1593
The Settlers II - Next Generation
  • takysoft
    nem rossz, nem rosz...
    de hosszú távon én az "építek 150 forestert, és annyi lesz az erdő, hogy az életben nem bírja átrágni magát rajta" módszert használom:D
    aztán hagyok 2-3 forestert. amíg azokat le nem kapcsolom, nem tudnak átjönni:D
  • TIBI
    A tipped remek, az őrtornyoknál valahogy eddig nem is gondoltam a "demolish" opcióra, holott akkor az ellenfélnek nem elég az általam elfoglalt tornyot támadni és területet nyerni, hanem neki kell újat építeni.Köszi!Amúgy a lilák aranybányáját már javában termelem kifelé...
  • takysoft
    ja, hurrogj le.
    de azért ha lefordítasz egy játékot, nincs kedved fél évig tesztelni...
  • Adam19
    cheat suxx
  • takysoft
    meg lehet cheatelni is:D
    mert annyira jól azért nem megy:D
    bár multiban barátnőmmel le tudunk nyomni kettőt is:D kezdp fokozaton persze:D
  • Adam19
    6. pályán lefelé áttudsz terjeszkedni egy kis vékony részen, körülötte tenger van. és ott lefelé lesz szén meg vas, és jobbra (a tenger mellett) lesz arany. aztán hamar levered a lilákat, és ott még van sok arany náluk. utána jönnek a sárgák, azok nagyon erősek úgyhogy én pl azt csináltam, hogy elfoglaltam két őrtornyot, és leromboltam, így egy iedig nem tudtak támadni. ja és egy idő után tudsz kikötőt építeni, és valamelyik szigeten van szén, valamelyiken meg arany. érdemes terjeszkedni rájuk.
  • bigapó
    Én meg tegnap a 2-ben kikaptam a géptől, egy "custom" pályán, a nevét nemtom. a 3-ban viszont legyalultam. nem volt ellenfél, 6-an voltunk, abból az egyikkel játszott keményfiút, de csak egy fellángolása volt, aztán lassan őt is bedaráltam:))
  • TIBI
    Én még nagyon a pálya elején járok, de azt a tippet adta ugyebár a gép, hogy amennyiben aranyat lelek, akkor némi előnyöm származhat belőle.
    Bevallom, az előző pályán a sok katapult miatt totál kifogytam a kőből, ezért kénytelen voltam beírni, hogy:
    [enter]GiveMeSomeMore[enter]...
    Mindenből ad 10 db-ot.Olyan sajna nincs, hogy csak követ adjon...
  • Ombika
    Lefele aszem,en is ott akadtam el ,mar majdnem vegigvittem amikor jon bazi sok emberrel es nembirok vele! :(
  • TIBI
    6. pályán milyen irányban érdemes terjeszkedni, ha aranyat keresek...?!
  • Adam19
    hejhó!
    kössz a sok választ, és bocs hogy csak most reagálok rá de hétvégén nem voltam itthon.
    szóval többen írtátok a raktárakat, azok megvannak, és az alapdolgokkal is tisztában vagyok, különben nem tartanék a 6.pályán (ahogy valaki írta). Azóta megoldódott a gondom, igazából csak türelmetlen voltam, mer sok bányát építettem, és ahelyett hogy vártam volna kicsit, egyből iderohantam segítségért. Szóval bocs, és még1x kösz a sok választ, akiknek hasonló gondjaik vannak azoknak azt javaslom hogy türelem :)
    (amúgy a 6.pálya nagyon király, azt hinné az ember hogy miután leverte az egyiket, utána kész is, de még utána jön csak a java, a másik nép sokkal erősebb és ott jönnek a gondok. de arany van egy csomó, meg szén meg vas, csak a bányászokra kell türelemmel várni ;)
  • TIBI
    Én is kissé nehéznek érzem a felújított verziót, sokkal harcosabb a gép, mint anno...
  • bigapó
    úgy néz ki mégis jó. azt kellett hozzá használnom ami mellékelve volt, csak nekem korábban volt egy másik crack-em, azt próbáltam ki, de mint később kiderült az nem jó. szóval most frankón megy, van fám és van fegyverem is, éppen most vagyok egy 6 az 1 elleni pályán:) nagyon komoly, egy már kilőve:)
  • TIBI
    Én drukkolok Neked!Sikerült?
  • bigapó
    most érdekes módon elindult, azt még nemtom, hogy lesz-e fa? meg szén...
  • bigapó
    sziasztok!

