46641
  • [HUN]FaTaL
    A cikk alapján win7ben akkor vagy admin-admin (UAC nélküli admin) ha a beépített fiókot használod? A telepítés utáni user is admin csak épp UACcal? Nem látom ennek értelmét. Vistan ki lehetett kapcsolni az UACot, itt mi a faszért kell erőltetni ezt a szart.
  • Pio
    Hmm, így kapásból ennek az adminisztrátorra váltósdinak se sok értelmét látom azon kívül, hogy mindenhol menő administrator néven fogsz futni. Regelésnél add meg névnek azt, hogy Atyaúristen és az még menőbb :)
    Amúgy meg User Accounts oldalon (elérés például ahogy ő írta runba "control userpasswords2") be lehet lőni magadnak azt, hogy csak az Adminisztrátor csoport tagja legyél (sőt át is nevezheted Istenek Páholya-ra, hogy menőbb legyen) és kiveheted magad a mezei lúzerjúzer csoportból vagy nem igazán értem mi a célja ezzel az adminisztrátorra átjelentkezéssel, az alapértelmezett accountnak és mindenkinek, akinek a group membership oldalán jóváhagyod pont ugyan olyan teljeskörű adminjogai vannak. Vagy én nem vettem észre valamit? Simán lehet, hisz nem ismerem a vista/7 lelkivilágát, de eddig semmilyen jogosultságban nem szenvedtem hiányt és kérdezgetésekkel se zargat a gép, pedig azért csinálgattam már ezt-azt rajta. Bár lehet csak én vagyok naiv... :)
  • Rage47
    WinXP mód is lesz Win7-ben
  • Pio
    Muhaha még egy demagóg "a 64bit jó ééééértem" cikk :) Úgy kezelik ezt a kérdést egyesek, mint valami vallási fanatikus. Szerencsére a cikkíró ennyire azért nem szélsőséges. Bár itt is van egy kis misztikus "húúú valami zártabb, valami biztonságosabb, valami kevésbé instabil" izé, de majd ha lesz időm megpróbálok ennek is utánaolvasni... :D
  • Promi #4646
    3.,) Birtokbavétel
  • [HUN]FaTaL
    Nincs vírusom soha, nem ma kezdtem, nem nyomkodok rá minden szarra. :) ATT-t szeretném kipróbálni workaround nélkül ha már ennyire érdekes, vistan ki lehetett kapcsolni az UACot.
  • werkfilm
    legyen minden vírusnak rendszergazda joga?
  • [HUN]FaTaL
    Az új buildekben hogy lehet kikapcsolni az UACot? Sehogy? A csúszkát csak never notifyra lehet tenni, de az csak nem kérdezget, a védelem megmarad (mint a group policys megoldásban), viszont én szeretném kikapcsolni, tehát legyen mindennek alapból rendszergazda joga. TCMDvel lehet a legjobban tesztelni, de a legalsó állás sem tiltja le:/ Ötlet?
  • strebacom
    Köszönöm szépen a fordításokat.....

Rage47: Ja csizmakészítös....ez jóvolt..
  • Rage47
    hol marad a csizmakészítős rész?:D
  • fravik
    Kicsit talán érthetőbben... :)

A bétáról frissítéshez:

- Csomagold ki (jelen esetben mountold be és másold ki a tartalmát) az .iso fájlt egy helyre, ahonnan futtatni akarod a frissítést (ez lehet egy bootolható flash drive, vagy egy könyvtár a rendszerpartíción.
    - Lépj be a forráskönyvtárba.
    - Nyisd meg a cversion.ini fájlt egy szövegszerkesztőben, mint pl. a Jegyzettömb
    - Módosítsd a "MinClient build number"-t egy a jelenleginél alacsonyabb verziószámra. Pl. 7100-at 7000-re.
    - Mentsd el a fájlt ugyanezzel a névvel (cversion.ini).
    - Futtasd a setup.exe-t, ahogy általában, a verzióellenőrzést átugorja.

