1688
Black Mesa: Source
  • KaOz
    ezt adom )
  • kissssss
    engem leginkább az zavar hogy manapság a játékosok egy jelötös része már NEM IS AKAR alkalmazkodni az adott játéknak a stílusához, mert pl: hiába fps a Half Life 1 meg az Unreal Tournament 1 akkor is ég és föl különbség volt a(meg még van is szerencsére) két játék között, és bizony hozzá kellet szokni az új játékmenethez ha az UT után megtetszett a HL1 világa is.

• KaOz
    Végigtoltam én is már többször. Nekem bejött.

Látom megint, mint minden fórumban van "hős" hozzászóló.
    Gyerekek ez csak egy mod. Egy rajongói mod. Mi a reteknek kell harsogni, hogy szar? Így nehéz ugrani, divatjamúlt,stb.
    Nem tetszik ne játsz.
    Lehet hazahúzni és csinálni ingyen egy saját játékot.
    Ember, egy 1000 éves játékról beszélünk.
    Sajna az idei felnövekvő társadalomnak ez kell, mert sajna ilyenek vagytok:
    ostobán egyszerű pályák, csak a látvány, mert tartalom már nem lényeg.
    A mai emberek ebben élnek.
    Ez szerintem most is és akkor is egy hangulatos és jó játék lett, tény hogy vannak benne hibák de ismét kiemelném, hogy nem 2 év alatt készült el 1000 ember segítségével. Mellesleg egy-két mai több évig készült játék egy nagy fos. Sajnos ma másra van igény, akkor semmi baj, lehet másik játékot "lelopni" a hálóról meg megvásárolni sem divat.
    Ez akkoris hangulatos lett. Ja és egy slussz. A crysis 2 is jó )))
    Senkit nem állt szándékomban "bántani" csupán véleményt formáltam...
  • zooleeh
    Ha volt akkor bocs
  • kissssss
  • koschwarz
  • Aquir
    :D
  • Fpocok
  • Aquir
    lambda core, Xen teleporter
  • JaSoN HuNTeR #1399
    Hol van pontosan a játék vége?
  • Devv
    Na én is végig toltam...
  • Devv
  • Zero 7th
    Ott egy részt kompletten ki lehetett kerülni némi dobozok egymásra pakolásával. Rögtön lift, nem ám dupla torony meg rakás akna, katona...
  • Zero 7th
    'Hivatalos' oldalon van torrent letöltés. Az jó.
  • kjhun
    Melyik verziót szedted le? Melyik volt a rossz, és melyik a jó? Torrent/RelízNév, és méretre mekkora.
  • kissssss
    és akkor ez még csak a jéghegy csúcsa, most néztem meg hogyan próbálja megoldani a lézeres aknákkal teli raktárt(hl1-ben még egy atomrakéta is volt ott) inkább nem fűznék hozzá semmit se csak fogtam a fejemet ez miez.
  • Ryder62
    XD

Ez kb olyan mint mikor élőben közvetítették a játékot még megjelenés napján és a srác ott bénázott a nagy zöld dobozokkal a csatornás pályán még az elején. Amik sínen futnak és a dobozokon át vezetett az út alul meg csatorna volt vízzel és leesve instant halál. Bammeg kb 25X eset le az a szerencsétlen, ennyire béna játékosok vannak? Ott kb az utolsó előtti ládánál haltam meg elsőre, addig is rém egyszerű volt eljutni. Összesen ha kétszer háromszor ha lezuhantam és az is inkább azért mert kapkodtam.
  • kissssss
    jahhhj -.-' épp tegnap néztem végig a BMS videóit.... én még nem láttam embert ennyit bőgni azon hogy nem tud felugrani/átugrani egy akadályt, WTF mi történt emberek :-D ??? hová jutottunk az ezredforduló óta?

ha valami nem ment akkor nekiálltam gondolkodni vagy kikeresni a netröl a megoldás nem nekiállni rinyálni meg verni az asztal habzó szájal.

na és amit a surface tension résznél levágott az már inkább röhejes volt.

