46641
-
#4810 Mindenféle trükközés nélkül nem látni. TC kapcsoló nélkül sysnativeal látni, sysnative nélkül pedig a trüközzéssel. :) -
#4809 Rossz helyen kerestem, látszik az. :)
Ez is egy működő megoldás. -
Pio #4808 Na, tűkön ülve várom, remélem normális lett ez a dolog és nem fogja többé sehol senki kérdezgetni, hogy hol a hosts... :D Azt is nézd meg, hogy mindenféle trükközés (TC kapcsoló, segédmappa, satöbbi) nélkül látni-e és ha nem, akkor a segédmappát próbáld ki légyszíves. És kössz! :) -
#4807 Működik, de az etc mappa ugyanúgy nem látszik.
#4804: Ahhoz nincs de változik elég sok minden. -
Pio #4806 Valóban nem a 64 bitesség tehet a dologról, hanem Májkroszofték találták így ki, gyakorlatilag annyi van, hogy ha 32bites környezetből akarsz bemenni a system32 mappába, akkor a windows "átirányít" a syswow64be (legalábbis én így értelmezem a jelenséget), viszont a "hekkelése" nem jogosultság állítgatással történik, hisz maga a jelenség egyáltalán nincs kapcsolatban a jogosultságokkal, hanem a 32bit miatt irányít át. A kijátszás #4803-ban leírt "segédmappa" létrehozásával, ezért is írtam, hogy egyáltalán nem triviális az egész jelenség.
Amúgy simán lehetséges, hogy a 7 júzereket már nem szivatják ezzel Billék, szóval tényleg ránézhetne erre a dologra valaki olyan, akinek 64bitese van. -
#4805 Pillanat és megmondom :) -
ACE #4804 Én igazából azt nem értem, hogy azért, mert 64 bit-es egy oprendszer, a file-elérések miben változnak. Szerintem annak köze nincs az op rendszer sajátosságaihoz. NTFS azt kész, nincs olyan hogy 32 bit-es meg 64 bit-es NTFS. Mondjuk sosem használtam még 64bit-es oprendszert, de miért nem megy a Total Commander-ből a file-kezelés? Mi a hibajelenség? Nem csak annyi, hogy Acces Denied, mert nincs hozzá jogod? Ennek nem a 64 bit-hez van köze, hanem leginkább a filerendszer biztonsági beállításaihoz. pl. XP alatt a "System Volume Information" mappába sem tudsz belépni, ahol pl a Restore point-ok vannak, de ha adsz rá magadnak engedélyt, akkor be tudsz... -
Pio #4803 Én ezeket írtam:
"Például próbáld meg 64 bites windows alól TCvel google nyomozgatás nélkül a hosts filet szerkeszteni."
"Na persze ki lehet játszani a rendszert, de a megoldás egyáltalán nem triviális..."
És ez továbbra is fennáll ;-)
Elég OFF, de adok egy általános megoldást is, hátha valaki nem pont a TCvel fut bele a problémába: a windows mappába kell csinálni egy sysnative mappát és ha abba mész bele 32 bites programmal, akkor a "system32" tartalmát fogod látni. Nem tudom, hogy 7-en működik-e, de vistán biztosan. Esetleg valaki kipróbálhatná, akinek 64bites 7-e és TCje is van :) -
#4802 "Ha visszakérdezek, hogy miért az ekkora igény a 64 bites verzióra, szinte 100%-ban az a válasz, hogy a system fájlok nem láthatók, elsősorban a drivers\etc\hosts fájlt emlegetik.
Nos, erre van megoldás. Az új Total Commanderben van egy belső parancs, amivel el lehet érni ezeket a fájlokat. Ez a belső parancs a cm_SwitchX64Redirection. Ha például ezt a parancsot hozzáadod egy gombhoz az eszközsoron, akkor ki/be kapcsolható, hogy látszódjanak ezek a fájlok vagy ne. "
7.5beta tcmd kell hozzá. -
#4801 Lehet szerkeszteni a hostsot, van belső parancs a tcmdben, totalcommander.hu-n a megoldás. -
#4800 Természetesen minden verzióban kipróbáltam az explorert, nem mondom, hogy használhatatlan, de számomra kényelmetlen, ennyi az egész. -
Pio #4799 "Minek kell rendszermappákban turkálni, nem értem..."
Ezt nem is igazán értem. Ha valakinek ott van dolga mert esetleg ahhoz, amit csinálni akar erre van szükség, akkor miért ne turkálna benne? Nem hiszem, hogy valaki hobbiból unalmában turkálna rendszermappákban, hidd el, hogy azoknak a fájloknak is van szerepe a gép működésében és alkalomadtán valakinek dolga lehet velük.
