46641
  • krisz073
    Nem filmek, rFactor játékból szeretnék a visszajátszásból képeket csinálni.
  • Evin
    Videók esetén szokott ilyesmi lenni. Ajánlott a lejátszóval képet menteni.
  • bon
    Alapból bevan kapcsolva.
  • terribad
    konktrétan filmekről beszélsz?
  • krisz073
    Sziasztok.

Tanácsot szeretnék kérni.
    Adott egy 7100 RC 64B-s rendszer, futó programokból szeretnék a Paint és PrintScreen segítségével képeket menteni.De mikor a Paint-be beillesztem a PrintScreenel lementett képek akkor nem az általam mentett kép jelenik meg hanem az asztal képe.
    Ez valami hiba, hogy Win 7 alatt nem tudok a Paint-el képeket menteni programokból?

Esetleg valaki tud olyan képkezelő programot amivel lehetséges a kép mentés ?
  • Blasta
    Sziasztok!
    Most látom csak ezt az aero shake funkciót. A 7100-as Win7-ben is benne van? Alaphelyzetben bevan kapcsolva és működik, vagy nekem kell esetleg feltelpítenem/bekapcsolnom valahol?

Köszi a helpet előre is!
  • Stefling
    Köszönöm a válaszokat, el is kezdem feltenni, ezt a kompatibilitási módot olvastam már, azt tuti kipróbálom, ha esetleg nem menne a dolog az eszközkezelői frissítés után.
    VGA-hoz annyiból jó hogy van win7-es driver :D
  • Kaszi46
    Nem kell kikapcsolni, amikor behúzod az ablakot a szélére, és megjelenik a féloldalas keret, akkor kicsit visszahúzod, és eltűnik a keret, ekkor már elengedheted, ott fog maradni.
  • Arcor
    Nálam ez működött:
    Alaplap CD-je be.
    -Device Manager
    -Browse my computer for driver software
    -Search driver software in this location
    X:\
    És magától feltette ami kellett.

Más módszer:
    Kompatibilitás módban kell elindítani a telepítő fájlokat, ez szintén bejött videókártyánál.
  • Laceee
    2GB ramhoz minek 64bites windows?
  • tommygear
    ja igen már rájöttem :D
    csak én azt hittem először azt csinálja hogy felveszi a megrázott ablak alakját a többi ablak :)
  • Pio
    Érdemes utánanézni, hogy milyen eszközök vannak az ASUS alaplapodra integrálva.
    Például ASUS hangkártyából szinte mindig realteket tesz, satöbbi, satöbbi...
    Nézz utána az ASUS honlapján az alaplapod specifikációjának, vagy ha nem vagy tisztában az alaplap típusával, esetleg kényelmesebb megoldásra vágysz, akkor tedd fel az Everest nevű programot, az mindent megmond.
    Aztán ezekhez a hardverekhez külön külön keress önálló drivert. Például ha realtek hangkari van integrálva az alaplapodra, akkor az ASUS CD-n is a realtek egy saját, régebbi drivere van fent legfeljebb átalakított installerrel.
    Amire a device manager nem tesz kérdőjelet azzal nem érdemes kínlódni, csak ha hiba van a működésével.
    Például ha tudsz netezni felesleges ethernet driverrel kínlódni, satöbbi (feltéve ha LANkábelen érkezik a net a gépedhez :) ).
    Az Everest amúgy ITT érhető el.
  • ProGabe #6641
    nem is értem, hogy mit akarsz beállítani. az aero shake csak annyit csinál, hogy azon kívül az ablakon kívül, amit megrázol, ledobja a többit, másodszorra pedig visszaállítja őket
  • terribad
    device managerben egyesével szépen frissíts mindent a cdről
  • Stefling
    Sziasztok!

Hatalmas problémám van, nem tudom tud-e ebben nekem valaki segíteni!