-turns flashlight on and walks into the open with a bright orange suit-

phil-> "HOW THE FUCK DID THEY SEE ME?!"

• Világpolgár
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=LRL8WtZMXTs]Nem gondoltam komolyan természetesen. Itt pl. 3:15-től láthatjuk ékes példáját annak, hogy mennyire káros hatásúak a "casualosodott" játékok, tekintve degeneratív hatásukat az agyra. :)[/URL]
  • Világpolgár
    ebből a szempontból viszont a mai játékok intelligensebbek!
  • kissssss
    mekkora szar hogy nem töltődik vissza a hp.
  • TreDoR
    Én már azt várom, mikor nyomja be valaki, hogy mekkora szar mert nem toltodik vissza a hp.
  • Ryder62
    Nekem mindegy hogy milyen régi egy játék, ugyan úgy eljátszok egy maival is mint egy régivel ha jól össze van rakva, hangulatos stb. Példának okáért a Max Payne 3-nál ment a rinya hogy ez már nem Max Payne meg így meg úgy stb. Nekem baromira bejött. Sőt hangulatban és összképileg nálam lekörözte a sokak által magasztalt második részt.

Régen is voltak rossz és jó játékok és ma is. Crysis2-re is megy a fika. Hogy bezzeg az első milyen baromi jó de a második fúj, fúj. Nekem sokkal jobban tettszett a 2.

Ez egy beidegződés hogy jön egy játék azt elkönyvelik jónak vagy rossznak. Ha jó ehhez mérten nézik az elkövetkező részeket. Ha változtatnak a játékon akkor azért szar mert nem olyan mint az első, ha ugyan az akkor meg azért mert rókabőr. Meg hogy minél régebbi egy játék annál jobb.

Én olyan vagyok hogy elfogadom a változtatásokat, sőt azt is ha ugyan olyan marad mert egy a lényeg: Legyen hangulatos, legyen szórakoztató, kössön le.

Tehát az összkép számít

(azért írtam így ezt most le, mert úgy rémlik hogy te akartad ezt elmagyarázni hetekkel ezelőtt hogy nem az számít hogy milyen régi egy játék, milyen forradalmi újításokkal drukkol elő hanem az hogy szórakoztassa, kösse le az embert)

Most nem azt mondom hogy a HL vagy a Black Mesa szar mert nem az. Csak az emlékek szokták megszépíteni a játékokat. Ezért van az hogy sokan hangoztatják hogy ilyen űberkirály volt a játék.
  • PhantomAss
    hát, én pont ellenkező véleményen vagyok: minden új játékot easy fokozaton kezdek, pont azért hogy ne szívjak vele (mivel nem tudom mi lesz benne).
    Ha tetszik úgyis végignyomom még egyszer nehezebb fokozaton, de én nem akarok egyetlen pályán szórakozni órákig mert elcseszték a nehézséget.
  • Jani21
    Szerintem normál nehézségi fokozaton nehezebb a Black Mesa, mint a HL1 volt ugyanezen a szinten. Különösen a katonáknál észrevehető, valamint a fegyverek hatékonysága is jelentős mértékben változott.

A játék pedig véleményem szerint érezhetően rövidebb lett köszönhetően a rövidítéseknek itt-ott, na meg a XEN hiánya miatt.
  • Zero 7th
    Nyehehe, mondtam én, hogy csak a nosztalgia miatt tűnik olyan kurvajónak az a HL1.

Sok az ugrabugra, eltévedek a pályákon, túl hosszú, nehéz. Ez az utóbbi oldal rinya terméke. Pedig pont ugyanannyi az ugrabugra, mint az eredetiben, a pályák még egyszerűbbek is talán, összességében rövidebb, mint az eredeti, nehézsége meg kb ugyanaz.

Ha nem HL lenne, sokan már félúton letettétek volna a picsába, mert nem elég jó.

Pontosan erről beszéltem két hete.
  • Zero 7th
    Igen, köszi, megoldódott már. Letöltöttem újra, és az működik jól. Franc gondolta, hogy valamelyik népszerű torrent ebből az ingyenes cuccból szar is lehet...
  • Ryder62
    Jah on a rail nagyon rövid volt, emlékeztem hogy az jóval hosszabb volt az eredetiben. Volt több csomópont ahol kocsit kellett váltani, hosszú pályák voltak, sőt ha jól emlékszem nem csak egy útvonal volt helyenként.

