46641
  • msstz
    KMPlayert.
  • JSbyMSI8800
    Nekem megy az ffdshow..
  • Evin
    K-lite és MPC.
  • [HUN]FaTaL
    Én nem szoktam codeceket telepíteni. Illetve: DivX, XviD, AC3, lejátszónak meg MPC-HC.
  • Narxxis
    A többség úgyis warezolja, a Microsoft jelentése szerint a jelenlegi Windows-ok 2/3-a nem jogtiszta. És itt ne csak arra gondoljatok, hogy valaki tudatosan letölti hanem azokra is akiket átbasznak, beviszi a gépét 1.0-ás user a szervizbe és ott rápakolják a warez windows-t. Vagy a hülyéje azt hiszi jó üzletet csinált mikor megvette 3ezer Ft-ért a dobozos vistat a bolhapiacon.
  • tommygear
    milyen kodeket ajánlotok 7re? mert az ffdshow még nem jó vele
  • [HUN]FaTaL
    :D
  • Narxxis
    Hiába magyarázod neki, nem tudja felfogni mert egy amőba szintjén áll. :(
  • [HUN]FaTaL
    Igen persze nálam is user error, meg a logout.hu-s tesztelőnél is, meg 200 másik embernél. rofl. Fogalmazd át, nálad jobban fut. Nálam meg nem. A saját géped alapján kijelenteni, hogy jobban fut... Más a hardverkörnyezet, és a szoftverkörnyezet is...
  • Laceee
    Ez az egész válság vicc, kb. 1 éve van válság és minden cég pánikol csődől, embereket bocsátanak el, az nem számít hogy előtte mekkora nyereségek voltak évekig/évtizedekig.
  • [Jakuza]
    Ezen vajon miert lepodok meg, amikor kepesek voltak egy tobb mint 10 eves op rendszert al'a Dos 6.22-t 8k felett adni meg 2006-ban is.
    Persze most mindent ralehet fogni a gazdasagi valsagra, de ne felj attol ha a gazdasagi valsag elmulik, akkor masra fogjak majd az aremeleseket.
  • LeonSilver
    Drága lesz a Windows 7?

A Dell egyik vezetője úgy véli, a Windows 7 beárazása a termék széles körű elterjedésének akadálya lesz.

:(

Czikk
  • stevenson1988
    tehát az eredeti kérdésből kiindulva:
    simonl: Ha jól értelmeztem pár korábbi hsz -t, akkor a "beépített" XP -t külön kell letöletni és telepíteni.
    Hogyan lehet ezek után használni? Pl:
    Telepíthetek játékot is erre az XP re, ha ott jobban futnak?

véleményünk ugyanaz, ergo, most feleslegesen futottuk le ezeket a köröket :)
  • HeadHunter86
    Valaki tudja hogyan kell kikapcsolni a Windows Media Player Sharing cuccost, mert megőrít hogy gyűjti a gépemről a média cuccokat és egyfolytában fogja a proci 20-30%-át. Eddig úgy oldottam meg hogy Media Player uninstall. De valahol csak ki lehet kapcsolni.
  • [Jakuza]
    Ezt mar kiveseztuk, az MS nem szandekozik nagyobb valtozatatasokat eszkozolni a VPC-n, eppen ezert felejtos, olyan nesze semmi fogdd meg jol.
    Pont amire hivatott lenne, hogy a legtobb XP-s alkalmazasra egy szinte teljesen compatibilis alternativat nyutjsanak azoknak, akik emiatt nem szeretnenek Win7-re valtani, az a kovetelmeny nem teljesul.
  • stevenson1988
    értelek én, csak azért csináltam ezt szigorúan virtual pc-vel, mert itt is arról volt szó (simonl kérdése ugye az volt érdemes e a játékok miatt feltenni az xp módot), az hogy félkész azt elismerem, de a rendmondiakat elnézve, lehet még a végleges verzióra is ezt fogjuk mondani sebesség szempontjából :)
    tehát az állításom ettől függetlenül megmarad, irodai alkalmazásokra oké a virtual xp, de játékra semmiképp sem ajánlott (pl egy Oni-nak szüksége lenne az xp környezetre, mert asszem az nem is fut 7 alatt (xp alatt is csak valami 3rd party csodapatch-nek hála))
  • [Jakuza]
    1.
    Gondolom a VPC is ugyanolyan felkesz allapotban van mint az op rendszer ezert nem eppen meglepo, hogy csak 1 magosnak latja a procidat.
    Ezert nem zarhatoak ki a tovabbi anomaliak sem, mint a felgyorsulo processzor vagy lassulas, de...

