék annál jobb.
Én olyan vagyok hogy elfogadom a változtatásokat, sõt azt is ha ugyan olyan marad mert egy a lényeg: Legyen hangulatos, legyen szórakoztató, kössön le.
Tehát az összkép számít <#smile>#smile>
(azért írtam így ezt most le, mert úgy rémlik hogy te akartad ezt elmagyarázni hetekkel ezelõtt hogy nem az számít hogy milyen régi egy játék, milyen forradalmi újításokkal drukkol elõ hanem az hogy szórakoztassa, kösse le az embert)
Most nem azt mondom hogy a HL vagy a Black Mesa szar mert nem az. Csak az emlékek szokták megszépíteni a játékokat. Ezért van az hogy sokan hangoztatják hogy ilyen ûberkirály volt a játék.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Ha tetszik úgyis végignyomom még egyszer nehezebb fokozaton, de én nem akarok egyetlen pályán szórakozni órákig mert elcseszték a nehézséget.
GOOBY, pls
A játék pedig véleményem szerint érezhetõen rövidebb lett köszönhetõen a rövidítéseknek itt-ott, na meg a XEN hiánya miatt.
Sok az ugrabugra, eltévedek a pályákon, túl hosszú, nehéz. Ez az utóbbi oldal rinya terméke. Pedig pont ugyanannyi az ugrabugra, mint az eredetiben, a pályák még egyszerûbbek is talán, összességében rövidebb, mint az eredeti, nehézsége meg kb ugyanaz.
Ha nem HL lenne, sokan már félúton letettétek volna a picsába, mert nem elég jó.
Pontosan errõl beszéltem két hete.
A surface tension pályán az eredetiben volt még egy háromfejû karom a homokban, nem? Mert itt nem volt ilyen.
Az hogy hosszú az igaz, hisz a mai játékokat napi 1-2 órával egy hét alatt bõven végiglehet játszani. És mint írtam már egy hete tolom a bm-t az elsõ két nap napi 4 óra is volt. És még csak most értem a "Forgot about Freeman" részhez. Ugye még hátra két fejezet, de még ott lenne Xen is.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Most nem azt mondom, meg lehet csinálni, csak ezen a pályaszakaszon kicsit túlzásba vitték szerintem.
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Az meg túlzás, hogy hosszú (persze codokhoz képest nyilván), on a railbol egy csomót kivágtak, surface tensionbol is, meg Xen.
Hát, én pl a rakétás dolog után kicsit untam a játékot egészen a feldolgozó üzem végéig. A biocomplex már megint jó volt és hangulatos. Elég sokáig raktárakban, üzemekben, silókban kellett menni + közben vonatozni is kellett. Valahogy egy idõ után borzasztóan monotonak voltak a pályák.
Egyébként ez elméletileg egy kutató intézet. Mégis olyan érzésem van hogy raktártelepen mozgok. A legelsõ pálya volt tudományos labor, az office complex meg a biodome eddig ahol tartok. És még ott a lambda Complex. Akárhogy számolom összesen 3 kutató laboron megyünk keresztül + egy iroda komplexumon. A többi pálya meg karbantartó járatok, raktárak, üzemek, szállítási szektor stb.
És mivel jó hosszú játék monotonná válnak a pályák.
Azért a mai játékok lehet rövidebbek de pálya tervezés szempontjából jobbak mint a régebbiek hisz gyorsan váltakoznak a pályák, nem lehet megunni õket.
Az ügyességi részek tetszenek hisz nem agyatlan fps így. Viszont a régi ugrás + gugolás kombó már divatja múlt. Mikor 30 centit nem tudok megmászni és így tudok csak felugrani kicsit bosszantó.
Egyébként ez a "régi játékok jobbak" szöveg csak az idõ függvénye. Majd eljön az az idõ mikor a mai játékokra mondjuk majd ezt hogy "bezzeg régen 2010-ben..."
Az idõ megszépíti az emlékeket.
A játékidõ sem véletlenül rövid ma már. Akár mennyire vártam a black mesát ha Xen is hátra lenne, tuti hogy kicsit félre tenném. És gondolom nem csak én, de sokan nem is folytatnák. Felmérések szerint elég sokan hagyják abba a játékokat és nem is fejezik be. Ha nem fejezi be az vevõ veszteséget is jelent hisz gondoljuk el ha egy játékból lesz 2. 3. rész azok akik abbahagyták az elsõt nem fogják megvenni a többit.