Ha nem upgrade-elni akarsz:
    Írd ki vagy mount-old be, bootolj be róla.
  • BBencze
    Te tod.
  • NEXT LP
    De bétát nem teszek fel fő rendszernek, tudom, hogy jobb a Vista-nál, de azért mégiscsak béta.
  • BBencze
    Ha már vistát telepítettél akkor W7et sokkal könnyebb mint a vistát, sőt vistához meg a drivereket is fel kell tenni viszont W7 alapból felismer mindent.
  • LeonSilver
    Kössz, hogy feldobtad a napomat!
  • NEXT LP
    Nem most raktam a Vista-t (ott is az van) a laptopra, ritkán telepítek Windowst, mert olyan sok programot használok, hogy mire mindent újra feltelepítek, beállítok, az kb. 1 hét (tényleg). A pc-re pl. utoljára tavaly ősszel telepítettem utoljára Vista-t. Helyzetemből adódoan szó szerint a számítógépen élek, ezért is vagyok körültekintő mielött új rendszert telepítenék, mert ha valamit rosszul csinálok, na az lenne a gáz.
  • BBencze
    jók ezek a fordítok...
    /off/
    Népszerű témák
    1. Maffiózó
    2. Euro Truck Simulator
    3. Landwirtschafts Simulator 2008-2009
    4. Humoros és aranyos képek, videók
    5. A warez rossz
    6. Logóműhely
    7. FORMA1
    8. A 80-as évek zenéi
    9. Windows 7
    10. A nagy szavazó topik
    Gyerünk!
    /on/
  • lck
    IS - IS ! Én vagyok az az user aki mindegyiket szereti.
  • ACE
    Bővítse a béta van szükség: - Az. Iso tartalmát egy tárolási hely akarja futtatni a frissítést (a bootable flash drive
    vagy a könyvtár minden partíció a gépen fut a régi építeni.)
    - Keresse meg a források könyvtárban.
    - Nyissuk meg a fájlt cversion.ini egy szövegszerkesztőt, mint a Jegyzettömb.
    - Módosítsa az MinClient build számot az érték alacsonyabb, mint a le-szintű kiépítése. Például, a változás 7100-7000.
    - Mentsd meg a fájlt a helyen ugyanazt a nevet.
    - Run setup.exe, mint amit általában, és a verzió ellenőrzést fog kerülni.

Ha nem korszerűsítése:
    Burn és csatolni, csizma belőle

http://translate.google.com
  • werkfilm
    ne akarj frissíteni, kifejezetten ellenezték az rc kapcsán az ms-nél. esetleg vistáról, de azzal megy alapból is.
  • ACE
    Beállíthatod hogy csak 1 mp-re jelenjen meg. És elég gáz hogy alapban nem úgy raktad a Winfost a laptopra, hogy külön particióra, akkor a másodlagos part-ra most lehetne Win7-et rakni.
  • BBencze
    Én 20gb adtam neki anno de sztem bőven elég 15gb is neki.
  • strebacom
    Vicces egy fordítás, a google translate is ilyesmit dobott...
  • NEXT LP
    Köszi, erre úgy tudom vannak külön programok is, de külön partíció kéne hozzá... Mennyi hely kell a Win7-nek általános(vagy inkább valamivel afeletti) használatra?
  • Andr0
    system>indítás és helyreállítás. itt be tudod állítani hogy melyik legyen a fő és nem jelenik meg ez az ablak...
  • BBencze
    Feljavításba bétáról szűkölködsz:
    - Kivonat az . iso tartalom egy tárolóhelyszínbe szeretnéd futtatni a feljavítást (egy újraindítható flash meghajtó
    vagy egy jegyzék bármilyen a gépen levő felosztáson, ami futtatja az öreg testalkatot).
    - Böngészik a forrásokba jegyzék.
    - Kinyitja a fájlt cversion.ini egy szövegszerkesztőben szeresd Notepadet.
    Módosítja a MinClient testalkatszámot egy értékbe csökken mint az lent-sík testalkat. Például változtass meg 7100-at 7000-re.
    - Mentsd el a fájlt helyben ugyanazzal a névvel.
    - Futtatja setup.exe-et mint te rendszerint és a verziócsekket el fogják kerülni.
    Ha te nem vagy fejlesztő:
    Égés és hegy, csizma ettől