"Mellesleg gondolom egyszerű a rendszermappákban turkálás, csak a biztonsági (Security) beállításokban kell adni neki jogosultságot..."
Nem ilyen jellegű problémákról van szó, hanem kőkemény 32-64 bit paráról.
Például próbáld meg 64 bites windows alól TCvel google nyomozgatás nélkül a hosts filet szerkeszteni. Ebbe a feladatba nagyon könnyen bele tudsz futni ha például webfejlesztesz és webszervert akarsz csinálni a gépeden tesztelés céljából vagy mondjuk el kell érned valamilyen okból az ADSL modemed adminfelületét (mondjuk az újabbaknak szokott lenni könnyen elérhető is), vagy például első körben a red alert 3 warezverziójában (fujj, warez, sicc) is hosts szerkesztéssel lehetett kilőni a folyamatos update-ért visítozást, tehát egyáltalán nem olyanoknak lenne rá szüksége, akik rossz szokásból turkálnak a rendszermappában.
A hosts file helye: c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Illetve a system32 mappa SysWOW64 néven fut 64bites oprendszeren, ha jól emlékszem.
Na persze ki lehet játszani a rendszert, de a megoldás egyáltalán nem triviális és hosts file szerkesztésbe azért nagy ritkán bele lehet futni egyszerű felhasználóként is. Nem egy embernek magyaráztam már el, hogy nem fogja tudni alapjáraton TCből 64 biten elérni azt a fájlt mert el kellett volna érnie, de nem tudta, mert annyira TCfüggő volt, hogy eszébe se jusson, hogy máhol keresse a megoldást. A legtriviálisabb megoldás az, hogy TC helyett winexplorerből éred el, de ez fel se merül, mint opció sokakban pont a beszűkültség miatt. Helyette inkább nyomozni kezdenek.
Ja és lehet, hogy 7ben ez már rendben van, nem néztem még 64 biteset, de a vistás időkben ez jó sok embernek okozott fejtörést, mert van néhány igen jelentős program (Eclipse, csak hogy a legjelentősebbet említsem, szerintem nem is létezik olyan ember, aki ismeri a javát de még ne hallott volna róla), amikhez bizonyos esetekben kellhetett a hosts file elérése és mivel nem volt (sok esetben továbbra sincs) 64 bites verziójuk ezért nem lehetett elérni velük. -
ACE #4798 Minek kell rendszermappákban turkálni, nem értem... Mellesleg gondolom egyszerű a rendszermappákban turkálás, csak a biztonsági (Security) beállításokban kell adni neki jogosultságot... -
Pio #4797 Ja és még egy apróság, ha jobbklikkes context menüsre lövöd be a TC-t akkor elvileg a context menüben nem fognak helyet kapni a megfelelő hozzárendelések, amennyiben azok 64 bitesek (talán akkor se, ha 32esek, de ezt azért nem állítanám 100%ra). Olyasmikre gondolok, amik a context menüben szoktak lenni "Scan with antivir", "Add to 7zip archive" és társaik. Persze az igazi keménymagos TC hívők nem használnak context menüt, hisz a norton commanderben/midnight commanderben sincs. -
Pio #4796 Menni megy, de rendszermappákkal kapcsolatos műveletvégzésre enyhén szólva bugosan tud viselkedni.
64bitre ha valaha is tervezel rendszermappákban turkálni és semmiképp nem akarod még akkor se használni a windows explorert, akkor érdemes a már említett SpeedCommandert vagy az AB Commandert telepíteni, ezeknek van 64bites verziója. -
dashed_ #4795 SpeedCommander
Smartftp -
#4794 Simán megy a TC.FTP-re meg én a FlashFXP-t használom. -
#4793 Tudtommal megy 64bit-en is a Total Commander. Legalábbis idáig ment, az RC-t még nem raktam fel. -
#4792 X64-re total commander helyett mit lehet használni? Van valami más file kezelő?
ÉS FTP-ből 64bitre mit használjak?? -
Pio #4791 "Sajátgépet addig használok, amíg elindítom a tcmd telepítőjét."
Akkor mégis mi adja Neked az összehasonlítási alapot?
Na de lényegtelen, igazából bolhából csinálod az elefántot, senki nem kérdőjelezte meg a TC erősségeit, mindenki, aki használta/használja tisztában van velük, csupán annyit mondtam, hogy az új winexplorer is egy jónak mondható alternatívává vált mostanra. -
#4790 Megnézzük, köszi! -
#4789 Első telepítés nekem is kékhalál. MÁsodszorra felment. Driver a creative oldalán.