Ezért vannak belõve 6-10 órákra a játékok. Ez az a határ ahol még minden játék érdekes és játszatja magát. (érdekesség képen elsõ nap az elejétõl lenyomtam a blast pit-tig, 2. nap blast pit-tõl az on a rail végéig. Kb 8-10 óra játékidõvel idáig. Innentõl kezdve csak napi egy-két órát játszogatok vele. Véletlen? <#smile>#smile>)
Zero 7th: Mi volt a hibaüzi?
Aki full 0-ról tette fel a Steam alá, mit töltött le? Csak a Source SDK Base 2007-et?? Mert sok magyar oldalon csak azt írják, de 1-2 helyen írták a Source SDK Base-t is. És hány GCF fájlod van a "SteamApps" mappában?
Sok helyen csak így van fent, a modhoz mellékelve (torrenteken), de nem teljes így:
source materials.gcf 1.02 GB (1098222708)
source sounds.gcf 975.74 MB (1023142824)
source models.gcf 449.57 MB (471408852)
source sdk base.gcf 224.52 MB (235429768)
source sdk base 2007.gcf 10.60 MB (11120848)
source 2007 shared materials.gcf 985.15 MB (1033006368)
source 2007 shared models.gcf 148.28 MB (155492024)
source 2007 shared sounds.gcf 2.26 MB (2373924)
source 2007 binaries.gcf 122.75 MB (128719996)
winui.gcf 34.78 MB (36478580)
sourceinit.gcf 153.74 KB (157432)
Amit leszedtem Standalone-t abban volt egy 12.-dik GCF fájl is.
Mégpedig:
152877824 2012.09.15 13:37 {app}\cache\base source engine 2.gcf
De ezzel együtt is csak a "Source SDK Base 2006 és 2007" volt feltelepítve a Steam alá. A hiányzó "Source SDK Base"-t még le kellett tölteni és felrakni, amely egy fájlból áll:
sourcebasesdk.gcf ez viszont magában is 2.05GB!
Meg láttam neten, hogy vannak ilyen fájlok is: sourcesdk.gcf és "source 2007 binaries 2.gcf". Gondolom ezek nem kellenek hozzá. Más nem kell??
Hát ok, hogy a Half Life egy k...a jó játék volt, de azért nagyon nem bánom hogy olyan részek ma már egy fps-ben nincsenek mint itt ez a gyártelepes-szállítószalagos-ugrabugrálós rész. Borzalmas. Ellenfél egy szál se, ugrás ide, oda, nem jó, meghalsz, vesztesz egy csomó energiát (eleve fps-be ügyességi rész már szerintem eleve necces), most megyek arra, ja visszakerültem egy elõzõ terembe ahol már 5 perce voltam...<#help>#help><#wow3>#wow3>
Eleve ez benne volt az eredetiben is? Már nagyon nem emlékszem rá.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Sok közöm nem volt a telepítéshez, valami üzbég csomóírással volt írva az installerben a szöveg, úgyhogy csak az útvonalat tudtam neki megadni.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Mondjuk én így is kicsit kevésnek éreztem az ellenfelek mennyiségét. Jó persze, volt 4-5 hely, ahol kurvasokan támadtak, és tényleg neki kellett futni párszor a jó módszer megtalálásához, de a legtöbb hely így normalon is egyszerû volt. Kicsit azt sajnálom, hogy kevés lõszert lehetett találni a jobb fegyverekhez, gravity gun, meg ilyenek. Szinte 75%-ban shotival toltam végig, nameg a magnummal.
Hát nem könnyû fokozaton kell tolni, a túlélõhorror mûfaj nem arról szól. 😄
még csodálkoztam is hogy milyen egyszerü volt
persze nagyon kell figyelni, rohanni pont a létrához, és egyszer-egyszer eltaláltak de nem sok életerõ ment le
mondjuk én könnyü fokozaton nyomom
GOOBY, pls
Hát nem egyszerû, az biztos.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Nagyon elcseszték ezt a részt. Az eredetiben egyetlen gránát megzavarta õket, és lehetett rohanni. Itt el van szarva az egész.
És ugye a játékban nagyon szarul kivitelezett létráramászás-létraelengedés dolog még szarabbá teszi az egészet. Alig lehet megcsinálni, próbáltam vagy húszszor.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Merre kell menni,mit rontok el?
Hiába nyomok guggolás-ugrást, nem tudok átugrani semmit.
GOOBY, pls
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Na kivégeztem én is.
Game Of The Year. Again.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.