Black Mesa: Source

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mekkora szar hogy nem töltõdik vissza a hp.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

TreDoR
Én már azt várom, mikor nyomja be valaki, hogy mekkora szar mert nem toltodik vissza a hp.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Ryder62
Nekem mindegy hogy milyen régi egy játék, ugyan úgy eljátszok egy maival is mint egy régivel ha jól össze van rakva, hangulatos stb. Példának okáért a Max Payne 3-nál ment a rinya hogy ez már nem Max Payne meg így meg úgy stb. Nekem baromira bejött. Sõt hangulatban és összképileg nálam lekörözte a sokak által magasztalt második részt.

Régen is voltak rossz és jó játékok és ma is. Crysis2-re is megy a fika. Hogy bezzeg az elsõ milyen baromi jó de a második fúj, fúj. Nekem sokkal jobban tettszett a 2.

Ez egy beidegzõdés hogy jön egy játék azt elkönyvelik jónak vagy rossznak. Ha jó ehhez mérten nézik az elkövetkezõ részeket. Ha változtatnak a játékon akkor azért szar mert nem olyan mint az elsõ, ha ugyan az akkor meg azért mert rókabõr. Meg hogy minél régebbi egy játék annál jobb.

Én olyan vagyok hogy elfogadom a változtatásokat, sõt azt is ha ugyan olyan marad mert egy a lényeg: Legyen hangulatos, legyen szórakoztató, kössön le.

Tehát az összkép számít <#smile>

(azért írtam így ezt most le, mert úgy rémlik hogy te akartad ezt elmagyarázni hetekkel ezelõtt hogy nem az számít hogy milyen régi egy játék, milyen forradalmi újításokkal drukkol elõ hanem az hogy szórakoztassa, kösse le az embert)

Most nem azt mondom hogy a HL vagy a Black Mesa szar mert nem az. Csak az emlékek szokták megszépíteni a játékokat. Ezért van az hogy sokan hangoztatják hogy ilyen ûberkirály volt a játék.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

PhantomAss
hát, én pont ellenkezõ véleményen vagyok: minden új játékot easy fokozaton kezdek, pont azért hogy ne szívjak vele (mivel nem tudom mi lesz benne).
Ha tetszik úgyis végignyomom még egyszer nehezebb fokozaton, de én nem akarok egyetlen pályán szórakozni órákig mert elcseszték a nehézséget.

GOOBY, pls

Jani21
Szerintem normál nehézségi fokozaton nehezebb a Black Mesa, mint a HL1 volt ugyanezen a szinten. Különösen a katonáknál észrevehetõ, valamint a fegyverek hatékonysága is jelentõs mértékben változott.

A játék pedig véleményem szerint érezhetõen rövidebb lett köszönhetõen a rövidítéseknek itt-ott, na meg a XEN hiánya miatt.

Nyehehe, mondtam én, hogy csak a nosztalgia miatt tûnik olyan kurvajónak az a HL1.

Sok az ugrabugra, eltévedek a pályákon, túl hosszú, nehéz. Ez az utóbbi oldal rinya terméke. Pedig pont ugyanannyi az ugrabugra, mint az eredetiben, a pályák még egyszerûbbek is talán, összességében rövidebb, mint az eredeti, nehézsége meg kb ugyanaz.

Ha nem HL lenne, sokan már félúton letettétek volna a picsába, mert nem elég jó.

Pontosan errõl beszéltem két hete.

Igen, köszi, megoldódott már. Letöltöttem újra, és az mûködik jól. Franc gondolta, hogy valamelyik népszerû torrent ebbõl az ingyenes cuccból szar is lehet...

Ryder62
Jah on a rail nagyon rövid volt, emlékeztem hogy az jóval hosszabb volt az eredetiben. Volt több csomópont ahol kocsit kellett váltani, hosszú pályák voltak, sõt ha jól emlékszem nem csak egy útvonal volt helyenként.

A surface tension pályán az eredetiben volt még egy háromfejû karom a homokban, nem? Mert itt nem volt ilyen.

Az hogy hosszú az igaz, hisz a mai játékokat napi 1-2 órával egy hét alatt bõven végiglehet játszani. És mint írtam már egy hete tolom a bm-t az elsõ két nap napi 4 óra is volt. És még csak most értem a "Forgot about Freeman" részhez. Ugye még hátra két fejezet, de még ott lenne Xen is.

