The Settlers II - Next Generation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Egyertelmu nem eredetirol beszelek es please privibe,mivel nem akarok warezolni es offolni!!
Bocsi...........
THX
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Vikings-et "siedler" és "wikinger" kulcsszavakkal keresd torrenten.(isohunt, stb)
Jelent pillanatban minden létezõ verzióval müxik, mert a legújabb controls file van benne fordítva, de újabb patchel(ami majd ezek után jelenik meg) nem biztos hogy nem müxik(ez benne van a readme-ben is)
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Most, hogy elkészült ennek a magyarítása, ismét ezzel fogok játszani. Már ki is próbáltam, szuper lett a magyarítás.
Köszönet és minden elismerésem érte.
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
bár a viking küldetés elsõ pályáján kívül júl le lett tesztelve.
a cikk meg folyamatban van állítólag
Küldjek hibákat a magyarításban ha találok hogy még jobb legyen? 😊
Köszönjük.
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

A fordítás tartalmazza a játék szövegeinek 100%-át.
A játék kiegészítõje (a Vikings) eddig csak német nyelven jelent meg. A magyarítás tartalmazza annak is a teljes multiplayer részét, és a single playert is a kampányszövegeken kívül.
1-2 héten belül meglesz az is, majd update-elem, amint kész van(németrõl nehezebb fordítani, azért adom közkézre, ami már megvan)
Kérlek olvassátok el a readme-t!
Íme a magyarítás:
http://takysoft.extra.hu/settlers2hun.zip
(méretileg picike😄)
és itt van pár kép is:
http://takysoft.extra.hu/s2kepek.zip
Barátsággal:
Taky
UI: a readme-t fontos elolvasni, mert a telepítés nem egyszerû (igazából egyszerû, csak nem olyan "installer"-egyszerû)
Sok jó kis extra van a kiegészítõben. pl látszanak a téképen a hajók, meg ha valami megépül, vagy elfoglalom, akkor felvillan a térképen.
üzenetet küld a játék, ha kevés a fa, a kö, vagy ha az egyik zászlónál nyersanyagtorlódás van.
ha extandelem a katonai épületeket, látom, mi kell hozzá, és hány %-nál tart.
a storehousokban van egy gomb, amivel minden másikból odarendelni a sört, és a fegyvereket, hogy képzõdjenek a katonák.
alapbeállításként a katonai épületekbe nem visznek coin-okat. minden épületben ki van kapcsolva.(ez speciel nem feltétlen tetszik nekem)
nagyjából kb ennyi. ja meg van egy új nép😄 a vikingek... ki gondolta volna? 😄
az egyjátékos kampányról nem sokat tudok mondani, nem volt kedvem játszani, mert förtelmes a német nyelv😄 (jelenjen már meg angolul😄)
bár, ha valaki megoldja a fileok kódolásproblémáját, le tudnám magyarítani a kieget is😄 hamarabb lenne magyar verzió, mint angol😄
Egyelnõre csak egyjátékossal játszottam, du kipróbálom multiban is. Majd mondom, milyen lett.(eddig annyi változást vettem észre, hogy küldd üzit, akkor is, ha nem sikerült a támadás, vagy ha engem megtámadnak, akkor akkor is, ha nem jött össze nekik)
Igen gáz így németül😄
Nem tudjátok, mikor jelenik meg angolul?
Az simán megy daemonnal, igaz a clonos verzió van meg nekem 😊
kell: Legújabb Daemon tools(nekem 4.0.8 van asszem), Ez a MaxiImage, illetve 1.1-es Yasu
Felteszed a játékot, patcheled.(ezt rád bízom)
Daemonba behúzod a Maxi Image-et. Yasuban: Cloak Devices.
Már fut is. (más settlerses cd ne legyen bent)
Tipp: a mmaxi image-re nyomj jobb gombot, Tulajdonségok, attribútumoknál Speciális, ott meg Tartalom tömörítése helymegtakarítás végett.
így 600 mega helyett csak pár kilo helyet foglal.
a hamachi asszem LAN-t emulál online, vagyis a játék szempontjából LAN játékról van szó.(ha tévedek javítsatok ki)
LAN játékot lehet menteni... ha fent van a patch(vagyis megvetted a játékot, mert crack az nemvan. esetleg lehet próbálhozni mibi/maxi image-el.)
nekem lenne kedvem, csak az a kérdés hogy lehet-e menteni online játékot? mer ha nem, akkor elég sok idõ kell egy játékhoz, úgyhogy majd meglátjuk mi legyen.