A problémám az, hogy feltettem már az RC-t és szeretném tartósan azt használni, míg nem kerül a boltokba az eredeti végleges verzió. Most épp Vistát használok és tapasztalataim szerint sokkal gyorsabba Win 7, nade a problémám leginkább driveres, nem tudom, jó helyen kérdezek-e ez ügyben.
    1 éve vettem új gépet, persze aklatrészenként, és a gyári Asus alaplapi cd-n Vistás driverek vannak, nade az nemjó Win7 alá, kiír valami olyasmit, hogy nem megfelelő operációs rendszer. Külön bementem a cd-t tartalmazó mappákba, mivel az autorun már egyből kiírta hogy nem kompatibilis, (elvileg ami vistára jó win7-r is jónak kellene lennie) a mappákon belül elindítottam a 64bithez tartozó drivereket, de semmi, se a hangot nem tudom feltenni, se a chipset drivert, ami ugye eléggé kellene, az enthernet driverről meg a többiről nem is beszélve, úgy elég instabil a gép. Valaki nem tudja estleg, hogy ilyenkor mi a teendő? Gondolom mégsem az, hogy vegyen az ember új gépet... A hivatalos weboldalon még jobban körülnézek, de így elsőre mikor beírtam az alaplapom tulajdonságait, azok a driverek voltak fent, amik a gyári cd-n tehát előrébb nem kerültem sajnos. Másnál nem volt problémám, csak az alaplapi cd-vel, azaz a legfontosabbal :/
    A válaszokat és a segítséget előre is nagyon köszönöm!
  • BIZ0906
    Már meg van az oka bár számítottam rá egyik emberkének PH-n ugyan olyan gépe van mint nekem csak +2GBram-al több és nincs ilyen gondja :) Hát akkor egyelőre elég a 32bites.
  • BIZ0906
    Egy AMD Athlon 64 4800+ @3GHz; 2GB RAM; Sapphire HD 2600 XT; tár az van bőven 100GB felett. Feltettem a 64bitest és nagyon gázos pl a Crysis akad mint állat ritkán megy normálisan. Kéne még +2GB vagy mi lehet a hiba oka? 32biten sokkal jobban megy még ha egy órája játszok akkor is.
    Hol ott mindenki mondja, hogy a 64bit gyorsabb :S
  • tommygear
    #6628 ?
  • RBJ
    nem szeretem a mások által nagyon jó ötletnek tartott dolgot.
    PL mikor tobb ablakot akarok nézni egyszerre pl összehasonlítok valamit vagy akármi és ki akarom tenni oldalra kis ablaknak nekem ne szabja már meg , hogy milyen ablakba akarom nézni.
  • pedestrian
    Vagy ne húzd ki balra vagy jobbra.
  • pedestrian
    Miért akarod a windows7 egyik legjobb funkcióját kikapcsolni?
  • terribad
    a tetejének szélénél fogva told ki
  • bon
    Ez talán az office topic-ba kellett volna belinkelni.
  • ProGabe #6630
    Szimpatikus halálraítélt az új Office
  • RBJ
    Csókolom.

Azt a funkciot ki lehet kapcsolni ,hogy mikor kihuzom az ablakot balra vagy jobbra akkor ne csináljon kis vagy nagy ablakot az adott ablakbol.
  • tommygear
    aero shake nekem csak lerakja a tálcára a megnyitott ablakokat nem veszi fel az adott ablak méretét... hogy lehetne ezt beállítani?
  • tommygear
    aha
  • DummyBoy
    Akartam, de nem találtam benne ilyet xD
  • stevenson1988
    fut bizony :)
  • MR ME
    win7 alatt nektek fut a java?
  • ACE
    Azt próbáltad, hogy WMP-ben kiszedegeted a pipákat, és úgy rendeled hozzá a másikhoz?
  • serkov
    Köszi! Utánnaolvastam, de mindenhol csak trójaiztak, egy helyen írták, hogy windows összetevő! Köszi újra!
  • Pio
    Ne legyen gyanús, az egyik legfontosabb windows alkalmazások közé tartozik, ez kezeli a különböző szálak közötti erőforrásmegoszlást és hasonló dolgokat.
    Mondjuk elég sok erőforrás zabáló trójai épül rá, szal ha elkezd nagyon sok CPU-t enni, akkor gyanakodhatsz. De általában ennek kicsit átnevezett verziói szoktak trójaiak lenni (csrsr, csrssrs, ilyenek).
  • bon
    Nem frissíted, hanem teljes telepítést csinálsz, a frissítés amúgy se a legjobb megoldás.
  • Pio
    Mi az, hogy "kell"? Dehogy kell. Csak esetleg van értelme, ha kihasználod a sok memóriát...
    És az is igen erős túlzás, hogy minden program van 64 bitre. A legtöbb program nincs 64 bitre, csak emulációval lekezeli a gép a 32 bites alkalmazásokat is - általában - hibamentesen.
    Ami nagyon fontos az az, hogy arról meg kell győződni, hogy a hardvereidhez van-e 64 bites driver (szerencsére ezen a téren tényleg elég jó a lefedettség, már ami az elmúlt kábé 4-5 évben megjelent hardvereket érinti).
  • bon
    Azért a 128tb-ot kicsit sokank tartom, szeirntem inkább 128GB
  • serkov
    Hali! Tudja valaki mi az a CSRSS.EXE? gyanús nekem a kicsike!
  • spy803
    Nem engedi a Vistát felfrissíteni 7re, mert más a nyelv. Tudom, hogy már volt itt szó erről, de nem találom. Próbáltam angol nyelvcsomagot leszedni, de azt se találtam. Mit lehet tenni ilyenkor?
  • helliSh
    Gyorstalpaló:

x32 [x86] (36 és 86 bit): Maximum 4 gigabájt ramot tud kezelni. Ebben benne van a Virtuális memória, fizikai, és a vga memóriája is.

x64 (64 bit): Ez összesen 128 Tb memóriát képes megcímezni. Az újabb kernel nek köszönhetően.

Szóval ha összesen több mint 4 giga memód van mindent össze vetve akkor neked 64 bites windows kell. Már minden program van 64 bitre. Tévhit hogy vannak olyan programok amik nem mennek 64 biten!
  • Petike954
    Csak mer ha 32bites dvd-t teszem be akk bejön az installation-s ablak, 64bitesnél meg kiírja,hogy nem lehet. Xp-ről Visára lehet?