ide írom, mert fogalmam nincs, hogy a settlers 3 topik mennyire látogatott? :))

szóval nekem ez a rész is tetszik, megszereztem. nem vettem meg...
    emiatt írnék. annak idején ugye mindenki emlékszik, hogy voltak gondok a tört változattal, nem volt fa, szén helyett malac lett stb...
    szóval találtam egy olyan törést, ami megoldaj vagyis átlépi ezeket a problemeket, de az nem jó az én iso-s verziómhoz. tudna valaki segteni megoldani a problémát, hogy mit tudok tenni?

pár dolgot kipróbáltam, felpatch-eltem például 1.6-ig, de ekkor meg nem indul el, kéri az egyes cd-t. a leírás szerint csináltam mindent, de nem jó akkor sem. számítógépes segítséget kérnék:))
  • Ombika
    Detto 6 palya!! :(
  • TIBI
    Nagyon sokat Settlers-eztem annakidején, a felújított II.részben néha mégis túl nehéznek éreztem a pályákat.Mintha csalna a gép..., időnként akkora túlerővel és annyiszor támadt, hogy az már túlzás!Ennek ellenére ma betöltöttem a tavaly decemberben kimentett állásomat, merthogy azóta hanyagoltam kissé a játékot.
  • Ombika
  • PetruZ
    Tutajon embert (katonát sem) nem lehet átvinni, csak árut. Ahhoz, hogy a vízi út túlsó végén is legyen mozgás, szárazföldi kapcsolat kell a HQ-val, vagy egy kikötővel. A vízi útnak akkor van értelme, miután már kerülőúton átvergődtél a túloldalra és megindulnak az építkezések: a vízen valamivel gyorsabb lesz az árumozgás a rövidebb útvonal miatt.
  • Ombika
    Jah meg 1 vmi volt furi ,vizi ut es a vegen nem akartak semmit se vinni,pedig probaltam epiteni oda 1 hazat,de sose jott ki se ember,se alapanyag!! Csak a tutajos ficko! :(
  • Ombika
    PErsze en nem is azt mondtam,hogy nemtudtam megoldani!! :)))
  • kallaii
    Hogy lehet megtámadni egy ellenség által elfoglalt szigetet???
  • PetruZ
    #966 + #967:
    Nem mondod! Fú! Nahát! Tényleg?... ;) (Nem egyről beszélünk.)
  • donatus13
    Én a kieghez melegen ajánlom a CRACKET IS azzal is könnyen indul yasu meg sok hülye image nélkül:D
  • takysoft
    ott a gomb:D
    ha nincs fenn a viking(mér ne lenne?) akkor meg kiutasítod, oszt jóvan
  • Ombika
    IGen alapban mindig a legkozelebbibe viszenk es volt ,hogy egyikbe kard volt ,masikba pancel stb!! :((
  • takysoft
    rámész a raktárra, és van egy kis gomb, hogy "Katonák kiképzése itt", vagy vmi hasonló, és akkor oda hordanak mindent ami a katonához kell.
    (csak a kiegben müxik asszem)
  • takysoft
    carrier sose fogy el. abból minden raktárban 200 van.
  • PetruZ
    Igen, a raktár - majdnem - mindent tud, amit a HQ. Még katonát is gyárt, ha van bent sör-páncél-kard. :)
  • PetruZ
    Nekem nincs gond az emberekkel, van elég. :) Az S1/S2-őn nőttem fel, nem kell részletezned. :)
  • bigapó
    de az mitől van, hogy nincs elég embered? a korábbi részekben amikor kellett csinálni nekik is épületet, akkor voltak gondok, igen, de itt megint a régi nóta van, azaz ember van szarásig (bocsánat). ezzel nem volt gondom sosem, inkább azzal, hogy nem volt jól megszervezve a szállítás. totális dugulások voltak néha. rakj le minél több alternatív útvonalat is, illetve raktárak -ahogy írtad- létfontosságúak.