Köszi
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
ha megfogadsz egy tanácsot: sok sok területet uralj! ki tudja merre lesz bánya.
farmokból ne legyen hiány, meg egyszerû barakkokat építs. vagyis azt, ami csak fába kerül, kõbe nem(nem biztos, hogy a barakk, nemtom)
aztán ha jön az ellen, lehet majd upgrade-elni.
nah megyek megkeresem ezt a fránya teleportot hogy végre a 2es küldire juthassak..
jah máég egy: az ellenség kb mikor támad?? mennyi idõm van hogy azért építkezzek és fejlesztgessek??
amúgy kössz az eddigi infókat
a játék célja a területszerzés(eljutni a kapuhoz)
itt 2 esetre bontjuk a dolgot:
egyszerû eset:
-építs katonai épületeket(ezekhez csak fa kell, meg némelyikhez max kõ, építõemberek)
-kell bene legalább 1 db katona, hozzá kell:
-1 pajzs
-1 kard (e kettõt a blacksmith gyárthat)
-1 sör (mindhárom ugyanabban a központban legyen)
-1 szabad ember(mindig van, ne foglalkozz vele)
bonyolult eset: (ilyenkor lehet valaki akinek nem tetszene, ha eljutnál a kapuhoz😄)
majdnem ugyanaz 1-2 különbséggel:
-több katona kell. különösen figyelj, stratégiázz az ellenfelekkel.
ha te vagy az erõsebb rohand le, ha õ akkor barrikádozd el magad(ha pl támadja az épületed és vesztésre állsz, akkor rombold le a csata vége elõtt.. amolyan inkább pusztuljon, mint az ellené legyen), vagy próbáld tartani a szûk átjárókat katapultal, ha van sok köved.
-ilyenkor fontos a jó elrendezkedés is. ha hosszú útjaid vannak, pegyél bejéljük plusz zászlókat.. emberbõl van.. bõven elég.
egyik utad se legyen 3 egységnél hosszabb lehetõleg. fõleg a központok körül kerüld a tumultust jól megépített útrendszerrel.(nem csat közben, eleve így kell😄)
-aranypénz: sok lúd disznót gyõz. ez igaz, de a sok lúd nagyon drága. okosabb inkább dinszót gyártani😄 vágülis sok disznó😄...
aranypénz=elõléptetés. több HP, nagyobb erõ, több ügyesség. nem magyarázom tovább😄
-jó hadi srtatégia:itt most csak a jó opció-beállításokra gondolok. default egész jó, ha elállítod állítsd vissza, ha rosszak a tapasztalataid.(alapból a frontközeli épületekbe küld sok katonát)
-jó fejlõdési stratégia: na itt már húzósabb... fõleg a bányk bugosak nagyon..
a pálya nyersanyagkészletétõl függõen(pl kavics csak bányában van) tologatni kell a beállításokat. bányáknál pl az aranybányákat túltermelés esetén ki kell kapcsolni egyesével, vagy a többi nem kap eledelt.
+1 trükk😞eredeti settlers II-ben ilyen nem is volt😄)
a csatától független(hátul levõ) hatonai épületekben(amik elég messze vannak), evakuáld a katonákat. nem vesztesz területet, de több katona lesz a fronton.
++1 trükk: kutat csak annyit, és oda, amennyi és ahova kell.
THX
De igen azon a néven atták ki, én sem értettem miért ez lett a topic címe
Tudna nekem vki segíteni...most kaptam meg nemrég ezt a jó kis Settlers 2 újrakészített változatát dee mivel nem játszottam elötte sajna settlers-el nem igazán tudom, hogy mi a szitu.
Elkezdem az elsõ missziót ahol ugye ellenség még nincs sztem mert nem támad meg senki...deee itt mi a küldetés célja???
Felépítettem elég sok mindent, majdnem 100%on üzemelnek a gyárak, bányák(kivéve az arany mert az 1 volt de kimerült az ásványkészlete)...de nincs vége a pályának...mi a cél??
Elõre is köszönöm a segítséget!!!
Brian
u.i: a játék nem The Settlers 2 - 10th Anniversary néven jött ki??? Mert nem találtam elõszõr a topikot mivel NExt Generation néven volt és nem így kerestem.