TreDoR
Most mondjam azt hogy az eredeti hlben e's a csben duckjump is volt? Nem, nem a longjumpra gondolok, mert az duck, va'rsz, ugrasz.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Hallani halottam, de sok értelmét én annak se látom. De mégis más egy multi játékban külön ilyen pályák, meg egy single fps-be rakni olyan részeket ahol ilyen ugrabugrálást kell csinálni. Külsõ nézetbõl nincs ezekkel bajom, de fps-ben jóval nehézkesebb ez szerintem. Na itt meg még nyakon öntve ezzel az ugrás - guggolás kombinációval, és néha még extraként neki is kell futni hogy egyszerû legyen.
Most nem azt mondom, meg lehet csinálni, csak ezen a pályaszakaszon kicsit túlzásba vitték szerintem.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

TreDoR
Hátja, mondjuk azt is tudni kell, hogy az eredetiben sokkal tobbszor találkoztál ellenfelekkel, itt egy csomószor arra számítottam, hogy "na itt lesz 3 ellenfél, itt 4" de nem volt ott senki... ( Viszont van 1-2 rész ahol tobben jonnek mint az eredetiben ).

Az meg túlzás, hogy hosszú (persze codokhoz képest nyilván), on a railbol egy csomót kivágtak, surface tensionbol is, meg Xen.

Ryder62
Nyomokban Spoiler!

Hát, én pl a rakétás dolog után kicsit untam a játékot egészen a feldolgozó üzem végéig. A biocomplex már megint jó volt és hangulatos. Elég sokáig raktárakban, üzemekben, silókban kellett menni + közben vonatozni is kellett. Valahogy egy idõ után borzasztóan monotonak voltak a pályák.

Egyébként ez elméletileg egy kutató intézet. Mégis olyan érzésem van hogy raktártelepen mozgok. A legelsõ pálya volt tudományos labor, az office complex meg a biodome eddig ahol tartok. És még ott a lambda Complex. Akárhogy számolom összesen 3 kutató laboron megyünk keresztül + egy iroda komplexumon. A többi pálya meg karbantartó járatok, raktárak, üzemek, szállítási szektor stb.

És mivel jó hosszú játék monotonná válnak a pályák.

Azért a mai játékok lehet rövidebbek de pálya tervezés szempontjából jobbak mint a régebbiek hisz gyorsan váltakoznak a pályák, nem lehet megunni õket.

Az ügyességi részek tetszenek hisz nem agyatlan fps így. Viszont a régi ugrás + gugolás kombó már divatja múlt. Mikor 30 centit nem tudok megmászni és így tudok csak felugrani kicsit bosszantó.

Egyébként ez a "régi játékok jobbak" szöveg csak az idõ függvénye. Majd eljön az az idõ mikor a mai játékokra mondjuk majd ezt hogy "bezzeg régen 2010-ben..."
Az idõ megszépíti az emlékeket.

A játékidõ sem véletlenül rövid ma már. Akár mennyire vártam a black mesát ha Xen is hátra lenne, tuti hogy kicsit félre tenném. És gondolom nem csak én, de sokan nem is folytatnák. Felmérések szerint elég sokan hagyják abba a játékokat és nem is fejezik be. Ha nem fejezi be az vevõ veszteséget is jelent hisz gondoljuk el ha egy játékból lesz 2. 3. rész azok akik abbahagyták az elsõt nem fogják megvenni a többit.

Ezért vannak belõve 6-10 órákra a játékok. Ez az a határ ahol még minden játék érdekes és játszatja magát. (érdekesség képen elsõ nap az elejétõl lenyomtam a blast pit-tig, 2. nap blast pit-tõl az on a rail végéig. Kb 8-10 óra játékidõvel idáig. Innentõl kezdve csak napi egy-két órát játszogatok vele. Véletlen? <#smile>)

Aquir
ugyan ez volt eredetiben is, egyébként te még sosem hallottál jump és surf-szerverekrõl? 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Szerintem Non-Steam-es Standalone verziót telepített fel.

Zero 7th: Mi volt a hibaüzi?

Aki full 0-ról tette fel a Steam alá, mit töltött le? Csak a Source SDK Base 2007-et?? Mert sok magyar oldalon csak azt írják, de 1-2 helyen írták a Source SDK Base-t is. És hány GCF fájlod van a "SteamApps" mappában?

