46641
  • bon
    Vezérlőpult/Rendszer
  • bon
    Felszabadítja az erőforrást konkrétan a memóriát ha szükséges.
  • devilzero
    És hol kell aktiválni?
    Mert telepítés közben nem adtam meg kódot!
  • Zealot
    Hát jól néznénk ki ha még nagyobb lenne... Hát pl. ha a rendszer beérné kevesebbel, akkor több jutna mondjuk a Visual Studio, Photoshop, Dreamweaver, firefox és társainak... vagy akár a játékoknak.
  • bon
    Aktiválnod kell a Microsoft-tól beszerezhető vagy kapot kóddal. Ami itt is megtalálható a topicban.
  • bon
    Én értem, de akkor mi rételme van a sok memóriának és a nagy winyónak? Csak dísznek vetted? Egyébként nem nagyobb az erőforrás igénye mint a Vista-nak.
  • devilzero
    üdv!
    Azt szeretném megkérdezni hogy végre fent a Win7 és most olvastam hogy ahoz hogy tudjam használni 1 évig ingyen kell egy kód?
    Hogy van ez?
    Bocsi az ilyen jellegű kérdésért.
    THX
  • bon
    Na egy kicsi takarítás után már csak 24gb-ot foglal a rendszer.
  • Shep
    Ja igen, van fent most egy vista-m is azt hallottam lehet updatelni win7-re, ez mennyire igaz és, a vistán fent lévő beállítások, progik megmaradnak, vagy egyszerűen csak felülírja aztán jó napot?
  • Zealot
    Tényleg ennyire nem értitek mit akarok kihozni belőle?
  • Shep
    Na ez jó hír, köszi. Takarítgatok még kicsit aztán feltolom, egyik korábbi bétát már néztem igaz csak virtual pc-n, de most bepróbálom az RC-t élesben is.
  • EK1TEP
    És sajnálod a 4GB-ből azt az 1,5GB-ot?
  • Zealot
    Nem, egyáltalán nem baj, csak úgy volt beharangozva, hogy az új windows sokkal kompaktabb lesz a Vistánál, kevesebb erőforrást igényel, bla bla. Ehhez képest szerintem tökugyanaz.
  • bon
    Úgy megy mint Vista-ban.
  • bon
    Ez természetes, de már Vista-nál is az volt. Azért vetted a memóriádat, hogy üresen álljon? Mert akkor vedd ki a gépből és tedd ki az asztalra. A memória azért van, hogy használja a gép.
  • Shep
    Kösz mindenkinek akkor úgy nézem kell még takarítanom egy kicsit, bár nekem hibernációs file-ra nincs szükségem tehát annyival beljebb vagyok elvileg. Tényleg ki lehet itt is lőni, mint a vistában? Vagy inkább úgy kérdezem, a legtöbb ilyen beállítás/elemek kikapcsolása úgy megy mint a vistán, vagy ebben is újítottak?
  • Zealot
    Mennyiből eszik 800MB-ot? Nekem 4GB-ból 1,4GB vagyis 35%, úgy hogy semmilyen alkalmazás nincs elinditva, csak a Creative Volume Panel és a windows processek és servicek.

Hol lehet a gixer? A hardverben? ;)
  • bon
    Ultimate-hez kevés, nálam 30gb, ebben benne vana hibernációs fájl és a swap fájl is. ami kb 8gb.
  • msstz
    nálam 800 megát eszik, nálad a gixer.
  • bon
    Simán megy.
  • jamekka
    sziasztok!nektek megy a messenger 2009 a win7-en?engem hiba üzivel kidobál mindig...THX
  • Pio
    Nekem 9,0-ról indult és felhízott 9,91-re eddig. 32 bitesről van szó, a 64es több helyet eszik.
  • terribad
    14,0 GB (15 118 486 272 bytes)
    csak a windows mappa
  • Shep
    Mennyit foglal ez a rendszer a vinyón? Az a 13-16 giga ami az ajánlásban mennyire igaz?
  • Zealot
    Tegnap én is felraktam az RC releaset, de eddig nem vettem észre valami hűdenagy külömbséget Vistához képest. Ez is ugyanúgy megeszi az 1.5GB ramot a 4-ből, azt meg hogy kicsit gyorsabb annak tudom be hogy friss install, ami gondolom két-három hét múlva meg fog változni...

Esetleg valaki tudna konkrét példákat felhozni hogy mitől is jobb a Win7?
  • R3TR0
    Felraktam a 7127es kiadást és hivátlanul megy sztem gyorsabb mint az RC....
  • [HUN]FaTaL
    Ezt is használtam de ettől még blokkolja az ATT-t autostartkor, nekem kell kézzel elindítani sajnos. :(

#6786: Nem, működnek kikapcsolt UACcal is.
  • stevenson1988
    UAC is meg nem is
  • Jaffa 2843
    az aztali minialkalmazások (hogy idiótán fordítva magyarosan mondjam :D) még midnig csak bekapcsolt UAC-lal mennek?
  • tommygear
    uac-ot első dolgom kikapcsolni install után :D
  • [HUN]FaTaL
    Olyat sajna nem lehet, ezért is (na meg az aláírt driverek és az ATThez való workaround miatt) használom a Vistat és a Sevent is kikapcsolt uaccal:D
  • [HUN]FaTaL
    Oda rakja a rendszerfájlokat, amivel régen a C gyökeret szemetelte tele, ennyi az egész. De egyébként ki is írja..
  • XRV
    És hogy csak annál a programnál, ne jöjjön fel az UAC?
  • XRV
    Fatal, Bon, Köszi
  • Pio
    ITT VAN egy cikk az Indexről, vistáról 7-re való frissítés kalandjairól mesél. Csak mert felmerült már néhányszor, hogy páran így szerettek volna oprendszert váltani. A cikk megadja a választ, hogy miért nem érdemes... :)
  • zoliapu
    Nálam is csinál, ne mondja nekem valaki, hogy ez rendben va.

Lehet itt tárolja, rólunk a személyes adatokat amiket utána kiszolgáltat.
    Esetleg a Vienna már innen vesz ki azoxigént ha kevés a memórai :)
  • bon
    Már Vista-nál se volt boot.ini, helyette használd a BCdedit alkalmazást. info: link1, link2
  • helliSh
    Nekem egy olyan problémám lenne a Windows 7 el (ez az egyetlen), hogy nem csinált magának boot.ini filet! Ergo csak akkor indul el a windows om ha a Windows 7 dvd benn van. Különben írja, hogy nem találja a boot.ini filet! Ezt a gondot meg lehet valahogy oldani? Le lehet szedni valahonnan boot filet vagy akármi?
  • bon
    Jobb egérgomb tulajdonságok kompatibilítás füll alul pipa a program futtatása rendszergazdaként opcióhoz.
  • [HUN]FaTaL
    jobb klikk->properties->compatibility->run as administrator->pipa be