1885
  • ProGabe #483
    De ezt Hajdúnak egy argentín mondta a tavaly nyári magyar-argentínon,szal ez 100% hogy így van
  • hunbasser
    az asalaval és azsalával nem értek egyet csak
  • DJ Bee18
    hajdú b.-ből meg kinézem,h ő tudja a nevek kiejtését,talán ő tudja a legjobban a nevek kiejtését,nem sok hibát hallottam tőle,mióta kommentátor.

,,van egy nemzetközileg elfogadott kiejtés, meg van az eredeti. Így pl. Mascherano=maszkerano, de: maszcserano, Demichelis=demikelisz, de: demicselisz, Ayala=ajala, de:asala, vagy azsala, Neuville=növill, de: nojvill"

Nos e szavaat Hajdú B. mondta. Most nem hiszel neki? :DDDDD

• Gabe18
    Műsorvezető a VéBé stúdióban (éppen megmutatták a csoport állását,kép visszavált rá) : -És akkor most lássuk az E csoport állását!
    (várakozás hogy történjen valami,de csak nem,aztán kivágja):
    -Ez volt az tehát!

• hunbasser
    ayala lehet,h brazíliában született,ha az apja argentín(ami több mint valószínű),akkor úgy kell ejteni ahogy mondtam
    jbal:portugál és spanyol nem egyenlő
    spanyolban a j az [há],az y az [jé] és i(pl végződéseknél),spanyolban meg az s-t [es]-nek mondják,j pedig [zsé],gondolom az y ott is i.
    hajdú b.-ből meg kinézem,h ő tudja a nevek kiejtését,talán ő tudja a legjobban a nevek kiejtését,nem sok hibát hallottam tőle,mióta kommentátor.
    a másik meg,h szokott bl meccsek előtt svéd meg mittomén még milyen kommentátorokkal beszélgetni,svédek meg csak tudják.
    amúgy én még tervezem,h ha perfektül tom majd a spanyolt,akkor portugálul is megtanulok,és ha lesz még időm,akkor talán olaszul is,a 3 nyelv között nagyon kevés a különbség,főleg a portugál és a spanyol között
  • Zsolti9014
    Ja, Ayala Paranában született, az meg Brazíliában van, úgy tudom.
  • DJ Bee18
    Hajdú B. mondta meccs közben
  • DJ Bee18
    De a portugál az nem spanyol, különbségek vannak... És ha nálunk van külföldi származású név, másutt is van.
  • DJ Bee18
    Ez is szép volt:
    ,,Ronaldo vállal fejelt"

Made by Hajdú B.

:DD
  • DJ Bee18
    Flórikám mit mondogatja egyfolytában, hogy a Portugálok teljesítménye kevés lesz? Majd kiderül, két csoportot nem lehet összehasonlítani...
  • LES FORZA INTER
    Tegnapi meccsen mondta Hajdú B. hogy:
    1. Portugál ezért: asala, meg zsuninjó(a zs a fontos az elején )
    2.Amikor itt jártak az argentinok, külön tőlük kérdezték meg, és ők mondták hogy asala...

Ez van ezt kő szeretni...
  • Zsolti9014
    Te vagy a megmentő!!! Ha portugálban a j leht zs, akkor Ayala azsala!!!
  • jbal
    hát ha azt vesszük h a y-t j-nek ejtjük a Juant meg Zsuannak akkor Azsala
  • Zsolti9014
    Figyelj, légy szíves nézz utána, hogy a portugálban lehet-e s-nek v. zs-nek ejteni az y-t. Ugyanis ez lehet a megoldás Ayala nevére, mivel Paranában született, ez pedig, ha minden igaz, Brazíliában van.
  • Zsolti9014
    Amúgy nem akartalak b***ogatni, én is kelsztrömnek fogom ejteni mindig, ha eddig így tettem.
  • 9csöves9
    nem mondtam hogy nem úgy kell,el is hiszem nekik mert gondolom nem a kisújjukból szopták

de szerintem erről is le fognak szokni és ugyanúgy Kallströmnek hívják a magyar kommentátorok mint elötte
  • Zsolti9014
    Amúgy kommentátor szeretnék majd lenni, és Ayala nevét 7 éves korom óta ajalának ejtem én is.
  • Zsolti9014
    És honnan tudod, hogy nem úgy kell (cselsztröm)???
  • Zsolti9014
    Utánanézek különböző helyeken, + olvasom itt a hsz.-eket.
  • Zsolti9014
    Én elhiszem neked! De vannak egyébként különböző nyelvjárások is. Pl. a németet másképp ejtik Ausztriában, ha meg egyszer meghallod a svájci Berndütsch-t akkor úgy érzed nem is tudsz németül. Ez nem kötekedés csak megjegyzés, amúgy a nevek kiejtésénél van több szempont is. Pl. a másik 2 argentín név olasz eredetű. Amúgy a ziku az meg már román hangzású volt. De ha spanyolul tanulsz, én hiszek neked!!! Most néztem spanyol nyelvkönyvben az y kiejtését, igazad van! Amúgy több névnek is utánanéztem már, megnézem az Ayaláét is.
  • hunbasser
    az Mr.Faragu volt :D
    de ziko is mondta,h h zikonak kell ejteni a nevét,talán még betűzte is,Faragu meg akkor is Zikunak mondta,meg Ronaldu...:D
  • hunbasser
    figyeljél már,spanyolul tanulok,a y az mindig j!!! vagy vannak esetek amikor inek kell ejteni,de s-nek SOHA!!!azért te is lehetnél kicsit magabiztosabb ilyen téren,pl h függ össze az y az s-el? :D
  • 9csöves9
    Kallström-Csellsztröm-n még mindig elképedek de arra is azt mondják hogy úgy kell