Sok helyen csak így van fent, a modhoz mellékelve (torrenteken), de nem teljes így:

source materials.gcf 1.02 GB (1098222708)
source sounds.gcf 975.74 MB (1023142824)
source models.gcf 449.57 MB (471408852)
source sdk base.gcf 224.52 MB (235429768)
source sdk base 2007.gcf 10.60 MB (11120848)
source 2007 shared materials.gcf 985.15 MB (1033006368)
source 2007 shared models.gcf 148.28 MB (155492024)
source 2007 shared sounds.gcf 2.26 MB (2373924)
source 2007 binaries.gcf 122.75 MB (128719996)
winui.gcf 34.78 MB (36478580)
sourceinit.gcf 153.74 KB (157432)

Amit leszedtem Standalone-t abban volt egy 12.-dik GCF fájl is.

Mégpedig:

152877824 2012.09.15 13:37 {app}\cache\base source engine 2.gcf

De ezzel együtt is csak a "Source SDK Base 2006 és 2007" volt feltelepítve a Steam alá. A hiányzó "Source SDK Base"-t még le kellett tölteni és felrakni, amely egy fájlból áll:

sourcebasesdk.gcf ez viszont magában is 2.05GB!

Meg láttam neten, hogy vannak ilyen fájlok is: sourcesdk.gcf és "source 2007 binaries 2.gcf". Gondolom ezek nem kellenek hozzá. Más nem kell??
Sok játéknál szóba jön hogy a régiek mennyivel jobbak voltak, meg pályatervezés, meg stb...
Hát ok, hogy a Half Life egy k...a jó játék volt, de azért nagyon nem bánom hogy olyan részek ma már egy fps-ben nincsenek mint itt ez a gyártelepes-szállítószalagos-ugrabugrálós rész. Borzalmas. Ellenfél egy szál se, ugrás ide, oda, nem jó, meghalsz, vesztesz egy csomó energiát (eleve fps-be ügyességi rész már szerintem eleve necces), most megyek arra, ja visszakerültem egy elõzõ terembe ahol már 5 perce voltam...<#help><#wow3>
Eleve ez benne volt az eredetiben is? Már nagyon nem emlékszem rá.

HTS s3rg1nh00
próbálj meg egy olyat,hogy steam libraryben jobb katt a játék nevén,properties és local files fül alatt verify integrity of game cache

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Oké. Mit basztam el, ha telepítés után indításkor már a legelsõ fájlt nem találja?

Sok közöm nem volt a telepítéshez, valami üzbég csomóírással volt írva az installerben a szöveg, úgyhogy csak az útvonalat tudtam neki megadni.

Shep
De a katonák régen is kemények voltak, szerintem az erõsség olyan, mint régen volt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Még jó, hogy leírtam ,hogy normalon vittem 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Ryder62
Katonák nagyon erõsre sikerültek. Erõsebb egy baka mint egy combine elite (azok a fehérruhásak a gömböt köpködõ fegyverükkel)

Ja csak ha a katonák nálam anti-FPS fegyverrel támadnak akkor még az easy is nehéz tud lenni 😄
Ryder62
Hardon a háromfejû lénynél 3-szor vagy 4-szer haltam meg. Az oda és vissza utat együtt véve. Könnyûn meg bûn játszani egy játékot is. Az utóbbi 10 évben mindent minimum normalon tolok, egyedül a max payne 3 kivétel mert ott még easy-n is jól megszenvedtem.

Én is úgy kezdtem, hogy normalra átraktam a nehézséget.

Mondjuk én így is kicsit kevésnek éreztem az ellenfelek mennyiségét. Jó persze, volt 4-5 hely, ahol kurvasokan támadtak, és tényleg neki kellett futni párszor a jó módszer megtalálásához, de a legtöbb hely így normalon is egyszerû volt. Kicsit azt sajnálom, hogy kevés lõszert lehetett találni a jobb fegyverekhez, gravity gun, meg ilyenek. Szinte 75%-ban shotival toltam végig, nameg a magnummal.
Tudom, alapból könnyû nehézségi fokozaton van a játék, aki nem állítja át normalra, annak sokkal-sokkal könnyebb lesz. Valószínûleg ez az oka hogy te és Shep nehézség nélkül megcsináltátok, ahol más egy óráig szív.

Hát nem könnyû fokozaton kell tolni, a túlélõhorror mûfaj nem arról szól. 😄

Shep
Akkor azért, mert már normálon is ha elkapnak gyakorlatilag majdnem nullára visznek 1 ütéssel.