http://www.webforditas.hu/
  • NEXT LP
    Hát, azért ez mégis macerás, minden bekapcsolásnál szórakozni, gondolom billentyűzettel, letörölni bonyolult, ráadásul a lptopomon nincs akkora hely, hogy külön partíciót csináljak, a "fő" gépen pedig anélkül nem próbálom ki, hogy elötte ne legyen tapasztalatom a két oprendszeres gépek terén, szóval azthiszem marad a várakozás. XD
  • strebacom
    Köszönöm, a segitséget....
    Most ez azt jelentené,hogy lehetne frissiteni a 7000-et, valaki legyenszives forditsa le:
    To upgrade from beta you need to:

- Extract the .iso contents to a storage location you wish to run the upgrade from (a bootable flash drive
    or a directory on any partition on the machine running the old build).
    - Browse to the sources directory.
    - Open the file cversion.ini in a text editor like Notepad.
    - Modify the MinClient build number to a value lower than the down-level build. For example, change 7100 to 7000.
    - Save the file in place with the same name.
    - Run setup.exe like you would normally and the version check will be bypassed.

If you're not upgrading:
    Burn and mount, boot from it
  • BBencze
    mégis van kép
  • BBencze
    Igen külön partíció kell neki, most nem tok képet rakni mert nincs fent a w7.
  • NEXT LP
    Bocs, az első kérés nem volt egyértelmű, a többire köszi a választ.
    Tehát, lehet, hogy félreértettem, de mintha BBencze azt írta volna, hogy a két rendszer egy (ugyanaz) partíción van, azért kérdeztem, hogy ha feltelepítem a Vista mellé a 7-et, akkor ami a Vista-ra van feltelepítve (programok, játékok), az fent lesz a 7-en is, vagy oda külön kell telepíteni? De mondtam, lehet, hogy nagy hülyeség.
    Viszont ha jól értem mindenképp külön partícióra kell telepíteni, a meg akarom tartani a Vista-t.
    Tudna valaki küldeni egy képet arról amikor indulásnál ki kell választani a rendszert?
  • BBencze
    akkor használj linuxot
  • lck
    Hát igen tudom hogy KMPlayer tele van beállítási lehetőségekkel - csak a KMPlayer WDM-eszközként azonosítja a tvtuner kártyát, és az eszköztulajdonságokban valamiért csak gyenge felbontásban állítható be. A sz@r felbontás miatt meg nem lehet lényegesen javítani a képen. ( A linuxos TVtime progi meg odavágja kristálytiszta minőségben )
  • grebber
    Például innen?
  • BBencze
    itt van tessék
  • strebacom
    Tudnátok adni egy linket légyszi,hogy honnan szedjem le az RC 64 bitest az IND verzió is jó, de nem találom sehol....
    Köszi!!
  • ACE
    XP alól kell átállítani, és akkor törölhető.
  • tugyiti
    jogos az észrevétel én meg lehagytam a veszzőt :D szóval ezt irtam én is csak vessző nélkül pont az ellenkezőjét jelenti,szóval helyesen a mondat:
    4.nem,lehet javitani ha lerontja a bootmgr-t
  • BBencze
    Ezt most úgy mondod h átállítok valamit w7be és xp alól minden törölhető?
    Mert akkor nagyon hülye voltam.
  • ACE
    Most mondom, jogosultságokat (security) kell átírni. Van olyan hogy (Take ownership) és ha owner vagy már át tudsz írni jogosultságot. Átírod full-ra, és mindent lehet törölni, rendszermappákat is meg minden szart, amire már nincs szükséged, így nem kell másolgatni meg formázni. Én így raktam újra a Win7-et egyszer.