ui: ajánlom, hogy legyen pár szamártelep is, mert azok egyszerre vannak egy útszakaszon a szállítóval, ergo kétszeres lesz a szállított termékek száma is.
  • bigapó
    szerintem meg te is ugyanazt írtad le, mint én :))

lakatosműhelye az van, azt írja. én arra írtam, hogy valószínűleg nincs elég alapanyag nála, hogy csinálja a szerszámot vagy nincs igény rá, ahogy te írtad. mert nem tett le tanyát, favágót, bányát eceterá:)

ez mind következik egymásból és összefüggnek, szerintem. egyébként ahhoz képest, hogy a 6. pályán jár, elég alapvető dolgokkal nincs tisztában.

a raktáras dologról mit gondolsz? én úgy emlékszem, hogy a raktárakban is lehet szakikat csinálni. Ott is van szabad munkaerő mindig és ha bevisznek mondjuk egy kaszát, a pedig közelben van üres tanya, akkor kis idő elteltével kiballag a "kaszás" :)), azaz a gazda (paraszt, mittomén).

lehet elkezdek egy új gémet, annyira belejöttem:) lehet állítani nehézséget? mikor nyomtam egy custom gémet, akkor elég hamar lenyomtam az ellent.
  • PetruZ
    Szerintem is az a baja, hogy alap-munkás (carrier) nincs, szerszám és nyersanyag van bőven. Az viszont nem termelődik gyorsabban attól, hogy egy csomó üres épületet felhúzol. Ezért kérdeztem rá a raktárakra, ugyanis minden raktár lecsökkenti azt az időt, amíg egy új munkás "megszületik". Ha csak egy HQ van, akkor baromi lassan képződnek az új munkások és a szállítás is nagyon lelassul. Ha vannak raktárak is (képernyőnként egy elég), akkor ott is lesznek új emberek, és a szerszámok elosztása miatt hamarabb lesz worker is (meg értelemszerűen az alapanyagok feldolgozása is optimálisabb).
  • takysoft
    Előző két hozzászóló nem nagyon érti a kérdésed asszem, (vagy é értem félre).
    Ha jól értem, neked alapanyag van bőségesen, csak munkás nincs.

Munkás úgy képződik, hogy: Kell igény... vagyis olyan épület, amiben nincs munkás még.
    Ha megvan, akkor kell egy ember, és egy célszerszám.(ember mindig van, azt meg, hogy milyen szerszám kell, azt meg tudod nézni az épületben amibe az ember kell).

Szerszámot meg a lakatosműhely gyárt, opciók között lehet szabályzni milyen priorításban.
  • bigapó
    ha nem látod dolgozni a kiscsávót a műhelyben, akkor rákattintva kiderül, hogy miből nincs neki alapanyag. a prioritásoknál állíthatsz ezen, hogy Ő kapja hamarabb azt ami neki kell. a másik megoldás, az amit Petruz mond, előtte nézd meg a leltárt, abból kiderül, hogy van-e szerszámod és mennyi, ezután már csak fel kell kutatni a megfelelő raktárat és a kihordást beállítani. előbb-utóbb beviszik a várba, bár én úgy tudom, hogy a raktárban is szaki lesz belőle, ha megvan a szerszám hozzá.
  • PetruZ
    Raktárakkal (warehouse) hogy állsz?
  • Adam19
    hejhó!
    király ez a játék, nagyon bejön. most a 6. pályán vagyok (az alapjátékban), és az lenne a problémám, hogy kevés a különböző munkás: paraszt (tanya), favágó, és a legfontosabb: bányász. Ezekből korlátozott számban van valamennyi, és azokkal kell spórolni? vagy lehet valahogy "csinálni"? pedig van olyan épületem ahol eszközöket gyártanak, esetleg több kéne?
    ha valaki tudna segíteni annak előre is THX!
  • takysoft
    igen tartalmaza, persze

Sokan kérdezték, hogy honnét lehet leszedni a Wikinger kieget....
    (figyelem! RAR Passwort: www.torrent-galaxy.to )

Indítási lehetőségekről (yasu, image-ek) alant olvashatsz... vhol az eddigi 1000 hozzászólásban... nem osk, végig lehet nyálazni, ha érdekel.
  • McCartman
    tehat az 11757es patch 'tartalmazza' a korabban kiadott 9801-eset is?