2. Azon sem lehet csodalkozni, hogy kikapcsolt d3d mellett valamilyen jatek latvanyos lassulast szenved el, foleg egy emulalt gepnel, hiszen eleve kitudja milyen windowsos barom kernelhivasokat csinal, ami eleszi a CPUidot.

3. Ne hasznalj emulalt XP-t :D
    Na jo ez egy rossz vicc volt, de kb ennyire alkalmas a Virtual PC ebben az allapotaban.
    Jo osszehasonlitasi alapnak tunik masik virtualis gepet emulalo szoftverekkel osszehasonlitani. (virtualbox vagy vmWare)
    Amugy is mindketto szerintem lenyegesen kifinomultabb es sokretubb, mint a VPC.

(Teszem azt regebben kiserleteztem vele egy kis teszt erejeig, bar akkor meg felkesz allapotu d3d volt a VmWareben, igaz most sem az igazi meg ez a funkcio)

Az eredmeny az volt, hogy ket klienssel tudtam Neverwinter Nightezni egyszerre, mind a virtualis , mind a rendes gepen, kulon-kulon IProl csatlakozva egy kulfoldi szerverre.
    A megdobbento az volt, hogy a megjelenitesi problemaktol eltekintve (mint irtam meg felkesz allapotu volt a d3d gyorsitas az emulatorban) , mind a ket kliens jatszhato sebesseggel futtathato volt.
    Mondjuk az teny, hogy a vmWarenel lenyegesen jobban odafigyelnek a az ilyen tipusu szoftverfejlesztesere, mint MSeknel, hiszen a VPCbol ket verziot adtak ki az elsot valamikor 2004-ben, majd egy kisebb javitasokkal megtupirozott csomagot 2005-ben.
    Azota se fejlesztettek, sot ahogy latom sajnalatos modon a Win 7-be implementalt is csak aprobb valtoztatasokkal rendelkezik, ami egy szegyen egy akkora cegnel, mint az MS.
  • stevenson1988
    részben igazad van, most így reggel (számomra hajnalhassadás van még :D) csináltam egy kis 'minitesztet'
    a lényege az volt, hogy mind virtuális xp-n, mind win7-en elindítottam a cpu-z illetve super pi alkalmazásokat, és csodák csodájára a super pi eredményében csupán 1 másodperces különbség volt, tehát a processzort kitudja használni rendesen (azért poénos volt megfigyelni, hogy a virtuális gép, miközben pontosan felismeri a proci nevét, meg egyéb adatait, csak 1 magosnak látja, de az a nagy izzadság közben akár 5Ghz-re is felgyorsul (a proc amúgy magonként 3.1Ghz-re képes alapból))
    másrészt pedig elindítottam a plants vs zombies című remek kis játékot a viurtális xp-n és ott (kikapcsolt D3D mellett, igaz, bekapcsolni sem engedi) 9-12FPS fogadott (fraps-el mértem), miközben win7 alatt kikapcsolt D3D mellett 100fps van (bár itt inkább ez korlátnak tűnik mert se feljebb se lejjebb nem megy soha), de a lényeg hogy ennél még az msi wind-om is 2x jobban teljesít 1GB rammal, szintén kikapcsolt d3d mellett (a virtuális gépnek egyébként 2GB RAM-ot osztottam ki, mivel a konfigurációs ablak szerint 3ezer körüli szabad MB ramom van)
    plussz, én nem azt írtam hogy nem indul rajta játék, csak hogy nem való játékra, és a mért fps számok alapján igazam van (amúgy nem csak a grafika szaggatott, de még a hangok is jó 3 másodperces késésben voltak