Shep
Hülyeség, lentre bedobod a gránátot és egybõl futás a létrához. Ez a tuti módszer 1x kaptak el akkor is azért mert a hülye létráról nem akart lemászni. Nem kell ott csúszni mászni, meg mit tudom én.

PhantomAss
én azt a részt simán megcsináltam, egyetlen gránát nélkül, csak az ajtón a deszkákat lõttem ki elõre
még csodálkoztam is hogy milyen egyszerü volt
persze nagyon kell figyelni, rohanni pont a létrához, és egyszer-egyszer eltaláltak de nem sok életerõ ment le
mondjuk én könnyü fokozaton nyomom

GOOBY, pls

HTS s3rg1nh00
szóval #1346 errõl szólt volna,csak nem akartam lelõni...

Háát ezzel az ugrással nagyon elszúrtak valamit. 😊 😄 Remélem javítják.
Érdekes bugok vannak a játékban...

Na, megnéztem külföldi fórumon. Úgy kell csinálni, hogy eltérõ szintre kell hajítani a gránátot, mint amin éppen vagy, akkor elmennek a te szintedrõl. Ezek után guggolva, zajt nem csapva lehet mozogni. Miután fölmászol a létrán, újabb másik szintre dobott gránáttal megint eltereled õket. És közben figyelsz hogy mielõtt futni kezdenél, egy gránáttal lerobbantsad a deszkákat a bedeszkázott ajtóról, amin keresztül be akarsz futni.

Hát nem egyszerû, az biztos.

PhantomAss
jó ez a videó, köszi, majd kipróbálom
én a guggolás-ugrással szórakoztam

GOOBY, pls

HTS s3rg1nh00
nem kinyírni kell,hanem elterelni vele a figyelmét...amúgy én normalon játszom,de nekem is vagy 20x vissza kellett tölteni minimum.

Aquir
nekem sem volt vele gondom, csak a szélén futottam meg gránátokat ledobni, a létráról is lehet. egyszer kapott el kicsit

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Rohadtul semmit nem reagálnak a gránátokra. Akárhová dobom õket, még ha a lyukba ahol vannak, akkor se történik semmi. Van nálam kilenc darab gránát és néhány Satchel charge, semmi hatása nincsen rájuk. Ha berohanok a terembe, agyonvernek két ütésbõl.

Nagyon elcseszték ezt a részt. Az eredetiben egyetlen gránát megzavarta õket, és lehetett rohanni. Itt el van szarva az egész.

Shep
Gránátok nem dísznek vannak, meg a futás gomb sem.

Ez marhaság, ha guggolva centinként megyek, akkor is lecsap. Amúgy is láthatóan van szeme.

És ugye a játékban nagyon szarul kivitelezett létráramászás-létraelengedés dolog még szarabbá teszi az egészet. Alig lehet megcsinálni, próbáltam vagy húszszor.

Aquir
ta-dah!   ugrás-guggolás kell ugye, mivel nem long-jumpot akarsz csinálni

Metalmilitiakid
Elég egy gránát odafele, visszafelé viszont ha 10 et górtam rá akkor se mozdult meg...

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

TreDoR
1 uton meg lehet csinálni, rá kell jonni merre, de egyébként asszem nem kell oket átugrani, max. 1-et talán.

TreDoR
Hátja, itt tobb gránátot kell eldobni, az eredetiben elég volt 1-et.

PhantomAss
gyerekek már egy napja szenvedek ezzel a pályával amikor minden be van robbanószerezve egy helyiségben és ugrálni kell. Elég egy rossz mozdulat és kampec. Komolyan mondom már hülyét kapok.
Merre kell menni,mit rontok el?
Hiába nyomok guggolás-ugrást, nem tudok átugrani semmit.

GOOBY, pls

HTS s3rg1nh00
az a lény hallás alapján csapkod ide-oda,ez gondolom már elég segítség.

Szabi84
😄DD egyébként tényleg hülyeség benne az ugrás

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Ryder62
Pedig ugyan az: a gránát.

A rakétahajtómû-tesztelõben lévõ háromfejû lény figyelmét ebben a részben mi tereli el ideiglenesen? Próbáltam gránátokat dobni neki, hogy legyen néhány másodpercem elfutni mellette, se semmi reakció. Alulról mennék fölfelé, a generátort már beindítottam.

Na kivégeztem én is.
Game Of The Year. Again.
Az eszméletlen laggos volt mikor próbáltam.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

mascarun
Nem!