LINK -
#4788 Pontositok: Audigy SE
És 32bit-es Win7 -
#4787 Valakinek volt-e RC7100-ason már gondja hangkártyával? Nekem SB Audigym van, néztem, hogy beta-hoz milyen drivereket kreáltak, azokkal nem megy, régi telepitő CD-ről szintén, kékhalállal fejeződik be...
Állitólag a WindowsUpdate-ről a Beta-hoz volt egy frissités, ami szintén müködött egyeseknek. de azt mostani update-ek között nem találom, és mivel nem működik, alapból sem tartalmazza a 7100-as.
A hivatalos kiadás utánra már reménykedhetek szerintetek?, hogy lesz megoldás? -
#4786 Billentyűzettel, két ablakosan még mindig kétszer gyorsabban navigálok mint ablakokat nyitogatni és lassan drag and droppal szarakodni. A keresés pedig ezerszer kényelmesebb tcmd-ben, szvsz. Sajátgépet addig használok, amíg elindítom a tcmd telepítőjét.
#4784: Ezért én sem írnám át más programnyelvre az egészet, van megoldás a rendszerfájlokhoz, totalcommander.hu-n le van írva. -
Pio #4785 Én simán leszoktam a TCről, pedig eléggé megszállott felhasználója voltam.
A favorites-be leteszem a legfontosabb mappákat és minden megy, mint a villám, két oldalra ki lehet húzni két explorert is és akkor van párhuzamos nézelődés is, csak az F5, F6 és társai hiányoznak egy picit, de a dragndrop se sokkal kényelmetlenebb. Cserébe viszont a keresés ezerszer kényelmesebb, amit én elég sokszor használok, illetve a felső sáv is baromi jól segíti, gyorsítja a navigálást. -
Inquisitor #4784 Total Commandert szeretem, de Gishler hivatkozása arra miért nincs x64 verzió ... nos elég nevetséges. Bőven van akkora tudása, hogy megoldja. -
#4783 Jetaudio, foobar szerintem f*s. Utálom a libraryt és rusnyák mint a dög, elfoglalják a fél képernyőt. -
Inquisitor #4782 Az oldal elég gyér, a leírásokból nem derül ki pl. mi a frászért pont W7-hez ajánlják az adott stuffokat (egy csomó olyan van, amit pont nem tennék rá), ami kint van cucc, azok elég régiek, ha valaki ilyen oldalt csinál akkor ugyan frissítse ... -
#4781 Kösz a linket. Nekem is hasonló meglátásaim vannak az RC-ről. Total Commandert le nem cserélném semmi pénzért.
Winamp, ne nevettessetek, míg kezdő számítógépező voltam akkor használtam. Már csak a Jetaudio, XAudio Black Skinnel.
-
#4780 tényleg, valaki írhatna ezt-azt, mit érdemes megnézni, kipróbálni benne. tudom hogy ez hülye kérés, de biztos tudtok ajánlani valamit olyannak, akinek vista sem volt a gépén (ez nem teljesen igaz, betat próbáltam, elég is volt) -
#4779 feltettem az RC-t, rohadt jó. a beta-t csak vmware-ben néztem meg, még úgy is ígéretesnek tűnt. semmi cécó, minden megy flottul (na jó, olyan apróságok, mint billentyűzet driverrel szarabbak a multimédiagombok, nélküle meg ugye nincsen OSD) és ez valami kegyetlen gyors :)
van, amit szoknom kell, de elhatároztam, hogy mindenképpen kihasználom az újdonságait. meglátom meddig bírom total commaner nélkül :)
lehet volt már ajánlva ez a honlap, de jó, szóval biztos elfér. minden, ami freeware, hasznos és 100%-ban win7 kompatibilis:
http://freeware7.com/ -
Inquisitor #4778 Rövid gyors kérdésemre keresek választ. Van két HDD, az elsőn XP Pro, a másodikon W7 régebbi verzió. Hogyan tudom adatvesztés NÉLKÜL fájdalommentesen leoperálni a régi W7-et, mert nem akarok upgradet (sok szívás lehet vele), de van egy halom fontos adat mellette és elveszteni (formázás vagy egyébb) nem akarom őket. Átmentegetésre nincs mód. -
#4777 lol :DDD -
#4776 Most akkor van nekem Foobar2000 WMP12 meg egy KMplayer
mindenre el vok készülve... -
Inquisitor #4775 Tegye fel a Winampot a fene. Mióta a fejlesztők leléptek, tele van bugokkal, megbízhatatlan és rendszeresen elszabja nálam a videó kódekeket ha felteszem, akkor is ha direkt beállítom, hogy csak audióval foglalkozzon. -
#4774 2010. 03. 02. 1:59 -
LMNO #4773 A W7 RC mikor jár le? -
#4772 connect-en még mindig semmi (mire vár az MS?) -
#4771 Winamp rulz :D