ps.: függetlenül a super pi adataitól, erősen lassúnak találom így is a virtual xp-t, ha a gazda gép háttértárait akarom elérni akkor az iszonyat lassan megy, az ablakok megjelenítése is darabosan indul, stb, stb
  • [Jakuza]
    Na ezt a marhasagot neked megint ki mondta amit a masodik mondatban irsz ?
    Esetleg konzultalj ez ugyben mondjuk a Linuxos Wine vagy a Maces Parallels Desktop hasznalokkal.
    Raadasul meg valami, virtualis gepet hozol letre, amin futtathatok kulonbozo szofverkornyezetek nem pedig forditva.
    A kovetkezo pontatlansag pedig az, hogy nem futtathato jatek a a Win 7 virtual PC-jen.
    Ez sem igaz, mert futtathatoak az olyan jatekok/alkalmazasok tobbsege, amik nem hasznalnak d3d gyorsitast.
  • tugyiti
    meghajtó betűjelet kell adni lemezkezelőben a partíciónak
  • AdamT
    Hi!
    Gondoltam énis felrakom egyiknap win7-et de a 6 partíciomból csak 5-öt lát :S pedig az előző OS(vista) látta az összeset és nemvolt semmi baj..
    milehet a baj,megoldás?
  • simonl #6512
    Látogasd meg a Hogyan.org című weblapot, lépésenként leírják mit kell tenned a magyarításhoz.
    Nálam 99.8 % ban működik, 7100 as verzióm van.
  • spy803
    Ezt kipróbálta már valaki?
  • bon
    Azért a jóval lassabb nem teljesen igaz, proci virtualizáció miatt és ha elegendő memória 1-2gb van engedélyezve akkor elég jól teljesít. De játékra valóban nem használható.
  • simonl #6509
    OK, köszi a választ....:)
  • stevenson1988
    jajj, ne kezdjük elölről, lényeg az, hogy a virtuális oprendszerek nem férnek hozzá natívan a gép erőforrásihoz, ebből adódóan sebességük jóval lassabb a gazda oprendszernél
    tehát játékra nem való, csupán a különböző régi irodai alkalmazásokat tudunk elindítani vele amire esetleg még szükségünk lehet de nem indulnak el vista/7 alatt
  • simonl #6507
    Sziasztok,

Ha jól értelmeztem pár korábbi hsz -t, akkor a "beépített" XP -t külön kell letöletni és telepíteni.
    Hogyan lehet ezek után használni? Pl:
    Telepíthetek játékot is erre az XP re, ha ott jobban futnak?

Köszönöm
  • zuzu7
    Hi!

Müszik már a win7 a punkbusterel. Gondolok a Battlefield 2 -re
  • tommygear
    hát remélem
  • padavanHUN
    Fú, hát totál megsemmisültem a logikus érveidtől bazeg... :D Visszaírod, hogy "nem, bibábú, te vagy a buta meeeeer nekem ugyanolyan mindeeen mint edddiiiiggg..." :D Bazmeg, ez hulla szánalom! :D Most megint írjam visza, hogy akkor is jobban futnak nálam a játékooook, bibábu? :D Márpedig tényleg jobban futnak, ha nálad nem, akkor user error esete van fent és kérd meg a gépedet, hogy kapcsoljon ki téged. ;)
  • Pio
    Ebben mondjuk igazad van, nem tudom, mirt nincs ott, pedig simán ott kéne lennie, szerintem bug lehet...
  • tugyiti
    nah megmondom nektek hangvezérlés kurva jó móka
  • msstz
    de utána töröltem is :)
  • tommygear
    hát igen csak ez sokkal kényelmesebb megoldás
  • Pio
    Jobbgomb akárhol és "Sort by"
  • tommygear
    7ből kiszedték azt a funkciót ami vistában is volt hogy ha megnyitottam pl a dokumentumokat a fejlécnél lehetett rendezni típus, név meg dátum szerint, stb?
    ez ni
    vagy hol lehet bekapcsolni?
  • RYO21
    nah feltettem a steamet és most működik a CS
  • tommygear
    lol aero shake-el nekem mindent csak lerak tálcára, nem veszi fel az ablak formáját :D ez mér van?
  • atomkrumpli
    olyankor mi a teendő amikor az op. rendszer indulása előtt a lemez ellenörző hozzáférési hiba miatt tehetettlen ? (csontra fagyott a gép, újraindítás után hiba a lemezen, teljes képkimerevedős fagyást se láttam évek óta a gépemen)

egyedül a safe mode ami hajlandó elindulni, a chkdisk nem tud mit kezdeni a hibával (access denied) ezért tovább lép, normál indításkor egy fekete képernyő van egy szál egérrel :-S W764bit
  • MR ME
    akkor sokat ér :D