régebben volt Rivalduzás meg Ronalduzás arról is leszoktak a kommentátorok meg az emberek
  • Pigo
    És ezt te honnan tudod?
  • Zsolti9014
    Azért, mert úgy kell! Fura, de ezt Hajdú B. is direkt hangsúlyozta, hogy van egy nemzetközileg elfogadott kiejtés, meg van az eredeti. Így pl. Mascherano=maszkerano, de: maszcserano, Demichelis=demikelisz, de: demicselisz, Ayala=ajala, de:asala, vagy azsala, Neuville=növill, de: nojvill
  • dunga
    csak kíváncsiság... miért rlt?
  • hunbasser
    nekem totti10 mondta tegnap,h világi péter ayala nevét úgy mondta h asala :S
  • jbal
    KOKo:"Az hölgyeknek kezét csókolom az uraknak viszlát!"
  • hunbasser
    hát azért ezek sokkal brutálisabbak mint a léderer,a léderer féle akár még ő is lehet,de akiket is felsoroltál azok tuti nem lehetnek.ez itt a különbség
    egyébként te ezzel töltötted az időt,h mennyi "sztárt" találsz az iwiwen? :D
    gondolom egyesével beírogattad,akik éppen eszedbe jutottak
  • ProGabe #454
    Lássák be hogy hibáztak?De a vezetőség nem látja azt hibának hogy dől a lé ergó számukra nincs hiba.Gondolom a dontő szünetében adott reklámblokkok brutál drágák lesznek.Tulajdonképpen a retek ezt az eseményt minél kevesebb zséből hozta ki,hiszen Hajdu B-n kívül senki új embert nem vettek fel,megoldották belsősökkel azzal nem törődvén hogy azt sem tudják azok mi az a foci.A stúdión is dolgoztak:két szék,egy asztal és egy ocsmány "focivébé" felirat és kész.Természetesen most megint oda jutottam ki hogy:kapja be az egész retek klub,remélem nagyon fájdalmas halált halnak a pénzt zsákszámra felvevő köcsög főnökök + jár egy seggberúgás(jó nagy) annak a csűrhe népnek akiknek ez a "színvonal" elég kezdve a mónikától a balázson át a győzike műsorok imádóiig.
  • Joey_The_Man
    off

Nekem a Michael's Kitt tetszik a legjobban.
    " Hello mindenkinek, Kitt vagyok.Titkosügynökként dolgozom az állambiztonságban, védem szeretett hazámat, és gazdámat, Michael-t. A munkám komoly szakértelmet igényel, amit sajnos ezen a lapon nem fedhetek fel egyenlőre..."
  • B0B0
    Valaki szóljon máááár a mágusnak, hogy nem a portugálok játszanak Mexikóval!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Matthew Prosac
    és miért pazarolna el vki egy meghívót ilyen hülyeségekre?

Amerigo Vespucci
    Michael Jackson
    Mozart
    Petőfi Sándor
    Kossuth Lajos
    Ady Endre
    Mikszáth Kálmán
    Emellett:
    Szent István Egyetem
    Miskolci Egyetem
    Sorolhatnánk. De a legnagyobb akkor is a Vespucci!
  • Iori
    azért érdemes meglesni azokat a képeket amiket ez az ürge felrakott, sztem sztárnak érzi magát
  • Iori
    honnan van meg neki az a kampányos plakát? :D lehet hogy az SGt is olvassa :D:D:D
  • Bandee1987
    felvettem Léderert iwiw-en partnernek
  • hunbasser
    offolnék egy kicsit,fontos lenne:gondolom vannak itt olyanok,akik majomparádén góltotóznak.ha mondjuk egy meccset eltalálok,azért is nyerek vmit?mert most eltaláltam a holland-elefántcsontpart meccset
  • ugot2know
    Ha már a Humorfesztiválra nem nevezhetett be...pedig az Ordasházy ott dógozik!
  • maffioso
    mtv jobb lenne
  • Taranov
    Ma vicces kedvében van a Barna.