A surface tension pályán az eredetiben volt még egy háromfejű karom a homokban, nem? Mert itt nem volt ilyen.

Az hogy hosszú az igaz, hisz a mai játékokat napi 1-2 órával egy hét alatt bőven végiglehet játszani. És mint írtam már egy hete tolom a bm-t az első két nap napi 4 óra is volt. És még csak most értem a "Forgot about Freeman" részhez. Ugye még hátra két fejezet, de még ott lenne Xen is.
  • TreDoR
    Most mondjam azt hogy az eredeti hlben e's a csben duckjump is volt? Nem, nem a longjumpra gondolok, mert az duck, va'rsz, ugrasz.
  • Gabe18
    Hallani halottam, de sok értelmét én annak se látom. De mégis más egy multi játékban külön ilyen pályák, meg egy single fps-be rakni olyan részeket ahol ilyen ugrabugrálást kell csinálni. Külső nézetből nincs ezekkel bajom, de fps-ben jóval nehézkesebb ez szerintem. Na itt meg még nyakon öntve ezzel az ugrás - guggolás kombinációval, és néha még extraként neki is kell futni hogy egyszerű legyen.
    Most nem azt mondom, meg lehet csinálni, csak ezen a pályaszakaszon kicsit túlzásba vitték szerintem.
  • TreDoR
    Hátja, mondjuk azt is tudni kell, hogy az eredetiben sokkal tobbszor találkoztál ellenfelekkel, itt egy csomószor arra számítottam, hogy "na itt lesz 3 ellenfél, itt 4" de nem volt ott senki... ( Viszont van 1-2 rész ahol tobben jonnek mint az eredetiben ).

Az meg túlzás, hogy hosszú (persze codokhoz képest nyilván), on a railbol egy csomót kivágtak, surface tensionbol is, meg Xen.
  • Ryder62
    Nyomokban Spoiler!

Hát, én pl a rakétás dolog után kicsit untam a játékot egészen a feldolgozó üzem végéig. A biocomplex már megint jó volt és hangulatos. Elég sokáig raktárakban, üzemekben, silókban kellett menni + közben vonatozni is kellett. Valahogy egy idő után borzasztóan monotonak voltak a pályák.

Egyébként ez elméletileg egy kutató intézet. Mégis olyan érzésem van hogy raktártelepen mozgok. A legelső pálya volt tudományos labor, az office complex meg a biodome eddig ahol tartok. És még ott a lambda Complex. Akárhogy számolom összesen 3 kutató laboron megyünk keresztül + egy iroda komplexumon. A többi pálya meg karbantartó járatok, raktárak, üzemek, szállítási szektor stb.

És mivel jó hosszú játék monotonná válnak a pályák.

Azért a mai játékok lehet rövidebbek de pálya tervezés szempontjából jobbak mint a régebbiek hisz gyorsan váltakoznak a pályák, nem lehet megunni őket.

Az ügyességi részek tetszenek hisz nem agyatlan fps így. Viszont a régi ugrás + gugolás kombó már divatja múlt. Mikor 30 centit nem tudok megmászni és így tudok csak felugrani kicsit bosszantó.

Egyébként ez a "régi játékok jobbak" szöveg csak az idő függvénye. Majd eljön az az idő mikor a mai játékokra mondjuk majd ezt hogy "bezzeg régen 2010-ben..."
    Az idő megszépíti az emlékeket.

A játékidő sem véletlenül rövid ma már. Akár mennyire vártam a black mesát ha Xen is hátra lenne, tuti hogy kicsit félre tenném. És gondolom nem csak én, de sokan nem is folytatnák. Felmérések szerint elég sokan hagyják abba a játékokat és nem is fejezik be. Ha nem fejezi be az vevő veszteséget is jelent hisz gondoljuk el ha egy játékból lesz 2. 3. rész azok akik abbahagyták az elsőt nem fogják megvenni a többit.

Ezért vannak belőve 6-10 órákra a játékok. Ez az a határ ahol még minden játék érdekes és játszatja magát. (érdekesség képen első nap az elejétől lenyomtam a blast pit-tig, 2. nap blast pit-től az on a rail végéig. Kb 8-10 óra játékidővel idáig. Innentől kezdve csak napi egy-két órát játszogatok vele. Véletlen? )
  • Aquir
    ugyan ez volt eredetiben is, egyébként te még sosem hallottál jump és surf-szerverekről? :D
  • kjhun
    Szerintem Non-Steam-es Standalone verziót telepített fel.

Zero 7th: Mi volt a hibaüzi?

Aki full 0-ról tette fel a Steam alá, mit töltött le? Csak a Source SDK Base 2007-et?? Mert sok magyar oldalon csak azt írják, de 1-2 helyen írták a Source SDK Base-t is. És hány GCF fájlod van a "SteamApps" mappában?

Sok helyen csak így van fent, a modhoz mellékelve (torrenteken), de nem teljes így:

[SPOILER]
    source materials.gcf 1.02 GB (1098222708)
    source sounds.gcf 975.74 MB (1023142824)
    source models.gcf 449.57 MB (471408852)
    source sdk base.gcf 224.52 MB (235429768)
    source sdk base 2007.gcf 10.60 MB (11120848)
    source 2007 shared materials.gcf 985.15 MB (1033006368)
    source 2007 shared models.gcf 148.28 MB (155492024)
    source 2007 shared sounds.gcf 2.26 MB (2373924)
    source 2007 binaries.gcf 122.75 MB (128719996)
    winui.gcf 34.78 MB (36478580)
    sourceinit.gcf 153.74 KB (157432)

Amit leszedtem Standalone-t abban volt egy 12.-dik GCF fájl is.

Mégpedig:

152877824 2012.09.15 13:37 {app}\cache\base source engine 2.gcf

De ezzel együtt is csak a "Source SDK Base 2006 és 2007" volt feltelepítve a Steam alá. A hiányzó "Source SDK Base"-t még le kellett tölteni és felrakni, amely egy fájlból áll:

sourcebasesdk.gcf ez viszont magában is 2.05GB!

Meg láttam neten, hogy vannak ilyen fájlok is: sourcesdk.gcf és "source 2007 binaries 2.gcf". Gondolom ezek nem kellenek hozzá. Más nem kell??
    [SPOILER]
  • Gabe18
    Sok játéknál szóba jön hogy a régiek mennyivel jobbak voltak, meg pályatervezés, meg stb...
    Hát ok, hogy a Half Life egy k...a jó játék volt, de azért nagyon nem bánom hogy olyan részek ma már egy fps-ben nincsenek mint itt ez a gyártelepes-szállítószalagos-ugrabugrálós rész. Borzalmas. Ellenfél egy szál se, ugrás ide, oda, nem jó, meghalsz, vesztesz egy csomó energiát (eleve fps-be ügyességi rész már szerintem eleve necces), most megyek arra, ja visszakerültem egy előző terembe ahol már 5 perce voltam...
    Eleve ez benne volt az eredetiben is? Már nagyon nem emlékszem rá.
  • HTS s3rg1nh00
    próbálj meg egy olyat,hogy steam libraryben jobb katt a játék nevén,properties és local files fül alatt verify integrity of game cache
  • Zero 7th
    Oké. Mit basztam el, ha telepítés után indításkor már a legelső fájlt nem találja?

Sok közöm nem volt a telepítéshez, valami üzbég csomóírással volt írva az installerben a szöveg, úgyhogy csak az útvonalat tudtam neki megadni.
  • Shep
    De a katonák régen is kemények voltak, szerintem az erősség olyan, mint régen volt.
  • Shep
    Még jó, hogy leírtam ,hogy normalon vittem :D
  • Ryder62
    Katonák nagyon erősre sikerültek. Erősebb egy baka mint egy combine elite (azok a fehérruhásak a gömböt köpködő fegyverükkel)